Hvordan gjøre Coinbase avgifter

Coinbase har vokst til å bli en av de største og mest fremtredende brukte kryptokursutvekslingene i verden. Dessverre er det fortsatt en smertefull prosess å få utført Coinbase-avgiftene dine og trekke sammen de nødvendige Coinbase-avgiftsskjemaene. I denne guiden bryter vi ned disse problemene og diskuterer nøyaktig hvordan du rapporterer din Coinbase-kryptoaktivitet på skatten din.

En oversikt over kryptoskatt

Kryptovalutaer som bitcoin blir behandlet som eiendom av skattemyndighetene. Andre former for eiendom som du kanskje er kjent med inkluderer aksjer, obligasjoner og eiendom.

Akkurat som disse andre formene for eiendom, er kryptovaluta underlagt kursgevinster og tap, og de må rapporteres om skatten din her i USA (så vel som andre land, inkludert Storbritannia, Canada, og Australia).

Enkelt sagt, når du selger, handler eller på annen måte avhender kryptoen din, får du en gevinst eller et kapitaltap fra investeringen. Disse gevinstene og tapene blir rapportert om IRS-skjema 8949 og følger med selvangivelsen.

Eksempel

Mitchell kjøper 0,1 Bitcoin for $ 1000 i april 2018 og selger den to måneder senere for $ 2000. 

I dette eksemplet har Mitchell en gevinst på $ 1.000. Han rapporterer denne gevinsten på selvangivelsen, og avhengig av hvilken skattegrense Mitchell faller under, betaler han en viss prosentandel av skatten på gevinsten. Prisene svinger basert på skattekonsollen hans, så vel som avhengig av om det var en kortsiktig kontra en langsiktig gevinst.  

Hvis Mitchell på baksiden hadde et tap i stedet for en gevinst, hans kryptotap ville faktisk redusere den skattepliktige inntekten og senke den totale skatteregningen for året.

For en komplett gjennomgang av hvordan kryptovalutaavgifter fungerer, sjekk ut blogginnlegget vårt: Den komplette 2020-guiden til kryptoskatt.

Coinbase skatter og skattemyndigheter

Må du betale skatt på Coinbase?

Kort sagt, det kommer an på. 

Du trenger kanskje ikke å “betale” skatt hvis du bare hadde kapitaltap (dvs. du tapte penger på alle dine kryptoinvesteringer); Du må imidlertid definitivt rapportere om kryptoaktiviteten din – selv om du bare hadde tap på selvangivelsen for året. 

Eksempel

Sara kjøper 10 ETH for $ 1000 på Coinbase. To måneder senere selger hun dem for $ 800.

I dette scenariet vil Sara ikke “skylde” penger i form av skatt ettersom hun pådrar seg et tap av kapital; Imidlertid er hun fortsatt pålagt å rapportere dette tapet på selvangivelsen.

Slik rapporterer du Coinbase Taxes

Du rapporterer kryptotransaksjonene dine fra Coinbase akkurat som du ville gjort hvis du kjøpte og solgte aksjer på en børs. 

Du må rapportere alle skattepliktige hendelser som oppstår fra kryptoaktiviteten din på skatten.

EN skattepliktig begivenhet er en spesifikk handling som utløser en skatterapporteringsplikt. Når en av disse ‘skattepliktige hendelsene’ skjer, utløser du en kapitalgevinst, kapitaltap eller inntektshendelse som må rapporteres. Det er så enkelt. 

Følgende er hentet fra IRS-veiledningen om hva som regnes som en skattepliktig hendelse i kryptoverdenen:

  • Handel eller salg av krypto for fiat-valuta (som USD) 
  • Handel med en krypto for en annen kryptovaluta
  • Bruker krypto for å kjøpe en vare eller tjeneste
  • Tjener krypto som inntekt (jobb, tjeneste osv.)

Eksempel 1:

Christopher kjøper 1 BTC for $ 5000 fra Coinbase i juli. To måneder senere selger han den 1 BTC for $ 7.000. Christopher anerkjenner en gevinst på $ 2000 ved salg / avhending av sin 1 BTC. 

Å selge bitcoin for USD er en skattepliktig begivenhet, og gevinsten på $ 2000 må rapporteres på Christophers selvangivelse.

Eksempel 2:

Meg kjøper 20 XRP for $ 50 på Coinbase. En måned senere bytter hun 20 XRP for 0,05 ETH. På tidspunktet for handelen er den virkelige markedsverdien på 0,05 ETH $ 70. Meg anerkjenner en gevinst på $ 20 på denne handelen av XRP. Å handle en krypto mot en annen utløser en skattepliktig begivenhet, og Meg rapporterer denne gevinsten på skatten.

Eksempel 3:

John kjøper 1 ETH for $ 100 på Coinbase. En uke senere bruker han sin 1 ETH til å kjøpe en ny flatskjerm-TV. På kjøpstidspunktet har hans 1 ETH en virkelig markedsverdi på $ 120. John anerkjenner en gevinst på $ 20 ved å disponere sin 1 ETH for å kjøpe TV-en sin. Dette er en skattepliktig hendelse, og den tilknyttede gevinsten blir rapportert på Johns selvangivelse. 

Rapportering av gevinst og tap på IRS-skjema 8949

Hver skattepliktig begivenhet, og hver gevinst og tap på kryptotransaksjoner, må rapporteres om IRS-skjema 8949 (bildet nedenfor). Vi går nøyaktig gjennom hvordan du fyller ut dette skjemaet i blogginnlegget vårt her: Hvordan rapportere kryptovaluta på skatter.

