Kraken vs Coinbase: Vodnik za primerjavo izmenjave kriptovalut 2021

Tako Kraken kot Coinbase sta sami po sebi odlični izmenjavi. Medtem ko oba poskrbita za popolnoma ločene trge zaradi menjalnih značilnosti, ponujenih kovancev in načinov pologa, narediva a Kraken proti Coinbase primerjavo, tako da se lahko odločite, katera je bolj primerna za vas.

Znotraj ekosistema delujejo tudi na različnih koncih spektra, od začetnika do profesionalca, vlagatelja proti trgovcu in ETF proti terminskim pogodbam.

Obe menjalnici sta poosebitvi zaupanja vrednih tretjih oseb zaradi narave njihovega stanu kot izmenjave v ZDA.

Tako Kraken kot Coinbase imata zelo stroge postopke preverjanja, ki nasprotujejo namenu kripto etosa. Coinbase ima zavarovanje FDIC, Kraken pa trgovanje z maržami za državljane ZDA.

Primerjava Kraken proti Coinbase

KrakenCoinbase
Kraken Coinbase
Kraken proti Coinbase Kraken proti Coinbase
Naša ocena: 5. Naša ocena: 5.
Podjetje Luanch: 2011 Podjetje Luanch: 2012
Lokacija podjetja: San Francisco, CA Lokacija podjetja: San Francisco, CA
Vrsta izmenjave: Ameriška borza kriptovalut Vrsta izmenjave: Enostavna izmenjava metod nakupa / prodaje
Na voljo kriptovalute: 32 Na voljo kriptovalute: 19.
Trgovalni pari: 131 Trgovalni pari: 19.
Način nakupa / nakazila: Kriptovaluta, bančno nakazilo Način nakupa / nakazila: Bančno nakazilo, kreditna kartica, debetni voziček
Način prodaje / umika: Bančno nakazilo, kriptovaluta Način prodaje / umika: Bančno nakazilo, Paypal, kriptovalute
Pristojbine: Nizko Pristojbine: Srednje
Varnost: Odlično Varnost: Super
Zaupanje skupnosti: Super Zaupanje skupnosti: Super
Zahtevano preverjanje: Da Zahtevano preverjanje: Da
Pomoč strankam: Dobro Pomoč strankam: Dobro
Mobilna aplikacija: Ne Mobilna aplikacija: Da
Začetnikom prijazno: Ne Začetnikom prijazno: Da
Obiščite Exchange Obiščite Exchange

Izmenjave

Najprej je treba primerjati Kraken in Coinbase, če jih poznamo, zato si jih podrobneje oglejmo, da bomo bolje razumeli različne funkcije.

Kaj je Kraken?

Kraken proti Coinbase

Kraken je kripto borza, ki jo je julija 2011 ustanovil Jesse Powell. Jesse Powell je delal na Mt. Gox je mislil, da bi lahko naredil boljše, in storil je tako, kot je Kraken od samega začetka doživel niti en kram. Kraken ima sedež v San Franciscu v Kaliforniji.

Kraken je bila prva kripto borza, ki je podatke o trgovanju prikazovala na bloomberškem terminalu. Kraken je tudi skrbnik tokijske vlade, imenovan s strani sodišča, in nemška banka Fidor, ki jo ureja BaFin.

Kraken je bil eden prvih, ki je ponudil stopnjo s finančnim vzvodom in tudi prvi, ki je opravil kriptografsko preverljivo revizijo dokazov o rezervah

Med vlagatelje Kraken spadajo Blockchain Capital, Digital Currency Group, Hummingbird Ventures, Money Partners Group in SBI Investment.

Kaj je Coinbase?

Kraken proti Coinbase

Coinbase je kripto borza, ki sta jo junija 2012 ustanovila Brian Armstrong in Fred Ehrsam. Coinbase je hotel izzvati prevlado Mt. Gox s 30 milijoni uporabnikov, in to so tudi storili. Coinbase ima sedež v San Franciscu v Kaliforniji.

Coinbase je veliko spoštoval predpise, da bi se pri FinCEN registriral kot podjetje za storitve denarnih storitev in spoštuje zakon o bančni tajnosti, zakon Patriot ZDA in različne državne zakone in predpise o prenosu denarja..

