Hva skal jeg gjøre med 1099-K fra Coinbase, Gemini, Kraken eller Coinbase Pro for kryptoskatt

Coinbase, Coinbase Pro, Gemini, Uphold, Kraken og andre kryptobørser begynte å utstede 1099-K skattedokumenter til sine kunder. Disse dokumentene sender kryptoinvestorer inn i en verden av forvirring og panikk da de har sett uventet store tall på skjemaene. Det er viktig å merke seg at disse store tallene IKKE er det du skylder i skatt (* puster ut). Så spørsmålet som alle stiller er spørsmålet som denne artikkelen tar for seg: Hva gjør jeg med min 1099-K?

Kryptoavgifter – det grunnleggende

IRS behandler kryptovaluta som eiendom. Dette betyr at kryptovalutaer som Bitcoin, Ethereum, XRP og andre altmynter må behandles som å eie andre former for eiendom (aksjer, gull, eiendom) for skattemessige formål. Akkurat som med andre former for eiendom, må du sende inn kapitalgevinster og tap til skattemyndighetene ved årsslutt. For en grundig oversikt over denne prosessen, vennligst les vår guide som dekker det grunnleggende i kryptoskatt.

Hva er en 1099-K, og hvorfor sendte Coinbase meg en?

En 1099-K er et informasjonsskjema for å rapportere kredittkorttransaksjoner og tredjeparts nettverksbetalinger som du har mottatt i løpet av året. Det er ikke en "inngang" dokument, som betyr at du ikke trenger å feste eller "inkludere" det i selvangivelsen.

Ofte mottar du en 1099-K hvis du mottok betalinger fra kredittkorttransaksjoner eller betalinger fra et tredjepartsnettverk. Når det gjelder kryptovaluta, må tredjepartsnettverket (Coinbase, GDAX, Gemini eller annen børs) sende deg en 1099-K hvis betalingene dine er over $ 20.000, eller hvis du har over 200 transaksjoner.

For eksempel, hvis du foretok 250 handler på Coinbase pro, og alle disse handler til sammen over $ 20 000 i volum når hver av dem summeres sammen, vil du motta en 1099-K. Coinbase sender en kopi av denne 1099-K til både deg og skattemyndighetene i denne situasjonen.

Bruttobeløpet for den rapporterbare betalingen på 1099-K gjør det ikke inkluderer eventuelle justeringer, og det gjør det ikke representerer eventuelle gevinster eller tap du måtte trenge for å rapportere skattemyndighetene. Den rapporterer utelukkende brutto inntekt fra alle transaksjoner du har gjort på nettverket – i dette tilfellet Coinbase.  

Kokt ned

Det er mye fancy språk. Kokt ned viser 1099-K samlet hvor mye du har gjort på en kryptovaluta-utveksling som Coinbase. Men det gjør ikke rapportere dine totale gevinster eller tap!

Denne 1099-K blir automatisk sendt til skattemyndighetene, så de har en ide om din aktivitet på tredjepartsbørser. Dette er imidlertid ikke beløpet du er på kroken for skatten din.  

Enten du mottar en 1099-K eller ikke, må du rapporter kryptovalutaen din transaksjoner på skatten din. Men du betaler bare skatt på kapitalgevinsten din. Hvis du har tap for året, kan du faktisk spare penger på skatteregningen. Les mer om Spar penger på skatten din fra kryptotapene dine her.

For eksempel

Hvis du begynte med $ 100 i Bitcoin og solgte den for $ 500 etter å ha holdt den i seks måneder, skylder du skatt på den gevinsten på $ 400. Motsatt, hvis du kjøpte $ 2000 i ETH i januar 2018 og handlet det inn i LTC i november, ville du sannsynligvis ha hatt tap og kan avskrive dette på skatten. Hvis du ikke er kjent med kryptokapitalgevinster og -skatter, kan du lese artikkelen vår her.

Jeg mottok ikke en 1099-K. Må jeg fremdeles rapportere om kryptogevinst og -tap på skatten min?

Ja, det er nødvendig å rapportere kryptovaluta-transaksjonene dine på skatten. Hvert salg og hver mynt-til-mynt-handel er en skattepliktig begivenhet. Disse skal alle bli rapportert på skjemaet 8949. Så uansett om du faktisk mottar en 1099-K eller ikke, må du fremdeles sende inn kryptoskatten din..

Hvis ikke med 1099-K, hvordan rapporterer jeg kryptotransaksjonene mine på skatten min?

Du trenger to skjemaer for å riktig sende inn kryptoskatten din: 8949 og 1040 Tidsplan D. Oppgi alle handler på 8949 sammen med datoen for handelen, datoen du kjøpte kryptoen, kostnadsgrunnlaget, inntektene og gevinst eller tap. Når du har listet opp hver handel, summerer du dem opp nederst, og overfører dette beløpet til 1040-planen D. Inkluder begge disse skjemaene med den årlige selvangivelsen. Les mer om hvordan du rapporterer kryptoen din om skatten her.

