Kinas nasjonale digitale valuta DCEP / CBDC Oversikt

Hva er DCEP?

Kinas nasjonale digitale valuta DCEP (Digital Cvaluta Elektronisk Payment, DC / EP) vil bli bygget med Blockchain og Cryptographic-teknologi. Denne revolusjonerende kryptovalutaen kan bli verdens første Central Bank Digital Currency (CBDC) ettersom den er utstedt av statsbanken People’s Bank of China (PBoC). Målet og målene med valutaen er å øke sirkulasjonen av RMB og internasjonal rekkevidde – med eventuelle håp om at RMB vil være en global valuta som den amerikanske dollaren. Kina har nylig etablert et initiativ for å presse frem Blockchain-adopsjon, med målet om å slå konkurrenter som Facebook Libra – en valuta som Facebook-sjef Mark Zuckerberg hevder vil bli den neste store FinTech-innovasjonen. Kina har gjort eksplisitt at Facebook Libra utgjør en trussel mot Kinas suverenitet, og insisterer på at digitale valutaer bare skal utstedes av regjeringer og sentralbanker. DCEP er ikke oppført på kryptovaluta-børser og vil ikke være for spekulasjon av verdi.

Oppdatering: Den 22. juni var det kunngjort at Kina allerede hadde fullført backend-infrastrukturen til DCEP.

For å lære mer om Bitcoin, kryptovalutaer og generelt hvordan du kommer i gang. Ta en titt på kurset mitt laget i samarbeid med Jeff Kirdeikis fra Uptrennd- Bitcademy: Lær, invester & Handle Bitcoin – på under en time

DCEP er den eneste lovlige digitale valutaen i Kina

DCEP er en valuta opprettet og sanksjonert av den kinesiske regjeringen. Det er ikke en tredjepart stabil mynt som Tether’s kryptovaluta-token “CNHT” som også er festet til RMB i forholdet 1: 1. DCEP er den eneste lovlige digitale valutaen i Kina (kryptovalutaer som f.eks Bitcoin er ikke lovlig betalingsmiddel i Kina).

Huang Qifan (Styreleder for China International Economic Exchange Center) sa at de har jobbet med DCEP i fem til seks år nå, og er helt sikre på at det kan innføres som landets økonomiske system. Den rulles for tiden ut, med People’s Bank of China som utsteder valutaen.

DCEP kan oppnå sanntidsinnsamling av data relatert til pengeproduksjon, bokføring osv., Som gir nyttig referanse for tilførsel av penger og gjennomføring av pengepolitikk

Huang QiFan på China Finance 40 Forum

Hvorfor kommer Kina med en digital valuta?

Betydningen av DCEP er at den er designet som erstatning for Reservepenger (M0) systemet, redusere kostnadene og friksjonen ved bankoverføringer. Det er foreslått at DCEP vil redusere risikoen ved offline papirpengetransaksjoner som anonym forfalskning, hvitvasking av penger og ulovlig finansiering. Dette er fordi regulatorer bedre kan overvåke digitale valutatransaksjoner, som noen anser vil forbedre økonomisk og monetært tilsyn. DCEP kan også redusere kostnadene knyttet til vedlikehold og resirkulering av sedler og mynter.

I utgangspunktet er DCEP klar til å bli en digital versjon av RMB.

Videre bidrar utstedelsen av DCEP til å fremme internasjonaliseringen av RMB og omforme det nåværende grenseoverskridende betalingssystemet. Dette er før RMBs grenseoverskridende betalingssystem (CIPS) startet i begynnelsen av oktober 2015, ble RMB-grenseoverføring hovedsakelig gjort gjennom CHIPS (Clearing House Interbank Payments System) eller SWIFT (Society for Worldwide Interbank) Finansiell telekommunikasjon). Noen anser imidlertid at både CHIPS- og SWIFT-systemene har fatale feil. For det første er CHIPS et amerikansk selskap. Mens spesielt SWIFT blir sett på som en grunn til bekymring for kineserne, fordi det på grunn av fotfeste i det internasjonale banksystemet, er det nesten viktig å bruke SWIFT til bankoverføring over land. Den som kontrollerer SWIFTs datasenter vil således ha tilgang til informasjon om nesten alle grenseoverskridende overføringer, noe noen i Kina mener er USA. Dette er fordi mens SWIFT hevder å være en nøytral internasjonal organisasjon, er 12 av de 25 direktørene enten fra USA og hennes allierte. Også, dens det ble funnet at transaksjonsdata ble levert til USA. Derfor antas det at Kina holdes tilbake av USA via SWIFT-systemet, og for å internasjonalisere RMB-Kina krever det sitt eget verdensomspennende banksystem – dvs. DCEP.

