Binance vs Bittrex 2021 Exchange Primerjalni vodnik [Ocene, prednosti in slabosti]

Iskanje najboljše menjalnice kriptovalut je lahko tako zastrašujoča naloga. Še večja naloga postane, ko morate izbirati med dvema največjima borzama kriptovalut na svetu. S to primerjavo med Binance vs Bittrex, preučili bomo pomembno vlogo, ki jo imajo kripto izmenjave v kriptosferi. Prav tako boste lahko sami izbrali, katera menjava najbolj ustreza vašim potrebam. 

V nasprotju s tradicionalnimi borzami so kriptovalute most med fiatom in kriptovalutami. Imate dve vrsti borz kriptovalut; Fiat na kripto in kripto na kripto borze. Z izmenjavo fiat v kripto lahko svoj fiat pretvorite v kripto. Toda pri kripto izmenjavi kripto imate opravka le z digitalnimi valutami. Poglejmo si podobnosti in razlike, ki jih delita ti dve slavni borzi. 

Primerjalna tabela Binance in Bittrex

BinanceBittrex
Binance Bittrex
izmenjava binance bittrex logotip
Naša ocena: 5. Naša ocena: 5.
Podjetje Luanch: 2017 Podjetje Luanch: 2013
Lokacija podjetja: Malta Lokacija podjetja: Seattle, WA
Vrsta izmenjave: Ameriška borza kriptovalut Vrsta izmenjave: Enostavna izmenjava metod nakupa / prodaje
Na voljo kriptovalute: 150 Na voljo kriptovalute: 252
Trgovalni pari: 131 Trgovalni pari: 19.
Način nakupa / nakazila: Kriptovaluta, bančno nakazilo Način nakupa / nakazila: Bančno nakazilo, kreditna kartica, debetni voziček
Način prodaje / umika: Bančno nakazilo, kriptovaluta Način prodaje / umika: Bančno nakazilo, Paypal, kriptovalute
Pristojbine: 0,1%, Pristojbine: 0,25%
Varnost: Odlično Varnost: Super
Zaupanje skupnosti: Super Zaupanje skupnosti: Super
Zahtevano preverjanje: Da Zahtevano preverjanje: Da
Pomoč strankam: Dobro Pomoč strankam: Počasi
Mobilna aplikacija: Da Mobilna aplikacija: Da
Začetnikom prijazno: Ne Začetnikom prijazno: Ne
Obiščite Exchange Obiščite Exchange

Kaj je Binance?

izmenjava binance

Čeprav ima Binance sedež na Malti, se je izmenjava na Japonskem začela julija 2017 do Changpeng Zhao. Začela se je z uporabo ICO, ki velja za eno najuspešnejših ICO do danes. Ob uvedbi je Binance od prodaje 200 milijonov žetonov zbral približno 15 milijonov dolarjev. 

V 143 dneh po uvedbi, Binance je že bila uvrščena med tri najboljše kripto borze na svetu. V šestih mesecih po zagonu je imela borza več kot 10 milijonov uporabnikov po vsem svetu in na dan dosegla 1,2 milijarde dolarjev prometa. Borza navaja 100-ih kovancev in celo podpira začetne ponudbe za izmenjavo s svojo Launchpad. 

Kaj je Bittrex?

bittrex logotip

Kripto izmenjavo s sedežem v Seattlu so leta 2013 ustanovili Bill Shihara, Rami Kawach in Richie Lai. Njegovi ustanovitelji so bili varnostni strokovnjaki pri Microsoftu, preden so začeli izmenjavo. Varnost je pri Bittrexu najpomembnejša prioriteta in presenetljivo; nikoli niso utrpeli izgube uporabniških sredstev. Bittrex trenutno ponuja stotine kovancev, najmočnejša para pa sta Bitcoin in Ethereum. Prav tako lahko vplačate fiat vloge v USD, EUR, GBP.

Zdaj, ko imate osnovno predstavo o obeh borzah, si bomo zdaj ogledali še druge podrobnosti v primerjavi z Binanceom in Bittrexom. Ogledali si bomo lastnosti, cene, pristojbine, varnost in druge značilnosti obeh borz. 

