IRS-varsel CP2000 for kryptovaluta

John Smith snakket inn i vår live chat-støtte her på CryptoTrader.Tax på fredag ​​kveld (vi endret hans sanne navn for å beskytte identiteten hans). Han var i en tilstand av stress fordi han hadde mottatt en CP2000-melding fra IRS som hevdet at han hadde underrapportert inntekten sin i 2018 med mer enn $ 250.000 på grunn av ikke å inkludere sin kryptovaluta-investeringsaktivitet på skatten. Som et resultat av denne underrapporteringen hevdet skattemyndighetene at John skyldte $ 127.000 i skatt og straff.

CP2000 kryptovaluta

Denne kunngjøringen var selvfølgelig helt unøyaktig, og i virkeligheten var det John som faktisk skyldte penger av skattemyndighetene, da han hadde pådratt seg $ 2000 i investeringstap i kryptovaluta det året.

Dessverre var John ikke alene om å motta et CP2000-brev. De siste to dagene har vi blitt kontaktet av dusinvis av individer som mottok den samme meldingen fra skattemyndighetene som John.

Disse CP2000 kryptovaluta-relaterte skatteuhellene stammer alle fra det faktum at Coinbase og andre børser bruker skjema 1099K å rapportere kryptoproveny til skattemyndighetene. Dette er et problem, og vi dykker nærmere inn i det nedenfor.

Hvordan kryptoskatt fungerer

IRS behandler kryptovalutaer som eiendom for skatteformål. Akkurat som andre former for eiendom (dvs. aksjer, obligasjoner, eiendom), pådrar du deg et skatterapporteringskrav når du selger, handler eller på annen måte avhender kryptovalutaen din for mer eller mindre enn du kjøpte den for. Disse skattene blir ofte referert til som kapitalgevinstskatter.

I denne forstand ser kryptovalutahandel ut som å handle aksjer for skattemessige formål.

For eksempel, hvis du kjøpte 0,2 Bitcoin for $ 2000 i mai 2018 og deretter solgte den to måneder senere for $ 3000, har du en gevinst på $ 1.000. Du rapporterer denne gevinsten på selvangivelsen, og avhengig av hvilken skattegrense du faller under, betaler du en viss prosentandel av skatt på gevinsten. Priser varierer basert på skattekonsollen din, så vel som avhengig av om det var en kortsiktig kontra en langsiktig gevinst. Dette gjelder for alle kryptovalutaer.

Alternativt, hvis du solgte kryptovalutaen din for mindre enn du kjøpte den for, kan du skriv av det tapet for å spare penger på kryptoskatten din.

Vi dykker nærmere inn i alt du trenger å vite om hvordan kryptovaluta beskattes i blogginnlegget vårt, The Ultimate Guide to Crypto and Bitcoin Taxes.

CP2000 – Hvorfor mottok du en?

CP2000 er et varsel som automatisk blir sendt ut når skattemyndighetene mottar informasjon om inntekt som ikke ble rapportert om selvangivelsen.

Disse merknadene blir ofte utløst fra 1099-rapporteringssystemet.

Du er sannsynligvis generelt kjent med hvordan 1099 informasjon fungerer. Det eksisterer nøyaktig 20 forskjellige typer 1099-er i dag (1099-B, 1099-K, 1099-DIV, etc.), og hver av dem tjener samme generelle formål: å gi informasjon til Internal Revenue Service (IRS) om visse typer inntekt fra ikke-sysselsettingsrelaterte kilder.

Hvis du glemmer å arkivere inntekt fra en av 1099-tallet, vil du sannsynligvis motta en CP2000-melding fra IRS.

Hvis du for eksempel kjørte for Uber hele året, men ikke rapporterte noen av Uber-inntektene dine på skatten din, vil du sannsynligvis motta en CP2000.

Dette er fordi Uber er pålagt å sende både deg (Uber-sjåføren) og skattemyndighetene en kopi av 1099-en din som beskriver Uber-inntektene dine for året. Hvis skattemyndighetene oppdager at selvangivelsen ikke inkluderte inntekten du mottok fra å kjøre for Uber, vil det utløse en CP2000-varsel.

I vårt kryptovaluta-tilfelle ovenfor er grunnen til at John mottok en CP2000 fordi Coinbase sendte skattemyndighetene en 1099-K som beskriver hans kryptoaktivitet på $ 292 427 (som vist på bildet nedenfor).

CP2000 Coinbase

Problemet med 1099-K

Som forklart i vår blogginnlegg om skjema 1099-K for krypto, 1099-K er et informasjonsskjema som brukes til å rapportere kredittkorttransaksjoner og tredjeparts nettverksbetalinger mottatt i løpet av året.

Bruttobeløpet for den rapporterbare betalingen på 1099-K gjør ikke representerer gevinster eller tap du trenger for å rapportere til skattemyndighetene. Det rapporterer bare brutto inntekt fra alle transaksjoner du har gjort på nettverket – i dette tilfellet Coinbase.  

Dette er problemet med dette skjemaet. I stedet for å rapportere gevinster og tap (som er de reelle tallene du trenger for skatterapportering), oppsummerer 1099-K alle dine handler og salg som skjedde i Coinbase-kontoen din og rapporterer dette nummeret til skattemyndighetene. Dette får det til å se ut som om du hadde enorme mengder urapportert inntekt på selvangivelsen.

1099-K var aldri ment som et skjema for kryptovaluta-utveksling å bruke til å rapportere inntekt. Den ble designet for å rapportere inntekter fra plattformer der du blir betalt direkte av tredjepartshandlere som Uber, Lyft og Etsy. Skjemaet gir ikke mening i sammenheng med kryptokursutvekslinger, og likevel har mange fremtredende børser som Coinbase bestemt at det er 1099 de skal bruke til å rapportere informasjon om kundeinntjening..

CryptoTrader.Tax

Hvordan kan du løse problemet?

Hvis du mottok en av disse merknadene, er det smart å snakke med skatterådgiveren din.

Misforståelsen kan sannsynligvis løses ved å utarbeide et enkelt svarbrev til skattemyndighetene som forklarer situasjonen og bevise for dem hva dine faktiske gevinster og tap var. Her er en eksempel svar brev du kan bruke.

Hvis du ikke allerede har gjort det, bør du også beregne gevinster og tap fra all din handelsaktivitet i løpet av det aktuelle året, slik at du har bevis for skattemyndighetene hva din sanne inntekt var.

Du kan gjøre dette for hånd, eller du kan bruke kryptovaluta skatt programvare som CryptoTrader.Tax for å automatisk opprette din krypto skatt rapporter for deg.

Har spørsmål?

Hvis du har spørsmål om det spesifikke scenariet du er i, hjelper kundesupportteamet vårt live! Du kan nå oss fra vår live chat-widget på vår hjemmesiden.

Dette innlegget er kun for informasjonsformål og skal ikke tolkes som skatte- eller investeringsråd. Snakk med din egen skatteekspert, CPA eller skatteadvokat om hvordan du skal behandle beskatning av digitale valutaer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me