Derfor mener kineserne at det er et krav å danne et nytt valutaklaringsnettverk.

I følge kinesiske medier blir DCEP sett på som “3. bølge”Rettet mot USA.

Historie og utvikling av DCEP

Utviklingen av DCEP startet i 2014 med etableringen av et forskningsinstitutt dedikert til digitale valutaer og ser på hvordan man kan forbedre det kinesiske yuan-systemet med blockchain-teknologi. Imidlertid bremset utviklingsprosessen i løpet av 2014 til 2018, sannsynligvis fordi den desentraliserte naturen til Bitcoin eller blockchain er uforenlig med Renminbis natur som en lovlig nasjonal valuta. Ting tok seg raskt opp mot slutten av 2019, og dette skyldtes direkte at Facebook forberedte seg på å lansere Vekten, spesielt da partnermedlemmer i Libra Association og valutaene Libra skulle støttes av bevisst hadde avvist Kina. Derfor følte Kinas sentralbank et enormt press for å raskt øke hastigheten i den globale konkurransen mot en digital valuta..

Tidligere nestleder i PBoCs National Council for Social Security Fund kunngjort 22. juni 2020 at Kina allerede hadde fullført backendinfrastrukturen til DCEP. Til slutt vil andre kinesiske byer, utenlandske firmaer og arenaer for Vinter-OL 2022 som Kina arrangerer, delta i pilottesten av DCEP (se nedenfor).

DCEP er ikke for spekulasjoner

Kina har gjort det eksplisitt klart at deres nasjonale digitale valuta ikke er for spekulasjoner. Mu Changchun, sjef for People’s Bank of China digital valutainstitutt, gjorde at det er “en digital form for yuanen”. Det er en sentralisert, suverent utstedt valuta og det ville være ingen spekulasjoner til verdien. Dette er til skuffelse for nettsamfunnet i Kina, hvor noen nettbrukere kommenterte “Så det blir ikke noe moro i det” på Sina.com

Valutaen er ikke for spekulasjoner. Det er annerledes enn bitcoin eller stabile tokens

Mu Changchun, PBoCs institutt for digital valuta

Det er heller ikke mulig å bryte DCEP eller satse på DCEP-nettverket.

Distribusjon og distribusjon

I følge magasinet Caijing har den pilotinstitusjoner for DCEP vil være de fire store statseide bankene, dvs. China Construction Bank, Agricultural Bank of China, Bank of China og Industrial and Commercial Bank of China. Denne første distribusjonen vil tjene som en offisiell produksjonstest for valutasystemet, der nettverket og sikkerheten vil bli validert. I andre fase vil DCEP distribueres til store fintech-selskaper som Tencent og Alibaba som skal brukes i WeChat Pay og AliPay henholdsvis.

DCEP vil operere på et todelt system

Utstedelse og distribusjon av DCEP vil være basert på et todelt system.

Det første nivået vil være transaksjoner mellom PBoC og mellommenn. Disse mellomleddene vil være finansinstitusjoner (f.eks. De 4 store statseide bankene, dvs. China Construction Bank, Agricultural Bank of China, Bank of China og Industrial and Commercial Bank of China) og ikke-finansielle institusjoner som Alibaba, Tencent og UnionPay. . Her ville PBoC gjøre det utgave DCEP til mellommennene.

Det andre nivået vil være mellom de ovennevnte mellommennene og deltakerne i detaljmarkedet, for eksempel selskaper (f.eks. Detaljhandel) og enkeltpersoner som deg og jeg. I dette nivået vil mellommennene som har mottatt DCEP distribuere det til detaljistdeltakerne slik at det vil sirkulere gjennom markedet f.eks. gjennom at folk kjøper ting i butikker osv.

Hovedforskjellen i utstedelse og distribusjon av DCEP sammenlignet med tradisjonelle kontanter er imidlertid det faktum at DCEP vil bli overført via elektroniske lommebøker, snarere enn bankkontoer.