Lastnosti  

Obe izmenjavi imata podobnosti; za pravo primerjavo Binance in Bittrex pa jih bomo obravnavali posamično. 

Binance

 • Binance Coin: Binance ima svoj izvorni žeton, ki poganja njegov ekosistem, Binance coin (BNB). BNB se uporablja za dejavnosti, kot so trgovanje, provizije za dvig in uvrstitev na borzo. Binance zaračuna provizijo za trgovanje v višini 0,1%, vendar prejmete popust, če plačate pri BNB. Popust je trenutno vezan na 12,5%. 
 • Ujemanje naročil: Binance ima edinstven sistem ujemanja, ki obdela približno 1.400.000 naročil na sekundo, zaradi česar je ena najhitrejših borz kriptovalut.
 • Likvidnost: Binance z eno najbolj obremenjenih knjig naročil v kriptosferi trguje z več kot 400 kripto kovanci. Likvidnost omogoča hitro menjavanje nalogov za trgovanje po konkurenčnih cenah. 
 • Več platform: Binance je na voljo na Andriod, iOS in spletnem vmesniku. Platforma ponuja tudi večjezično podporo za 13 jezikov, vključno z vietnamskim, nemškim, ruskim, turškim, portugalskim, italijanskim, korejskim, kitajskim, francoskim in angleškim. 

Binance Pros

 • Vmesnik za hitro trgovanje
 • Nizke provizije za trgovanje v višini le 0,1%
 • Odlična podpora strankam
 • Zaupanja vreden ugled v skupnosti

Binance Cons

 • Na voljo omejeno število kovancev
 • Nizka likvidnost
 • Ni zelo prijazen do začetnikov

Obiščite Exchange

Bittrex

 • Varne transakcije: Bittrex je bil zgrajen na temeljih varnosti. Za dodatno varnost sredstev uporablja hladilno shrambo, uporabniki pa lahko omogočijo dvostopenjsko preverjanje pristnosti.
 • Optimizirano trgovanje: platforma je zgrajena tako, da zagotavlja, da se transakcije izvajajo v realnem času. Je avtomatiziran in na voljo so informacije o denarnici in transakcijah uporabnikov. Bittrex je zasnovan tudi z algoritmom API, ki podpira neodvisne platforme in trgovanje. 
 • Skladno z zakonodajo: če iščete platformo, ki je skladna z zakonodajo, je Bittrex ena izmed njih. Skladno je z ameriškimi predpisi o virtualni valuti. 

Bittrex Pros

 • Hiter postopek prijave in preverjanja
 • Profesionalni vmesnik za trgovanje
 • Široka paleta kovancev za trgovanje
 • Ima 1-minutni grafikon

Bittrex Cons

 • Trženje marž ni na voljo
 • Nalogov za ustavitev izgub ni mogoče
 • Nizka likvidnost

Obiščite Exchange

Provizije za trgovanje

Provizije za trgovanje so velik posel za trgovce s kripto. Pomembno je vedeti, kakšen znesek zaračunajo menjalnice za vloge, dvige in posle. Kakšna je torej razlika med Binance in Bittrexom, ko gre za provizije za trgovanje?

Provizije za binance

Binance zaračuna 0,10% provizije proizvajalcu / prevzemniku. Za dvig morate plačati tudi 0,0005 BTC. Za pridobitev sredstev na borzi lahko uporabite možnost kreditnih kartic ali kriptovalut. Sredstva ne morete dobiti z bančnim nakazilom, prav tako pa jih ne morejo dobiti tudi ameriški vlagatelji. 

binance provizije

Provizije za vplačilo binance – nič

Za vloge Binance zaračuna 0%. Na Binanceu lahko s svojo kreditno kartico kupite tudi kriptovalute. Medtem ko vam lahko neodvisni ponudniki storitev zaračunajo pošiljanje sredstev na Binance, vam za pologe ne zaračunajo ničesar.

