Trezor Model T Review: is het de moeite waard om te kopen?

Trezor Model TTrezor Model T

Trezor Model T is een cryptocurrency-hardwareportefeuille van de tweede generatie, vervaardigd door Satoshi Labs. De Bitcoin- en Altcoin-wallets werken met behulp van een nieuwe firmware genaamd de TREZOR Core, waardoor snellere ontwikkeling van nieuwe functies mogelijk is.

In deze review zullen we kijken naar de kenmerken van de hardware wallet, de cryptocurrencies die het ondersteunt, en of het de moeite waard is om te kopen of niet.

Als je wilt leren hoe je je Trezor Model T installeert, bekijk dan hier onze complete Installatiehandleiding.

Of bekijk mijn videoreview hieronder.

Belangrijkste kenmerken van de Trezor Model T

  1. Scherm: Helder kleuren-LCD – 240 × 240 pixels;
  2. Connectiviteit: USB-C-connector voor aansluiting op de computer of mobiele telefoon;
  3. Mobiele ondersteuning: Android-ondersteuning via de Trezor Manager; en
  4. Compatibiliteit met externe portemonnee: ondersteunt MyEtherWallet en een paar anderen.

Trezor Model T in de doosIn de doos

Beveiligingsfuncties

Wachtwoorden op het apparaat worden individueel vergrendeld met de Trezor Password Manager met behulp van de digitale sleutels van een gebruiker. Het apparaat kan ook functioneren als een U2F-hardwaretoken, waardoor Trezor het scherm kan gebruiken en een gebruiker kan informeren over elk authenticatieverzoek voordat deze het goedkeurt.

Trezor creëerde de standaard herstelzaden (BIP32 / 39/44), waarmee gebruikers hun hele portemonnee gemakkelijk kunnen herstellen met behulp van hun herstelzaad van 12 woorden.

Net als de Trezor One heeft de Model T een wachtwoordzin, zodat gebruikers een nieuwe portemonnee kunnen genereren. Om toegang te krijgen tot portefeuilles die met een wachtwoordzin zijn beveiligd, moeten gebruikers uw wachtwoordzin invoeren in aanvulling op naar uw beveiligingspincode.

Stel dat een dief van u eist dat u hem toegang geeft tot uw apparaat. U kunt ze uw pincode geven om toegang te krijgen tot een portemonnee met minder geld. Ondertussen wordt het grootste deel van uw crypto-activa veilig opgeslagen achter met een wachtwoordzin beveiligde portefeuilles.

Kan de Trezor worden gehackt?

Kraken Security Labs bekend gemaakt ze bedachten een nieuwe manier om Trezor-apparaten te hacken binnen 15 minuten nadat ze het apparaat fysiek hadden. Ze deden dit door spanningsstoringen met behulp van een apparaat en het kraken van de pincode met behulp van een aangepast Python-script, dat het herstelzaad onthult. Volgens Kraken Security Labs maakt de aanval gebruik van inherente fouten in de microcontroller van de Trezor. Het zal dus moeilijk zijn voor Trezor om deze kwetsbaarheid op te lossen zonder de hardware opnieuw te ontwerpen en een nieuw apparaat uit te brengen.

In antwoord, Trezor merkte op dat de aanval niet op afstand kan werken en als gebruikers de wachtwoordzinfunctie op het apparaat inschakelen. Trezor verzekerde gebruikers ook dat fysieke toegang slechts een bedreiging vormt voor 6-9% van de cryptocurrency-gebruikers.

Trezor Model T 2.3.0 firmware-update – repareert het de Kraken Security Labs-hack?

Half april 2020 kondigde de Trezor Model T hun nieuwste aan firmware update naar ver. 2.3.0 met enkele updates over hun beveiligingsmaatregelen. Voordat we antwoorden of het de hack van 15 minuten die eerder dit jaar door Kraken Security Labs is bedacht, kan oplossen (zie het gedeelte hierboven), laten we eens kijken wat deze functies zijn.

De nieuwe updates zijn onder meer 2 wachtwoordzin-updates die ten eerste tijdelijke caching met wachtwoordzin toestaan, zodat u kunt schakelen tussen uw verschillende met een wachtwoordzin beveiligde portefeuilles wanneer u het apparaat gebruikt. De wachtwoordzincache is slechts tijdelijk, dus zodra u het apparaat loskoppelt, wordt er niets opgeslagen. Ten tweede wordt gebruikers nu gevraagd te kiezen hoe ze hun wachtwoordzin op het apparaat zelf willen invoeren, in plaats van op uw computer of telefoon..

Een opmerkelijke nieuwe functie is de wis de code die fungeert als een “zelfvernietigende PIN”. Wanneer u deze op het apparaat zelf of op uw computer of telefoon invoert, wist de wiscode alle privégegevens van uw Trezor en wordt het apparaat teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Trezor stelt voor dat gebruikers de wiscode ergens in de buurt van je apparaat kunnen schrijven als een lok-pincode, dus als een dief je apparaat probeert te ontgrendelen, zullen ze ervoor zorgen dat de Trezor zichzelf wist..