DCEP to-trinns systemDCEP vil operere på et todelt system (Bildekreditt: https://www.rieti.go.jp/en/china/19122701.html)

Kina har fullført backend-infrastrukturen for DCEP

Kina har allerede fullført backendinfrastrukturen til DCEP, samt innstilling av parametere, forskning og utvikling av funksjonene, felles feilsøkingstest osv., Selv om det fortsatt er behov for kontinuerlig testing. I følge netizens som fikk skjermbilder fra den lukkede betaen, vil DCEP-lommeboken støtte flere hovedfunksjoner, inkludert: digital aktivautveksling, lommebokadministrasjon, evne til å slå opp tidligere transaksjoner. Andre funksjoner inkluderer betaling via QR-kode, pengeoverføringer og mobilbetalinger.

BildeBilder av DCEP Wallet og integrering i Alipay og Bank of China App (kilde: Twitter Matthew Graham)

Andre bilder som sirkulerer online ser ut til å være av Bank of China DCEP-lommebok. Som det fremgår av bildet, vil lommeboken tillate at valutaen sendes, mottas og konverteres osv., Samt et enkelt og tydelig grensesnitt som viser brukerens transaksjonshistorikk..

BOC DCEP lommebokBOC DCEP lommebok

Hvordan skal DCEP testes?

17. august 2020 bekreftet CCTV 2, Kinas nasjonale fjernsyn, at DCEP først vil gjennomgå pilottesting i det de kaller “4 + 1-metoden”. Det vil si at det først vil være lukkede pilottester i Shenzhen, Chengdu, Suzhou, Xiong’an og noen steder der Vinter-OL 2022 vil bli avholdt.

Rapporter fra CCTV har også bekreftet at noen statsansatte i Suzhou har mottatt en del av lønnene sine gjennom DCEP.

Analytikere mener at før pilotprogrammet skal utvides i stor skala, vil pengemyndighetene måtte løse viktige problemer som tekniske og markedsføringssaker, slik at folk blir mer vant til å bruke digitale valutaer..

Til slutt vil testene utvides til 28 byer og provinser, inkludert Beijing, Shanghai, Guangzhou og Hong Kong Macau Greater Bay Area. Utvidelsen betyr at dekningen av pilotprøven kan omfatte en potensiell brukerbase på rundt 400 millioner mennesker – 29% av Kinas befolkning.

Utenlandske selskaper som McDonalds, Starbucks vil også teste DCEP

Sammen med noen lokale hoteller, ubemannede supermarkeder, postskap, bakerier, bokhandlere og treningssentre, er utenlandske firmaer som Starbucks, McDonald’s og Subway kunngjort som selskaper som vil delta i testing av DCEP. Kunngjøringen ble gjort 22. april 2020 på et arrangement organisert av National Development and Reform Commission, og totalt 19 selskaper vil delta i testingen.

Jingdongs ubemannede supermarked vil være et av de første stedene å teste DCEP

Kinas CCTV har bekreftet at i Xiong’an har McDonalds og 19 andre selskaper allerede begynt å teste DCEP.

Selgere må godta DCEP

Regjeringen har gitt mandat til at alle selgere som godtar digitale betalinger (som Apple Pay, AliPay og WeChat) betaler godta DCEP. Dette vil gi DCEP en stor landsdekkende aksept i Kina, med hver forhandler forpliktet til å delta eller møte et potensielt tap av forretningslisensen. Dette vil gjøre DCEP til den mest aksepterte digitale valutaen i verden.

Huawei Betal for å støtte DCEP

På en pressekonferanse 30. oktober 2020, Huawei, med sin tette bånd med den kinesiske regjeringen har kunngjort at Huawei Mate40 er den første smarttelefonen som vil aktivere en maskinvarepungebok for DCEP. Huawei har også bekreftet på sosiale medier Weibo at det vil være i stand til å iverksette transaksjoner selv i frakoblede situasjoner. På Huaweis hæl har konkurrerende selskap Tencent også uttalt at de vil støtte DCEP på WeChat betalingsplattform.

DCEP-testing på allmennheten

RMB 10 mil i DCEP vil bli gitt til utvalgte innbyggere i Shenzhen

Shenzhen vil gi lokalbefolkningen RMB 10mil (US $ 1,47 millioner) i DCEP via et lotteri 11. oktober 2020. Shenzhen’s Luohu-distrikt vil distribuere totalt 50.000 digitale “røde pakker” hver som inneholder RMB 200 (US $ 30) til innbyggere som hadde registrert seg for dette lotteriet på iShenzhen, en blokkeringsbasert app for offentlige tjenester som drives av Shenzhen-regjeringen.