Kriptovaluto, ki jo prek spleta zavaruje Coinbase, zavaruje sindikat Lloyd’s iz Londona. Stanja denarnic v ameriških kupcih v ameriških dolarjih krije zavarovanje FDIC do 250.000 USD.

Med vlagatelje Coinbase spadajo Fred Wilson, Andreessen Horowitz, Union Square Ventures (USV), Ribbit Capital, Draper Fisher Jurvetson (DFJ), New York Stock Exchange (NYSE), USAA in več bank.

Kraken vs Coinbase: Ocene

Kraken Review

izmenjava kraken

Kraken je zasnovan za uporabo zapleteno. Ta začetna zmeda je posledica varnostnih funkcij, ki so bile vgrajene za vsiljevanje varnosti uporabnika.

Kraken je bil znan po tem, da se ni odzival na vstopnice / pritožbe ali težave uporabnikov. Veliko so storili za to in njihova nedavna statistika kaže izboljšanje.

Če je trg kriptovalut v padcu, vam Kraken omogoča kratek. To je po mojem mnenju najpomembnejša značilnost, potrebna za nenehno trgovanje s trgom.

Kraken Pros

 • Nizke pristojbine
 • Veliko število kriptovalut in trgovalnih parov
 • Največja likvidnost na trgih EUR
 • Nikoli ni bil vdrt
 • Trženje marž

Kraken Cons

 • Težko uporabniški vmesnik, s katerim se lahko seznanite
 • Časi preverjanja so daljši
 • Težave s strežniki, ko se trg močno spreminja

Obiščite Exchange

Pregled Coinbase

Coinbase je izjemno preprost za uporabo. Ta zasnova je vlagateljem mam in popa olajšala diverzifikacijo njihovega gospodarstva.

Coinbase ponuja podporo prek telefona in e-pošte. Telefonska podpora je pravica umirajočih kupcev. Ta funkcija starejšim in mladim olajša zaupanje v storitev. Zamisel, da bi govorili s človekom in ne z botom, ljudi pomirja in Coinbase je to dokončno dobil.

Zavarovanje FDIC pomeni, da je za nekatere vlagatelje vse, če pa ne morejo skrajšati, pravičen kompromis za zavarovanje. Vedeti, da tudi če Coinbase propade, so vaša sredstva še vedno vaša in nobena tretja oseba jih nima pravice zahtevati, je čudovito, ko grete vsako noč spat, saj hekerji preiskujejo vse, kar išče slabosti..

Prosilci Coinbase

 • Takojšen nakup, medtem ko so sredstva čista
 • Bančna nakazila, kreditne kartice in debetne kartice
 • Uporabnikom prijazen za začetnike
 • 98 odstotkov hladilnice zunaj lokacije
 • Upošteva različne ameriške predpise
 • Zavarovanje FDIC

Coinbase Cons

 • Visoke pristojbine
 • Uporabniške denarnice imajo varnostne težave zaradi napake uporabnika
 • Spremljanje in poročanje različnim ameriškim agencijam

Obiščite Exchange

Pristojbine

Kraken pristojbine

Kraken slovi kot cenejša borza v primerjavi s Coinbase. To je odvisno od tega, kako se izmenjava uporablja. Uporabniki Kraken sklepajo transakcije večkrat v mesecu in v povprečju odpirajo in zapirajo več poslov v različnih valutah. Pristop obsega trgovanja je zelo donosen.

Kraken pristojbine je treba pregledati in razumeti za učinkovito trgovanje. Ponujene stopnje lahko za profesionalnega trgovca ali vlagatelja bistveno vplivajo na mesečno spodnjo mejo. Stroški trgovanja so lahko astronomski za uporabnikovo trgovalno bilanco, če niso upoštevani.

Glede na vašo lokacijo boste morda morali opraviti mednarodno bančno transakcijo v svoji banki. To pomeni, da vam bodo zastavili vprašanja o tem, zakaj to počnete, od kod denar, in uvedli obdavčitev, da bodo sredstva vrnili na vaše račune.

Pristojbine za Coinbase

Coinbase ima nasproten sloves dražje borze v primerjavi s Krakenom. To lahko povzamemo glede na vrsto menjave, ki jo ponuja Coinbase – preprosta, enostavna za uporabo in zasnovana za navdušence kripto mam in popov.

Množična privlačnost te borze kot prve kontaktne točke ustvarja ogromno kupcev in imetnikov vlagateljev. Njihovi uporabniki lahko kupujejo enkrat na mesec in podobno enako pogosto prodajajo. Ta uporabniški pristop k obsegu je zelo donosen tudi za spodnjo vrstico Coinbase.

