Alternativa Shapeshift: 7 drugih kripto izmenjav, ki jih je treba razmisliti o uporabi

Mnogi Shapeshift uporabljajo vsak dan. Ponuja hiter in zanesljiv način trgovanja s kriptovalutami zelo enostavno. Morda ste to izmenjavo uporabili tudi sami, vendar želite imeti svoj um odprt za druge možnosti in se sprašujete “Ali obstaja kakšna druga možnost Shapeshift?”. Dobra novica je, da zagotovo obstaja!

Pravzaprav obstaja več …

Kaj je Shapeshift?

Shapeshift je izmenjava kriptovalut. Kot mnogi drugi je tudi samo za kripto, kar pomeni, da lahko z njim zamenjate eno vrsto kriptovalut za drugo, ne pa tudi za nakup kripto s fiat valutami, kot sta ameriški dolar ali evro. Toda za razliko od večine drugih borz je Shapeshift borza, ki ni skrbniška.

Skrbniške borze, kot so Coinbase, Kraken ali Poloniex, svojim uporabnikom zagotavljajo naslove kripto denarnic, izmenjani žetoni pa so v njih shranjeni, dokler jih uporabniki ne umaknejo. Torej, če želite s Coinbase zamenjati Bitcoin za Eter, morajo biti vaši bitcoini v vaši Coinbase BTC denarnici, svoj Eter pa boste prejeli v svoji Coinbase ETH denarnici.

Ne-skrbniške izmenjave delujejo nekoliko drugače. Za svoje uporabnike ne navajajo naslovov denarnic. Namesto tega uporabniki uporabljajo lastne osebne denarnice ali denarnice, ki jih zagotavljajo skrbniške borze (tukaj lahko preberete moj članek o uporabi Shapeshift z Coinbase). To pomeni, da sama borza ne shranjuje nobene kriptovalute, zaradi česar je veliko manj privlačna tarča za potencialne hekerje.

Ali obstajajo druge možnosti Shapeshift?

Čeprav je res, da je večina borz zaporniške sorte, Shapeshift ni edina te vrste. Obstaja več tekmecev za premikanje oblik. Druge priljubljene kripto izmenjave, ki niso skrbniške, so Changelly, CoinSwitch, SimpleSwap, Godex, Bisq, Switchain in Flyp.me.

Oglejmo si jih.

Alternativa ShapeShift # 1: Changelly

najboljša alternativa prestavljanju oblik

Changelly našteje okoli 60 različnih kriptovalut za trgovanje, sedem pa jih lahko kupite (Bitcoin, Ether, Bitcoin Cash, Ripple, Litecoin, Binance coin in Stellar) z ameriškimi dolarji ali evri. Menjalnina znaša pavšalnih 0,25%. Uporabniki morajo ustvariti račun za trgovanje, vendar morajo navesti le e-poštni naslov. Osebni podatki niso potrebni. Na voljo je tudi mobilna aplikacija.

Alternativa ShapeShift # 2: Godex

godex

Godex našteje približno 210 različnih kriptovalut, vendar ne podpira nakupa kripto valut. Provizije za menjavo so določene v trenutku, ko ustvarite transakcijo. Računa ni treba ustvariti, zato lahko uporabniki trgujejo anonimno.

Alternativa ShapeShift # 3: SimpleSwap

preprosta zamenjava

Tako kot prejšnji vnos na tem seznamu tudi SimpleSwap omogoča anonimno trgovanje in brez podpore fiat valute. Na seznamu je več kot 250 kriptovalut in uporabniki se lahko odločijo za trgovanje s fiksno ali plavajočo stopnjo.

Alternativa ShapeShift # 4: CoinSwitch

nadomestna oblika

CoinSwitch se razlikuje od večine drugih vnosov na tem seznamu, saj ne gre za izmenjavo, temveč za združevanje izmenjav. To pomeni, da CoinSwitch poveže uporabnike z več drugimi borzami, vključno z Binance, HitBTC in Changelly, tako da lahko najdejo najboljšo ponudbo. Uporabnikom ni treba ustvarjati računov, zato je možno anonimno trgovanje. Sistem menjalniških provizij je nekoliko zapleten, saj je odvisen tudi od menjave, na kateri se dejansko trguje, vendar naj bi znašal približno 0,5%. Na tem seznamu ima CoinSwitch največ kriptovalut na borzi, z več kot 300 žetoni.

