10 najboljših revizijskih podjetij za varnost in pametne pogodbe

Uvrščamo se med 10 najbolj uspešnih varnostnih podjetij, ki ponujajo storitve, kot so revizije pametnih pogodb, varnostna analiza blockchain, testiranje penetracije, formalno preverjanje in varnostne revizije. Revizije varnosti so izredno pomembne – letos opažamo porast decentraliziranih financ (DeFi) – nove aplikacije decentralizirane tehnologije Blockchain, ki naj bi nadomestila milijardo dolarjev globalne finančne industrije. Vendar pa so nam nedavni dogodki, kot je kramp dForce, pokazali, da hekerji lahko izkoriščajo slabosti pametnih pogodb in kradejo denar. Skoraj kot bi oropali banko, le da je v tem primeru banka na enem mestu s kripto in se ne more braniti. V primeru dForce je heker ukradel 25.000.000 USD (pogovor o dobrem izvleku) in pri kripto transakcijah vemo, da to ni reverzibilno.

Zato so varnostne rešitve, prilagojene nestanovitni naravi blockchain tehnologije in njenih komponent, začele izvajati korake za izolacijo in nevtralizacijo varnostnih groženj, ki so običajne na terenu blockchain. V tem članku bom izpostavil in raziskal delovanje vodilnih podjetij v varnostni niši blockchain.

Zato je za varnostne revizije projektov, izmenjav in verig blokov izjemno pomembno. Uporabniki morajo vedeti tudi, kateri varnostni testi so bili opravljeni in če bi bile dvignjene kakšne rdeče zastave.

Hacken

Spletna stran: https://hacken.io/

Hacken za svoje stranke opravlja široko paleto varnostnih storitev. Ti kompleti storitev vključujejo svetovanje v zvezi z varnostjo blokov, testiranje penetracije v spletu / mobilnih napravah, usklajevanje programov za nagrajevanje napak., ocene kripto izmenjave, med drugim. Čeprav Hacken ponuja dolg seznam storitev, usmerjenih v blockchain in kripto podjetja, pa njegov ekosistem vključuje varnostne izdelke, idealne za IT-podjetja kot celoto. Podjetje si je ustvarilo hvalevreden sloves ocene varnostnega tveganja za podjetja, ki potrebujejo digitalno okolje za ustvarjanje ali omogočanje storitev za svoje potrošnike.

Zato ni presenetljivo, da je Hacken zagotovil varnostne storitve za velikane, ki niso blockchain Air Asia. Poleg tega je svojo zavezanost tehnologiji veriženja verig dokazal s sponzoriranjem in angažiranjem varnostnih strokovnjakov po vsem svetu na varnostnih srečanjih.

Hacken je tudi ustvaril Varnostna platforma HackenAI zasnovan za zaščito končnega uporabnika pred varnostnimi tveganji in ogrožanjem računa. Ključne funkcije, kot je nadzor Darkneta, uporabnike takoj opozori na ogrožena gesla in možne napade darkneta. HackenAI je na voljo v napravah Android in Iphone.

Quantstamp

Spletna stran: https://quantstamp.com/

Quantstamp je varnostni zagon blockchain, predstavljen na YCombinator W18 Batch. Varnostna skupina Quantstamp ima izkušnje v vrhunskih IT podjetjih, kot so Google, Facebook in Apple. In to je razvidno iz široke palete varnostnih orodij in storitev blockchain. Quantstamp je za enega razvil decentralizirano varnostno mrežo za revizijo pametnih pogodb. S to rešitvijo lahko uporabniki izvedejo samodejni pregled varnosti pametnih pogodb na »globalnem omrežju decentraliziranih varnostnih vozlišč«.

Poleg tega platforma zagotavlja strokovne revizije varnosti za projekte blockchain strank in programsko orodje za spremljanje varnosti 24/7.

