Je Bittrex varen za trgovanje? Predpisi o varnosti in izmenjavi

Če razmišljate o registraciji za račun Bittrex, bi vam eno vprašanje zagotovo padlo na misel:Je Bittrex varen?Bittrex je ena najvarnejših, pa tudi ena največjih kripto borz na svetu. Leta 2014 so ga ustanovili Bill Shihara, Richie Lai, Rami Kawach in Ryan Hentz, s sedežem v Seattlu v Washingtonu. Danes trguje z več kot 200 različnimi kriptovalutami s 24-urnim obsegom trgovanja nekaj manj kot 300 milijonov ameriških dolarjev. Glede na to, da so ustanovitelji dolga leta delali na področju varnosti podjetij, kot so Microsoft, Amazon in Blackberry, so pričakovanja seveda precej velika. In ta pričakovanja so bila dobro izpolnjena.

Kako dolgo obstaja Bittrex?

Bittrex je bil ustanovljen leta 2014. Ustanovna ekipa je menila, da mora Bittrex za uspeh zagotoviti varnost svojim uporabnikom. Zato so se odločili v Bittrex vložiti vse svoje varnostne izkušnje.

Ali je Bittrex urejen?

Sprva je Bittrex v celoti spoštoval ameriške predpise in zakone o vrednostnih papirjih, celo med prvimi podjetji, ki so zaprosila za newyorško BitLicence. Vendar je bila ta vloga sčasoma zavrnjena. Po navedbah zvezne države New York so zavrnitve temeljile na neustreznosti Bittrexovega proti pranju denarja in skrbnosti pri naštevanju novih kovancev. Bittrex te trditve izpodbija, vendar še vedno ne more ponuditi svojih storitev prebivalcem New Yorka.

Torej trenutno Bittrex po zakonu o vrednostnih papirjih ZDA ni regulirana borza. Vendar Bittrex deluje v skladu s predpisi Evropske unije in malteške vlade, vključno z Malteškim zakonom o virtualnih finančnih sredstvih.

Kako varen je Bittrex?

Bittrex želi svojim uporabnikom ponuditi hitro, varno in zanesljivo platformo za njihove potrebe kripto trgovanja. Uporablja prilagojen trgovalni mehanizem, ki temelji na tem, kar je znano kot prilagodljivo elastično računalništvo zagotoviti, da se platforma lahko prilagodi potrebam uporabnika in vzdržuje hitro in varno trgovinsko okolje.

Bittrex ponuja tudi 24/7/365 storitve za stranke. Ker pa je število uporabnikov zelo veliko, so odzivi na trenutke lahko počasni. Nekateri uporabniki poročajo, da so več tednov čakali na odgovor ekipe za podporo. Družba je dejala, da si po najboljših močeh prizadeva izboljšati to vprašanje.

Kako varen je Bittrex?

Ustanovna ekipa je že od samega začetka imela v mislih varnost. Zaenkrat je Bittrex ena izmed borz kriptovalut, ki jih še ni treba vdreti. Glede na to, kako privlačne so kripto izmenjave za potencialne hekerje, to pomaga graditi zaupanje v varnost platforme.

Varnost dosežemo z več različnimi praksami. Prvič, približno 80-90% vseh žetonov je shranjenih v hladnih denarnicah brez povezave, tako da tudi če bi bila platforma ogrožena, večina sredstev ostane nedosegljiva. Čeprav ta nizka likvidnost lahko pomeni počasnejše transakcije za uporabnike, ki trgujejo z velikimi količinami kripto, je večina pozdravila varnostni ukrep.

Drugič, Bittrex se močno opira na dvofaktorsko overjanje ali 2FA prek programske opreme, kot sta Google Authenticator ali Authy. Te aplikacije generirajo naključna šestmestna gesla, ki so veljavna samo eno minuto. Gesla 2FA so potrebna za vse dvige in za uporabo Bittrex API-ja za povezovanje računov z aplikacijami za trgovanje, kot je TabTrader ali druge.

Kot dodatne varnostne funkcije bo ob vsakem prijavi na uporabnikov registrirani e-poštni račun poslano obvestilo, po prijavi pa je treba počakati najmanj dve minuti..

Ali so denarnice Bittrex varne?

Čeprav sam Bittrex ni bil nikoli vdrt, so nekateri posamezni uporabniki izjavili, da so imeli dostop do njihovih računov in ukradli njihove žetone. Doslej so vsi ti primeri pripisovali temu, da niso omogočali varnostnih ukrepov, kot je 2FA. Zdi se, da med uporabniki, ki imajo pravilno omogočene varnostne funkcije, takih težav ni. Denarnice na Bittrexu so torej varne, vendar je obseg omenjene varnosti navsezadnje odvisen od vsakega uporabnika.

Vendar uporabniki ne dobijo zasebnih ključev denarnice. To pomeni, da tehnično gledano uporabniki v resnici ne lastno njihove denarnice. To je dejansko norma za kripto izmenjave, zato je priporočljiva uporabnikom kaj izmenjave ne hranijo večjih količin žetonov na svojih denarnicah za izmenjavo dlje časa.

