Prisfall på Bitcoin på grunn av kinesisk nyttår?

Kinesisk nyttår (Månenyttår) har sterk innflytelse på kryptovalutaprisene, med Bitcoin-priser som synker i månedene frem til nyttår. Denne artikkelen undersøker trenden og mulige årsaker til hvorfor det skjer. Kinesisk nyttår feires på en annen dag hvert år, da det er basert på månekalenderen. I 2020 startet den lørdag 25. januar og avsluttet mandag 27. januar. I 2021 starter festivalen fredag ​​12. februar og avsluttes tirsdag 15. februar. I løpet av denne tiden vil mange kinesiske OTC-tjenester (OTC) være stengt – noe som fører til høy kryptovolatilitet.

* Data basert på Bitcoin-priser på Coinbase. Pre-CNY-høyder tatt som gjennomsnittlig lyspris opptil 4 uker før nyttår.

Denne perioden er en helligdag i Kina, ettersom mange ansatte reiser tilbake til hjembyene for å feire med familien. Med en befolkning på 1,386 milliarder kroner representerer dette største kortvarige migrasjon i verden. Alle fabrikker i Kina stenger i løpet av denne perioden, med drift frossen i opptil 2 uker når logistikkselskaper og leverandører sakte åpner seg. Kinesisk nyttår feires også i andre asiatiske land som Hong Kong, Singapore og Korea (koreansk nyttår). Med Kina som distribuerer sin nasjonale digitale valuta kjent som DCEP, vil videre testing og utvikling ta en pause i løpet av det kinesiske nyttåret. Det er imidlertid viktig å merke seg at i løpet av denne tiden fortsatt vil kryptokursutveksling fungere og lette handel 24 timer i døgnet (se Crypto Head).

Kinesisk nyttårsdump?

Kinesisk nyttårseffekt på Bitcoin-pris (merket med rødt) på Log-skala

I påfølgende 4 år vil Bitcoin-prisene alltid synke i ukene frem til kinesisk nyttår.

For eksempel i 2017, prisene falt med 50% fra $ 12 000 til $ 6000 rett før festivalen. Dette mønsteret har blitt referert til som “Chinese New Year Dump” av kryptovalutahandlere.

I 2019, Bitcoin-prisene falt jevnt fra $ 4000 til laveste pris på $ 3350 rett før det kinesiske nyttåret. Dette vises i diagrammet nedenfor, med den røde linjen som markerer datoen for festivalen.

Bitcoin-prisene faller like før kinesisk nyttår i 2019

I 2020, prisene falt igjen før kinesisk nyttår, og til og med brøt den opprinnelige motstanden på USD 8,3 000 dollar. Og mens det samlet seg opp til USD 8,5 000 på den første dagen av det kinesiske nyttåret, kan historien ikke annet enn å gjenta seg, og innen samme dag styrtet tilbake under USD 8,3 000 dollar. Prisene forble stagnerende den andre dagen av kinesisk nyttår, og gjorde bare en markant bedring og oppadgående trend på den siste dagen av ferien.

Bitcoin priser på kinesisk nyttår 2020Bitcoin-prisene falt igjen under det kinesiske nyttåret 2020

Market Makers på ferie

Det er ingen hemmelighet at markedsskapere og handelsroboter opererer i Cryptocurrency-markedet – de er faktisk ansvarlige for en del av markedsvolumet. Market makers lokalisert i Kina og andre asiatiske land vil stenge driften i 3-5 dager på grunn av helligdagene. Selv om markedsføring kan automatiseres ved å handle bots og algoritmer, krever det fortsatt at mennesker overvåker den daglige driften for å sikre at det ikke er noen feil..

I løpet av det kinesiske nyttåret vil markedsføringsoperasjoner være begrenset i kapasitet. Dette fører til mer volatile og mindre likvide markeder.

Utbetaler til nyttår

Å gi røde pakker fylt med kontanter er tradisjon

En av de mulige årsakene til fallet i Bitcoin-prisene er at folk “utbetaler” på høytiden. Dette gjelder spesielt i Kina, fordi heldige pakker pakket med kontanter tradisjonelt blir gitt ut til barn og eldre. Disse “røde pakkene” er ment å symbolisere flaks og velstand, og det er den eneste tiden å gi penger ikke er tabu i Kina.

Tradisjonen tilsier at ektepar skal gi ut røde pakker til unge ugifte barn, eldre og servicepersonell. Bedriftsledere og ledere bør også gi penger til sine underordnede – med noen pakker som fylles til så mye som den ansattes månedslønn.

På grunn av den enorme mengden kontantpenger som kreves, mistenker noen at denne tradisjonen er ansvarlig for økningen i Bitcoin Selge ordrer før kinesisk nyttår.

Bitcoin Mining er ikke påvirket

Bitcoin Hashrate når et helt topp nivå før nyttår

Siden Kina er en stor bidragsyter til Bitcoin-gruvedrift, kan man forvente at kryptovaluta-gruvedrift kan bli påvirket under festivalen. Dette er ikke tilfelle, ettersom Bitcoin og Ethereum Hashrates holder seg stabile i løpet av denne tiden. Dette er fordi gruvedrift ikke krever betydelig menneskelig kraft for å opprettholde, og derfor blir gruvene igjen i løpet av nyttår.

Kinesiske OTC-volumfall

Bitcoin handles i Kina via OTC-kontorer. Disse OTC-kontorene samsvarer med bestillinger fra kjøpere og selgere og kan tilby sperretjenester. Topp skrivebord inkluderer Genesis Block, Binance OTC og Huobi OTC.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me