Hvordan håndtere kryptovalutautvinning og innskudd

Kryptovaluta mottatt fra gruvedrift eller staking av belønninger behandles på to måter for skattemessige formål. Andre faktorer spiller også inn, avhengig av om gruvedriften din blir behandlet som en forretningsenhet eller bare som en hobby. Denne artikkelen bryter ned hver av disse to skattepliktige hendelsene og forklarer implikasjonene av å rapportere krypto- og bitcoin-gruvedriftstransaksjoner på skatten.

1. Krypto mottatt fra gruvedrift eller innsats behandles som inntekt

Den første skattehendelsen du må være oppmerksom på er inntekt mottatt fra gruvedrift. Når du gruver mynter, har du inntekt den dagen mynten er "opprettet" på kontoen din til dagens utvekslingsverdi.

For eksempel, hvis du vellykket minet 0,25 ETH 15. juni 2018, så har du inntekt uansett USD-verdien på 0,25 ETH 15. juni 2018. Denne inntekten må rapporteres. Det samme gjelder krypto mottatt fra innsatsbelønninger.

Hvis du ikke har fulgt den virkelige markedsverdien i USD for alle de spesifikke datoene du mottok utvunnet krypto, kan du bare laste opp gruvedriftstransaksjonene dine til programvare for kryptoskatt å motta automatisk rapporter inneholder disse dataene.

2. Handel eller salg av mined krypto

Fordi krypto behandles som eiendom for skatteformål, det er underlagt kursgevinster og tap, akkurat som aksjer, obligasjoner og eiendom.

Derfor, når du selger, handler eller på annen måte avhender kryptovalutaen du har utvunnet, realiserer du en gevinst eller tap på eiendelen som må rapporteres om skjema 8949.

For en grundig artikkel om hvordan kryptovaluta generelt behandles av IRS for skatteformål, kan du lese vår artikkel om kryptoskatt her.

Et eksempel

Du har vellykket utvunnet 1 Bitcoin 1. mars 2018. På den tiden var denne bitcoin verdt $ 7.000. En måned senere utbetaler du denne mined bitcoin ved å selge den for amerikanske dollar for $ 7500.

I dette eksemplet vil du rapportere $ 7000 inntekt på 2018-selvangivelsen. Du vil også rapportere en gevinst på $ 500 – ettersom eiendelen din verdsatt i verdi før du solgte den.

La oss også si at du faller inn under inntektsskatten 24%.

I dette tilfellet skylder du 1.680 dollar i inntektsskatt (7000 * 0,24).

Fordi kapitalgevinsten din var kortsiktig (holdt mindre enn ett år), ville gevinsten din også bli beskattet med din marginale skattesats, som i dette tilfellet er 24%. Så du vil også skylde $ 120 i kapitalgevinstskatt (500 * 0,24).

Totalt vil du skylde $ 1800 (1680 + 120) i skatt fra denne gruvedriften.

Hva om kryptoen min gikk ned i verdi før jeg solgte den?

La oss si at i eksemplet ovenfor gikk bitcoin ned til $ 6000 før du solgte den. I dette tilfellet får du et kapitaltap, ikke en gevinst. Dette tapet blir trukket fra skattepliktig inntekt (opp til en terskel) og vil faktisk spare deg for penger på skatteregningen. Vi skrev en komplett artikkel som forklarte hvordan du skal håndtere kryptotap for skattemessige formål her.

Bitcoin Mining Building

Bitcoin Mining som en hobby vs Mining som en bedrift

Hvis du utvider kryptovaluta som en Hobby, du vil inkludere verdien av myntene du tjener som "annen inntekt" på linje 21 av Skjema 1040 Tidsplan 1. Din evne til å trekke ut eventuelle utgifter knyttet til gruvedriften er begrenset – utgifter er spesifiserte fradrag underlagt 2% -regelen.

På den annen side, hvis du driver gruvedriften din som en forretningsenhet, vil du rapportere inntekten videre Tidsplan C. I dette scenariet kan du helt trekke ut kostnadene knyttet til virksomheten din (hvis du kan bevise dem). Nettoresultatet fra virksomheten er underlagt inntektsskatt.

Ikke sikker på om din virksomhet skal betraktes som en bedrift eller en hobby? Se følgende artikkel fra IRS som forklarer de to her.

Utgifter – Business vs. Hobby

Når det gjelder utgifter, hvis gruvedriften din er satt opp som en tidsplan C-virksomhet, kan du ta et utgiftsfradrag for datautstyr du kjøper (som avskrivning, underlagt alle reglene) og dine andre utgifter (hovedsakelig strøm, kanskje en hjemmekontor). Men du må kunne bevise disse utgiftene, for eksempel med en egen elektrisk måler eller i det minste å ha datamaskinutstyret koblet til en bærbar elektrisk måler, slik at du kan fortelle hvor mye av strømregningen din som ble brukt i din virksomhet..

Med mindre utgiftene dine er veldig høye, vil de sannsynligvis ikke motregne det ekstra egen skatt du betaler som en tidsplan C-virksomhet, så du vil sannsynligvis betale mindre skatt hvis du rapporterer inntekten som hobbyinntekt og glemmer utgiftene.  

Hvis situasjonen din er kompleks, kan det være gunstig for deg å snakke med en kvalifisert kryptoskatt profesjonell for å bryte ned alternativene dine.

CryptoTrader.Tax for bitcoin og crypto mining

Crypto Tax Software

Å håndtere dataene som følger med gruvedrift og handel med kryptovaluta kan raskt bli en tidkrevende oppgave. CryptoTrader.Tax er skatteprogramvare som brukes av tusenvis av gruvearbeidere av kryptovaluta for å effektivt avstemme krypten mottatt fra gruvedrift og innsats til USD-verdier på tidspunktet for transaksjonen. En komplett inntektsrapport kan eksporteres av alle brukere som beskriver inntektene knyttet til kryptoaktivitet. I tillegg vil applikasjonen automatisk bygge ut skjemaet 8949 for transaksjoner med gevinst og tap.

Sjekk ut hva en full skatterapport består av her.

Du kan ta denne genererte rapporten og gi dem til skatteprofesjonen din for å arkivere eller bare laste dem inn i programvare for skatteregistrering som TurboTax-kryptovaluta eller TaxAct.

For en trinnvis gjennomgang av hvordan du kan bringe kryptovaluta-gruvedrift eller stakingstransaksjoner til CryptoTrader. Skatt, sjekk ut videoen nedenfor.

* Dette innlegget er kun for informasjonsformål og skal ikke tolkes som skatte- eller investeringsråd. Snakk med din egen skatteekspert, CPA eller skatteadvokat om hvordan du skal behandle beskatning av digitale valutaer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me