Ali je Bittrex vreden zaupanja?

Cilj Bittrexa je ohraniti pravilno ravnovesje med zagotavljanjem najboljše možne varnosti in odvzemom čim manj osebnih podatkov od svojih uporabnikov. To stori z uporabo storitve Jumio. Uporabniki iz več kot 200 držav po vsem svetu morajo vnesti samo svoja imena, naslove in rojstne datume, Jumio pa jih lahko preveri.

Ta prva stopnja preverjanja uporabniku dodeli osnovni račun, ki ima omejitev dviga 3 BTC (bitcoinov) na dan. Izboljšani računi so na voljo po predložitvi optičnih dokumentov, ki jih je izdala vlada, in samoportretov, ki imajo omenjeni osebni dokument.

Do zdaj ni bilo poročil o zlorabi osebnih podatkov s strani družbe Bittrex.

Če je zgoraj prebrano vprašanje zadovoljivo odgovorilo na vaše vprašanje “Je Bittrex varen?”, Se morda sprašujete, kako se registrirati in začeti trgovati.

Kako začeti uporabljati Bittrex?

Registracija računa na Bittrexu je zelo preprosta.

 1. Najprej pojdite na Bittrex domov strani in na sredini zaslona kliknite gumb »Prijavi se«:

  je bittrex varen

 2. Vnesite svoj e-poštni naslov, izberite varno geslo in kliknite »Pošlji«. Na naslov, ki ste ga navedli, bo poslano e-poštno sporočilo.

  kako varen je bittrex

 3. Odprite e-poštno sporočilo in kliknite gumb »Preveri e-pošto«.
 4. Preberite in sprejmite pogoje storitve.

  je varna za denarnico bittrex

 5. Zdaj morate izpolniti svoje osnovne podatke o profilu. Izpolnite vsa obvezna polja. Zahtevani podatki profila so država prebivališča, naslov ulice, številka stanovanja ali enote, mesto, država ali provinca, poštna številka in datum rojstva. Konec koncev so polja izpolnjena, kliknite na “Nadaljuj”.

  ureditev kripto izmenjave

 6. Naslednji korak je preverjanje osebnega dokumenta. Navodila tukaj navajajo, da je mogoče, čeprav je mogoče uporabljati osebne izkaznice in vozniška dovoljenja, postopek pospešiti z uporabo potnih listov. Lahko uporabite obstoječe optične bralnike, ki so vam na voljo, ali fotografirate dokumente s svojo spletno kamero neposredno s strani. Vendar pa morate imeti visoko ločljivo kamero. Če je ločljivost vaše spletne kamere prenizka, vam bo uspela samo možnost nalaganja. Ko imate pri roki ustrezna skeniranja ali dokumente, kliknite »Začni preverjanje«.
 7. Odpre se okno, v katerem lahko izberete državo prebivališča in vrsto osebne izkaznice: potni list, osebno izkaznico ali vozniško dovoljenje. Ko kliknete ustrezno vrsto dokumenta, boste pozvani, ali želite fotografirati ali naložiti sliko. Upoštevajte, da bodo morda potrebne sprednje in zadnje slike vašega dokumenta. Morda boste morali tudi predložiti neurejeno, barvno sliko obraza.

  preverjanje

 8. Ko so naložene vse slike, kliknite »Pošlji«. Postopek preverjanja lahko traja nekaj ur. Medtem ko boste to storili, boste imeli dostop do sistema in se lahko začnete razgledati. Za dejansko trgovanje morate počakati, da se preverjanje zaključi.

To je to. Zdaj imate preverjen račun Bittrex. Obstaja nešteto možnosti za trgovanje z digitalnimi valutami (obstaja celo dejanski žeton, imenovan »nešteto«, s katerim lahko zamenjate). Kako opraviti dejansko trgovanje, sicer ne spada v okvir tega članka, vendar bodo lahko tudi relativno novi prišleki v kriptovalute trgovali na platformi brez prevelikih težav. In če se pojavijo vprašanja ali težave, je vedno na voljo podpora strankam, četudi lahko včasih traja nekaj časa.

Končne opombe …

Če ima Bittrex za nove uporabnike še eno slabost, to pomeni, da ni podpore za fiat valute. To pomeni, da na tej platformi ne morete uporabiti svojih dolarjev, funtov, jenov ali evrov za nakup kriptožetonov; za začetek morate že imeti nekaj digitalnih kovancev. Torej morate najprej zaslužiti žetone s poljubnim številom razpoložljivih sredstev ali jih kupiti na borzi, ki podpira fiat, kot je Coinbase ali Kraken, nato pa te žetone prenesti na Bittrex.

Če zaključimo, če uporabniki upoštevajo omogočanje 2FA, Bittrex ponuja hitro, razširljivo in splošno varno in varno platforma za trgovanje s kriptovalutami. Njegov sloves ene največjih kripto borz na svetu je več kot upravičen. Skratka … odgovor na uvodno vprašanje “Je Bittrex varen? “ je da. Bittrex je varen, kolikor pride.

Imate vprašanja o trgovanju? Spodaj pustite odgovor z vsemi vprašanji ali povratnimi informacijami!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me