Yubico’s YubiKey: Pregled in vodnik

Prva obrambna linija spletnega računa je uporabniško ime in geslo. Vendar so zlonamerni akterji, ki se širijo po internetu, tradicionalno kombinacijo zaščite računa naredili nezanesljivo in tvegano samo po sebi.

Dvofaktorsko preverjanje pristnosti (2FA), ki temelji na SMS-ih, je bilo zato v veliki meri uporabljeno za zagotavljanje druge ravni varnosti. Na žalost lahko usposobljeni hekerji še vedno najdejo način za prestrezanje SMS kod.

Za ločitev varnosti računa od monopola programsko usmerjenih metod je treba uporabiti univerzalni drugi faktor (U2F) avtentikacija je bila razvita. Tehnologija uporablja odprte standarde v okviru zavezništva Fast Identity Online (FIDO).

Oglejte si naš video, ki pojasnjuje, kaj je YubiKey, in njegove prednosti in slabosti.

YouTube plakat YUBIKEYOV PREGLED IN VODNIK: Kako ohraniti VARNOST Bitcoinov in kriptovalut

Kaj je YubiKey?

FIDO si prizadeva zmanjšati zanašanje na gesla pri zaščiti internetnih računov. YubiKey je strojni ključ z omogočeno U2F, ki ga je razvil Yubico za zaščito spletnih storitev. Podjetja, posamezniki in razvijalci ga lahko uporabljajo.

YubikeyYubiKey

Ključ je na voljo v različnih oblikah in funkcionalnostih povezljivosti. Medtem ko starejše različice podpirajo samo fizične vstavitve v vrata USB na gostiteljski napravi, YubiKey five series omogoča povezavo prek komunikacije blizu polja (NFC).

NFC omogoča interakcijo z napravo, ne da bi jo fizično priključili v vrata. Ključ in gostiteljska naprava pa morata biti blizu.

Ocene YubiKey na Amazon

Iz ocen, ki so jih kupci pustili naprej Amazonka in druge platforme, očitno je, da je ključ nujen za uporabnike interneta, ki se zavedajo varnosti. Dejansko je 84 odstotkov kupcev pustilo pet zvezdic, devet odstotkov pa štiri zvezdice.

Eden od pregledovalcev je Yubico YubiKey priporočil razvijalcem, IT-strokovnjakom in “uporabnikom, ki skrbijo za varnost”. Poleg tega so pohvalili njegovega proizvajalca, ker je ponudil upravitelja YubiKey, ki podpira GUI, za tiste, ki težko začnejo, kje začeti.

Drugi so svojo srečo pripisovali podpori ključa upraviteljem gesel, kot je LastPass. Uporabniki YubiKey jo pozdravljajo zaradi enostavnosti uporabe kot pametne kartice in skladnosti z Zakonom o prenosljivosti in odgovornosti zdravstvenega zavarovanja (HIPAA).

Na žalost niso vsi zadovoljni s svojim strojnim ključem. Čeprav so negativne ocene minimalne, nekatere sprožajo utemeljene pomisleke.

Med glavnimi težavami je dokumentacija, ki ni uporabniku prijazna. Poleg tega kupec na Amazonu ugotavlja, da je ključ “za povprečnega potrošnika še vedno preveč zapleten, saj ni ravno naprava plug and play.”

Kako začeti uporabljati YubiKey

Proces uživanja svetovne varnosti v svojih spletnih računih se začne z nakupom strojne opreme na zanesljivi platformi. Ko prejmete ključ, obiščite spletno mesto Yubico in na seznamu izberite svoj ključ.

Določitev ključa za nakup na seznamu pomaga filtrirati storitve kjer se lahko uporablja za zagotavljanje varnosti. Na seznamu storitev izberite račun, s katerim YubiKey potrebujete roko za povečanje varnosti.

Vsaki storitvi sledijo podrobna navodila za povezavo z varnostnim ključem strojne opreme.

Okrepimo varnost računa Binance.

Upoštevajte, da v času pisanja Binance ni bil na Yubicovem seznamu podprtih kriptovalut platforme. Na srečo to ne pomeni, da ključa ne morete uporabiti za dodatno varnost na eni največjih platform za trgovanje z virtualnimi valutami.