Pristojbine za dvig denarja

Pristojbina za dvig se razlikuje glede na kovanec. Vendar Binance zaračunava pavšal 0,0005 BTC. Če pa odvzamemo katero koli količino etra, je 0,01 ETH. Za večino sredstev je provizija enaka polovici minimalnega zneska za dvig. Torej boste plačali manj provizij, če zmanjšate število dvigov, ki jih izvedete za posamezno sredstvo.

Provizije za trgovanje Binance

Znesek, ki ga morate plačati kot provizijo za trgovanje na Binance, je odvisen od dveh dejavnikov 

 1. Obseg trgovanja v zadnjih 30 dneh
 2. Ali znesek Binance coin (BNB), ki ga imate 

Ko plačujete z BNB, prejmete provizijo za trgovanje s popustom v višini 25%. Običajno je osnovna provizija za posle Binance 0,1% pristojbina za proizvajalce in prevzemnike. Vendar s popustom 25% za uporabo BNB dobite 0,075% kot provizijo. Vendar boste morali preveriti svoje nastavitve, da zagotovite, da plačujete s svojo BNB in ​​ne z Bitcoinom. V skladu z načrti, ki jih je postavila družba Binance, se bo ta popust postopoma odpravil z leti. Vsako leto se bo prepolovil s 25% na 12,5%, naslednjih 6,75% in nato nič.

Provizije za trgovanje na Binance lahko tudi zmanjšate s povečanjem obsega trgovanja. Borza ponuja osem različnih stopenj popustov na provizije, od VIP 1 do VIP 8. Vaša raven je odvisna od vašega 30-dnevnega obsega trgovanja in zneska BNB, ki ga imate. Če na primer v okviru 30-dnevnega obsega trgovanja trgujete z najmanj 100 BTC in imate 50 BNB, prejmete popust v višini 0,09% kot nadomestilo za izdelovalca, medtem ko ostaja provizija za 0,1%.

Provizije za Bittrex

Provizije za trgovanje z Bittrexom

Za razliko od številnih borz, Bittrex ponuja pavšalno provizijo za trgovanje v višini 0,25%, kar pomeni, da se provizije za proizvajalce in prevzemnike ne razlikujejo. Bittrex ponuja privlačno provizijo za trgovanje za trgovce, ki raje delujejo po naročilih, ki so že obstajala v knjigi naročil. Bittrex ponuja tudi popust pri trgovanju glede na vaš 30-dnevni obseg. Transakcije od 0 do 200 tisoč dolarjev dobijo proizvajalca in plačilo po 0,25%. po drugi strani pa, če je obseg vaše transakcije za 30-dnevni rok 60 milijonov USD in več, dobite 0% provizije za izdelovalca in 0,08% provizije. 

provizije za bittrex

Provizije za polog in dvig Bittrexa

Kot provizijo za dvig ima Bittrex tudi pavšal 0,0005 BTC, vendar ima Bittrex vsak žeton ali kovanec, naveden na borzi, svojo edinstveno pristojbino za prenos omrežja. Vsak žeton ali kovanec ima vgrajeno pristojbino za prenos omrežja in za kritje zaračunamo majhen znesek. Pristojbino za vsak kovanec ali žeton si lahko ogledate tako, da kliknete gumb za dvig poleg kovanca, da se odpre okno za dvig, ki prikazuje dvig omrežnine).

Varnostno stanje  

Je Binanvarno?

Prva stvar, ki jo potencialni trgovec preveri pred uporabo borze, je njegova varnost. Nihče ne želi, da se njihova sredstva izgubijo zaradi kršitev varnosti. Tako kot je, Binance ponuja številne načine za zaščito vaših sredstev, da ostanejo varni pred zunanjimi grožnjami. 

