Canada Cryptocurrency Taxes – Den komplette 2020-guiden

Canadas skattepolitikk for kryptovaluta får mer oppmerksomhet ettersom Bitcoin og andre kryptovalutaer har fått betydelig popularitet de siste årene. Denne guiden diskuterer hvordan kryptovaluta beskattes i Canada og gir tips om hvordan skatteoverholdelse blir enkelt og raskt for borgere ved bruk av skatteprogramvare for kryptovaluta

Ansvarsfraskrivelse: Denne veiledningen er kun gitt for informasjonsformål. Det er ikke ment å erstatte skatt, revisjon, regnskap, investering, økonomisk eller juridisk rådgivning.

Hvordan beskattes kryptovaluta i Canada? 

Canadian Revenue Agency (CRA) behandler kryptovaluta som en vare for skatteformål. Dette betyr at enhver inntekt du mottar fra transaksjoner som involverer kryptovaluta, behandles enten som forretningsinntekt eller som en gevinst – avhengig av om du driver “som en virksomhet” eller bare “som en hobby”. Tilsvarende, hvis du får tap, blir disse behandlet som enten forretningstap eller kapitaltap for skattemessige formål.

I Canada blir disse to forskjellige inntektsformene – forretningsinntekt kontra kapitalgevinster – beskattet forskjellig. 100% av virksomhetsinntekt er skattepliktig der bare 50% av inntekt mottatt fra kapitalgevinster er skattepliktig. For de fleste kanadiere som tilfeldig investerer i en kryptovaluta som Bitcoin, vil deres tilknyttede inntekt betraktes som gevinst, ikke forretningsinntekt. 

Det er opp til deg å bestemme hvordan transaksjonene dine skal klassifiseres.

Et eksempel på forretningsinntekt

John kjøper og selger regelmessig forskjellige typer kryptovalutaer. Han følger nøye med på svingningene i verdien på kryptovalutaer og har til hensikt å tjene på svingningene. Hans aktiviteter stemmer overens med noen som driver med handel med daghandel. I 2017 solgte John 240 000 dollar i forskjellige kryptovalutaer, som han opprinnelig kjøpte for 200 000 dollar. Hans nettofortjeneste er $ 40.000. Siden John aktivt handler med kryptovaluta, som er en kommersiell aktivitet, må han rapportere forretningsinntekt på $ 40.000 på sin selvangivelse i 2017.

Et eksempel på kapitalgevinster

Nick fant en avtale i en stue som ble satt hos en online leverandør som godtar Bitcoin. Nick kjøpte $ 3.500 dollar i Bitcoin for å kjøpe møblene med. Da han kjøpte møblene og konverterte sin gjenværende Bitcoin tilbake til dollar, hadde verdien av Nick’s Bitcoin økt med $ 500. Gevinsten realisert av Nick var på grunn av kapital, så Nick må rapportere en gevinst på $ 500 på selvangivelsen. Imidlertid er bare 50% ($ 250) av den kapitalgevinsten faktisk skattepliktig.

For mer informasjon om din cryptocurrency-aktivitet skal beskattes som forretningsinntekt eller kapitalgevinst, kan du gå gjennom CRAs veiledning.

Når skylder jeg skatter?

I likhet med andre investeringer utløser du et skatterapporteringskrav når du disponerer kryptovalutaen din.

En disposisjon refererer til måten du blir kvitt noe, for eksempel ved å gi, selge eller overføre det. Generelt er det bare å ikke ha eller ha en kryptovaluta skattepliktig. Du utløser imidlertid skattekonsekvenser når du gjør noe av følgende:

  • selge eller lage en gave med kryptovaluta
  • bytte eller bytte kryptovaluta, inkludert disponering av en kryptovaluta for å få en annen kryptovaluta
  • konvertere kryptovaluta til statlig utstedt valuta, for eksempel kanadiske dollar
  • bruk kryptovaluta for å kjøpe varer eller tjenester

Enkelt sagt, når du disponerer kryptovalutaen din ved å utføre noen av aktivitetene nevnt ovenfor, utløser du en gevinst eller et tap som må rapporteres på skatten din.. 

Et eksempel på en Cryptocurrency-Cryptocurrency Trade

30. juli 2018 kjøpte Jordan 100 enheter Ethereum, som hadde en verdi på 20 600 dollar. For dette kjøpet brukte Jordan 2,5061 Bitcoin, som handlet til 8 220 $ per enhet den dagen, eller tilsvarende $ 20 600. I dette tilfellet disponerte Jordan den Bitcoin ved å handle for 100 ETH. Jordan kjøpte opprinnelig 2.5061 Bitcoin 5. mai 2018 for $ 15.000. Jordans gevinst beregnes som følger:

$ 20,600 [virkelig verdi på 2,5061 Bitcoins på transaksjonstidspunktet] 

– $ 15 000 [justert kostnadsbase på 2,5061 Bitcoins, deres opprinnelige kjøpesum]

