Kitajska pobuda Blockchain: prizadevanja za prevzem Blockchaina po vsej državi

Kitajska pobuda Blockchain

Kitajska je sprožila pobudo po vsej državi, da hitro sprejme tehnologijo Blockchain in “nujno” razvije primere uporabe. Kitajska Predsednik Xi Jinping osebno pozval k večji nujnosti razvoja blockchaina pred centralnim komitejem komunistične partije Kitajske. To mnenje je odmevalo v državnem mediju People’s Daily, objavljenem članek na prvi strani o “umestitvi verige blokov v eno ključnih pobud držav s ciljem ključnih prebojev”. Poleg tega je imela nacionalna TV postaja CCTV-2 različne segmente novic, namenjene razpravi o tehnologiji blockchain – s ključnim poudarkom, da je kitajski ključni poudarek Blockchain, ne Bitcoin.

Vodilni kitajski časopis People’s Daily poziva k sprejetju Blockchain

Ta ogromna pobuda za potiskanje Blockchaina je očitno povezana z uvedbo kitajske nacionalne digitalne valute – “DCEP” (digitalna valuta / elektronsko plačilo). To novo valuto je izdala Ljudska banka Kitajske (PBoC) in bo delovala kot nadomestilo za denar za raziskave (M0) in kot digitalna gotovina. DCEP bo sprva na voljo bankam, povezanim s PBoC, sčasoma pa tudi širši javnosti prek Tencenta in Alibabe.

Pomembno je poudariti, da bo DCEP centraliziran & zasebni blockchain. Novo valuto v omrežju bo po pooblastilu kitajske vlade izdal PBoC. V nasprotju z decentraliziranim Bitcoin omrežjem, ki uporablja Blockchain za oblikovanje odprtega javnega soglasja, v omrežju ne bo sodelovanja javnosti.

Blockchain, ne Bitcoin

Eno ključnih področij spora v prostoru kriptovalut je, ali imajo zasebne ali centralizirane verige blokov vrednost.

  • Mnenje 1: Bitcoin, ne Blockchain
  • Mnenje 2: Blockchain, ne Bitcoin

Zagovorniki Bitcoina trdijo, da je ključna vrednost Blockchaina ta, da omogoča decentralizirano omrežje, omrežje brez voditeljev, kjer se lahko vsakdo pridruži, sodeluje in preverja transakcije. Argument je, da če so namen Blockchaina snemanje transakcij, kot je baza podatkov, bodo centralizirane baze podatkov, kot sta MySQL ali MongolDB, bolj učinkovite kot Blockchain. Tako bi bilo smiselno uporabljati Blockchain le, kadar je potrebno javno odprto soglasje. Po tem argumentu so kriptovalute, kot sta Bitcoin in Ethereum, potrebne, da Blockchain deluje, saj igrajo notranjo vlogo pri nagrajevanju dobrih akterjev v omrežju..

People’s Daily jasno navaja, da je Blockchain več kot Bitcoin

Zagovorniki Blockchaina trdijo, da Blockchain ponuja varnost in preglednost ter mu daje izrazito prednost pred tradicionalnimi zbirkami podatkov. Kitajska ta argument sprejme še korak dlje in aktivno odvrača od uporabe kriptovalut in trgovanje s kriptovalutami (npr. izmenjave kriptovalut so na Kitajskem prepovedane).

Vlada odobrava “zračne kovance” in špekulacije s kriptovalutami

Chinese State Media People’s Daily je pozval k prenehanju špekulacij s kriptovalutami in pranja denarja

Državni mediji People’s Daily je izrecno odobraval špekulacije s kriptovalutami in obtožil “zračne valute”. Zračna valuta ali zračni kovanci je kitajski pogovorni izraz, ki se uporablja za kriptovalute, ki nimajo nobene notranje vrednosti, podobno kot zrak. Ta poteza je namenjena preprečevanju rasti hitrih naložb tveganega kapitala v različne kriptovalute na Kitajskem, od katerih mnoge nimajo dejanske uporabe. Poleg tega je članek izrecno pozval k odpravi nezakonitih transakcij in pranja denarja ter predlagal nadaljnje izvršilne ukrepe proti nobeni kriptovaluti, ki jo ureja država. To močno izvrševanje lahko razumemo kot “palico”, ki uporabnike potiska stran od decentraliziranih kriptovalut v centralizirano nacionalno valuto, DCEP.

