Glasilo št. 11

Teden v pregledu

Regulatorji dohitevajo … koga pa v resnici ščitijo?

Organ za finančno poslovanje Združenega kraljestva (FCA) bo prepoved prodaje izvedenih finančnih instrumentov za kriptovalute za maloprodajne potrošnike od januarja 2021. Prepoved bo zajemala vrednostne papirje, s katerimi se trguje na borzi (ETN), kripto-terminske pogodbe, opcije, CFD-je in druge izvedene finančne instrumente. Medtem ko neposredno trgujejo s kriptovalutami in blagom ter digitalne valute centralne banke, npr. Kitajski DCEP ne bo zajet.

Njihova utemeljitev je bila, da derivati ​​kriptovalut niso primerni za potrošnike zaradi škode, ki jo predstavljajo. Natančna narava teh izdelkov je pomenila, da ni zanesljive podlage za vrednotenje in da prevladujejo tržne zlorabe in finančni kriminal. Z vidika potrošnika je FCA zavzel stališče, da kripto premoženja ne razumejo zadostno in da ni potrebe po upravičenih naložbah, da bi vlagali v te izdelke..

Kdaj intervjuvan CoinTelegraph, britansko podjetje s sedežem v Združenem kraljestvu, ki ponuja kriptovalute ETN, je izrazilo svoje razočaranje nad prepovedjo. Coinshares se spominja, da so bili močno vključeni v postopek posvetovanja in lobirali proti njemu. Vendar FCA ni upošteval razlogov, ki so jih Coinshares in drugi udeleženci v industriji navedli proti prepovedi, ali pa jih je zavrnil z malo dodatnimi informacijami. Poleg tega menijo, da je FCA v začetnih posvetovanjih in osnutkih pravil jasno povedal, da ne verjamejo, da imajo digitalna sredstva, vključno z Bitcoinom, kakršno koli vrednost, kar kaže na to, da se je FCA o tej zadevi že zdavnaj odločil.

Coinshares prav tako izraža zaskrbljenost, da bi namesto tega prepoved imela nasprotni učinek, saj bi maloprodajne vlagatelje v Združenem kraljestvu usmerila v neurejene borze kriptovalut.

To prepoved štejemo tudi za korak nazaj za vlagatelje, ki so zdaj prikrajšani za možnosti. Glede na razloge, ki jih je navedel FCA, se zdi, da bi radi ohranili obstoječe stanje, namesto da bi omogočili prostor za inovacije. In ga zaprli na podlagi nevednosti potrošnikov, še preden ga sploh imajo priložnost razumeti. In pravzaprav po navedbah FCA Izjava o politiki glede tega je 97% anketirancev posvetovalo FCA nasprotoval prepoved. Kar sproža vprašanja o tem, koga FCA v resnici zanima.

RAMP DeFi ($ RAMP) se proda v 4 minutah

RAMP Defi potekala je 10. oktobra ob 22. uri (kakšen popoln čas). Prodaja je bila opremljena z nekaj težkimi vprašanji, vendar to ni odvrnilo navdušenih nakupov pred odkupom žetona v manj kot 4 minutah. Na splošno to kaže, da je povpraševanje po dobrih projektih še vedno izjemno veliko.

Medtem finančni težkeži močno pripisujejo Bitcoin

Square Inc. (NYSE: SQ), ameriško podjetje za mobilna plačila in ustvarjalec aplikacije Square Cash – aplikacije, ki se uporablja za nakup in prodajo kriptovalut napovedal kupila je 50 milijonov USD v bitcoinih. To znaša 4.709 BTC po povprečni ceni 10.617,96 USD za BTC.

Družba Bitcoin imenuje instrument “ekonomske krepitve moči” in da je nakup v skladu z njihovo vizijo gradnje izdelkov, ki temeljijo na bolj vključujoči prihodnosti. Prav tako verjamejo, da je Bitcoin, “… v prihodnosti lahko bolj vseprisotna valuta”.

Toda Square ni prvi, ki je to storil, v začetku leta 2020 je podjetje za poslovno inteligenco MicroStrategy v Bitcoin vložilo že pol milijarde dolarjev.

Ta novica je trgom dala prepotreben dih pozitivnosti. Cene za Bitcoin so se v začetku tega tedna gibale pod 10 750 USD in po novicah so se brez napora zvišale na več kot 11 250 USD. Zdaj je treba še ugotoviti, ali je to pozitivnost mogoče potrditi.

Prevare s kmetovanjem DeFi / donos uničujejo vesolje?

Na našem Telegramu ne mine danNeskladje brez razprav o morebitnih težavah s projekti DeFi / dojemanje kmetijskih pridelkov ali še huje, naravnost prevara. Upoštevajte, da so nekatere od teh postavljenih vprašanj še dodatno preverjene, zato vas prosimo, da opravite lastno raziskavo. Tukaj je bilo videti ta teden v našem Telegramu / Discordu sam:

 • Amplyfi.money: Preproga se je potegnila po tem, ko je od investitorjev zbrala 2.500 ETH. Njihovih socialnih medijev in spletnih mest ni več
 • Finance pivskega vrta: Ustanovitelj hrani več kot 50% ponudbe žetonov v svoji osebni denarnici. Ko je naša skupnost prosila za več podrobnosti, na primer povezavo github za projekt ali časovne blokade za žetone, jim je bila skupina Telegram prepovedana.
 • Burn Vault Finance ($ BFV): Domnevno potegnjena preproga. Njihov Telegram in družbena omrežja ne obstajajo več.
 • CBDAO (BREE $): Projekt je imel predprodajo za žetone $ SBREE, ki bi jih zamenjali za $ BREE. Ena od skrbniških denarnic je v pogodbi o žetonu SBREE izkoristila zakulisje, kovala 50.000 SBREE, ga pretvorila v BREE in prodala na trgu ter na račun drugih imetnikov znižala ceno BREE. 50.000 BREE je bilo prodanih za manj kot 200 ETH.
 • Degenballz: z vložkom lahko ukradete 1% vaših žetonov LP.
 • Rudnik smaragda (EMD): Uporabniški žetoni v vrednosti skoraj 2,5 milijona USD, ki naj bi bili zaklenjeni po pametni pogodbi, so bili premaknjeni na drug račun. Na srečo je izmenjavi kriptovalut ChangeNow uspelo ustaviti prodajo 135.020 EOS. Vendar to predstavlja le majhen delček celotnega ukradenega zneska.
 • Lv.financiranje: Ponarejeni revizijski rezultati, potem ko so vlagatelji položili svoja sredstva, so ugotovili, da jih niso mogli umakniti. Ekipa je izginila.
 • Kmetija Minions: Ima prikupne Minions, vendar bo do vseh vaših sredstev dostopal, ko boste denarnico povezali s spletnim mestom Minions Wallet.
 • Zrezki. Financiranje: Razvijalci so očitno imeli težave pri interakciji s svojo časovno zaporo. Čeprav nekateri menijo, da je to morda posledica težav z njihovo kodo in ne zaradi nenamernih namenov.
 • Paradižnik.finance: Hacker je sprožil preprosto dodelitev dovoljenj in umaknil žetone.
 • UniCat ($ MEOW): Zadnja vrata v pametnih pogodbah so UniCatu omogočila, da obdrži nadzor nad žetoni uporabnikov tudi po tem, ko so bili umaknjeni iz bazena. Menda je bilo ukradenih približno 200.000 USD kriptoskupine.
 • Unirocket ($ URCKT): Očitno ga ni mogoče najti na družbenih omrežjih.
 • Yfdex.finance: Projekt se je dva dni promoviral na Twitterju, naložbam je naložil 20 milijonov ameriških dolarjev in pobegnil.

Ti incidenti so uporabnikom povzročili velike izgube, še toliko bolj, ko nekateri ljudje nespametno dajo več, kot si lahko privoščijo. Posledično resno vpliva na njihov apetit in celo na sposobnost verjeti v potenciale DeFi-ja. Še več, to vpliva na zanimanje ljudi za pridelavo pridelkov, ki jim je bilo všeč ali ne, je bil glavni žreb za ljudi, saj so nekatere kmetije obljubljale nezaslišane donose, ki jih ni mogoče najti v nobenem drugem razredu premoženja. Zdaj, ko se obresti in donosi za pridelavo pridelka zmanjšujejo zaradi tega, kako plodne so te prevare in podvigi, tudi ustrezen interes za DeFi na splošno izgublja paro. To je velika sramota, saj je imel DeFi velik potencial, da finančne storitve pripelje do oseb, ki niso v banki, in je bil neposreden izziv statusu quo, ki ga izvajajo institucije in regulatorji, kot že vidimo zgoraj.

Ali bo DeFi vlade spodbudil, da končno sprejmejo CBDC?

Kaj lahko DeFi pridobi z vso močjo in vsak dan nastajajo novi projekti, kaj lahko centralne banke in vlade storijo, da ohranijo svojo prevlado, hkrati pa izkoristijo nove tehnologije in ugodnosti, ki jih prinaša DeFi? Odgovor bi lahko bil ustvariti digitalno valuto centralne banke (CBDC). V članku, objavljenem v Forbes, avtor predlaga, naj si vlade prizadevajo za izdajo CBDC-jev, saj bodo uporabniki uživali v cenejših in hitrejših transakcijah. Članek se dotika tudi našega poročanja o DCEP in nasprotuje napredku Kitajske pri testiranju DCEP z ZDA, ki o temi še vedno samo razpravlja.

Evropska centralna banka (ECB) je dejansko napovedala, da bo nadaljevala z možnostjo izdaje “digitalnega evra”. Čeprav konkretnih načrtov še ni, ECB priznava povpraševanje potrošnikov po digitalnih plačilih in njihovo Poročilo o digitalnem euru objavljeno 2. oktobra 2020 ugotovili, da bodo “.. že uvedli digitalni evro, če se bo pojavila potreba.”

Kakor koli že v članku Forbes navaja, da morajo vlade hitro dohiteti DeFi. Legija inovatorjev v prostoru DeFi narašča in bo zaradi izjemnih prednosti DeFi resnično tvegala, da bo zrušila status quo, ki so ga države in institucije dolgo držale v svojo korist.

Prihajajoči dogodki

11. oktober 2020: Objavljeni bodo rezultati za Shenzhen, kitajsko loterijo DCEP. Zmagovalci bodo v DCEP prejeli 200 RMB (30 USD) in jih lahko porabili v 3.389 sodelujočih trgovinah. Nestrpno pričakujemo zmagovalce, ki bodo objavili, kako bo DCEP deloval v akciji!

12. oktober 2020 3:00: Prenos v živo v živo

15. oktober 2020: Filecoin ($ FIL) mainnet zagon. Huobi Global bo isti dan začel s prodajo FIL in odprl trgovanje, vloge in dvige.

* Vsi časi so navedeni v UTC, razen če ni drugače določeno.

Tu si oglejte zadnje številke našega glasila.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me