Vinnerne vil bli kunngjort 11. oktober 2020 og kan motta sin røde DCEP-pakke gjennom en e-lommebok på Digital Renminbi-appen. Her er et bilde av hvordan disse heldige pakkene ser ut:

De vil være i stand til å tilbringe DCEP på 3.389 utpekte butikker i Luohu fra 12. til 18. oktober 2020.

Selv om bare 50000 digitale pakker ville være tilgjengelig, likevel DCEP-lotteriet tiltrukket nesten 2 millioner innbyggere i Shenzhen (15% av befolkningen) for å melde seg på. Det betyr at bare heldige 2,61% av søkerne kunne få tak i noen DCEP. Dette er første gang PBoC inkluderer publikum i testing.

Vinnerne mottok en tekstmelding 12. oktober 2020 der de ble bedt om å laste ned den spesifiserte appen på Android eller Apple. På denne Digital Renminbi-appen, som ikke er tilgjengelig for offentlig nedlasting, må brukerne åpne en e-lommebok for å motta DCEP. Derfor spør noen hvordan eldre eller barn vil kunne bruke DCEP når det endelig ruller ut.

I mellomtiden kan vi allerede se at Kina baner veien for å akseptere DCEP. Fra kinesiske sosiale medier kan vi allerede se at DCEP generelt sett blir referert til som “E-CNY” eller 数字 人民币 (Oversettelse: Digital RMB). Shenzhen-billettmaskiner har allerede aktivert funksjonen for å fylle på metrokortene dine med DCEP, og noen kommersielle lokaler har “DCEP akseptert her” -tegn.

Shenzhen metro og butikker som legger vei for å akseptere DCEPShenzhen metro og butikker som legger vei for å akseptere DCEP (Bildekreditt: Weibo)

DCEP-testing i Suzhou

Denne andre giveawayen av DCEP vil være i Suzhou, Kina, og starter den 12. desember 2020. Denne gangen vil det være totalt 10 000 vinnere som vil kunne bruke DCEP i utpekte butikker. Valget av 12. desember er nøkkelen, da det regnes som en annen stor shoppingfestival i Kina, som ligner på “dobbelt elleve” 11. november hvert år.

Flere tester i Shenzhen i 2021

Den 11. januar 2021 ga Shenzhen igjen DCEP til en verdi av 20 millioner dollar for offentlig testing. Heldige borgere vil ha til 17. januar 2021 å bruke sine røde konvolutter.

Hvilke kinesiske selgere støtter allerede DCEP-betalinger?

Mer enn 10.000 selgere har deltatt i DCEP-testingen. Spesielt følgende store onlineforhandlere har allerede støtte for Kinas digitale valuta: JD.com (Kinas største e-handelsplattform), Didi (ride hagl-tjeneste), Meituan

(matleveringstjenester), Bilibili (videostreamingsplattform).

Hong Kong vil delta i DCEP-testing over landegrensene

4. desember 2020 ble Hong Kong Monetary Authority (HKMA) bekreftet det samarbeider med Digital Currency Institute of the People’s Bank of China om teknisk pilotprøving av DCEP for grenseoverskridende betalinger. Foreløpig er foreløpige tekniske forberedelser for slik testing i gang. HKMA er optimistisk med hensyn til bruk av DCEP for grenseoverskridende betalinger, siden RMB allerede er i bruk i Hong Kong og den enorme populariteten til grenseoverskridende turisme mellom Kina og Hong Kong.

China Construction Bank lanserer DCEP lommebok

29. august 2020 hadde China Construction Bank (CCB) en myk lansering av DCEP-lommeboken. Brukere av en av Kinas fire store statseide forretningsbanker fant at en DCEP-lommebokfunksjon var tilgjengelig i mobilappen. Brukere var til og med i stand til å navigere til den digitale yuan-lommeboken og aktivere den ved å registrere mobiltelefonnummerene sine.

Åpenbart spredte seg nyheter om dette som et ild i ild blant det kinesiske kryptovaluta-samfunnet og sosiale medier. Noen brukere kunne til og med ha gjort små transaksjoner ved å koble CCB-kontoene sine til DCEP-lommeboken. I henhold til nedenstående bilder som ble sirkulert, så det ut til at brukerne skulle tilordnes en spesifikk lommebok-ID for transaksjoner mellom lommeboken og bankkontoer (venstre bilde) ved aktivering av lommeboken. Hovedgrensesnittet (midtbilde) viser også flere funksjoner som innskudd / uttak, visning av detaljert transaksjonsinformasjon, kobling av bankkontoen din med DCEP-lommeboken, muligheten til å “gi” røde pakker, tilbakebetaling av kredittkort, oppgradering og kansellering av DCEP-lommeboken . Det høyre bildet viser også muligheten til å betale / motta / overføre penger med et enkelt klikk, eller å kunne skanne andre brukeres lommebok. Den “røde pakke” -funksjonen er også interessant, da den tar en side ut av WeChats populære røde pakkefunksjon som lar folk gi en sum penger til andre. Bare mottakeren ser beløpet som gis når de “åpner” pakken. Denne funksjonen er utrolig populær under kinesisk nyttår, der ledere eller sjefer vil dusje virtuelle røde pakker over hele selskapets WeChat-chatgruppe for ansatte å begeistret samle inn.

