Jeg betalte for noe med Crypto – Hvordan gjør jeg skatten min?

Fordi kryptokurver som bitcoin behandles som eiendom for skatteformål, behandles betaling for en vare eller tjeneste med kryptovaluta på samme måte som om du skulle betale for noe med en annen form for eiendom. Dette betyr at det å betale for en vare eller tjeneste med krypto er en skattepliktig begivenhet og du realiserer kursgevinster eller kapitaltap på betalingstransaksjonen. Disse gevinstene og tapene må rapporteres på skatten din.

En oversikt over avgifter i kryptovaluta

Som nevnt i offisiell IRS-kryptovalutaveiledning utgitt i 2014, pådrar du deg kapitalgevinster og kapitaltap skatterapporteringskrav når du selger, handler eller på annen måte avhender kryptovalutaen din – akkurat som du gjør med andre former for eiendom som aksjer, obligasjoner eller eiendom. 

I denne forstand ser kryptovalutahandel ut som å handle aksjer for skattemessige formål.

For eksempel, hvis du kjøpte 0,2 Bitcoin for $ 2000 i april 2018 og deretter solgte den to måneder senere for $ 4000, har du en gevinst på $ 2000. Du rapporterer denne gevinsten på selvangivelsen, og avhengig av hvilken skatteklasse du faller under, betaler du en viss prosentandel av skatt på gevinsten. Priser varierer basert på skattekonsollen din, så vel som avhengig av om det var en kortsiktig kontra en langsiktig gevinst.  

På baksiden, hvis du solgte kryptovalutaen din for mindre enn du kjøpte den for, kan du avskrive det tapet til spar penger på kryptoskatten din

Du kan lese vår komplette guide for en dypere forståelse av hvordan kryptoskatter fungerer

Jeg kjøpte noe med Bitcoin – Hvordan rapporterer jeg dette om skatten min??

Ok, så du kjøpte noe med bitcoin, og nå lurer du på hvordan du skal rapportere det om skatten. La oss gå gjennom et eksempel for å illustrere hvordan dette fungerer.

Eksempel

La oss si at du kjøpte 0,1 bitcoin for $ 1000. To måneder senere økte samme mengde bitcoin i verdi og er nå verdt $ 1200. På dette tidspunktet bruker du 0,05 BTC på en ny TV. Hvordan beskattes dette, og hvordan rapporterer du det??

Husk at å kjøpe noe med krypto er teknisk sett en “disposisjon” av kryptoaktiva. Med andre ord, det utløser en skattepliktig begivenhet, og du realiserer kursgevinster eller kapitaltap på transaksjonen.

Så for å beregne gevinst / tap bruker du denne ligningen:

Virkelig markedsverdi – kostnadsgrunnlag = gevinst / tap

I dette eksemplet vil virkelig markedsverdi være verdien i USD for TV-en du kjøpte. Siden du kjøpte den for 0,05 BTC, som den gangen var verdt $ 600 (0,1 er verdt $ 1200), er TV-ens markedsverdi $ 600.

Kostnadsgrunnlaget ditt er hvor mye du opprinnelig kjøpte eiendelen for. I dette tilfellet var kostnadsgrunnlaget for 0,05 BTC $ 500 (du kjøpte opprinnelig 0,1 BTC for $ 1000).

$ 600 – $ 500 = 100 dollar kapitalgevinst

Så i dette eksemplet på å bruke bitcoin til å kjøpe en TV, rapporterer du en kapitalgevinst på $ 100 – bitcoin økte i verdi i løpet av de to månedene du hadde den. Du innser denne gevinsten ved disposisjonen til din BTC, som i dette tilfellet kjøpte TVen.

Du rapporterer denne kapitalgevinsten videre IRS-skjema 8949. Du inkluderer skjema 8949 med selvangivelsen for året. Les blogginnlegget vårt på hvordan du rapporterer kryptovaluta om skatter for en detaljert gjennomgang av hvordan du fyller ut skjema 8949.

Utfordringen med kryptovaluta-betalinger

Som du kanskje har lagt merke til, kan denne prosessen bli veldig vanskelig for alle som ikke har ført streng oversikt over alle betalingene de har gjort med kryptovaluta og USD-verdien til disse kryptovalutaene på betalingstidspunktet..

Krypto skatt programvare er bygget for å automatisk importere denne typen transaksjoner sammen med alle dine andre vanlige kjøp, salg og handler, og historisk hente USD-prisene slik at du kan opprette ett-klikk krypto skatt rapporter.

Krypto-avgiftsprogramvare for kryptobetalinger

Skattprogramvare for kryptovaluta

CryptoTrader.Tax er en skatterapporteringsverktøy brukt av titusenvis av kryptovalutaentusiaster for å automatisere hele kryptoskattrapporteringsprosessen.

Bare importer alle dine cryptocurrency-betalinger på trinn 3 i appen som “utgående transaksjoner”. Som du kan se på bildet nedenfor, har vi lagt til vår utgående bitcoinbetaling på 0,05 i trinn 3. Du trenger ikke å inkludere USD-verdien på disse transaksjonene (phew), da programvaren automatisk henter de historiske prisene.

Avgifter for betaling i kryptovaluta

Denne transaksjonen vil nå bli kategorisert med alle dine andre transaksjoner (kjøp, salg, handel) og inkludert i skatterapportene dine. Du kan også masseopplaste kryptovaluta-betalinger ved hjelp av CSV-importmal.

Ønsker du å automatisere din skatterapportering av kryptovaluta? Du kan kom i gang med CryptoTrader.Tax gratis i dag. Eller klikk her for å lære mer om hvordan det fungerer.

Ansvarsfraskrivelse – Dette innlegget er kun for informasjonsformål og skal ikke tolkes som skatte- eller investeringsråd. Snakk med din egen skatteekspert, CPA eller skatteadvokat om hvordan du skal behandle beskatning av digitale valutaer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me