 • Dvofaktorski avtentifikator: To je eden prvih na Binanceovem seznamu varnostnih pregledov. Med nastavitvijo računa Binance boste pozvani, da namestite 2FA. Tako bo vaš račun varen, razen če heker pridobi dostop do vašega mobilnega telefona.
 • Prav tako bo vsak poskus prijave iz naprave ali naslova IP, ki prej ni bil uporabljen v Binanceu, privedel do zahteve za potrditev po e-pošti. Izberete lahko tudi prejemanje zahtevkov za potrditev e-pošte za dejanja, kot je dvig.
 • Seznam dovoljenih naslovov: funkcija Binanceovega dovoljenega seznama zagotavlja, da se dvigi lahko izvedejo samo na en naslov. To omejuje možnosti, da denarnica zapusti denarnico na drug naslov. To lahko kadar koli spremenite, vendar za to pričakujte nekaj varnostnih ovir.
 • Rezervni sklad SAFU: Da bi zagotovil svoje uporabnike, je Binance leta 2018 uvedel sklad za uporabnike (SAFU). Funkcija SAFU deluje kot zavarovanje pred vdori. To je kot rezerva, ki se financira z prevzemom 10% vseh provizij za trgovanje, ki jih ustvari Binance. Ker izmenjava zajema velike količine trgovanja, lahko SAFU nekega dne preraste v velik bazen. 

Kljub prizadevanjem Binance, da bi preprečil vdore, je bil izmenjani žrtev vdora maja 2019. Hekerji so odvzeli več kot 7000 Bitcoinov; ki je bil takrat vreden 40 milijonov dolarjev. Na srečo je Binance s pomočjo sklada SAFU lahko zagotovil, da prizadete stranke niso izgubile sredstev.

Je Bittrex varen?

Bittrex je bil zgrajen z mislijo na varnost. Borza je bila ustvarjena, da bi svojim uporabnikom ponudila zanesljivo platformo za trgovanje. Njegov trgovalni mehanizem je narejen po meri s prilagodljivimi elastičnimi izračuni, ki ustvarjajo varno okolje. Zaenkrat je Bittrex ena redkih borz, ki ni bila vdrana. Borza izvaja naslednje varnostne ukrepe;

Hladno shranjevanje: Bittrex shrani približno 80–90% vseh žetonov na svoji platformi v hladnih denarnicah brez povezave. To pomeni, da v primeru ogroženosti izmenjave hekerji ne bodo imeli dostopa do večine sredstev, shranjenih na borzi.

Dvofaktorska overitev: Bittrex je močno odvisen od 2FA. Za dvig na platformi so potrebna gesla 2FA. Če želite svoj račun povezati z aplikacijami za trgovanje, kot je npr TabTrader. Prav tako boste prejeli e-poštno obvestilo o vsaki prijavi v svoj račun. Če želite dvigovati denar, morate po prijavi počakati največ 2 minuti. To je dovolj časa, da dobite signal, če vas vdrejo. 

Zaenkrat Bittrex ni bil vdrt. Čeprav nekateri posamezniki trdijo, da so dostopali do njihovih denarnic in jim ukradli žetone. Vendar večina teh uporabnikov ni omogočila svojih varnostnih ukrepov, kar je olajšalo vdor v njihove račune. 

Binance vs Bittrex: Zaključek 

Skratka, obe menjalnici služita svojim strankam preudarno in imata velik del deleža uporabnikov kripto v prostoru. Ker smo njihove lastnosti preučevali posamično, lahko povzamemo, da obe ponujata kakovostno izkušnjo trgovanja. Na voljo so le majhne razlike v nekaterih funkcijah, provizijah in kovancih. Najboljša izbira za nekoga bi bila odvisna od tega, kaj je pomembno za njegove lastne potrebe po trgovanju.

Priporočam, da preizkusite obe izmenjavi, da vidite, katera vam je bolj všeč. S tem smo zaključili naš vodnik za primerjavo Binance in Bittrex. Upamo, da boste lahko dobro izbrali in imeli veliko sreče pri trgovanju! Če imate kakršna koli vprašanja, jih pustite v spodnjih komentarjih.

Poglej tudi:

 • Kraken proti Coinbase
 • Coinigy vs TradingView
 • Bitstamp vs Coinbase

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me