Til slutt kan brukere sende / motta den digitale valutaen til andre ved å legge inn sin unike lommebok-ID eller telefonnummeret som er knyttet til bankkontoen..

CCB DCEP lommebokCCB DCEP lommebok

CCB har imidlertid deaktivert DCEP-lommebokfunksjonen fra offentlig tilgang, men ikke før den fikk stor oppmerksomhet. Brukere som søker etter denne lommeboken nå, vil bare få en feilmelding som sier at funksjonen ennå ikke er offisielt tilgjengelig for publikum.

Tencent er en viktig partner for DCEP

Tencent’s Meituan Dianping har vært i samtaler med forskningsfløyen til PBoC om virkelige verdensbruk for DCEP. Meituan Dianping kan skryte av milliarder dollar i daglige transaksjoner på deres mobile app-plattform som tilbyr tjenester som matlevering (ligner på UberEats), B&B-bestillinger (ligner på AirBnb), hylletjenester, deling av sykkel, dagligvarehandel og mer. I utgangspunktet for de i Kina kan alle dine daglige nødvendigheter oppfylles på Meituan-økosystemet.

PBoCs forskningsfløy er også i samtaler med et annet Tencent-støttet selskap, Bilibili Inc. som tilbyr videostreamingtjenester. Så mens detaljene i partnerskapet ennå ikke er ferdig, er det sannsynlig at slikt samarbeid kommer til å bli enormt for massebruk av DCEP i Kina..

Disse selskapene blir med i eksisterende gigant som Didi Chuxing, en tur-hilsende app som fusjonerte med Uber China tilbake i 2016 og har også millioner av dollar verdt i daglige transaksjoner.

Meituan økosystemMeituan økosystem (Bildekreditter: GGVCAPITAL)

Hva er forskjellen mellom DCEP, Libra, Bitcoin og Cash? En sammenligning

Her er en sammenligning av de forskjellige funksjonene mellom DCEP, Libra, Bitcoin og Cash:

DCEP VEKTEN BITCOIN PENGER
Anonym? Kan gjøres anonym Ja Ja Ja
Type blockchain-teknologi som brukes? Smart kontrakt, asymmetrisk kryptografi osv. Consortium blockchain Offentlig blockchain Ingen
Effektivitet? Høy Høy Lav Lav
Desentralisert? Nei Delvis Ja Nei
Volatilitet? Lav Lav Høy Lav
Bærbarhet? Høy Høy Medium Lav
Sikkerhet? Høy Høy Høy Lav
Offline betalingsstøtte? Ja Nei Nei Ja
Transaksjonshastighet (TPS / sek)? 220.000 1000 7 Ikke relevant
Status? Gjennomgår testing Under utvikling I omløp I omløp

For mer informasjon, se artikkelen vår om DCEP, Libra, Bitcoin og Cash sammenlignet.

NFC-kontaktbasert betaling

I følge Offisiell Sina Blockchain, DCEP vil ha NFC-baserte betalingsalternativer som ikke gjør det krever at enheter er online under overføringen. Dette vil være klar som en direkte erstatning av papirpenger, ettersom DCEP vil kunne brukes i områder uten internettdekning. I tillegg krever DCEP ikke at mobilenheten er bundet til en bankkonto, noe som betyr at befolkningen som ikke har bank, også vil ha tilgang til den digitale valutaen.

Med DCEPs trykkbetalingsfunksjon kan folk overføre penger ved å tappe to telefoner sammen, uten bruk av Internett. Så DCEP er heller ikke akkurat som blockchain, det er heller deres egen variant.

DCEP minibanker?

Kinesiske nyhetskilder rapporterer at Agricultural Bank of China vil være den første banken som lanserer DCEP-minibanker som har digitale RMB-funksjoner.

