1inch Exchange, Mooniswap in Chi GasToken: popoln pregled in vodnik

1-palčna izmenjava je decentraliziran agregat za izmenjavo (DEX), zasnovan za združevanje likvidnosti in določanje cen z večjih DEX-ov v eno platformo, ki uporabnikom ponuja najcenejše posle, najnižje zdrse in dostop do širokega spektra žetonov ERC-20. Po navedbah CoinGecko borza podpira 152 kovancev in 158 trgovalnih parov ter skupni obseg več kot 4 milijarde ameriških dolarjev. Ogledali si bomo tudi samodejnega borznega borznega posrednika (AMM) -Mooniswap in njihov Chi GasToken.

Povzetek

 • 1inch je neupravičeni agregat DEX, pri čemer se vsa trgovanja izvajajo v eni transakciji iz uporabniške denarnice, ki temelji na Ethereumu.
 • Med priljubljene DEX-je, integrirane v protokol 1inch, spadajo Oasis, Kyber Network, Uniswap, Mooniswap, Balancer in mnogi drugi. To pomeni, da lahko uporabniki zamenjajo skoraj vse vrste žetonov ERC-20.
 • Izvorni žeton 1INCH je hkrati upravljalni in uporabni žeton.
 • Platforma ima lasten žeton za plin “Chi”, ki uporabnikom, zlasti prekaljenim trgovcem in arbitražnikom, pomaga zmanjšati stroške plina za transakcije..
 • Ekipa 1inch je predstavila tudi Mooniswap, avtomatiziranega prodajalca nove generacije (AMM) naslednje generacije z virtualnimi stanji, ki ponudnikom likvidnosti omogoča zajemanje dobička, ki so ga sicer zajeli arbitri..

Podrobno si oglejmo nekatere funkcije 1inch Exchange.

Pregled

DEX-ji postajajo vse bolj priljubljeni med uporabniki s svojimi različnimi prednostmi pred centraliziranimi kolegi, in sicer samooskrbo, večjo varnost, avtonomijo seznamov in raznolikost kovancev.

Nekatere glavne pomanjkljivosti pa so v obliki knjig z majhnimi likvidnostnimi roki, kar vodi do velikega zdrsa in dragih odpovedi transakcij. Poleg tega, ko se vsako naročilo odda v verigo blokov, lahko vsakdo vidi transakcijo, preden je minirana. Zaradi te prepoznavnosti je vsaka trgovina dovzetna za prestrezanje, saj lahko vodilni ponudniki plačajo višjo ceno plina, da spodbudijo omrežje, da najprej pridobi svoje transakcije..

1inch Exchange je DEX-ov agregator, ki ni namenjen skrbništvu in si prizadeva rešiti vprašanja knjige tankih naročil in vnaprejšnjega izvajanja.

Uporabniki lahko zamenjajo in oddajo omejena naročila za najrazličnejše žetone.

Zasnovan je tako, da likvidnost in cene iz vseh večjih DEX-ov združi v eno platformo, zato se lahko trgovanja prek 1-palčnega razdelijo na borze, da se zmanjša drsanje in zagotovi najboljša možna cena za želeno trgovino. Mooniswap, Oasis, Kyber Network, Uniswap, 0x Releji in drugi so integrirani v protokol 1inch.

Cena in likvidnost, ki sta na voljo na vsaki platformi, sta uporabniku nazorno prikazani skupaj s pristojbinami za plin. To uporabniku prihrani čas in klike ter se izogne ​​potrebi po odpiranju več borz in ocenjevanju knjig naročil.

Kako deluje 1inch izmenjava?

1inch Exchange je maja 2019 ustanovil Sergej Kunz in Anton Bukov, dva ruska razvijalca, ki sta se združila pri reviziji pametnih pogodb. Pred ustanovitvijo 1inch je duo sodeloval in na hackathonih osvojil več nagrad za MakerDAO, Set Protocol in Kyber Network.

Za začetek obiščite https://1inch.exchange/

Kako zamenjati žetone

1inch.Exchange vas bo pozdravil z naslednjim vmesnikom z možnostjo zamenjave žetonov:

Zamenjajte žetoneZamenjajte žetone

Izberete lahko, na katere različne DEX-e želite umestiti ponudbo za zamenjavo. To je značilnost, ki uporabnikom omogoča dostop do veliko večje knjige naročil, kot bi bila sicer na voljo na posameznih DEX-jih.