Pristojbine za Coinbase, tako kot pri Krakenu, je treba razumeti, da lahko uspešno investiramo. Te provizije so toge in vam lahko zelo hitro pojedo obratna sredstva. Majhni trgovec ali vlagatelj mora natančno preučiti vse transakcije.

Provizije Coinbase so drage, ker ponujajo več načinov vnosa kripto debetnih kartic, kreditnih kartic in bančnih nakazil. Mednarodno bančništvo ni poceni, a učinkovito pri urejanju in zavarovanju pravnih poslov.

Mednarodna bančna nakazila so možnost, in čeprav je to lahko moteče, je treba zaradi varnosti in zaščite nekaj žrtvovati.

Varnost in zaupanje

Je Kraken varen?

Kraken je doslej najvarnejša borza, ki ni doživela niti enega vdora. To je po zasnovi in ​​ne po naključju. Inženirji podjetja Kraken so si vzeli čas za zasnovo sistema, ki deluje in je večinoma uporaben.

Samodejna odjava je moteča, vendar je to manjše draženje varnostna funkcija in kako moramo ravnati s prijavljenimi spletnimi mesti.

Druga neverjetna lastnost je 2FA ali dvofaktorska avtentikacija. To pomeni, da za uporabo storitve potrebujete dva dejavnika / stvari. V tem primeru se najprej prijavite kot običajno. Drugič, za zadevno spletno mesto navedete kodo, ki jo v vašem telefonu običajno ustvari Google Authenticator. Vsaka koda se sproti ustvari posebej za vaše uporabniško ime in spletno mesto; stare kode ne bodo delovale in naključne kode zagotovo ne bodo delovale.

Druga neverjetna značilnost je Global Settings Lock. Ta funkcija blokira naslove IP, ki niso povezani z računom.

To je mogoče ponarediti / narediti, da je videti, da se uporablja drug naslov kot dejanski naslov izvora, kar pomeni, da lahko nekdo v Združenih državah Amerike izgleda, kot da bi računalil prek interneta iz Avstrije. To bi moral biti ciljni napad in večinoma verjetno krivda uporabnika. To ne bi imelo nič skupnega s Krakenom.

Je Coinbase varen?

Medtem ko so stranke Coinbase vdrte, je Coinbase sam varen in varen. Imajo velik bazen in 98 odstotkov kriptovalut svojih strank je brez povezave v denarnicah za hladilnike. Te denarnice brez povezave so v varnih trezorjih in sefih po vsem svetu.

Coinbase uporablja SMS 2FA. Coinbase bo vašemu mobilnemu telefonu poslal številko, ki jo morate vnesti po vaših prijavnih podatkih. To je varno, razen če nekdo najde vaše podatke v spletu in če omenite svoje kripto interese. Uporabite lahko tudi Google Authenticator.

Kraken vs Coinbase: Zaključek

Ko razmišljamo o Kraken vs Coinbase, moramo najprej razumeti, da služita dvema popolnoma različnima skupnostma. Analogija je uživanje zrezka z nožem in vilicami.

Vlagatelji (vilice) in trgovci (nož) se iz različnih razlogov lotijo ​​postopka nakupa kriptografije. Oba morata opraviti isto transakcijo nakupa kriptovalut (jesti zrezek).

Kraken je za naprednejše uporabnike, ki želijo aktivno trgovati. Kot taka zagotavlja več trgovskih parov in manjše provizije, ki omogočajo večje število nakupov in prodaj. S Krakenom lahko tudi kratko (najprej prodate in kasneje kupite) kriptovalute, ki pomagajo uravnotežiti trg.

Coinbase je uporabniku bolj prijazen. Coinbase uporabnikom omogoča, da med čakanjem na bančno nakazilo kupijo kripto, kar je neverjetna lastnost. Coinbase je bil zasnovan za tradicionalne vlagatelje, da sodelujejo v kripto, in to so naredili izjemno dobro, s čimer so dvignili ceno.

V zaključku vprašanje: Kraken vs Coinbase, “Kaj je boljše?” je odvisno od uporabnikove spretnosti in tega, kaj želi vlagatelj doseči.

Glej tudi: Kako prenesti Bitcoin iz Coinbase v Kraken

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me