Skatteproblemet i kryptovaluta – hvorfor børser ikke kan gi brukerne nøyaktig skattedokumentasjon

Kryptovaluta-børser som San Francisco-baserte Coinbase gjør det enkelt for dagligdagse forbrukere å kjøpe og selge kryptovalutaer.

I stedet for å måtte samhandle direkte med blokkjedene som disse digitale eiendelene er lagret på, kan brukerne bare logge på deres foretrukne kryptovaluta-utveksling, klikke noen få knapper og voila! kjøpe sin helt egen kryptovaluta. Dette er uten tvil en god ting – teknologi som letter folks liv.

I tråd med teknologien som disse børsene driver med (blockchain), er brukerne imidlertid også i stand til å sende bitcoin og andre kryptovalutaer til sine byttekontoer fra steder utenfor børsens eget nettverk..

For de som ikke er kjent med kryptovalutahandel, vil et eksempel på dette se ut som om jeg kjøper en kryptovaluta på en separat børs, la oss si Kraken, og deretter overfører den til Coinbase slik at jeg kan ta ut penger til amerikanske dollar. Denne typen ting skjer hele tiden og av en rekke årsaker.

Å kunne sende kryptovalutaer til andre steder og andre lommebokadresser er faktisk kjernen i hele premisset for krypto. Det er denne enkle mekanismen for verdioverføring som ikke krever tredjepartsverifisering som gjør ideen om kryptovaluta så spennende. Dette kjerneprinsippet er imidlertid også synderen bak det enorme skatteproblemet i kryptokurrency.

La oss sikkerhetskopiere … Hvordan behandler IRS kryptovaluta for skatteformål?

De IRS behandler kryptokurver som skattemessig eiendom, ikke som valuta. Akkurat som med andre former for eiendom – aksjer, obligasjoner, fast eiendom – pådrar du deg en skatterapporteringsforpliktelse når du selger eller handler kryptovaluta for mer eller mindre enn du kjøpte den for.

For eksempel, hvis du kjøpte 0,1 Bitcoin for $ 1000 i april 2018 og deretter solgte den to måneder senere for $ 2000, har du en gevinst på $ 1000. Du rapporterer denne gevinsten på selvangivelsen, og avhengig av hvilken skatteklasse du faller under, betaler du en viss prosentandel av skatt på gevinsten. Priser varierer basert på skattekonsollen din, så vel som avhengig av om det var en kortsiktig kontra en langsiktig gevinst.

For å rapportere disse gevinstene og tapene på skatten din, må du ha oversikt over kostnadsgrunnlaget og virkelig markedsverdi for hver salg eller handel med kryptovalutaene dine på salgstidspunktet. Kostnadsgrunnlag er ganske enkelt hvor mye penger du legger inn for å skaffe eiendelen. Virkelig markedsverdi er bare dollarverdien du mottok ved salg eller salg av eiendelen.

Fortsatt med eksemplet ovenfor, er kostnadsgrunnlaget $ 1000, og din virkelige markedsverdi er $ 2000. Du vil rapportere hvert av disse tallene sammen med $ 1.000 gevinsten fra transaksjonen på skattedokumentene dine.

Denne prosessen skal høres kjent ut hvis du investerer i eller handler med aksjer, da det er den samme rapporteringsprosessen som aksjehandlere gjennomgår.

Les vår 2019 Guide til kryptovalutaavgifter for en mer detaljert oversikt.

Så hvorfor kan ikke Cryptocurrency Exchange gi meg skatterapporter slik aksjemegleren min gjør?

Her er der det store problemet.

Fordi brukere kontinuerlig overfører krypto til og ut av børser, har børsen ingen måte å vite hvordan, når, hvor eller til hvilken pris (kostnadsbasis) du opprinnelig anskaffet disse kryptovalutaene. Den ser bare at de vises i kontoen din.

Når du overfører krypto til eller ut av en børs, mister den børsen muligheten til å gi deg en nøyaktig rapport som beskriver kostnadsgrunnlaget og virkelig markedsverdi for kryptovalutaene dine, som begge er obligatoriske komponenter for skatterapportering..

Som du kan se på bildet nedenfor, forklarer Coinbase selv til brukerne hvordan deres genererte skatterapporter ikke vil være nøyaktige hvis noen av nedenstående scenarier fant sted. Dette påvirker sannsynligvis over to tredjedeler av Coinbase-brukerne, som utgjør millioner av mennesker.

Skatt på kryptovalutautveksling feil

I mange aspekter kan handel med kryptovaluta se ut som å handle aksjer. Men når det gjelder skatterapportering, er nettmeglere som Etrade eller Fidelity pålagt å gi deg en 1099-B ved utgangen av året som beskriver de nødvendige dataene for skatterapportering. Disse dataene inkluderer, ja du gjettet det, kostnadsgrunnlag og virkelig markedsverdi på tvers av alle dine handler, noe kryptovalutautveksling etter sin art ikke kan gjøre.

Hovedforskjellen som skiller en megler fra en kryptokursutveksling i denne forstand, er det faktum at du ikke kan sende Apple-aksjen din til en frakoblet lommebok for deretter å kjøpe varer og tjenester på ditt lokale kjøpesenter. Crypto er iboende annerledes ved at den lett kan overføres – til slutt er det denne kvaliteten som skaper en massiv skatterapporteringshodepine for forbrukerne.

Løsningen

Med hvert problem kommer en mulighet til å gi en løsning.

I dette tilfellet er løsningen på skatteproblemet i kryptokurrency avhengig av å samle alle kryptovalutaopplysningene dine for å gjøre kjøp, salg, handel, luftdråper, gafler, minedrift, utveksling, bytte og mottatt kryptovaluta til en plattform slik at du kan bygge ut en nøyaktig skatteprofil som inneholder alle nødvendige data.

Vi bygde akkurat dette på CryptoTrader.Tax.

Kryptovaluta bytter feil feil

CryptoTrader.Tax er et verktøy for kryptovalutahandlere bygget for å løse skatteproblemet. Det tillater kryptovaluta-brukere å samle alle sine historiske handelsdata ved å integrere med børsene sine og gjøre det enkelt for brukere å bringe alt inn i en plattform. Når de historiske dataene er i systemet, vil avgiftsmotoren automatisk generere alle nødvendige skatterapporter for kryptovalutahandlere å arkivere som 8949.

I dag bruker tusenvis av brukere CryptoTrader.Tax for sikkert og automatisk å bygge ut de nødvendige skatterapporter for kryptovaluta. Brukere kan ta disse genererte rapportene til sine egne skattefagpersoner eller kan bare laste dem inn i skatteprogramvare som TurboTax eller TaxAct.

Fra januar 2018 var CryptoTrader.Tax-teamet inngikk samarbeid med Intuit’s TurboTax for å gjøre arkivprosessen sømløs og rask for handelsmenn.

For å konkludere

Hver gang nye næringer og markeder dukker opp, dukker det alltid opp infrastrukturelle problemer ved siden av dem. Disse grunnleggende problemene må løses før massemarkedet kan dra nytte av visse effektiviteter som ny teknologi gir. Verden for kryptovaluta og blockchain er ikke annerledes. Hvis grunnleggende problemer kan fortsette å bli taklet en etter en, vil kryptoøkonomien blomstre.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me