Storiti to:

 • Prijavite se v svoj račun Binance in kliknite avatar svojega profila.
 • Med možnostmi izberite »Varnost« in nato »Nastavitev«. V razdelku 2FA kliknite »Varnostni ključ«. Upoštevajte, da zagotavlja le potrebno dodatno varnostno plast pri dostopu do spletnega mesta Binance.com.
 • Preberite opombo in pritisnite »Vseeno nadaljuj«.
 • Ključ vstavite v poljubna razpoložljiva vrata USB in pritisnite gumb na sredini strojne opreme, da ga aktivirate.
 • Aktiviranje je treba izvesti v eni minuti po vstavitvi ključa. Lahko pa se ponovi, če zamudite to okno za aktiviranje.
 • Ko je aktivirana, pritisnite »Dovoli« na sporočilo »Dovoli spletnemu mestu, da vidi vaš varnostni ključ«.
 • Nato preverite svoj račun. Binance boste morali vnesti kodo za preverjanje pristnosti iz programa Google Authenticator, če ste ta korak že omogočili.
 • Binance vam bo nato poslal e-poštno sporočilo na registrirani naslov, da potrdite dodajanje novega načina preverjanja v dveh korakih z uporabo nečesa, kar imate fizično.
 • Po potrditvi e-pošte ste končali.

Primeri storitev, ki jih podpira YubiKey

YubiKey med drugim sodeluje s številnimi storitvami, kot so sistemi v oblaku, upravitelji gesel, e-poštne platforme, družbeni mediji, orodja za razvijalce iger, platforme za kriptovalute, računalniki brez povezave..

Primeri sistemov v oblaku, združljivih z varnostnim ključem, so Dropbox, DigiCert PKI Platform, DocuSign. Kriptovalutne platforme, ki podpirajo YubiKey, vključujejo Binance, Coinbase, Kraken, Bitfinex in Gemini.

YubiKey bioSistemi v oblaku, združljivi z YubiKey

Med platforme družbenih medijev z vgrajeno podporo za ključ strojne opreme spadajo Facebook, Twitter, Instagram in YouTube.

Za razvijalce in uporabnike računalnikov brez povezave je YubiKey omogočen za priljubljene storitve, kot sta Github in Bitbucket, za razvijalce in se lahko uporablja za prijavo v računalnike Mac in Windows.

Najnovejša serija YubiKey

Del strojne opreme je razvit v kompletih, pri čemer imajo ključi v enem paketu dodatne funkcije kot tiste v prejšnjih modelih.

 • Serija Yubico YubiKey 5 – Tipke v tej skupini so združljive s konvencionalnimi in novimi sistemi. Izboljšano preverjanje pristnosti brez gesel, več faktorjev in 2F. Ima tudi gumb za dotik, da ga lahko vstavite v vrata USB-A in C ter ima NFC zmogljivosti.
 • Serija varnostnih ključev – Njegove najpomembnejše funkcije vključujejo dvojni konektorji NFC in USB-A. Poleg tega so varnostni deli strojne opreme v tej gruči odporni na vodo in vodoodpornost.
 • YubiKey FIPS Series – To so certificirani varnostni ključi strojne opreme, ki jih je mogoče uporabiti za urejena okolja, kot so vladne institucije. Ta komplet združuje različne funkcije, kot so enkratna gesla (OTP), tehnologija pametnih kartic in U2F. Tipke v tej skupini imajo združljivost USB-A in USB-C.
 • YubiKey 5C NFC – Ima podporo za NFC, USB-C in zagotavlja hiter, a varen postopek preverjanja pristnosti. Ta serija vsebuje daljši seznam podprtih operacijskih sistemov in brskalnikov kot druge različice.
 • YubiKey Bio – Ko bo izdan, bo to zadnji Yubico YubiKey na trgu. Njegove glavne prodajne točke so prepoznavanje prstnih odtisov, izboljšana varnost, minimalni klici službe za pomoč uporabnikom in prijava na osnovi PIN-a.

Kmalu: YubiKey bio

Zaključek

Iz pregledov je razvidno, da varnostni ključ strojne opreme YubiKey učinkovito varuje uporabnike pred prevzemom računov. Kateri Yubico YubiKey pa je najbolj primeren za vaše potrebe, je odvisno od njegove skupine. Novejša je serija, več funkcij in storitev lahko nudi.

Kljub nekaterim uporabnikom, ki se sklicujejo na zapleteno dokumentacijo, lahko prizadevanje za njeno nastavitev resnično zagotovi dodatno varnost, ki bo vaše račune varovala in vam dala mir..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me