Glasilo št. 12

Teden v pregledu

Razvojna zgodba: OKEx začasno ustavi dvige… ampak ali obstaja še kaj več?

16. oktobra 2020 OKEx nenadoma napovedal eden od njihovih imetnikov zasebnih ključev (pozneje je bil potrjen Star Xu, izvršni direktor in soustanovitelj skupine OK) sodeluje z “uradom za javno varnost” in ga ni mogoče doseči. Zato borza ne more dokončati pooblastil za transakcije in se je zato odločila, da ustavi vse dvige digitalnih sredstev / kriptovalut od 16. oktobra 2020 ob ​​11:00 (HKT).

Toda ali obstaja še kaj več?

Oglejmo si nekaj dogodkov 16. oktobra 2020, ki so lahko (ali pa tudi ne) pomembni za to:

 • 13:00: Twitter uporabnik @whale_alert tweetov: 5.000 #BTC (57.033.847 USD) prenesenih iz neznane denarnice na #OKEx
 • 4.00: uporabnik Twitterja @whale_alert tweetov: 1.180 BTC (13.588.646 USD) je bilo prenesenih iz OKEx v neznano denarnico
 • 9:00: Twitter uporabnik @whale_alert tweetov: 50.000.000 TRX (1.317.074 USD) prenesenih iz OKEx v neznano denarnico.

  11.55: Kitajska kripto medijska platforma 非 小號 (Feixiaohao) in UAICOIN objavljata obvestila OKEx, da bodo dvigi začasno ustavljeni od 15:00 ure naprej. O tem so poročali tudi v tweet od soustanovitelja kitajskega kripto medija @redtheminer, ki prav tako ugotavlja govorice, ki krožijo po kitajski kripto skupnosti, da je več kot 800 računov iz “določene velike kripto borze” vpletenih v čezmejno pranje denarja.

 • 12:00: OKEx napoved da bo prekinila umik od 11:00. naprej.
 • 13:00: končno OKEx tweetov njihovo objavo o preklicu umika.
 • 14.00: izvršni direktor OKEx Jay Hao tweetov, pomirja, da vse druge operacije niso prizadete in da: „Preiskava zadeva samo osebno vprašanje določenega imetnika zasebnega ključa. Objavljena bodo nadaljnja obvestila. “
 • 14:51: Nekdo vpraša Podpora za OKEx “Zakaj se stran Xi Weibo izprazni?” in so odgovorili: “Oseba, na katero se sklicujete, nima nobene zveze z našo platformo”.
 • 15:51: uporabnik Twitterja @whale_alert tweetov: 998 BTC (11.333.911 USD) je bilo preneseno iz Huobija v ekipo OKEx.
 • 22.31: Twitter uporabnik @whale_alert tweetov: 3.500 BTC (39.627.432 USD) je bilo prenesenih iz OKEx v Binance. Vendar sumijo, da gre morda za notranji prenos.

* Vsi časi so navedeni v HKT, razen če ni drugače določeno.

Iz kitajskih medijev poročajo, da je bil Xu dejansko že aretiran pred tednom dni, medtem ko sta bila dva izvršitelja, ki sta bila prav tako aretirana, odpovedana pod varščino. Njegova aretacija povzroča vznemirjenje, ker ima zasebne ključe sredstev OKExa in po navedbah Podatki Glassnode, OKEx ima približno 200.000 BTC, to je Bitcoin v vrednosti 2,3 milijarde USD.

Glede na dogodke in na to, kako bi lahko OKEx preprosto naredil še en “manj zaskrbljujoč” razlog za zadržanje dvigov, imamo občutek, da so borzo tudi dogodki ujeli. Čeprav obstajajo poročila, da je bil Xu aretiran zaradi zadev, ki niso povezane z OKEx. Zlasti v zvezi s sredstvi, ki si jih je izposodil pri podzemni banki s sedežem v Shanxiju za namene seznam v ozadju OKC Holdings na hongkonški borzi leta 2019.

Medtem lahko samo čakamo na nadaljnja uradna obvestila borze.

To smo že omenili v prejšnjem glasilu o kramu KuCoin – prosimo, vzemite kriptovalute z borz in jih shranite brez povezave v denarnico strojne opreme. Če ga še nimate, si ga omislite. Oglejte si naš pregled Ledger Nano X oz kupi tukaj.