Coinbase-skjema 8949

Coinbase skattedokumenter

På dette punktet kan du spørre deg selv, gir Coinbase noen skattedokumenter for å gjøre dette enklere?

Det korte svaret er ja, det gjør de. 

Coinbase gir kvalifiserende brukere 1099-K, 1099-MISC og en CSV-fil for transaksjonshistorikk for skatterapportering. 

Dessverre gjør disse avgiftsdokumentene ikke nødvendigvis rapporteringsprosessen enklere for brukerne. Ofte gjør de det mer forvirrende.

Hvis du vil dykke nærmere inn i disse dokumentene, analyserer vi hver enkelt i blogginnlegget vårt her: Rapporterer Coinbase til skattemyndighetene?

Hvordan gjøre Coinbase avgifter

Dette har vært mye informasjon så langt. Nå som du har en grunnleggende forståelse av hvordan Coinbase opererer fra et skatterapporteringssynspunkt, la oss gå gjennom et fullstendig eksempel som viser hvordan du kan gjøre myntbasisskatten din.

Trinn 1: Last ned CSV-filen for transaksjonshistorikken

Det første trinnet for å rapportere kapitalgevinster og tap fra Coinbase-handelsaktiviteten din er å trekke sammen alle dine historiske transaksjoner.

Du kan bruke kryptovaluta skatt programvare som CryptoTrader.Tax for å automatisk hente inn transaksjonsloggen for deg, eller du kan laste ned CSV-filen “Transaksjonshistorikk” direkte fra Coinbase-kontoen din og gjøre beregningene manuelt.

Lær hvordan du laster ned CSV-filen for Coinbase-transaksjonshistorikk her.

Trinn 2: Beregn gevinster og tap

Når du har registrert deg som inneholder alle transaksjonene du har gjort på Coinbase, kan du begynne å beregne gevinst eller tap fra hver skattepliktig begivenhet (selge, handle osv.).

For eksempel, hvis transaksjonshistorikken min var omtrent som nedenfor, ville jeg beregne kapitalgevinstene mine.

1/2/19 KJØP 0,0849329 BTC @ $ 800

2/2/19 SELG 0,0849329 BTC @ $ 940

$ 940 – $ 800 = $ 140

For denne eneste skattepliktige hendelsen (som selger 0,0849329 BTC), anerkjenner jeg en gevinst på $ 140.

Trinn 3: Rapporter hvert gevinst / tap på skjema 8949

Når du har gjort alle gevinst- og tapsberegningene, trenger du bare å rapportere hver enkelt om Skjema 8949.

Basert på eksemplet ovenfor vil jeg ta med en oppføring for en gevinst på 140 USD fra den skattepliktige hendelsen med å selge BTC-en min.

Proffstips: Hvis du har mange handler eller har brukt mange forskjellige kryptobørser, kan det spare deg for mye tid å bruke CryptoTrader.Tax for å fylle ut skjema 8949 automatisk basert på transaksjonshistorikken din.

Trinn 4: Rapporter eventuell kryptoinntekt

Hvis du har noen inntekter fra gruvedrift eller innsats eller tjent kryptovaluta gjennom Coinbase Tjen, sørg for å rapportere dette separat fra kapitalgevinst / tap.

Du kan lære mer om gruve / staking inntekt her.

Trinn 5: Legg inn selvangivelsen

Når all rapporteringen er fullført, er du klar til å sende inn selvangivelsen. 

CryptoTrader.Tax Coinbase Rapportering

Skattprogramvare for kryptovaluta

Hvis du har brukt andre kryptovaluta-utvekslinger enn Coinbase, eller hvis du har et stort antall transaksjoner, kan du se hvordan skatterapporteringsprosessen for alle transaksjonene dine kan bli ganske hodepine.. 

CryptoTrader.Tax ble bygget for å løse dette problemet og automatisere hele kryptoskattrapporteringsprosessen. 

Å opprette en konto er helt gratis. Du kan koble Coinbase-kontoen din direkte til plattformen, samt hvilken som helst annen børs du bruker, og importere dine historiske kjøp, salg og handler med et klikk på en knapp.

Når hele transaksjonshistorikken din er importert til kontoen din, vil CryptoTrader.Tax gjøre alt nummeret og automatisk generere alle dine nødvendige kryptoskattformer for deg (inkludert skjema 8949).

Disse rapportene kan tas med til skatteprofesjonen eller til og med importeres til din favoritt arkivprogramvare som TurboTax eller TaxAct

Du kan lære mer om hvordan CryptoTrader.Tax fungerer her.

Coinbase Tax Reporting Demo

Du kan se den nøyaktige Coinbase-skatterapporteringsprosessen demonstrert med CryptoTrader.Tax i den korte videoen nedenfor.

Spørsmål?

Har du noen andre spørsmål om Coinbase-avgiftene dine? Teamet vårt har gjort dette i lang tid, og vi vil gjerne svare på spørsmålene dine! Nå oss direkte på [email protected]

Ansvarsfraskrivelse – Dette innlegget er kun for informasjonsformål og skal ikke tolkes som skatte- eller investeringsråd. Snakk med din egen skatteekspert, CPA eller skatteadvokat om hvordan du skal behandle beskatning av digitale valutaer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me