Et mandat til å vedta Blockchain

Kina har etablert et landsdekkende initiativ for å presse frem Blockchain Adoption. President Xi Jinping har gitt mandat om at ‘landets utvikling av blockchain-teknologi skal fremskyndes’ 24. oktober foran Det politiske byrå. Denne talen har også blitt ekkoet av Li Wei, leder for People’s Bank of China. I april 2020 lanserte Kina Blockchain Service Network for å forene alle Blockchain-relaterte prosjekter i nasjonen.

Kina har vedtatt “Blockchain, not Cryptocurrency”, hvor fordelene med Blockchain blir fremhevet. På den annen side undertrykkes kryptovalutaer som er hjemmehørende i Blockchain da kryptovalutautvekslinger og ICO-er er forbudt i landet.

Kina forventes å bruke $ 1,42 milliarder dollar på blockchain-utvikling innen 2020

Statista Research Rapportere

DCEP er en sentralisert valuta

DCEP er en digital valuta som drives på et sentralisert privat nettverk – Central Bank of China har full tilgang og kontroll over valutaen. Dette er en enorm kontrast til Bitcoin, som har et åpent desentralisert nettverk der det ikke er noen sentralisert leder. I tilfellet med DCEP har sentralbanken i Kina muligheten til å opprette eller ødelegge DCEP.

Handler DCEP? Hvilke plattformer støtter DCEP?

Bare timer etter at DCEP ble kunngjort, har forskjellige (potensielt svindel) kinesiske børser listet opp IOUs eller knock-offs kloner av DCEP. Det er viktig å vite at DCEP for øyeblikket bare distribueres til banker som jobber med PBoC og ikke vil være tilgjengelig for publikum. Hvis du vil finne ut hva som er anerkjente børser, kan du sjekke ut vår guide for utveksling av kryptovalutaer. Det anbefales sterkt å IKKE handle DCEP før den er offisielt utgitt, da det ikke er noen garanti for at børser har tilgang til den digitale valutaen.

Avstengningskloner av DCEP handler allerede i (potensielt) svindelbørs.

Hvordan kjøpe DCEP?

For øyeblikket er DCEP bare tilgjengelig for andre banker som jobber med People’s Bank of China. Dette vil til slutt åpne opp for allmennheten i 2020. Det er for tiden ingen kryptovaluta-børser som handler DCEP.

Er DCEP en utfordring for det amerikanske pengesystemet?

Det overveldende synet ser ut til å være ja, både fra det kinesiske og det amerikanske perspektivet. I følge statistikk fra Verdensbanken bruker 1,7 milliarder voksne over hele verden kontanter fordi de ikke har bankkontoer. To tredjedeler av denne befolkningen eier imidlertid en mobiltelefon, som kan brukes til å foreta monetære transaksjoner. Dette er hva som har skjedd i Kina, der mobilbetalinger som Alipay eller WeChat Pay har mer enn 1,7 milliarder kunder over hele Kina. Foreløpig håndterer de to elektroniske betalingsselskapene flere betalinger hver måned enn Paypal gjorde i løpet av 2017 (dvs. USD 451 milliarder dollar). Det er veldig vanlig i Kina å se gateleverandører som godtar Alipay eller WeChat.

Alipay og WeChat blir akseptert i en ATV-utleiebutikk

Med betalingsinfrastrukturen for mobil lommebok kan deres samarbeid med PBoC være svaret på distribusjon av DCEP i utlandet. Dette passer til Kinas “Belt and Road Initiative”, som har som mål å bygge en ny handelsrute som forbinder Asia med Europa og Afrika. Ideen er at med DCEP som brukes av mobile lommebøker, kan befolkninger langs Belt and Road kobles sammen, utenom eksisterende finansiell infrastruktur og gi en mulighet for ubankene til å betale for online-kjøp og bygge opp sparepengene sine.

Tillit til Fed Chair treffer det høyeste punktet siden Greenspan Era ...Jerome Powell, styreleder i Federal Reserve

I USA ser ikke regjeringen et krav om en digital valuta. I et brev fra styreleder for Federal Reserve, Jerome Powell, anså han at mange av utfordringene en digital valuta har til hensikt å løse ikke gjelder USA. Etter hans syn er det amerikanske betalingslandskapet allerede svært konkurransedyktig og innovativt, med mange digitale betalingsalternativer for forbrukerne. Powell kommenterte også, som gjenspeiler følelsene til de amerikanske lovgiverne som motarbeider Vekten, at en digital betaling der du ville vite og være i stand til å spore hver betaling, ville være uattraktiv for USA.

