Rapportering av stjålet eller tapt kryptovaluta for skatteformål

Å miste krypto fra nedstengninger, lommebokhacks, svindel og andre hendelser er dessverre vanlig i kryptovaluta i dag. Fra et skatteperspektiv blir ikke disse hendelsene behandlet likt, og det avhenger i stor grad av omstendighetene. Denne guiden går gjennom de vanligste formene for tyveri og kryptotap og de mulige måtene å behandle dem fra et skatteperspektiv i USA..

Ansvarsfraskrivelse: Dette innlegget er kun for informasjonsformål og skal ikke tolkes som skatt, juridisk eller investeringsrådgivning. Området for beskatning av kryptokurrency utvikler seg kontinuerlig og er ikke svart og hvitt. Snakk med din egen skatteekspert, CPA eller advokat om hvordan du skal behandle beskatning av digitale valutaer.

Merk – hvis kryptovalutaen din rett og slett gikk ned i pris før du solgte den, betraktes dette som et kapitaltap eller et investeringstap. Dette er annerledes enn noen av tapene vi diskuterer nedenfor. For mer detaljert informasjon, vennligst les vår guide på hvordan håndtere kapitaltap for kryptovalutaen din.

Ulike scenarier for kryptotap

Når det gjelder å trekke eller arkivere kryptovaluta-tap, gjelder forskjellige situasjoner for forskjellige skatteregler i USA. De vanligste formene for kryptokurrency-tap som vi ser her på CryptoTrader.Tax er oppført nedenfor:

 1. Tap på ulykker – (f.eks. Lost Wallet Access, sendt til feil adresse)
 2. Tyverietap – (f.eks. Exchange / Wallet Hacked, Stolen Coins)
 3. Investeringstap – (Grått område = eks. ICO Scam, Exchange Shutdown)

Hvert scenario med tap av kryptovaluta vil falle inn under en av disse tre klassifiseringene: Tap på ulykker, tyverietap eller investeringstap. Det er opp til DEG hvordan du vil håndtere og rapportere tapene dine. De tre kategoriene forklares nærmere nedenfor.

Krypto tap

Tap på ulykker

Et tap på havari er skade, ødeleggelse eller tap av eiendom som følge av en av disse identifiserbare hendelsene:

 1. Plutselig hendelse – rask, snarere enn gradvis eller progressiv
 2. Uventet hendelse – vanligvis uventet og utilsiktet
 3. Uvanlig hendelse – ikke en daglig hendelse

Innlegg 2017, etter Loven om skattelettelser og arbeidsplasser ble vedtatt i lov, mange former for tapstap som tidligere var fradragsberettiget på skjema 4684, kvalifiserer ikke lenger for fradrag. Som sett på IRS-siden her, den eneste eiendommen som kan hevdes som et fradragsberettiget havari, må være en føderalt erklært katastrofe.

Når det gjelder kryptokurrency, vil det være et ulykke som ikke er fradragsberettiget når det gjelder uaktsomhet..

Eksempler på tap som du ikke vil motta skattefradrag på, er følgende:

 • Mynter tapt fra mistet tilgang til private nøkler & lommebøker
 • Mynter tapt fra sending til feil adresser
 • Andre uaktsomme former for kryptotap

Hvis du tror du kan ha en unik sak, eller hvis du har spørsmål om tap av skader generelt, er det alltid lurt å diskutere med kvalifiserte skatteprofessor for kryptovaluta.

tyveri tap kryptokurrency skatter

Tyveristap

Et tyveri er å ta og fjerne penger eller eiendom med den hensikt å frata eieren av det. Å ta eiendom må være ulovlig i henhold til lovgivningen i staten der det skjedde og gjøres med kriminell hensikt.

Vanlige tap av kryptovaluta-tyveri inkluderer følgende:

 • Stjålne mynter
 • Hackede lommebøker
 • Hacket Exchange-kontoer

I likhet med tapstap ovenfor, etter at skattekutt- og jobbloven ble vedtatt, etter 2017, er ikke tyveritap lenger fradragsberettiget på Skjema 4684. Hvis kryptovalutaen din ble stjålet og klassifiseres som tyverietap, er det lite sannsynlig at du kan avskrive dette. Du kan lese mer om detaljene i disse reglene i IRS veiledning her.

Å rapportere din tapte krypto som et investeringstap er den eneste tilnærmingen som tillater skattefritak. Som du vil lese nedenfor, er det uklart hvilke kryptotapsscenarier som kvalifiserer for investeringstapstatus. Vi anbefaler å konsultere en skattepersonell med en unik situasjon. Teamet vårt hjelper deg alltid med å henvise deg til noen.

ICO-svindelskatter

Investeringstap (kapital tap)

Det er ikke eksplisitt klart om hendelser som ICO-svindel eller utvekslingsstopp (som Mount Gox) kan behandles som et investeringstap. Vi undersøkte mange skattefagfolk som er kjent med kryptovaluta når vi skriver denne artikkelen, og de er ikke alle enige om riktig behandling.

Investeringstap ligner på et tap du vil pådra deg ved å kjøpe en aksje eller en annen form for eiendom og deretter selge den for mindre enn du kjøpte den for. Det samme gjelder å selge bitcoin for mindre enn du kjøpte den for.

Denne typen kapitaltap kan rapporteres på skjema 8949 der du må oppgi kostnadsgrunnlaget ditt i eiendommen, virkelig markedsverdi på det tidspunktet du disponerte den, og nettogevinst eller tap. Som vi diskuterer i vår guide for kapitaltap i bitcoin, opptil $ 3000 av nettokapitaltap er fradragsberettiget i et gitt år. Større tap vil videreføres til fremtidige skatteår. Dette er den grunnleggende prosessen for rapportering av de fleste kryptovaluta-transaksjoner.

