Kina HYPE: De hotteste blockchain-prosjektene i Kina akkurat nå

Kina har et av de største Blockchain-samfunnene i verden – med et stort antall kjente tidlige investorer i Bitcoin og Ethereum. Kryptoscenen blir varmere i Kina på grunn av den potensielle risikoen for ytterligere finanskontroll som vil begrense Fiat-valutabevegelse i Kina. Stabile mynter som USDT holdes av mange kinesere, da det er en av de eneste måtene å få eksponering mot amerikanske dollar i Kina. Den kinesiske regjeringen er godt klar over denne trenden og har nylig startet lukke bankkontoer aggressivt assosiert med kryptovalutaoverføringer. Denne konflikten mellom hva folket ønsker og hva regjeringen ønsker, vil være en stor slagmark i 2020, spesielt ettersom Kina presser på for å frigjøre sin sentralbank digitale valuta – “DCEP” senere i år..

Morsomt nok er det kinesiske kryptovaluta-investeringssamfunnet helt annerledes enn det vestlige samfunnet, med vidt forskjellige trender og prosjektfavoritter.

Meglere, forhandlere og MLM-er

Dessverre i Kina bruker MLM (Multi-Level Marketing) -grupper kryptovaluta som en metode for å kreve midler. Disse gruppene vil reise til landsbygdene for å be om rike bønder og lokalbefolkningen for midler. Disse gruppene vil ofte komme med falske påstander om enorme gevinster eller skape fiktive historier om innsidekunnskap. Dette skjer på grunn av den nouveau rike naturen til kinesiske bønder, som ofte selger tomter til regjeringen for store summer. MLM-er bruker begge velkjente etablerte valutaer, for eksempel ADA (Cardano) eller nye kryptovalutaer for å be om midler.

WOW. @Cardano blir shilled til Rich Chinese Farmers … Ikke sikker på om jeg skulle bli imponert eller redd (merk plakaten til @IOHK_Charles) $ ADA pic.twitter.com/Gx02cMbDYY

– Boxmining (@boxmining) 5. juli 2020

“Hvit feber” – vestlige prosjekter & Grunnleggerne tar av

Kinesiske blockchain-investorer hopper til vestlige prosjekter for legitimitet. Dette er hovedsakelig fordi samfunnet blir lei av dårlige “Pump and Dump” / “Chinese Market Making” -strategier innenlandske kinesiske prosjekter har fått. I fjor ble det skapt store sprøyter på børser som MXC har etterlatt en dårlig smak i investormunnen. Enkelt sagt, de leter etter et pust av frisk luft og håper de kan finne det i vestlige kolleger. Dette har drevet visse vestlige prosjektledere eller grunnleggere inn i en gudlignende status – som Polkadot’s Gavin Wood og Charles Hoskinson. Faktisk fikk Gavins mer innflytelse enn Vitalik og tilbedes på en veldig lignende måte.

Gavin Wood | PolkadotKina er forelsket i Gavin Wood

Varme prosjekter: Polkadot, FileCoin, Cosmos, Tezos, Kusuma

Defi er passé

Kina ble forelsket i Decentralized Finance (Defi) mye tidligere enn det vestlige samfunnet – til et punkt at det er godt ut av moten akkurat nå. Dette blir verre av den berømte Dforce Hack, hvor $ 25 millioner ble stjålet (deretter senere “returnert) av hackere. Mens Dforce-hacket også fikk overskrifter i Vesten, hadde det ikke den følelsesmessige effekten det gjorde i Kina – når alt kommer til alt endte kinesiske investorer med regningen for all skade som er gjort.

Dette er en enorm kontrast fra den vestlige verden, der den nylige Defi-galen har blitt sparket av Coinbase & Forbindelse.

Blockchain Service Network og Enterprise Adoption

Kinesisk sentral ledelse etablerte i fjor at “Blockchain” vil være et av de viktigste nasjonale målene for Kina, med president Xi som personlig presser agendaen fremover. Dette har kulminert med etableringen av Blockchain Service Network (BSN) i Kina – en plattform som vil fungere som et interoperabilitetslag for alle Blockchains i Kina. Morsomt nok er BSN ikke en Blockchain, i stedet er det et nettverk som hjelper blockchains med å kommunisere. Utviklingen i BSN har ført til en økende interesse for Enterprise-blokkjeder som Vechain (VET), Cosmos og Polkadot.

Varme prosjekter: Vechain, Cosmos og Polkadot

NFT-er er den neste ‘Trend’

Da Kina er i ferd med å komme over #DeFI, har ikke-svampete tokens tatt sentralt. De undersøker på nytt den potensielle effekten av NFT-er i spillindustrien. Mynter som Enjin ($ ENJ) og Decentraland (MANA) er i sentrum for mange diskusjoner. Interessant nok diskuterer de ikke bare spill, det er betydelig snakk om NFT-er som har intellektuell eiendom (IP) og andre utvidede bruksområder. Dette temaet snakkes ikke i det hele tatt i det vestlige rommet og fremhever hvordan visse prosjekter kan tilpasses på nytt for å passe forskjellige kulturer.

Maxim Blagov, medstifter av Enjin vinner kinesisk berømmelse

Varme prosjekter: Enjin, Decentraland, Opensea

Filecoin Rising

Filecoin Testnet Mining

Filecoin og desentral lagring var et av de hotteste emnene i 2018 (sjekk ut dette sprø video – minner meg om et visst hei hei-prosjekt). Ikke overraskende, desentralisert lagring kommer tilbake igjen i 2020. Det tar ikke to gjetninger å finne ut at denne sprøytenarkomanen kommer av overflod av Filecoin-poseholdere som kjøpte inn i 2017-mani. Tross alt trenger de en måte å exit investeringene sine tross alt.

Gnisten for all denne sprøytenarkomanen er forårsaket av den snart å skje mainnet-lanseringen av Filecoin. Kinesiske gruvearbeidere gjør allerede klart for å bryte mynten – selv om de må gjøre det via VPN.

Varme prosjekter: Filecoin, Storj, Arweave

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me