FBAR-rapporteringskrav for kryptovaluta

Gjelder rapporten for utenlandske banker og finansielle kontoer (FBAR) for kryptovaluta? Dette er et populært spørsmål i kryptoskattmiljøet som ingen har et bestemt svar på. Denne artikkelen bryter ned FBAR og hvordan det gjelder kryptovaluta.

*** OPPDATERING fra 18.7.2019 ***

"Som svar på en forespørsel om veiledning fra en regnskapsgruppe, har Treasury Financial Crimes Enforcement Network nylig bestemt at kryptokurrencykontoer som holdes av børser utenfor landet ikke trenger å bli avslørt.

Det betyr at du ikke trenger å tilstå Binance-eiendelene dine i rapporten om utenriksbank og finansregnskap, alias FBAR. Rapporten, som er arkivert på et skjema som heter Fincen 114, er påkrevd når en skattyters finansielle eiendeler (kontanter og verdipapirer) som holdes i utenlandske institusjoner, topper $ 10.000."

Mer om denne FBAR-oppdateringen kan sees i denne Forbes-artikkelen her.

FBAR, når gjelder det?

I henhold til FBAR arkiveringsinstruksjoner utstedt av Nettverk for håndhevelse av økonomiske forbrytelser (FinCEN), en amerikansk person som har økonomisk interesse i eller har en signaturmyndighet over utenlandske finanskontoer, må sende inn en FBAR hvis den samlede verdien av de utenlandske finanskontiene overstiger $ 10.000 når som helst i løpet av kalenderåret. En finanskonto inkluderer, men er ikke begrenset til, verdipapirer, megling, sparing, etterspørsel, kontroll, innskudd, tidsinnskudd eller annen konto som er opprettholdt i en finansinstitusjon (eller annen person som utfører tjenestene til en finansinstitusjon). En finanskonto inkluderer også en råvarefutures- eller opsjonskonto, en forsikring med en kontantverdi, en livrentepolicy med en kontantverdi og aksjer i et aksjefond eller et lignende samlet fond.

I den eneste offisielle veiledningen om kryptovaluta, IRS-kunngjøring 2014-21, Internal Revenue Service (IRS) bestemte at virtuell valuta betraktes som en eiendom, ikke valuta, for skattemessige formål. Som du kan se fra definisjonen av finansregnskapet ovenfor, er ikke eiendom på listen. Derfor hevder noen at kryptovaluta ikke faller inn under FBAR-arkiveringskravet. Så langt har verken IRS eller FinCEN gitt en offisiell veiledning for å avklare om FBAR gjelder for kryptovaluta. Hvis du undersøker problemet på internett, vil du se motstridende konklusjoner, noen mennesker tror at kryptovaluta ikke er underlagt FBAR mens noen tror noe annet..

Hva sier fagfolk i bransjen?

I juni 2014 uttalte en IRS-analytiker for Small Business / Selvstendig næringsdivisjon i en webcast at Bitcoin, for FBAR-formål, ikke kan rapporteres “… ikke på dette tidspunktet.” IRS-analytikeren uttalte også at “FinCEN har sagt at virtuell valuta ikke skal rapporteres om FBAR, i det minste for denne arkiveringssesongen.” Imidlertid ble det ikke gitt noen veiledning for fremtidige skatteår. American Institute of Certified Public Accountants (AICPA) sendte et brev til skattemyndighetene 16. juni 2016 og ba skattemyndighetene om ytterligere veiledning om FBAR-rapporteringskrav angående kryptovaluta. Men skattemyndighetene har ikke gitt noe svar ennå.

Noen skatteadvokater hevdet at siden en rettspraksis fant at utenlandske online-spillekontoer faller inn under FBAR-arkiveringskravene, gjør det også utenlandske kryptovaluta-børser. 9. august 2018 leverte FinCEN-direktør Kenneth Blanco en tale angående byråets tilnærming til kryptovaluta. Talen ga noen nyttige avklaringer og innsikt, men ga også noen viktige spørsmål ubesvarte. I sin tale gjentok direktør Blanco at ICO er pengesendere, som er underlagt FinCENs AML-forskrifter (Anti-Money Laundering). Direktør Blancos tale antyder også at visse peer-to-peer-utvekslinger er pengesendere. Imidlertid etterlater talen fortsatt betydelig tvetydighet.

Bedre trygt enn beklager

Til tross for usikkerheten rundt utenlandske rapporteringskrav, foreslår mange kryptoskattpersoner å feile på siden av forsiktighet. Deres syn er at det aldri gjør vondt å rapportere, og det å ikke rapportere er for risikabelt som i verste fall kan manglende rapportering føre til $ 100.000 straff pluss fengsel.

I min krypto-skattepraksis anbefaler jeg kundene mine å sende inn FBAR hvis de eier en krypteringsutvekslingskonto som ligger utenfor USA og kontoverdien er mer enn $ 10K i USD når som helst i løpet av skatteåret. Selv om FinCEN ikke utstedte en veiledning som sa at kryptovaluta må rapporteres under FBAR, utstedte byrået heller ikke noen uttalelse om at du ikke vil bli implisert for FBAR-brudd i fremtiden hvis du ikke rapporterer om kryptovaluta på FBAR nå . Med andre ord, FinCEN kan se deg tilbake og straffe deg i fremtiden, og det er ingen måte for deg å gå tilbake for å endre oversikten over ikke-rapportering nå. Det er ingen skatte- eller registreringsgebyr forbundet med FBAR-arkivering, det er nesten ikke noe brainer å arkivere. Tvert imot, ikke innlevering løper en høy risiko og setter deg i en verden av usikkerhet.

Sharon Yip – Crypto Tax Advisors, LLC

Sharon Yip er en CPA med 20 års skatterfaring innen både offentlig regnskap og bedrift. Hun er grunnleggeren og eieren av Crypto Tax Advisors, LLC, en skattepraksis som spesialiserer seg på beskatning av kryptovaluta. Firmaet fokuserer på å betjene kunder som er engasjert i kompliserte kryptotransaksjoner eller involvert i kryptovaluta på heltid. Sharon tilbyr omfattende og personaliserte forretnings- og skattetjenester. Hennes kunder inkluderer kryptovalutahandlere, gruvearbeidere og bedriftseiere i kryptorommet.

Automatiser rapporteringen om kryptokurrencygevinster ved hjelp av CryptoTrader.Tax.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me