Uporabniki povežejo svojo Ethereum denarnico s klikom na rumeni gumb “Connect Wallet”. Ko se uporabniki povežejo, lahko izberejo sredstva, ki jih želijo zamenjati, in najboljše razpoložljive cene. Prav tako lahko vklopijo / izklopijo določene borze, odvisno od njihovih želja. Če se pomaknete navzdol, si lahko uporabniki ogledajo tudi menjalni tečaj za vsako posamezno platformo, pa tudi to, koliko se razlikuje od najboljše cene.

Prikaže se menjalni tečaj na vsaki platformiPrikaže se menjalni tečaj na vsaki platformi in razlika z najboljšo ceno

Po izbiri premoženja in zneska, ki ga želite zamenjati, za nadaljevanje trgovanja kliknite »Zamenjaj ZDAJ«.

preverite zamenjavo žetonaPreverite zamenjavo žetonov

Nato bo uporabnik pozvan, da potrdi svojo trgovino. Prepričajte se, da so podrobnosti pravilne, in nato izberite »PREVERI«.

odobri transakcijo v denarniciOdobrite transakcijo v denarnici

Na koncu bo moral uporabnik odobriti transakcijo v svoji denarnici in trgovina bo obdelana na verigi blokov.

Transakcija uspešnaTransakcija uspešna

Kako oddati omejeno naročilo

Uporabniki se lahko odločijo tudi za oddajo omejenega naročila na borzo 1inch s klikom na zgornjo desno možnost poleg zamenjave:

Oddajte omejeno naročiloOddajte omejeno naročilo

Vložki žetonov na 1inch

Poleg tega s pritiskom na zavihek “Zasluži” poleg omejenega naročila 1inch ponuja platformo, ki uporabnikom omogoča, da vložijo žetone in poberejo prihodke iz več likvidnostnih skladov, kot so Aave, Compound, Uniswap, Balancer, Mooniswap itd..

Vložki žetonovFunkcija zaslužka uporabnikom omogoča, da žetone vložijo v različne skupine likvidnosti

Večina decentraliziranih aplikacij (dApps) od uporabnikov zahteva, da aplikaciji dovolijo interakcijo z njihovo denarnico.

Ker 1inch ni skrbniška aplikacija, mora neprekinjeno komunicirati z različnimi kripto denarnicami.

1inch klici so vključili funkcijo, imenovano “neskončno odklepanje,”, Ki se enkrat odklene, omogoča, da se trgovalna dejavnost odvija brez povezave. To prihrani pri pristojbinah za plin vsakič, ko aplikacija pokliče, da preveri odklepanje. Za napredne uporabnike, ki sodelujejo s protokoli DeFi, jim to lahko prihrani veliko denarja.

1-palčni menjalni stroški

Menjava 1inch ne zaračuna nobenih stroškov dviga. Edina pristojbina je omrežnina, ki jo zaračuna borza, prek katere uporabnik preusmerja (npr. Uniswap, Kyber Network itd.), Katere znesek je odvisen od cene plina v času izvedbe transakcije. Ker to provizijo zaračuna druga borza, 1inch dejansko od te provizije nikakor ne koristi. Vendar imajo uporabniki možnost prihraniti pristojbine za plin z uporabo 1-palčnega Chi GasToken-a.

1INCH žeton: Kaj je to?

26. decembra 2020 je neodvisni odbor fundacije 1inch izdal žeton 1INCH.

Brezplačni žetoni se delijo skupnosti, da proslavijo lansiranje žetona 1INCH. Denarnice, ki so komunicirale z 1inch do 12:00. 24. decembra 2020 (UTC) prejme žetone 1INCH, če je izpolnjen eden od treh pogojev: (1) vsaj 1 trgovanje pred 15. septembrom 2020; (2) skupaj najmanj 4 posle; ali (3) trguje za skupno najmanj 20 USD.