Alternativa ShapeShift # 5: Bisq

bisq

Za razliko od drugih vnosov na seznamu, Bisq ni spletna izmenjava, temveč bolj namizna aplikacija, ki je na voljo za Windows, Mac in Linux. Ponuja hitro, anonimno trgovanje med nekaj več kot 100 kriptovalutami, nekatere pa je mogoče kupiti v fiat valuti. Fiatove možnosti plačila vključujejo AliPay, MoneyGram, WeChat pay, Western Union, Uphold in Zelle.

Alternativa ShapeShift # 6: Preklopnik

nadomestna oblika

Tako kot CoinSwitch je tudi Switchain borzni agregator, ki ponuja hitro, anonimno trgovanje med kriptovalutami. Vendar seznam kovancev ni tako velik. Switchain trguje predvsem med Bitcoin, Ether, Litecoin, Tether 0x in ERC-20 žetoni, navedeni na Binance.

Alternativa Shapeshift # 7: Flyp.me

flyp.me

Tako kot ShapeShift ali Changelly je tudi Flyp.me takojšnja kripto izmenjava, ki ni skrbniška. Tako kot SimpleSwap uporabnikom ni treba ustvariti računa za uporabo storitve, zato je anonimno trgovanje podprto. Provizija za menjavo znaša 0,5%. Ni podpore fiat valute in navaja 30 različnih kriptovalut, vključno z Bitcoin, Ether, Litecoin, DASH, BAT, Peercoin in Augur.

Primer transakcije

Uporaba teh izmenjav je zelo enostavna tudi za začetnike, ker imajo vsi preproste, intuitivne vmesnike, Changelly pa celo mobilno aplikacijo. Poglejmo primer …

Izberite Changelly kot alternativo shapehift.io in z njihovo mobilno aplikacijo zamenjajte 3.6 EOS za DASH.

  1. Odprite aplikacijo Changelly, vnesite 3.6 in v polju »Pošljete« izberite EOS in kot žeton, ki ga želite prejeti, izberite DASH. Aplikacija vam bo pokazala, koliko DASH-a boste dobili, pa tudi menjalni tečaj, pristojbino in predvideni čas za dokončanje transakcije. Dotaknite se »Zamenjaj zdaj«.zamenjati
  2. Tu morate vnesti naslov denarnice, kamor želite prejeti DASH. Naslov lahko kopirate / prilepite ali tapnete zeleni gumb zgoraj desno za optično branje kode QR. Dotaknite se »Naprej«.spremenljivo naslov prejemnika
  3. Zdaj vam bo aplikacija pokazala končne podrobnosti o transakciji, vključno z omrežnino. Če je vse zadovoljivo, tapnite »Potrdi & Izvedi plačilo «, da začnete postopek. Ko to storite, bo aplikacija prikazala naslov, na katerega morate poslati svoje žetone. V primeru EOS to pomeni naslov in beležko (za druge žetone ne potrebujete beležke).potrditev spremembe
  4. Odprite denarnico in z njo na naslov in sporočilo Changelly pošljite 3.6 EOS.spremenjen prenos
  5. Nazaj na aplikacijo Changelly bo prikazal, da se je transakcija začela.spremenljivo transakcijo
  6. Po nekaj minutah vas bo aplikacija obvestila, da je transakcija končana in vaši žetoni DASH bodo na voljo v vaši denarnici.transakcija je spremenjena

To je to! Kot lahko vidite, je postopek zelo enostaven. Tudi druge izmenjave na tem seznamu delujejo podobno, vendar prek spletnega vmesnika, saj zanje še ni na voljo nobena mobilna aplikacija.

V zaključku…

Odgovor na vprašanje “Ali obstaja kakšna druga možnost Shapeshift?” je trden “da”. Alternativ Shapeshiftu je veliko, nekatere pa so opisane v tem članku. Izbira med njimi je lahko odvisna od posebnega žetona, ki ga želite zamenjati, pristojbine, ki jo boste morali plačati, ali vaše želje ali potrebe po anonimnosti. Prosto jih raziščite. Vsi so hitri, varni in vredni vašega časa.

Preberite tudi: Kako uporabljati Shapeshift s Coinbase

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me