Je Bitstamp varen za trgovanje? Predpisi o varnosti in izmenjavi

Obstaja na stotine različnih borz kriptovalut in Bitstamp je ena največjih med njimi. Trguje z petimi najboljšimi kriptovalutami s 24-urnim obsegom trgovanja, slabih 80 milijonov ameriških dolarjev. Če razmišljate o trgovanju z Bitstampom, se verjetno vprašate “Je Bitstamp varen?”Na kratko Bitstamp ponuja eno najvarnejših možnih izkušenj pri trgovanju. Pa poglejmo globlje.

je bitstamp varen?

Kako dolgo obstaja Bitstamp?

Bitstamp se predstavlja kot “najdaljša kripto borza na svetu”. Ustanovljeno je bilo leta 2011 s sedežem v Sloveniji. Ustanovitelji so registracijo preselili v Združeno kraljestvo leta 2013 in kasneje v Luksemburg leta 2016.

Poglej tudi:

Bistamp Vs Kraken

Bitstamp Vs Coinbase

Je Bitstamp urejen?

Ko so ustanovitelji Bitstamp preselili v Združeno kraljestvo, so prosili za smernice glede predpisov. Obveščeni so bili, da bitcoin ni uvrščen med valute, zato zanje ne bodo veljali predpisi. Družba se je nato odločila, da bo Bitstamp to uredila sama.

Po nekaj letih samoregulacije je vlada Luksemburga leta 2016 Bitstampu podelila dovoljenje za popolno regulacijo. Od takrat je Bitstamp urejen in dovoljen za delovanje v vseh državah članicah EU.

Kako varen je Bitstamp?

Bitstamp je imel v preteklosti nekaj težav s hekanjem. Bili so žrtve DDoS-napada leta 2014, vdorili pa so jih leta 2015, ko je bilo ukradenih približno 19.000 bitcoinov. Obakrat si je podjetje uspelo izterjati in večkrat so izboljšali varnostne protokole.

Trenutno varnost zagotavlja več različnih praks. Prvič, skoraj vsi žetoni so zdaj shranjeni v hladnih denarnicah brez povezave, zato tudi če je bila platforma ogrožena, večina sredstev ostane nedosegljiva. Bitstamp vzdržuje samo dovolj likvidnih žetonov, da omogoča hitro in učinkovito trgovanje.

Drugič, Bitstamp zahteva, da uporabniki takoj po registraciji vzpostavijo dvofaktorsko overjanje. To dvofaktorsko overjanje (ali 2FA) lahko nastavite z aplikacijami za preverjanje pristnosti, kot sta Google Authenticator ali Authy. Te aplikacije generirajo naključna šestmestna gesla, ki so veljavna samo eno minuto. Gesla 2FA so potrebna za prijavo in za vsa trgovanja in dvige.

Kot dodatno varnostno funkcijo Bitstamp uporablja podpise PGP za šifriranje vseh osebnih podatkov, ki jih posredujejo njegovi uporabniki. Glede na to, da med preverjanjem računa zahtevajo več osebnih podatkov kot druge izmenjave, je to vsekakor dobro.

Je Bitstamp vreden zaupanja?

Medtem ko je Bitstamp vdrl, uporabniki niso izgubili denarja. Vseh 19.000 ukradenih bitcoinov v letu 2015 je bilo povrnjenih uporabnikom in še naprej zavaruje vsa sredstva.

Do zdaj ni bilo poročil o zlorabi osebnih podatkov s strani družbe Bitstamp.

Skratka, Bitstamp je tako zaupanja vreden, kot pride. Z nakupom, prodajo ali prenosom kovancev v Bitstamp in iz njega ne bi smeli imeti težav.

Kako se preverjajo računi Bitstamp?

Preverjanje računa Bitstamp je potrebno, da se omogočijo vse možnosti trgovanja. Takoj po registraciji boste morali preveriti svoj račun.

Bitstamp zahteva več osebnih podatkov kot druge izmenjave. Predložiti boste morali osnovne finančne podatke, skenirane dokumente osebnega dokumenta in dokazilo o prebivališču.

Medtem ko se nekaterim uporabnikom postopek preverjanja zdi preveč vsiljiv, Bitstamp trdi, da je treba zagotoviti varnost in je del njihove politike preprečevanja pranja denarja. Proti Bitstamp-u ni bilo poročil ali tožb zaradi zlorabe osebnih podatkov, zato se zdijo dovolj zaupanja vredni.

Ali so denarnice Bitstamp varne?