Mens huskomiteen for finansielle tjenester også ser at Libra potensielt har reist bekymringer for nasjonal sikkerhet, observatører vurdere utfordringen fra Kina blir ikke tatt på alvor. For på den annen side er Kina bekymret for at Vekten vil styrke dominansen av den amerikanske dollaren, og jobber derfor med å raskt spore lanseringen av DCEP. Og det er sannsynlig at Kina vil overgå trusselen fra Vekten.

Fra et bredere perspektiv mener noen at DCEP kan brukes som et våpen mot USA i en økonomisk krig. Dette er fordi når DCEP blir akseptert over beltet og veien, vil Kina ha makten til total overvåking og kontroll over den økonomiske aktiviteten til potensielt halvparten av verdens befolkning. DCEP vil tillate Kina å spore alles utgifter og transaksjoner, og kan gripe eller låse kundens digitale eiendeler i sine mobile lommebøker. Vi har allerede sett dette i Kina, der millioner av enkeltpersoner allerede sammen med sitt “sosiale kreditt-system” har blitt forhindret fra å kjøpe flybilletter ved hjelp av deres mobile lommebok.

Utseende i kinesisk tv-debatt “Tiger Talk”

29. august 2020 dukket jeg opp i Kinas Phoenix TV-show “Tiger Talk” (一 虎 一席談). Tiger Talk er et av Phoenix TVs lengste serier, hver uke har de en debatt om et stort samfunnsspørsmål eller begivenhet, og vil invitere eksperter, akademikere og gjester til å delta i diskusjonen. Jeg ble invitert av Phoenix Television som en utenlandsk analytiker for å diskutere ukens tema, nemlig “DC / EP: Kinas frigjøring av digital valuta, vil det ryste den amerikanske dollarens hegemoni?”. Du kan se episoden her.

Boxmining Tiger TalkGjesteopptreden på Tiger Talk

Implikasjoner av DCEP på Bitcoin og kryptovalutaer

I første omgang bør det alltid huskes at DCEP og Bitcoin / kryptokurver er vidt forskjellige. Hovedforskjeller er at DCEP ikke nødvendigvis bruker blockchain-teknologi, og at det er en sentralisert valuta under kontroll av en sentralisert myndighet. Lær mer om forskjellene mellom DCEP, Libra, Bitcoin og Cash.

Imidlertid er den store markedsføringen av DCEP på nasjonal TV i august 2020 absolutt avstivende og forbereder kinesiske borgere for en digital versjon av RMB. Den gradvise utrullingen av DCEP vil også gjøre den gjennomsnittlige borgeren vant til den faktiske bruken av digitale valutaer.

Som et resultat spekulerer mange mennesker spent på muligheten for en bro mellom DCEP og forskjellige eksisterende blockchain-prosjekter – med noen prosjekter som kunngjør at de vil være det første prosjektet som lanseres på DCEP. Vi må imidlertid huske på at vi ikke kjenner de fulle tekniske detaljene til DCEP, så vi vet ikke hvordan denne broen mellom blockchain og DCEP vil fungere, i det hele tatt. Faktum er også at Kina for tiden er veldig fiendtlig mot kryptokurver, dette skyldes for det meste en rekke kryptokurrency-svindel – for eksempel Plus Token. Som et resultat har den kinesiske regjeringen stengt flere bankkontoer som er funnet å være involvert i kryptovalutaoverføringer og utestengt alle ICO-er, flere store kryptokursutvekslinger som Binance og OKEx og noen over-the-counter-skrivebord. Derfor forekommer mange kryptovaluta sirkler og diskusjoner under jorden, for eksempel i private WeChat-grupper.

I en forvirrende vri har imidlertid KKPs offisielle medier 参考 消息, Xinhua og CCTV presset ut overskrifter om at kryptoaktiva er det beste ytelsesåret hittil. Dovey Wan, grunnlegger av Primitive Ventures, har observert at den virkelige hensikten bak dette mediepresset er vanskelig å tolke, men hittil ser det kinesiske kryptokurrency-samfunnet dette som et signal om at krypto har nådd toppen. I mellomtiden, på vestfronten på Twitter, har folk sett på dette som et tyresignal. Foreløpig, uten ytterligere trekk eller nyheter i Kina om DCEP eller på kryptovalutafronten, kan vi bare vente og se hva Kinas neste trekk blir.

