Deriswap: Še ena zgodba o uspehu Andreja Cronja?

Deriswap je zadnji in neobjavljeni projekt Andreja Cronjeta, ki je bil prvič najavljen v Srednje post 23. novembra 2020. Andre je dobro znan razvijalec v prostoru Defi (“oče Defija”, kot ga mnogi opredeljujejo) in znan po njegovem zanimanju, da poskuša poenostaviti življenje uporabnikov, ko pristopa k protokolom. Na primer, Yearn Finance ($ YFI), ki se je začelo julija 2020, samodejno razdeli sredstva uporabnikov različnim protokolom DeFi, ki temeljijo na zamenjavah, na podlagi njihove donosnosti, tveganj in drugih dejavnikov. Po drugi strani pa je mreža Keep3r (ki je prišla oktobra) platforma za projekte, ki potrebujejo ali želijo oddati svoja “delovna mesta” (operacije) tretjim osebam.

Kako se je Defi sčasoma izboljšal?

Pred samo enim letom so decentralizirane finance (DeFi) delovale tako tuje in privabile le peščico trdih navdušencev nad kripto in pristašev. Hitro naprej do leta 2020, vesolje pa je postalo nekakšen podsektor kripto, kar vodi do ustvarjanja omrežij, ki naslavljajo različne sektorje. Večina teh platform se osredotoča na pridelavo donosa z zamenjavami. Na krovu so bile tudi druge možnosti in sistemi, usmerjeni v terminske pogodbe.

Na žalost so ti sistemi sicer prinašali rešitve, vendar so tudi zapletali prostor. Na primer, pojavila so se nova vprašanja, na primer, katero je najlažje uporabljati, katera ima najboljše donose itd.

Na srečo so platforme za zbiranje donosov, kot je Yearn Finance, kot smo rekli, priskočile na pomoč ponudnikom likvidnosti (LP).

Vendar problem segmentacije še vedno ni rešen. Tu nastopi Deriswap. Protokol zagotavlja kapitalsko učinkovitost z združevanjem storitev, ki jih ponujajo druge platforme, kot so Uniswap, Bancor, Deribit, Primitive, Compound in Aave..

Kaj je Deriswap? Katere težave poskuša rešiti?

Andre CronjeAndre Cronje

Deriswap je decentralizirana platforma, ki združuje zamenjave, opcije, terminske pogodbe in posojila v en izdelek.

Cronje je želel med drugim uporabnike DeFi zaščititi pred visokimi stroški, ki nastanejo pri odmiku od denarnega trga, kot je to v primeru omrežij, usmerjenih v opcije, kot je Hegic. Poleg tega je Cronjeva vizija prehod iz ločene v konsolidirano likvidnost.

Nekatere prednosti združene likvidnosti vključujejo manjše zdrse cen in provizij. Prav tako je želel okrepiti možnosti poravnave premoženja namesto poravnave denarja.

Pod drobnogledom Deriswap navdihuje Uniswap. V intervju, Cronje je opozoril, da se je platforma rodila po dodajanju približno 150 vrstic kode protokolu Uniswap. Vendar je bilo treba stvari, kot so matematične funkcije, razviti iz nič, da bi se lotili edinstvenih izračunov v novem sistemu.

Katere izdelke bo ponudil Deriswap?

  • Zamenjave izkoristite formulo Uniswap’s Automated Market Maker (AMM) “x * y = k” in omogočite LP-jem, da zagotavljajo likvidnost kot pari dveh kovancev, kot sta Bitcoin (BTC) -Ethereum (ETH). Njihove spodbude izvirajo iz stroškov trgovanja.
  • Opcije – Možnosti se dotaknite zamenjav, da se zaščitite pred nestanovitnostjo. Pozitivni stroški trgovanja na primer odpravijo izgube iz poravnanih opcij. Deriswap uporablja prerokbe TWAP (časovno ponderirane povprečne cene) za izvajanje ameriških možnosti, ki nimajo težko kodiranega časa poravnave.

Vmesnik za zamenjavoVmesnik za zamenjavo

Ker se poravnava zgodi v parih, morata funkciji klica in prenosa izčrpati sredstva z obeh strani. To pomeni, da zahteva za klic kupi celoten znesek, medtem ko naročilo za prodajo draži absolutno vrednost.

Možnosti zamenjave omogočajo uporabnikom, da povečajo provizije, ne glede na to, ali se trg premika vstran ali je preveč nestanoviten. V primeru, da se na primer premakne vstran, je manj provizij za trgovanje, vendar so visoke provizije. Ko je nestabilno, obratno se stroški trgovanja povečajo, medtem ko se stroški opcij zmanjšajo.