Pot bitov

Spletna stran: https://www.trailofbits.com/

Trail of Bits se ponaša kot mreža razvijalcev z zmožnostmi prepoznavanja in odpravljanja vrzeli v programski opremi, napravah ali kodah. Z drugimi besedami, rešitev ponuja vrsto varnostnih storitev programske opreme, ki vključujejo revizije pametnih pogodb, raziskave varnosti veriženja blokov, razvoj programske opreme itd. Z leti je Trail of Bits razvil mogočna varnostna orodja za pametne pogodbe. Nekatere od teh rešitev, osredotočenih na verigo verig, so Crytic, Slither in Echidna.

Poleg tega je Trail of Bits razvil priljubljeni AlgoVPN. Poleg tega ima na GitHubu veliko varnostnih publikacij, vključno z javnimi poročili za 0x Protocol, Compound, NuCypher in MakerDAO, ki so nekatere od njegovih strank..

OpenZeppelin

Spletna stran: https://openzeppelin.com/

Ekipa OpenZeppelin je znana predvsem po razvoju knjižnic Solidity, znanih kot OpenZeppelin Contracts. Te knjižnice se v večini projektov Solidity uporabljajo kot preizkušena in standardna predloga za pogodbe, ki jih je mogoče uporabiti na decentraliziranih aplikacijah. Razvijalci lahko to rešitev integrirajo s pomočjo SDK OpenZeppelin. Poleg razvoja se OpenZeppelin močno osredotoča na varnost in revizijske storitve pametnih pogodb.

OpenZeppelin je bila tudi ena prvih skupin, ki je znova izumila varnost blockchain z uvedbo elementov igranja za odkrivanje vrzeli v pametnih pogodbah. Še en njegov izdelek, Ethernaut, je vojna igra Web3 / Solidity, ki igralcem zahteva vdiranje pametnih pogodb za prehod na naslednjo stopnjo.

ConsenSys skrbnost

Spletna stran: https://diligence.consensys.net/

Ameriška družba ConsenSys je eden največjih in najvidnejših blockchain inkubatorjev v industriji. Za razliko od drugih varnostnih podjetij, omenjenih na tem seznamu, ConsenSys svoje vire in tehnološko znanje namenja razvoju Ethereum blockchain aplikacij in programske opreme, zlasti finančni infrastrukturi. Njegov izdelek ConsenSys Diligence kot tak ponuja analizo varnosti pametnih pogodb. Ta revizijski izdelek je na vrhu napredne “kriptografije, tehnologije veriženja blokov in analize kriptoekonomskih spodbud.”

Še en njegov izdelek, MythX, je eden najmočnejših avtomatiziranih skenerjev za pametne pogodbe Ethereum. Ta rešitev ponuja robusten API, ki ga razvijalci lahko uporabljajo za dostop do orodij za varnostno analitiko.

Certik

Spletna stran: https://certik.io/

Certik je varnostno podjetje, ki želi uporabiti vrhunsko tehnologijo formalnega preverjanja v sodelovanju z nekaterimi najboljšimi strokovnjaki za kibernetsko varnost za ustvarjanje celovitih storitev. Certik na svoji spletni strani trdi, da je revidiral več kot 188.000 vrstic kod in zagotovil za več kot 6,32 milijarde USD premoženja. Skupina ponuja matematično potrditev varnosti pametnih pogodb

Zato je razvil Certik Chain, javno verigo blokov, osredotočeno na izkoriščanje Certikove platforme za formalno preverjanje, da bi zagotovil decentralizirane projekte. Certik je uradno partnersko podjetje Binancea, za njim pa stojijo ugledni vlagatelji, med njimi Binance Labs, Lightspeed, Matrix Partners in DHVC.