Žeton je hkrati žeton upravljanja in uporabnosti. Kot upravljalni žeton se bo 1INCH uporabljal za upravljanje njegovih omrežnih protokolov in tako omogočal upravljanje po modelu decentralizirane avtonomne organizacije (DAO).

Da bi dohitel fazo kmetovanja, je 1inch začel tudi nov program likvidnostnega rudarjenja s 6 likvidnostnimi skladi (1INCH-ETH, 1INCH-DAI, 1INCH-WBTC, 1INCH-USDC, 1INCH-USDT in 1INCH-YFI). To je za zagon protokola 1inch Liquidity Protocol z uporabo žetona 1INCH kot žetona povezovalnega programa. Za spodbujanje ljudi k sodelovanju bodo žetoni 1INCH razdeljeni uporabnikom, ki zagotavljajo likvidnost tem združenjem. Poleg tega bo v prvih dveh tednih tega programa (tj. Do 9. januarja 2021) dodatnih 0,5% celotne ponudbe 1INCH razdeljeno ponudnikom likvidnosti.

Žeton 1INCH

Trenutna skupna ponudba znaša 1,5 milijarde žetonov 1INCH.

26. decembra 2020 (tj. Dan lansiranja) bo izdanih 6% celotne zaloge. Drugi žetoni bodo sčasoma še naprej objavljeni, kot sledi:

 • 30% je bilo dodeljenih spodbudam skupnosti, ki bodo odklenjene in razdeljene v 4 letih.
 • 14,5% bo namenjenih rasti protokola in razvojnemu skladu, ki se bo odklenil tudi v 4-letnem obdobju.

Je 1inch Exchange varna?

1inch Exchange je DEX-ov agregat, ki ni skrbniški. To pomeni, da vaša kriptovaluta ni kadar koli v lasti borze, za razliko od nekaterih centraliziranih borz, kjer so vaše kriptovalute shranjene v svojih denarnicah za trgovanje. Prav tako je treba omeniti, da ima 1inch Exchange doslej brezhiben zapis, da doslej ni trpel nobenih vdorov ali ranljivosti.

Chi GasToken

Chi Gastoken, znan kot “Chi”, je bil lansiran junija 2020 do 1inch.

Inovativni projekt je bil prvič predstavljen na prireditvi DeFi “Hack Money” maja 2020, nato pa je bil uporabnikom na voljo.

Plin je podoben pristojbinam, ki jih banke zaračunavajo pri denarnih nakazilih. Na žalost je zaradi volatilnosti trga skoraj nemogoče napovedati natančno višino pristojbine za plin. Pristojbino za plin omrežja Ethereum lahko spremljate vsak dan Bencinska črpalka Eth.

Kaj je Chi GasToken? Ali resnično pomaga prihraniti provizije za transakcije?

The Chi GasToken je žeton ERC20, ki naj bi se uporabljal na 1inch borzi za plačilo transakcijskih stroškov. Chi je vezan na ceno plina omrežja Ethereum. Ko je cena plina nizka, je cena Chi tudi nizka in obratno.

Ideja je podobna konceptu žetona GasToken, vendar z nekaj izboljšavami: Nakup (kovanje) Chi te reši 1% v primerjavi s kovanjem GasToken (GST2). Medtem ko vas prodaja (kurjenje) Chi reši 10%, v primerjavi z GST2.

Mooniswap: Kaj je to?

Avtomatizirani ustvarjalci trga (AMM) so pametne pogodbe, ki ustvarjajo likvidnostni sklad žetonov ERC20, s katerimi se samodejno trguje po algoritmu in ne v knjigi naročil. To dejansko nadomešča tradicionalno knjigo omejitev s sistemom, pri katerem je mogoče sredstva samodejno zamenjati glede na najnovejšo ceno bazena.

Na žalost lahko trgovci, ki vodijo vnaprej, ukradejo ponudnike likvidnosti tako, da trgujejo na nihanjih cen, zaradi česar je ta problem nedvomno pomemben.