= $ 5600 gevinst

$ 5600 gevinst beskattet med 50% = $ 2.800 skattepliktig gevinst

Hvis den opprinnelige kjøpesummen på 2.5061 Bitcoins derimot opprinnelig hadde vært $ 25 000, men på det tidspunktet Francis byttet dem mot 100 enheter Ethereum, var de bare verdt $ 20 600, ville han ha påført et tap av kapital. Kapitaltapet beregnes som følger:

$ 20,600 [virkelig verdi på 2,5061 Bitcoins på transaksjonstidspunktet]

– $ 25 000 [justert kostnadsbase på 2,5061 Bitcoins, deres opprinnelige kjøpesum]

= $ 4400 kapitaltap

$ 4400 kapitaltap × 50% = Tillatt kapitaltap på $ 2200

Dette eksemplet forutsetter at den aktuelle kryptovalutaen ble holdt som en investering; Imidlertid, hvis denne transaksjonen skjedde i løpet av en virksomhet, ville hele beløpet på $ 5600 måtte rapporteres som inntekt i den første transaksjonen, og hele $ 4400 ville bli rapportert som et tap i den andre transaksjonen..

For å oppsummere, innser du gevinsten eller tapet i kryptovalutaen din hver gang du avhender den. Trekk den virkelige markedsverdien på salgstidspunktet fra det opprinnelige kostnadsgrunnlaget (kjøpesum) for å beregne total gevinst eller tap.

Justert kostnadsgrunnlag – Regnskapsmetode

CRA krever kostnadsberegningsmetoden for justert kostnad (ACB) for å beregne gevinster og tap på kryptovalutaen din – i motsetning til USA som krever FIFO, LIFO eller spesifikk identifikasjon.

ACB er den totale gjennomsnittlige kostnaden (i CAD) for hver enhet av den kryptovalutaen til enhver tid.

La oss for eksempel si at jeg har en serie kjøp av bitcoin: 

9/9/18 – Kjøp 0,1 BTC for $ 1000

9/10/18 – Kjøp 0,1 BTC for $ 1300

9/11/18 – Kjøp 0,1 BTC for $ 900

Mitt justerte kostnadsgrunnlag for 0,1 BTC ville være $ 1 066,67 (1000 + 1300 + 900) / (3). Min ACB for 0,3 BTC ville være $ 3200.

Derfor, hvis jeg selger 0,1 BTC for $ 1500 to måneder senere, beregner jeg gevinsten min ved hjelp av dette gjennomsnittlige kostnadsgrunnlaget.

Inntekt – ACB = gevinst / tap

$ 1.500 – $ 1.066,67 = $ 433.33 gevinst

$ 216,67 beskattes (50% * $ 433,33) som kursgevinster.

Når du kjøper nye mengder bitcoin, beregnes den totale ACB på nytt til den forrige totale ACB, pluss den totale kostnaden for de nye aksjene, pluss eventuelle transaksjonskostnader. Det kan være nyttig å utnytte skatteprogramvare for kryptovaluta som CryptoTrader.Tax som automatisk håndterer disse beregningene bak kulissene for deg – inkludert alle transaksjonsgebyrer. Du kan også lære mer om hvordan ACB-beregninger fungerer her.

Utfordringen for handelsmenn

Disse beregningene av gevinst og tap utløser en rekke problemer for kryptovalutahandlere. Noen handelsmenn har handlet krypto i flere måneder, muligens år, og har ikke fulgt med på justert kostnadsgrunnlag eller markedsverdi på kryptoen i CAD på det tidspunktet de handlet den.. 

Det er heller ikke lett å holde rede på CAD-verdier for de fleste handler, da de vanligvis er sitert i andre kryptovalutaverdier, ikke CAD.

Både informasjon om kostnadsbasis og virkelig markedsverdi er nødvendig for at handelsmenn skal kunne innlevere sine skatter nøyaktig. Avhengig av antall handler du har utført, kan beregning av gevinster bli ekstremt kjedelig og potensielt umulig å gjøre for hånd hvis du ikke har ført perfekte poster. På grunn av denne utfordringen bruker mange kanadiske kryptovaluta-brukere skattekalkulatorer for kryptovaluta for å automatisere hele skatterapporteringsprosessen.

Cryptocurrency Mining 

Mens kryptokurrency til tider kan betraktes som en hobby, er det mer sannsynlig at du genererer forretningsinntekter gjennom kryptokurvedrift. Denne inntekten skal arkiveres sammen med annen normal forretningsinntekt. Du kan avskrive relaterte utgifter (som strøm).

Airdrops and Forks

For airdrops og hard gafler, i motsetning til USA hvor veiledning er uklar, er kostnadsgrunnlaget i Canada null for disse myntene. Når myntene blir disponert, betraktes derfor hele gevinsten (for enkeltpersoner) eller inntekt (for bedrifter).

Rapportering av kryptovaluta på skatten

Det skal rapporteres om kapitalgevinster fra cryptocurrency-transaksjonene dine Plan 3 skjema. Din virksomhetsinntekt på den annen side bør rapporteres om T2125 Erklæring om forretnings- eller profesjonelle aktiviteter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me