Najmanj avtoritete

Spletna stran: https://leastauthority.com/

LeastAuthority je svetovalno podjetje za kibernetsko varnost, ki se osredotoča predvsem na zasebnost. Uvršča se med omogočevalce zasebnih in motečih rešitev za shranjevanje. Trenutno ima platforma za svoje uporabnike na voljo dva glavna izdelka. Prva, Privatestorage (prej S4), je centraliziran sistem, ki končnim uporabnikom zagotavlja infrastrukturo za shranjevanje in jim ponuja avtonomijo nad zbiranjem, obdelavo in distribucijo njihovih zasebnih podatkov. Po drugi strani pa njen drugi izdelek, Tahoe LAFS, omogoča decentralizirano, distribuirano in odporno skladišče.

 Poleg zagotavljanja različnih arhitektur shranjevanja je LeastAuthority objavil varnostna poročila za Ethereum, Tezos in druge. Prav tako sodeluje z razvijalci skozi njihove razvojne cikle, da zagotovi, da njihovi projekti niso dovzetni za varnostne grožnje. 

PWC Švica (nekdanja veriga)

Spletna stran: https://www.pwc.ch/en/services/risk-assurance/smart-contract-assurance.html

Chainsecurity se je pridružil PWC Switzerland za izvajanje projektov varnostnega pregleda in ustvarjanje varnostnih rešitev za nastajajočo industrijo blockchain. S tem partnerstvom PWC Švica ponuja svetovalne storitve za blockchain projekte od faze raziskovanja do faze po uvedbi. Ta platforma ocenjuje zasnove pametnih pogodb, preizkuša njihovo sposobnost preživetja in spremlja meritve, ki podrobno opisujejo njihove zmogljivosti po uvedbi. Odlikuje ga sposobnost kombiniranja orodij za avtomatizirano analizo in strokovnega znanja varnostnih strokovnjakov za prepoznavanje in odpravljanje potencialnih groženj.

Kot Chainsecurity je ta skupina za veriženje blokov razvila več varnostnih orodij, vključno s Securify in VerX. Smiselno je pričakovati, da bo ta ekipa nadaljevala s svojim uspešnim delovanjem v varnostnem sektorju blockchain, saj ima zdaj dostop do ogromnih virov PWC Switzerland.

Počasi

Spletna stran: https://www.slowmist.com/en/

Slowmist je vodilno kitajsko podjetje za varnost blokov. Izvajajo obsežne varnostne storitve blockchain, ki vključujejo revizije pametnih pogodb, revizije varnosti blockchain, testiranje varnosti denarnice in še veliko več. Slowmist ima tudi projekt varnega vplačevanja za blockchain ekologije, ki v realnem času zagotavlja podatke o vzorcih rasti in varnosti EOS, Cosmos, Vechain in drugih najboljših blockchain projektov. Še ena zanimiva podrobnost o tej platformi je njen močan projekt požarnega zidu za pametne pogodbe EOS, imenovan FireWall.X.

Podobno tudi Slowmist nenehno spremlja in objavlja podatke in statistiko o tem varnostne razmere na kripto borzah prek njihove storitve obveščanja o grožnjah Blockchain (BTI). 

Preverjanje izvajanja

Spletna stran: https://runtimeverification.com/

Runtime Verification je raziskovalno in razvojno podjetje, ki se osredotoča na formalno preverjanje. Glede na informacije na njeni spletni strani ta rešitev oblikuje standardne modele za aplikacije z visoko vrednostjo in jih uporablja kot predloge za razvoj varnostno občutljivih izdelkov. Runtime Verification je razvil dva glavna pametna varnostna izdelka. Po eni strani ponuja dokaze o pravilnosti pametnih pogodb s pomočjo ogrodja K, ki dokazujejo sposobnost preživetja pametnih pogodb Ethereum in Cardano. Po drugi strani pa je Firefly orodje za analizo pokritosti testov za pametne pogodbe Ethereum.

Poleg tega je Runtime Verification sodeloval z Ethereum Foundation pri oblikovanju formalnega okvira za testiranje Ethereum 2.0.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me