Det finnes ingen svart-hvitt-veiledning fra IRS for disse spesifikke scenariene, så til slutt må du bruke skjønnet ditt om hvordan du klassifiserer og arkiverer disse hendelsene. Vi vil gå gjennom de forskjellige alternativene nedenfor.

ICO-svindel

I følge Alexander Leruth, grunnlegger & Administrerende direktør i Leruths og finansdirektør for Ahrvo, “Den riktige metoden ville være å behandle den som stjålet, noe som er et personskadetap som ikke ville være kvalifisert for 8949.” Leruth fortsetter med å forklare: “Du kan prøve å hevde det på 8949 og si at verdien av investeringen egentlig ble gjort til en kostnad på $ 0, men det er en risikabel posisjon å ta.”

På den annen side, Pasha Malik, medstifter og president for Thyor Advisory Group (et skatteregistreringsfirma), hevder at man bør “bruke SEC-veiledning med mindre annet er nevnt. Generelt sett vil ICO behandles som et verdipapirtilbud og investering i det ville være en kapitalinvestering. Så en svindel vil være et kapitaltap på 8949. I et slikt tilfelle anbefales det ofte å innhente en rapport fra FBI, lokalt politi eller SEC eller Financial crimes divisjoner om at du har rapportert om denne investeringen som svindel og svindel. Rapporten er for din egen IRS-revisjonsbeskyttelse."

Vi undersøkte mange skattefagfolk når vi skrev dette stykket, og det var mange forskjellige meninger om riktig behandling av ICO-svindel.

Til slutt vil krav på ICO-svindel som investeringstap trekke beløpet som er investert på skjema 8949.

For eksempel, hvis jeg investerte $ 5000 i bytte for det jeg ble fortalt at ville være 20 000 poletter av XYZ i en ICO som viste seg å være uredelig, så ville 8949-en min inkludere en salgsoppføring med en $ 5000 kostnadsbasis, en $ 0-inntekt og en $ 5000 tap.

Stenging av bytte

Bytt nedstengninger som Cryptopia og Mt. Gox kommer med et lignende grått område som falske ICO-er.

Noen fagpersoner hevder at dette ville være et investeringstap som kan rapporteres 8949, og derfor mottar du en skattefradrag, mens andre hevder at en valutestenging vil være et ikke-fradragsberettig tap for personlig tap..

Matt Metras, en registrert agent og beskatningsspesialist for kryptovaluta ved MDM Financial Services, sier at utvekslingsstenging “definitivt passer bedre på 4684 [Tap av tap], men ingen ønsker å høre at da 4684 stort sett er borte etter skattelett og skatteloven.” Matt fortsetter også med å si at “det er et nyansert argument for hvorfor det kan være et investeringstap, men at det er en risikabel posisjon å ta.”

I vår undersøkelse for å skrive denne artikkelen så de fleste skattefagfolk en børsstans som et tapstap, og dermed ikke en fradragsberettiget hendelse. Dette er absolutt den mer konservative tilnærmingen å ta fra et skatteperspektiv. Imidlertid var det ikke full enighet blant fagpersoner.

krypto stjålne mynter skatt

Hvordan rapportere stjålne og tapte mynter i CryptoTrader.Tax

Nå som vi har diskutert de tre forskjellige typer tap og hvordan de kan brukes i forskjellige kryptovaluta-scenarier, vil vi nå gå gjennom prosessen med å generere din krypto skatt rapporter å inkludere disse tapene riktig i CryptoTrader.Tax.

Ulykke Ikke fradragsberettiget

Hvis du vil klassifisere tapte mynter som ikke-fradragsberettigede tap, naviger til trinn 3 i CryptoTrader.Tax-nettappen. Her bør du velge ”Tyveri & Tab ”Tab.

Tyveri av kryptoskatt

Du bør velge “type” for å være en ulykke, og deretter kan du legge til en beskrivelse av dette tapet for dine poster. I eksemplet ovenfor er beskrivelsen “Lost Wallet Access” valgt.

Disse tapene vil ikke reflekteres på 8949 etter at du har kjørt rapporten. De vil vises på “Mistet og stjålet mynterapport”, og dollarverdien av mengden tapt kryptovaluta vil bli beskrevet for dine poster. Du trenger ikke gjøre noe videre med disse tapene, da de ikke er fradragsberettiget.

Husk at potensielle tap av tap kan omfatte tapte private nøkler, bytte nedstengninger og andre hendelser. Det er opp til deg hvordan du vil klassifisere tapet ditt.

Tyveristap

For å rapportere tyveri tap med appen, naviger igjen til Theft & Kategorien tilskadekomne i trinn 3. Denne gangen bør du velge “skriv” som tyveri.

krypto skattetap

Disse tyverietapene vil heller ikke påvirke skjema 8949. De vil vises på “Lost and Stolen Coins Report” med dollarverdien av mengden stjålne mynter som er beskrevet for dine poster..

Investeringstap

Til slutt kan du rapportere investeringstapene på en lignende måte. Gå igjen til trinn 3, men velg typen “Investment Loss”.

bitcoin skattetap

Dette er den eneste tapstypen som vil påvirke skjema 8949 på skatterapporten. Husk som diskutert ovenfor, investeringstap vil bli trukket og redusere gevinsten din på 8949. Det er et grått område for hvilke scenarier som kvalifiserer for denne typen klassifisering, så du bør bruke ditt skjønn og diskutere med skattepersonalet..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me