Avgusta 2020 je ekipa 1inch izdala svojega novega avtomatiziranega trgovca (AMM), Mooniswap. Ta novi AMM lahko zadrži večino prihodkov od zdrsa v bazenu, tako da vzdržuje navidezna stanja za različna navodila zamenjave. Ko pride do zamenjave, tržni proizvajalec samodejno ne uporabi invariantnega algoritma in prikaže nove cene za prihajajoče posle. AMM izboljšuje menjalne tečaje za arbitražne trgovce počasi v približno 5-minutnem časovnem obdobju. Posledično lahko arbitri zberejo le del zdrsa, preostali del pa ostane v skupini, ki si jo delijo ponudniki likvidnosti. S takšno zamudo pri posodabljanju cen ustvarjalec trga ustvari zelo konkurenčno okolje za arbitre, ki jih prisilijo, da opravljajo posle po manj donosnih cenah, kar posledično dodaja vrednost ponudnikom likvidnosti.

Ekipa je izvedla več simulacij uspešnosti Mooniswap-a na podlagi podatkov iz resničnega sveta in rezultate primerjala z Uniswap V2. Spodaj lahko najdete grafikone, ki prikazujejo obseg trgovanja, kumulativni zdrs cene, dohodek ponudnikov likvidnosti Uniswap V2, skupaj z napovedjo prihodkov ponudnikov likvidnosti Mooniswap.

primerjava dohodkov od zamenjave in zamenjavePrimerjava dohodka Uniswap V2 LP s potencialnim Mooniswap LP dohodkom v različnih bazenih

Zaradi preusmeritve dobička zaradi zdrsa cen naj bi Mooniswap v povprečju ustvaril 50% do 200% več dohodka za ponudnike likvidnosti kot Uniswap V2.

Zaključek: Prednosti in slabosti 1-palčne izmenjave

Tu je nekaj prednosti in slabosti 1-palčne izmenjave, ki temelji na naših uporabniških izkušnjah:

Prednosti

 • Vmesnik Exchange je zelo jasen in intuitiven, z dobrimi dosežki brez kakršnih koli vdorov do zdaj.
 • Menjava 1inch ne zaračuna nobenih stroškov dviga, razen omrežnine.
 • Likvidnost je pomembno vprašanje na decentraliziranih borzah. Ne samo, da je likvidnost na splošno nizka za DEX, ampak je ta likvidnost še naprej razdrobljena na več različnih DEX-ov, kar poslabšuje težavo, zaradi česar so obsežni posli občutljivi na znaten zdrs. 1inch to reši tako, da naročila razdeli na borze, vendar trgovanje ohrani znotraj ene transakcije.
 • Chi GasTokens pomaga uporabnikom, zlasti tistim, ki dnevno trgujejo, in arbitrom, da zmanjšajo stroške plina za svoje transakcije.
 • Njihov novi avtomatizirani tržni proizvajalec (AMM), ki se uporablja v Mooniswap, izkorišča zdrsi uporabnikov in ščiti trgovce pred vnaprejšnjimi napadi.

Slabosti

 • Tudi s koristnimi vajami ekipe 1inch še vedno obstaja strma učna krivulja za uporabo številnih funkcij, ki jih ponuja Exchange. Novi kripto vlagatelji ne smejo trgovati s to platformo, ker ne sprejema nobene druge metode vplačila, razen kriptos.
 • Funkcija odklepanja z neskončnostjo lahko deluje kot potencialna točka napada za hekerje. Čeprav je odklepanje transakcij naenkrat nekoliko dražje, je bolj varno, saj uporabniki niso vedno povezani s protokolom, če bi bil ogrožen.
 • Opazili smo, da prevladujoča stran Uniswap v majhnem časovnem obdobju izjemno narašča. Če posamezen DEX na koncu postane veliko pomembnejši od svojih konkurentov, se lahko vloga DEX-ovih agregatov zmanjša.

Na koncu ugotovimo, da so prednosti 1-palčne borze veliko večje od pomanjkljivosti, saj poskuša rešiti nekatera najhujša vprašanja, ki pestijo rast ekosistema DeFi. Platforma je vsekakor namenjena trgovcem z nekoliko več izkušnjami, zlasti tistim, ki trgujejo z glavnimi kriptovalutami in v več DEX-jih. Sčasoma, ko uporabniki premagajo začetno učno krivuljo in se uporabniška izkušnja v tej panogi izboljša, se lahko 1inch pojavi kot ena najpomembnejših trgovinskih platform za hitro širijoči se DEXov ekosistem.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me