Hmm dette er en interessant propagandastemning fra CCPs offisielle medier som “参考 消息”, Xinhua og CCTV2

overskriften “cryptoasset is the best performing asset YTD” ble omtalt på alle veier, avispapir, elektroniske medier og TV

Det er sjelden en slik koordinert innsats pic.twitter.com/2g6VDsV5SE

– Dovey “Rug The Fiat” Wan&# 129680;&# 129430; (@DoveyWan) 25. september 2020

Vil DeFi presse regjeringer til å endelig vedta CBDC?

Desentralisert økonomi (DeFi) kan betraktes som kryptovaluta og blockchain-stjerne i 2020, etter å ha gjenopplivet kryptovalutamarkedet og brakt litt ettertrengt vekkelse og positivitet. Men hva er DeFi? Kort sagt, DeFi prøver å bringe tradisjonell bankvirksomhet til utviklingsindustrien, men med en vri: det ville være åpen kildekode, desentralisert, billig og vil kutte ut mellommennene.

Så hva kan sentralbanker og myndigheter gjøre for å opprettholde sin dominerende status quo mens de drar nytte av teknologien DeFi kan bringe? Et svar kan være å opprette et CBDC. I en Forbes artikkel, foreslår forfatteren at CBDC ville være et positivt grep for regjeringer siden det tokerer penger mens brukerne får fordelene av billigere, raskere transaksjoner..

Artikkelen berører også vår dekning av DCEP og diskuterer Kinas fremgang med testing av DCEP, i motsetning til fremdriften med å innføre en CBDC i USA. Det antyder at regjeringer og institusjoner imidlertid må være raske med å innhente ettersom nye DeFi-løsninger innen betaling, pantelån, forsikring osv. Blir opprettet ukentlig, og denne legionen av fintech-innovatører vokser. Disse innovatørene utfordrer status quo, og med de økende fordelene med DeFi, kan det snart være en ekte konkurrent som kjemper for borgerkunders oppmerksomhet.

Når vil DCEP offisielt lanseres?

Det er fortsatt ingen spesifikk tidsplan for den formelle debut av DCEP. Selv om noen eksperter foreløpig har avslørt for China Daily, et nyhetsuttak i Kina at det før DCEP offisielt blir lansert, kan det fortsatt være behov for justeringer av de opprinnelige planene, siden situasjonen er mye mer “komplisert”. Ekspertene avslører også at det er uklart om DCEP kan debutere i andre halvdel av 2020, selv om planene for utviklingen absolutt har blitt økt av PBoC.

Merk: Tidligere publikasjoner har referert til den nasjonale valutaen som CBDC.

Oppdatert: 7. oktober 2020 om DeFi ville presse regjeringer til å vedta CBDC.

Støttes av DCEP av gull?

Det enkle svaret er “Nei”. På en nylig episode av Kitco News, journalisten Max Kaiser hevdet at Kina vil lansere en gullstøttet kryptovaluta, med den hensikt å ødelegge USD som reservevaluta. Han la til at Kina allerede har samlet så mye som 20.000 tonn gull. Dette er imidlertid bare spekulasjoner – Kina har ingen planer om å gå tilbake til Gold Standard eller utstede gullstøttede kryptovalutaer.

Vil DCEP være interoperabelt med andre Cryptocurrency

Det er mange planer om å bygge gateways som tillater bytte av DCEP til andre kryptovalutaer. Prosjekter som Algorand har uttalt at de vil støtte DCEP og bygge mulige broer for å bytte disse valutaene. Ettersom de tekniske detaljene til DCEP ikke har blitt avslørt, er slike broer imidlertid ikke bygget ennå.

Kilder:

https://www.forbes.com/sites/lukefitzpatrick/2020/10/06/defi-may-push-governments-to-adopt-cbdcs/#2d2c1f6f3f5e

https://www.asiacryptotoday.com/how-china-and-the-world-reacted-to-xi-jinpings-blockchain-comments

https://venturebeat.com/2019/09/15/wake-up-us-federal-reserve-china-just-showed-how-digital-currency-is-done/

https://www.reuters.com/article/us-china-blockchain-idUSKBN1X704A

https://u.today/just-in-chinese-central-bank-to-launch-digital-currency-called-dcep

https://beincrypto.com/chinas-dcep-to-be-worlds-first-national-digital-currency-says-ccie-vice-chairman/

https://qz.com/1710850/chinas-central-bank-could-gain-from-a-digital-yuan-cbdc/

https://www.asiacryptotoday.com/news/china-digital-yuan-dcep/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me