Kaj so Altcoins in zakaj bi jih morali paziti leta 2021

Kriptovalute in tehnologija veriženja blokov so se z astronomskim dvigom vrednosti Bitcoina okoli sredine leta 2017 uveljavile v svetu splošne ekonomije. Kljub dejstvu, da so številne potencialne uporabe blockchaina za večino prebivalstva še vedno skrivnost, se vlagatelji z vsega sveta usmerjajo v ta alternativna sredstva kot sredstvo za ustvarjanje dobička..

Vendar pa niso vsi Bitcoin. Altcoins ali alternativni kovanci so oblike digitalne valute, ki temeljijo na istih tehnoloških načelih kot Bitcoin, čeprav z različnimi imeni in vrednotenji. Kripto kovanci, kot sta Litecoin ali Ethereum, lahko nudijo dobro vrednost po razmeroma nizkih cenah, potencialno celo boljšo od Bitcoina, ki je od izjemnega vzpona do slave pred tremi leti doživel veliko vzponov in padcev..

Altcoins lahko inovatorjem in podjetnikom omogočijo tudi uporabo kriptovalut na številnih finančnih področjih, kot so hitri mednarodni prenosi. Dober primer takega altcoina je Ripple (XRP), ki postaja vse bolj priljubljen na trgu kriptovalut zaradi svojega potenciala za hitro izvajanje valutnih nakazil in z zelo nizkimi provizijami. Pravzaprav, če preverite najnovejše XRP novice danes, opazili boste njegovo vedno večjo priljubljenost med večnacionalnimi bankami, kar kaže, kako daleč so altcoin-i prišli od začetka kot novost, zasenčena z uspehom Bitcoinov.

Ta članek si bo ogledal najbolj priljubljene altcoine in kako lahko prispevajo k revoluciji kriptovalut, ki se odvija pred našimi očmi.

Kaj so Altcoins?

Preden pridete do različnih vrst altcoinov in njihove potencialne prihodnje vrednosti, morate razumeti, kaj dejansko so in v čem se razlikujejo od Bitcoinov. V najosnovnejših izrazih so altcoini alternative Bitcoinu, tako kot druge valute alternativa ameriškemu dolarju.

READ BBVA je prejela glavno nagrado za svojo blockchain platformo za posojila podjetjem

V nasprotju z običajnimi valutami, ki vse delujejo na bolj ali manj enaka pravila, tudi če so vezan na ameriški dolar, vsak altcoin ima svoj ločen nabor pravil. Razlikujejo se glede na čas rudarjenja, strojno opremo, potrebno za njihovo rudarjenje, ter hitrosti transakcij in provizije. Zahvaljujoč tem razlikam lahko altcoini ostanejo koristni in dragoceni na trgu, kljub nizki vrednosti v primerjavi z Bitcoinom.

Verjetno noben altcoin nikoli ne bo dosegel skoraj neverjetne tržne kapitalizacije Bitcoina 120 milijard dolarjev, vendar to ni nujno tako slabo. Tako kot se je Bitcoin izkazal za dragocenega za vlagatelje kot (zelo nestanovitno) sredstvo, s katerim se lahko trguje za nedigitalno valuto, lahko tudi altcoine uporabljamo na veliko različnih načinov, na primer z uporabo kriptovalut za poenostavitev in poenostavitev mednarodnega denarja. prenosi.

Vrste Altcoins

Obstajajo različne vrste altcoinov. Določajo jih različne možnosti uporabe in začetni nameni njihovih ustvarjalcev.

Stablecoins so vrsta altcoinov, namenjenih preprečevanju nore volatilnosti večine kriptovalut. Njihova vrednost je vezana na določeno blago ali indeks. Eden najboljših primerov stablecoina je Tether – kovanec, vezan na ameriški dolar. En žeton Tether je vedno vreden 1 ameriški dolar, kar je odlična možnost, če iščete hiter in varen način prenosa gotovine po vsem svetu.

Digitalni žetoni so altcoin, ki jih podpira ali temelji že obstoječi kovanec. Kripto kovance, kot je že omenjeni Tether, lahko štejemo za digitalne žetone in tudi stabilne kovance, ker Tether temelji na kombinaciji verig blokov, vključno z Ethereumom.

PREBERITE Najstarejša nemška banka Hauck & Aufhäuser je pripravljen leta 2021 uvesti kripto sklad

Opredelitev vrednosti večine kriptosov se ne vrti okoli njihovih cen v valutah iz resničnega sveta, temveč predvsem glede njihovega potenciala na trgu in tega, kar lahko ponudijo kot subjekt, ki deluje vzporedno s desetletji starimi finančnimi sistemi, ki prevladujejo v našem svetovnem gospodarstvu . Prav tako se osredotočajo na to, kaj je Bitcoin naredil dobro in kaj bi lahko izboljšali v tem modelu, zaradi česar je vsak novi altcoin zanimiva študija primerov hipotetične prihodnosti kriptovalut..

Spodnja črta

Obstaja še veliko drugih razlogov, zakaj bi morali vlagati v altcoinov leta 2020. Litecoin, na primer, čeprav je ovrednoten na majhen delček vrednosti enega Bitcoina, je izredno privlačen v smislu, koliko jih je v resnici mogoče izkopati. Litecoin blockchain lahko skupaj proizvede 84 milijonov kovancev, v nasprotju z Bitcoinovimi “pičlih” 21 milijonov. Združite to z 2,5 minutami na kovanec Litecoinovega časa rudarjenja z 10 minutami na Bitcoin in dobili boste kriptovaluto, ki ima boljši čas transakcije in vrednost uporabnosti kot sam kralj kripto.

Tudi ustanovitelji Bitcoina so se ujeli, da nekateri altcoin-i nekatere stvari naredijo bolje, in izšli z lastno alternativo – Bitcoin Cash, ki je bistveno izboljšala prvotni dizajn. Čeprav ne velja za enega od “pravih” altcoinov, saj deluje pod okriljem Bitcoinov, pošilja jasen signal, zakaj potrebujemo te nove kovance in koliko prostora za izboljšave je še ostalo v industriji kriptovalut.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me