Hvordan du gjør opprettholdende avgifter – Bygge kryptoavgiftsskjemaene dine

Uphold har blitt en av de ledende kryptovaluta-plattformene og børsene på markedet i dag. Med kommisjonsfri handel og et slående nytt grensesnitt som lar deg handle handel med støttede eiendeler innen 10 sekunder, har Uphold tiltrukket hundretusenvis av kryptovalutainvestorer til sin plattform..

En vanskelighet som eksisterer for alle kryptokursutvekslinger, inkludert Uphold, er skatterapportering. På grunn av kryptos overførbare natur, har ikke kryptokursutvekslinger som Uphold muligheten til å automatisk gi brukerne gevinst- og tapsdokumenter som er nødvendige for kryptoskattrapportering. Denne guiden beskriver hvorfor dette er, og forklarer hvordan du fremdeles med suksess kan gjøre dine opprettholdende skatter og bygge opp dine nødvendige krypto skatt rapporter

Avgifter i kryptovaluta 101 – Hvordan fungerer det??

I de fleste land behandles kryptovalutaer som eiendom for skatteformål, ikke som valuta. Akkurat som andre former for eiendom – aksjer, obligasjoner, eiendom – pådrar du deg et skatterapporteringskrav når du selger, handler eller på annen måte disponerer kryptovalutaen din for mer eller mindre enn du kjøpte den for. 

Som et resultat ser kryptovalutahandel ut som aksjehandel for skattemessige formål.

Hvis du for eksempel kjøpte 0,2 Bitcoin for $ 2000 i mai 2018 og deretter solgte den to måneder senere for $ 3000, ville du ha en gevinst på $ 1000. Du rapporterer denne gevinsten på selvangivelsen, og avhengig av hvilken skatteklasse du faller under, betaler du en viss prosentandel av skatt på gevinsten. Prisene svinger basert på skattekonsollen din, så vel som avhengig av om det var en kortsiktig kontra en langsiktig gevinst. Dette gjelder for alle kryptovalutaer.

Selvfølgelig varierer reglene litt basert på jurisdiksjon, så sørg for at du forstår detaljene som gjelder i ditt land. Vi diskuterer det grunnleggende om kryptoskatt i blogginnlegget vårt, Den ultimate guiden til avgifter i kryptovaluta.

Opprettholde skatter – Forstå utfordringen

Den første utfordringen i verden av kryptoskattrapportering er det faktum at mange handler på kryptovaluta-børser som Uphold er sitert i andre kryptovalutaer. Fordi du må beregne virkelig markedsverdi i din lokale FIAT-valuta når du handler, blir dette vanskelig å rapportere om.

Det andre problemet – og det mye større problemet – kommer fra kjernen i kryptovaluta. Fordi du er i stand til å sende kryptokurver som bitcoin inn og ut av Uphold-nettverket, for eksempel å sende bitcoin fra en utvendig lommebok til Uphold-lommeboken din, har Uphold ingen måte å vite til hvilken pris (kostnadsbasis) du anskaffet den kryptoen. Kostnadsgrunnlag er viktige data du trenger i beregningen av kryptoskatten. Det er av denne grunn at Uphold sammen med alle andre store børser sliter med å gi ofte mottatte skatterapporter som 1099-B til brukerne.

Vi diskuterte dette grunnleggende problemet i større dybde i blogginnlegget vårt om skatterapporteringsutfordringer for kryptovaluta for børser.

Kryptobørs kan ikke automatisk levere kapitalgevinster og taprapporter

På grunn av den overførbare naturen til kryptokurver diskutert ovenfor, har ikke børser som Uphold muligheten til å gi nøyaktige skatterapporter som beskriver kapitalgevinster og tap. Vi diskuterer denne rammen videre i blogginnlegget vårt: Skatteproblemet i kryptovaluta. Dette gjelder alle større børser som Binance, Coinbase, Kraken og andre. 

Noen Uphold-brukere vil motta en Skjema 1099-K på slutten av året (hvis du hadde 200+ transaksjoner og mer enn $ 20.000 i samlede transaksjoner). Fordi dette dokumentet ikke beskriver kostnadsgrunnlaget, er det ikke nyttig for rapportering av gevinst og tap. Du kan lære mer om hvordan 1099-K fungerer og hva du bør gjøre med det her

Så hvordan får jeg mine nødvendige skatterapporter?

For å kunne bygge ut de nødvendige kryptoavgiftsskjemaene dine, må du samle alle kryptovalutaopplysningene dine som utgjør kjøp, salg, handel, luftdråper, gafler, gruvedrevne mynter, bytter og bytter alle sentrene og plattformer som du bruker.

Du kan gjøre dette for hånd ved å eksportere alle handelshistorikkfilene dine fra børsene dine og foreta kursgevinster og tapstransaksjoner for hver handel. Denne hjelpeartikkelen beskriver hvordan du kan hente din Opprettholde handelshistorikkfil. Når du har hatt din handelshistorie, skal hver skattehendelse registreres på skjema 8949, og nettovinsten din skal overføres til tidsplanen for 1040 D. Vi går gjennom den manuelle rapporteringsprosessen i vår artikkel: hvordan du rapporterer kryptovaluta om skatter.

Crypto Tax Software

Alternativt kan du bruke kryptovaluta-spesifikk skatteprogramvare som CryptoTrader.Tax for å automatisere hele skatterapporteringsprosessen. 

Når du bruker kryptoskattprogramvare, importerer du ganske enkelt hele transaksjonshistorikken fra alle børsene dine til plattformen. Du kan gjøre dette ved å slippe handelshistorikkfilen din fra børsen eller ved å koble Uphold-kontoen din direkte. Programvaren vil automatisk sortere og rense dine historiske transaksjonsdata og produsere de nødvendige avgiftsskjemaene dine ved å klikke på en knapp. 

Opprettholde skatter

Gi disse genererte skatterapportene til skattepersonalet, arkiv dem selv, eller last dem opp i favorittprogramvaren din for skatteregistrering TurboTax for kryptovaluta eller TaxAct ved hjelp av CryptoTrader.Tax-partnerskap.

Du kan lære mer om hvordan CryptoTrader.Tax automatiserer kryptoskattrapporteringsprosessen akkurat her!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me