Socialni mediji cenzurirajo »Blockchain is Scam«

WeChat blokira članke, ki Blockchain imenujejo prevara

Poskusi avtorja @cn_Ledger in drugi kitajski medijski viri so ugotovili, da se članki, ki Blockchain imenujejo “prevara”, na Kitajskem aktivno cenzurirajo. Vsak, ki bo objavil te članke, bo ugotovil, da se hitro izbrišejo in se lahko soočajo z morebitnimi blokadami računa. Ta vrsta nadzora medijskih vsebin je standardna na Kitajskem, ko osrednja stranka izda določeno doktrino. Medijske platforme hitro izpolnijo ali pa tvegajo njihovo odstranitev njihove licence ICP.

Na Kitajskem rudarjenje kriptovalut ni več “prepovedano”

Kitajska vlada je ne zavzema več za odpravo rudarjenja kriptovalut (na primer Bitcoin in Ethereum rudarstvo). To je popoln preobrat vladne politike za 180 °, ki bo začel veljati 1. januarja 2020, kar pomeni, da bo rudarstvo legalna in obdavčljiva industrija na Kitajskem. Prej je bilo »Rudarstvo kriptovalut« del seznama industrije, ki jih je treba odpraviti. Ta sprememba izhaja neposredno iz nove izdaje Kitajski katalog smernic za prilagoditev industrijske strukture, kjer posodobljena revizija rudarjenja kriptovalut ne omenja več kot panoge, ki jo je treba postopno opustiti.

Kitajska je že od nekdaj igrala glavno vlogo pri rudarjenju Bitcoinov, Ethereuma, Litecoinov in DASH. To je predvsem posledica bogate ponudbe poceni električne energije na Kitajskem (zlasti v regijah Sečuan in Mongolija), kjer se lahko stroški električne energije znižajo na 0,02 USD na kw / h. Če želite izvedeti več o Bitcoin rudarstvu, si oglejte celoten vodnik za Bitcoin rudarstvo.

Na splošno ta preoblikovanje politike pošilja močne pozitivne signale o kriptovalutah na Kitajskem. To je jasen pokazatelj, da Kitajska vlada priznava pomen rudarjenja in je vloga v decentraliziranih javnih verigah blokov. Takšne spremembe politike kažejo na pozitivno prihodnost, kjer bi se lahko druge politike, ki zaustavljajo razvoj kriptovalut, spremenile.

Trgovanje s kriptovalutami je še vedno prepovedano

Kitajska je prepovedala trgovanje s kriptovalutami od leta 2017. Vlada je ukinila kitajsko delovanje velikih borz fiat, kot so OKex, Huobi in BTChina. Kitajske borze nimajo več fiatnih bančnih računov. Ko se uporabniki preusmerjajo na medsebojno trgovanje. Alipay je jasno povedal, da ne bo dopuščal kripto trgovanja na svoji platformi.

Če se ugotovi, da so kakršne koli transakcije povezane z bitcoinom ali drugimi virtualnimi valutami, @Alipay takoj ustavi ustrezne plačilne storitve.

– Alipay (@Alipay) 10. oktober 2019

Kaj pa kitajski Blockchain projekti, kot sta Vechain in NEO

Medtem ko kitajska Blockchain Initiative izrecno odvrača od špekulacij s kriptovalutami – Blockchain projekti na Kitajskem uspevajo. To je kriptovaluta je osrednji del Blockchaina – Satoshi Nakamoto je skupaj ustvaril Bitcoin in Blockchain v svojem 2009 bela knjiga. Medtem ko publikacije centralne vlade poskušajo znižati špekulacije s kriptovalutami, je vsak javno kriptovalutno omrežje mora imeti povezan žeton platforme.

Če bomo pobudo Blockchain potisnili naprej, bomo zelo pripomogli k sprejemanju projektov, kot je Vechain na Kitajskem. Konec dneva je vlada potrdila vrednostno ponudbo Blockchaina in odgovorila številnim dvomljivcem, ki so kritični do primera uporabe Blockchain v resničnem življenju.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me