Denarnice na Bitstampu so varne, vendar je obseg omenjene varnosti na koncu odvisen od vsakega uporabnika. Če uporabniki izberejo varno geslo in ohranijo omogočeno 2FA, bodo denarnice na varnem.

Vendar uporabniki ne dobijo zasebnih ključev denarnice. To pomeni, da tehnično gledano uporabniki tega ne storijo lastno njihove denarnice. To je norma za kripto izmenjave, zato je priporočljiva uporabnikom kaj izmenjave ne hranijo večjih količin žetonov na svojih denarnicah za izmenjavo dlje časa.

Po ogledu vsega tega lahko ugotovimo, zakaj je odgovor na vprašanje “Ali je Bitstamp varen” pritrdilen. Popolnoma varno je.

Kako začeti z Bitstampom

Registracija računa na Bitstamp je precej preprosta. Predpostavimo, da ustvarjate osebni račun.

 1. Najprej pojdite na Bitstamp domov strani in v zgornjem desnem kotu kliknite gumb »Registriraj se«:

  Je Bitstamp varen

 2. Izberite vrsto računa, ki ga ustvarjate: osebni ali poslovni. Kliknite »Osebni račun«.

 3. Vnesite svoje ime, priimek, e-poštni naslov, sprejmite določila in pogoje in kliknite »Nadaljuj«. Na naslov, ki ste ga navedli, bo poslano e-poštno sporočilo.

  Je Bitstamp varen za trgovanje

 4. Odprite nabiralnik in kliknite povezavo, da aktivirate svoj račun.

 5. Vnesite in potrdite varno geslo za svoj račun in kliknite »Nadaljuj«.

 6. Na naslednjem zaslonu boste videli uporabniški ID, ki ga je Bitstamp ustvaril za vas. To je ID, ki ga boste uporabili vsakič, ko se prijavite. Pozvani boste tudi, da začnete postopek preverjanja uporabnika. Kliknite »Začni preverjanje«.

  kako varen je bitstamp

 7. Navedite svoje osnovne osebne podatke: država prebivališča, naslov in poštna številka. Potrdite, da imate državljanstvo v svoji državi, in kliknite »Nadaljuj«.

  je bitstamp vreden zaupanja

 8. Zdaj morate vnesti svojo telefonsko številko. Po kliku na “Nadaljuj” vam bo Bitstamp poslal kodo, ki jo morate vnesti na naslednjem zaslonu.

 9. Zdaj boste morali vnesti osnovne finančne podatke. To je samo vaša trenutna poklicnost in kolikšen bo vaš letni ocenjeni polog v Bitstamp. Izpolnite te podatke in kliknite »Nadaljuj«

 10. Na tem zaslonu morate navesti še nekaj finančnih informacij. Navesti morate, za kaj boste uporabljali Bitstamp in ali nameravate v Bitstamp položiti kripto iz drugih virov.

 11. Na koncu morate naložiti še dokazilo o prebivališču. Naslov v tem dokumentu se mora ujemati z naslovom, ki ste ga vnesli prej.

 12. Po nalaganju dokumenta vas bo Bitstamp prosil, da omogočite 2FA prek aplikacij za preverjanje pristnosti, kot sta Authy ali Google Authenticator. Sledite navodilom za nastavitev vašega 2FA.

 13. Po nastavitvi 2FA morate samo počakati, da Bitstamp zaključi preverjanje, da ima popoln dostop do vseh možnosti na spletnem mestu. Ko bo preverjanje končano, boste prejeli e-poštno sporočilo.

To je to. Zdaj imate preverjen račun Bitstamp in lahko začnete trgovati. Kako opraviti dejansko trgovanje, presega obseg tega članka, ker pa je uporabniški vmesnik Bitstampa precej preprost, bi ga morali tudi novinci dokaj kmalu obvladati.

Končne pripombe …

Ko ste prvič začeli brati ta članek, ste se vprašali “Ali je Bitstamp varen?”. Upajmo, da je bilo na to vprašanje odgovorjeno tukaj. Po zgornjih korakih boste lahko odprli svoj račun in začeli trgovati. Če je Bitstamp ena pomanjkljivost, je izredno omejena izbira valut, ki jih naštejejo: samo Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin in Bitcoin Cash. Izkušeni trgovci bodo kmalu iskali druge borze, novi trgovci pa bi se morali dobro znajti.

Kot zaključek Bitstamp ponuja hitro in splošno varno in varno platforma za trgovanje s kriptovalutami. Obstaja že kar nekaj let in predvidoma se bo zadrževal že kar nekaj časa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me