De SD-kaartbeveiliging functie is bedoeld als extra bescherming tegen fysieke aanvallen op de Trezor Model T. Als deze functie is ingeschakeld, wordt een willekeurig gegenereerd “geheim” opgeslagen op de microSD die in je Trezor is geplaatst. Dit ‘geheim’ bevat geen informatie over de seed of wachtwoordzin van je Trezor en is een volledig willekeurige waarde. Met deze functie moet u de SD-kaart in de Trezor plaatsen om het “geheim” te combineren met de pincode en de gegevens die op de Trezor zijn opgeslagen te decoderen. Daarom heeft u zowel de SD-kaart als de Trezor nodig om deze te ontgrendelen en toegang te krijgen tot uw cryptocurrencies. U kunt deze functie dus inschakelen en de SD-kaart en uw Trezor op aparte locaties bewaren als u zich zorgen maakt over fysieke aanvallen.

Op basis van ons onderzoek heeft Trezor niet direct gereageerd of hun nieuwste beveiligingsfirmware-update de hack oplost die is bedacht door Kraken Security Labs. Zoals eerder vermeld, kan de door Kraken geïdentificeerde kwetsbaarheid niet worden opgelost, tenzij de hardware opnieuw wordt ontworpen. De nieuwste firmware-updates kunnen er dus alleen indirect voor zorgen dat hackers moeilijker toegang krijgen tot uw apparaat, maar lossen de kernkwetsbaarheid niet op. Het feit dat het Kraken slechts 15 minuten fysieke toegang tot het apparaat kostte om het te hacken, en hun suggestie dat de glitching-tool massaal te koop zou kunnen worden geproduceerd voor ongeveer $ 75, blijft buitengewoon zorgwekkend. Om deze reden waarderen we de inspanningen van Satoshi Lab om het apparaat te blijven verbeteren, maar we kunnen de beveiligingsscore die aan de Trezor is gegeven voordat de Kraken-hack werd ontdekt, niet herstellen..

Beveiliging 3/5

Ondersteuning voor meerdere valuta’s

Trezor Model T is ontworpen om meer dan duizend cryptocurrencies te verwerken, waaronder populaire zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold en meer. Regelmatige updates verbeteren functies en zorgen voor nog meer ondersteunde cryptocurrencies. Een voordeel van de Trezor ten opzichte van andere portemonnees is dat alle valuta toegankelijk zijn zonder de noodzaak om individuele applicaties te ‘installeren’ – dit vereenvoudigt het algehele gebruik van het apparaat

Om een ​​vergelijkingslijst te bekijken tussen munten ondersteund door Trezor en Ledger, bekijk onze ultieme lijst met ondersteunde munten tabel.

Trezor Model T ondersteunt duizenden cryptocurrencies

Momenteel wordt de Trezor niet ondersteund door gedecentraliseerde uitwisselingen zoals Binance DEX, IDEX of Switcheo uitwisselingen.

Ondersteuning voor meerdere valuta’s 3/5

Ondersteuning voor portemonnee van derden

Exodus Wallet biedt Trezor-ondersteuning, waardoor Exchange-functies mogelijk zijn

Portefeuilles van derden zoals Exodus Wallet biedt Trezor-ondersteuning en geeft toegang tot de hardware wallet in Exodus. Dit betekent dat gebruikers kunnen kiezen tussen verschillende portemonnee-interfaces en kunnen genieten van unieke functies die alleen door Exodus worden aangeboden, zoals het direct wisselen van valuta..

Hardware-ontwerp

Het apparaat is relatief compact met 64 mm x 39 mm x 10 mm (2,52 inch x 1,54 inch x 0,39 inch) en weegt 16 gram (0,56 oz).

Het heeft ook een LCD-formaat van 240 x 240 pixels.

Met het LCD-scherm kunnen gebruikers de portemonnee naar hun smaak bewerken en configureren.

Het strakke ontwerp maakt het een upgrade naar het vorige Model One. In plaats van knoppen beschikt het toestel over een touchscreen voor gebruiksgemak.

Ik vind echter dat het aanraakscherm nog klein is en moeilijk te gebruiken kan zijn. Uiteindelijk besloot ik om met mijn pink op het scherm te drukken.

Trezor Model T duim voor schaalDuim voor schaal

Het apparaat werkt met een breed scala aan besturingssystemen. Gebruikers zullen dus niet het probleem hebben om het te verbinden met Windows, Linux, MacOS. Ze hebben ook Chrome-extensies beschikbaar voor degenen die deze willen gebruiken. De gebruikersinterface geeft gebruikers de mogelijkheid om de taal te wijzigen en transacties te bekijken via het touchscreen.

Hardware-ontwerp 5/5

Gebruiksgemak 4/5

Mobiliteit

Het apparaat ondersteunt mobiele Android-apparaten en laptops. Er is momenteel geen ondersteuning voor iOS.

Gebruikers moeten het Trezor Manager uit de Google Play Store, waarmee ze de portemonnee kunnen beheren vanaf hun mobiele telefoons. De mobiele app kan worden gebruikt voor het verzenden van cryptocurrencies, het genereren van adressen en het bekijken van de details van een gebruikersaccount.