Coinbase 1099-K

Automatiser prosessen med kryptoskattprogramvare

Det kan spare deg for tid og energi til å automatisere hele 8949-prosessen for opprettelse og kryptoskatt ved å laste opp dine handler CryptoTrader.Tax. Programvaren genererer automatisk de påkrevde avgiftsdokumentene dine, som deretter kan gis til skatteprofesjonen eller lastes opp i skatteforberedelsesprogramvare som TurboTax.

En historie fra en CryptoTrader.Tax-kunde som mottok en 1099-K

Vi syntes det var relevant å dele historien nedenfor som ble sendt til oss fra en av våre kunder. Han mottok et brev fra skattemyndighetene som var fullstendig unøyaktig som et resultat av den misvisende 1099-K. Det er viktig å merke seg at du ikke er alene om å navigere i det skumle skattevannet. Det er tusenvis av andre der som deg. Teamet vårt her på CryptoTrader.Tax er her for å hjelpe. Du kan kontakte oss direkte!

"David,

Dette er noen lenge tilbakeholdte positive tilbakemeldinger som du og din bedrift fortjener. Jeg vil holde denne historien så kort jeg kan.

I 2017 handlet jeg forskjellige kryptovalutaer med Coinbase og Gdax / CoinbasePro. Min opprinnelige investering var $ 100, og jeg (etter mange handler) ville avslutte året med en total gevinst på $ 456. Den følgende skattesesongen rapporterte jeg kortsiktige gevinster (men ikke riktig) på 2017-avkastningen.

Tidlig i august 2019 mottok jeg et brev fra IRS om at jeg skyldte $ 17,318 på grunn av informasjon mottatt fra en tredjepart. Ikke kult!

Coinbase hadde gitt informasjon til skattemyndighetene som ikke stemte overens med det jeg skrev inn i retur. Avkastningen som ikke var riktig var selvfølgelig min feil. Jeg var imidlertid sikker på min gevinst på $ 456 – ikke $ 17.318!

Etter samtaler til skattemyndighetene og et annet brev fra dem begynte jeg å søke hjelp fra CPAer for å løse problemet. En CPA var kjent med kryptoproblemer og estimerte at tjenestene hans ville koste $ 1600. (4 timer @ $ 400 / t.). Jeg ringte rundt for å finne en regnskapsfører som ville betale mindre. Jeg tok rådene fra CPA og ba fra Coinbase om en kopi av det som ble sendt til IRS. Dette var en 1099k som jeg lærte av “brevet”. Denne skatteinformasjonen var ikke synlig hvor som helst i Coinbase-kontoen min, så jeg spurte Coinbase-støtte om en kopi. Det tok 5 uker for dem å sende denne informasjonen til meg.

Etter å ha ringt uten å lykkes for å få en regnskapsfører som kjente eller forsto kryptoproblemer, lærte jeg om tjenesten din og CryptoTrader.Tax. Jeg registrerte meg for en demo, likte det jeg så og betalte $ 86 for rapporten min. Bedriftens totale netto gevinst var $ 454,99 mot mine $ 456. og det var for hundrevis av handler. Utmerket arbeid for dere alle!

Med denne informasjonen fra deg og en annen samtale til skattemyndighetene, klarte jeg endelig å løse denne misforståelsen ved å fakse noen få skjemaer til regjeringen. Jeg vil legge til at den siste dagen for å begjære skattedomstolen var mandag 13/1/20, og jeg var på telefon med skattemyndighetene fredagen før. Jeg sendte dem en kopi av det korrekt utfylte skjemaet 8949 som selskapet genererte til dem, og omtrent fire andre sider.

Hele rotet er lukket av skattemyndighetene, og jeg har et brev fra dem om at det.

Takk skal du ha!!"

For å konkludere

For å oppsummere: Coinbase eller din andre kryptovaluta-utveksling sendte deg en 1099-K fordi de måtte og fordi du hadde over $ 20 000 transaksjoner eller over 200 transaksjoner. Skattemyndighetene fikk tilsendt en kopi av denne 1099, så de er klar over aktiviteten din. 1099 viser ikke beløpet du skylder i skatt, og det ville være å bruke det til å rapportere skatt unøyaktig. For å rapportere skatten riktig på handelsaktiviteten din, fullfør planen D4949 og 1040. 

Hvis du har spørsmål om kryptoskatt, kan vårt team nås direkte på [email protected].

* Dette innlegget er kun for informasjonsformål og skal ikke tolkes som skatte- eller investeringsråd. Snakk med din egen skatteekspert, CPA eller skatteadvokat om hvordan du skal behandle beskatning av digitale valutaer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me