  • Prihodnosti – terminske pogodbe se vozijo po časovnem elementu, ki ga najdemo na zamenjavah. To je obratno po Cronjevih besedah ​​”le običajna trgovina”. Pogodbeni stranki omogoča plačilo premije in osnovnega sredstva.
  • Posojila – Posojila so naraven razvoj prihodnosti. Zanimivo je, da se položene valute med seboj parijo. Na primer, če ste položili BTC-ETH in želite posojilo ETH, BTC služi kot zavarovanje. Nato se določi znesek ETH, primernega za izposojo.

Ko je ETH vrnjen, se BTC vrne. V nasprotnem primeru se BTC zaseže. Pomembno je vedeti, da je posojila mogoče poravnati pred datumom zapadlosti.

Kakšne so prednosti Deriswap-a?

Platformo bi si lahko predstavljali kot repliko Yearn, ki ne deluje le z zamenjavami, kot sta Uniswap in Bancor. Kapital razporedi v celoten ekosistem opcij, posojil in terminskih pogodb. Zato lahko opišemo ključne točke, kot so:

  • uporabniki lahko razporedijo sredstva na izbrane platforme iz enega vmesnika. Na primer, Aave bi lahko namenili 30 odstotkov za decentralizirano zadolževanje, 30 odstotkov za Deribit za opcije in 40 odstotkov za Uniswap za trgovanje.
  • razdeljevanje kapitala na različne nepovezane platforme omogoča ponudnikom likvidnosti, da porabijo enak znesek denarja za različne stvari.
  • z različnimi področji Deriswap-a, ki se medsebojno dopolnjujejo, LP-ji zagotavljajo donose, tudi če en trg miruje ali je neugoden. Na primer, ko ima trg nizko volatilnost, se lahko hitro obrnejo na opcije in posojila. Medtem ko zelo nestanoviten trg ponuja priložnost za ubijanje zaradi trgovanja in terminskih pogodb.
  • Deriswap omogoča obstoječe izdelke DeFi funkcionalne in cenejše
  • … In ustreza temu, kar Cronje imenuje »lena likvidnost«. To je likvidnost LP-jev, ki nimajo časa biti aktivni na platformi. Namesto tega zagotavljajo likvidnost in se po šestih mesecih vrnejo, da preverijo donose.

Kdaj začenja Deriswap?

Od danes uradnega datuma objave še ni in ni razkritih veliko informacij. Z vrsto tweetov, člankov in objav v skupnosti, ki napovedujejo zadnje sodelovanje podjetja Yearn Finance, smo ugotovili, da bo Deriswap dokončan in uveden skupaj z Zamenjaj ekipo. Partnerstvo bi moralo zgraditi naslednjo trgovalno platformo Sushiswap na vrhu Deriswap.

V tem objava, lahko tudi preberemo, da bosta obe ekipi sodelovali “v nevidnem projektu po izdaji Deriswap-a”.

Za potrditev te “aure skrivnosti”, ki stoji za Deriswapom in zadnjimi Cronjevimi objavami na splošno, so “kriptomani” dobrodošli, da stavijo na to, kaj bi lahko bil ta četrti razvpiti projekt v njegovem zadnjem tweetu

Ali obstaja žeton Deriswap?

V skupnosti kriptovalut Cronje meni, da ima “Midasov dotik”, kjer se vsak projekt, ki se ga dotakne, spremeni v zlato. Zato ljudje nestrpno vedo, ali in kdaj bo Deriswap sprožil žeton, da se bodo lahko že zgodaj potapljali in ga kupili po ugodni ceni ter pozneje prodali. Večina protokolov DeFi ima svoj omejen žeton za dobavo, zato se pričakuje, da bo sčasoma tudi žeton imel Deriswap. Vendar je trenutno v postopku revizije protokol Deriswap, zato uradnega žetona Deriswap še ni. Prav tako ni novic o tem, ali sploh sploh bo žeton.

Vendar to nekaterim ljudem ni preprečilo, da bi izdali ponarejene žetone Deriswap za nakup nič hudega slutečih kripto navdušencev. V eni taki prevari so ljudje v manj kot 15 minutah naložili več kot 150 ETH, ki jih je prevarant takoj vzel in pobegnil.  

Zaključek

V ekosistemu, kjer se likvidnost le malo širi na več platform, Deriswap deluje kot konsolidacija, da bi povečal kapitalsko učinkovitost. Kot tak lahko navdušenec DeFi svoj kapital vloži v posojila, opcije, zamenjave in terminske platforme. Posledično lahko prejemajo spodbude, tudi če ena industrija stagnira. Poleg tega uporaba prerokb TWAP odpravlja tveganje za razširjene razlike v cenah.

Ker Deriswap razvija sezonski programer, se bo platforma verjetno izkazala za še en uspeh, tako kot Yearn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me