Met het apparaat kunnen gebruikers ook verbinding maken met andere portemonnee-apps, waaronder Mycelium, MyEtherWallet, GreenAddress, en Electrum.

Het ondersteunt ook integratie met Bitstamp en Bitex uitwisselingen. Gebruikers kunnen dus inloggen en rechtstreeks met het Trezor-apparaat cryptocurrencies naar deze uitwisselingen sturen.

Is Trezor Model T het waard in 2020?

Voor de officiële prijs van 149 EUR is het een uitstekende portemonnee voor cryptocurrency-hardware.

Sommige mensen vinden de prijs echter te hoog, ondanks de functies en het hoge beveiligingsniveau. Het is een behoorlijke investering als je nieuw bent in cryptocurrencies of alleen terloops in cryptocurrencies handelt.

Het aanraakscherm, de ondersteuning van meer dan duizend cryptocurrencies en de hoogbeveiligde functies zijn enkele van de redenen die mensen zouden kunnen overtuigen om deze cryptohardwareportefeuille te kopen.

Vonnis

Trezor Model T uitspraakTrezor Model T

Beslissen of u de Trezor Model T al dan niet wilt aanschaffen in plaats van andere beschikbare cryptocurrency-hardwareportefeuilles, heeft veel te maken met de functies waarnaar u op zoek bent.

De portemonnee ondersteunt meer dan duizend cryptocurrencies. Zo kan vrijwel de helft van de op de markt beschikbare crypto’s op het apparaat worden opgeslagen.

De integratie met uitwisselingen zoals Bitstamp, Coinmap en Bitex maakt het ook een goede keuze.

Een belangrijk nadeel is echter dat het apparaat geen ondersteuning biedt IDEX of Switcheo uitwisselingen. De nieuwste bevindingen van Kraken Security Labs over fysieke hacks op het apparaat zijn ook buitengewoon zorgwekkend.

Beveiligingsbeoordeling: 3/5

Ondersteuning voor meerdere valuta’s: 4/5

Hardware-ontwerp: 5/5

Gebruiksgemak: 4/5

Eindscore: 4/5

Om uw Trezor Model T te kopen, klikt u op hier.

Trezor Model T productspecificaties (technische specificaties)

Processoren ARM Cortex-M4-processor @ 168 MHz ingebed in STM32 F2-microcontroller
Compatibiliteit 64-bits desktopcomputer (Windows 7+, macOS 10.8+, Linux). Compatibel met Android-smartphones.

Connector

USB type C
Certificatie Nihil
Grootte Afmetingen: 64 x 39 x 10 mm

Gewicht: 22 gram

Ondersteunde activa 1050+ ondersteunde middelen

Bekijk updates

Bijgewerkt op 30 juni 2019: lijst met ondersteunde munten

Bijgewerkt op 2 oktober 2019: bijgewerkte informatie Gedecentraliseerde Exchange-ondersteuning

Bijgewerkt op 10 maart 2020: bijgewerkte informatie over fysieke hacks op het apparaat.

Bijgewerkt op 14 mei 2020: bijgewerkte informatie over de nieuwste firmware-update ver. 2.3.0 en of het de kwetsbaarheden kan oplossen die eerder door Kraken Security Labs zijn geïdentificeerd.

​ "@context"​ "http://schema.org/", "@type"​ "Product", "merk"​ "Trezor", "naam"​ "Trezor Model T", "beeld"​ "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/05/trezor_review.original.jpg", "Omschrijving"​ "Trezor Model T is een tweede generatie cryptocurrency hardware wallet vervaardigd Satoshi Labs met een groot touchscreen.", "beoordeling"​ "@type"​ "Beoordeling", "kop"​ "Trezor Model T Review: is het de moeite waard om te kopen?", "naam"​ "Trezor Model T", "Omschrijving"​"Trezor Model T is een tweede generatie cryptocurrency hardware wallet vervaardigd Satoshi Labs met een groot touchscreen.", "mainEntityOfPage"​ "https://boxmining.com/trezor-model-t-review-worth-buying/", "reviewBody"​ "Trezor Model T is ontworpen om meer dan duizend cryptocurrencies te verwerken, waaronder populaire zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold en meer. veel te maken met welke functies u zoekt. ", "datum gepubliceerd"​ "02-10-2019", "beoordeling"​ "@type"​ "Beoordeling", "ratingValue"​ "4.25", "slechtste beoordeling"​"0", "beste beoordeling"​ "5" ​, "auteur"​ "@type"​ "Persoon", "naam"​ "Michael Gu" ​, "uitgeverij"​ "@type"​ "Organisatie", "naam"​ "Boxmining", "logo"​ "type"​ "ImageObject", "url"​ "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/06/Boxmining-Logo.jpg" ​, "aanbiedingen"​ "@type"​ "Aanbod", "priceCurrency"​ "Amerikaanse Dollar", "prijs"​ "159,99", "url"​"https://shop.trezor.io/product/trezor-model-t?offer_id=15&aff_id = 1023" ​

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me