Za popolno in neprekinjeno poročanje o tem incidentu si oglejte naš članek »Razvojna zgodba: OKEx začasno ustavi dvige… a obstaja še kaj tega?«

Potencialne rdeče zastave in preproge tedna

Zaradi izjemnega pozitivnega odziva vam vračamo seznam potencialnih težav s kmetijskimi projekti DeFi / Yield. Upoštevajte, da so nekatere od teh postavljenih vprašanj še dodatno preverjene, zato vas prosimo, da opravite lastno raziskavo. Tukaj je razpravljalo ta teden na našem Telegramu / Discord sam:

 • cVault Finance ($ CORE): Ni povezano s samim projektom, vendar obstaja prevara, ki se pretvarja, da je “uradna” podelitev 1.000 CORE z lažnim telegramskim kanalom.
 • Decore.finance ($ DCORE): Na spletnem mestu piše, da so zaradi napake v pogodbi ustavili postopek dodajanja / umika likvidnosti iz trezorja. Očitno se je eden od naših članov pogovarjal z revizorjem pogodbe, ki je ob prvem pregledu dejal, da ni videti, da bi bilo kaj sumljivo. Vendar ugotavljamo, da je Coingeckova stran za projekt objavila obvestilo, da je prejela obtožbe, da je ekipa projekt opustila, in poziva uporabnike, naj nadaljujejo previdno.
 • Zamenjava goriva. finance ($ FUEL): Nešifrirano omrežje, ki se uporablja za povezavo z vašo metamasko, kar lahko povzroči izgubo sredstev. Telegrama ni več.
 • Justswap.finance ($ JUST): Ni povezano z justswap.io Justina Sun-a. To je virus / zlonamerna programska oprema, preoblečena v zračno kapljico. Spletno mesto vam bo vzelo denar in napadlo računalnik z zlonamerno programsko opremo, vbrizgano v spletno mesto.
 • Piratetoken.finance: Vse trgovine očitno dobijo 5-odstotni piratski davek, ki ga dnevno naključno razdelijo enemu imetniku, ko dejansko ni bilo nagrade. Spletne strani ni več mogoče najti.
 • Rabbitwallet.org: Če odobrite kakršno koli omejitev porabe na spletnem mestu, ne boste mogli umakniti in izprazniti denarnice..
 • Seal Finance ($ SEAL): potencialna koda, ki lahko razvijalcem omogoči dvig žetonov iz vaše denarnice. Upoštevajte, da je ekipa Seal finance se je odzval da je ta koda samo za njihove pogodbe o kmetovanju cSeal token in je samo za njih, da pomagajo uporabnikom, ki pomotoma prenesejo svoja sredstva.
 • Protokol Thirm ($ THIRM): sprva so dejali, da je bila denarnica njihovega zgodnjega razvijalca vdrta, in opozorili uporabnike, naj čim prej odstranijo likvidnost. Ekipa kasneje pojasnjeno da je bila v resnici promocijska denarnica vdrta in odvrgla približno 2.000 THIRM. Ustvarili se bodo novi žetoni in imetniki THIRM-a bodo pred vdorom dobili enako stanje plus 2% bonus žetonov.
 • Triangle.finance ($ TRI): Spletno mesto in Telegram sta izginila. Twitter ima od 12. oktobra 2020 samo eno objavo.
 • Wineswap.finance: Celotna pogodba je bila izpraznjena v 20 minutah po zagonu in družbenih omrežij zdaj ni več.

Hvala CC, Cheatbandit, Coderwongy, madrick8, Ronaldu Jonesu, RyGuy31581156 in Lolibutts!

Ali prevare DeFi uničujejo pridelavo pridelka za vse ostale??

Ta teden smo se z CoinTelegraph pogovarjali o naših pogledih na “Eskalacijske prevare DeFi, ki očrnijo tržno nišo pridelave kripto donosov”. V zvezi s temo vsekakor menimo, da nedavni nizi prevar DeFi resno vplivajo na ugled tega področja in zanimanje ljudi. Dali smo tudi vpogled v to, kako se poskušamo izogniti prevaram z raziskavami, in nekatere naše metodologije.

Filecoin mainnet je končno predstavljen in na seznamu po treh letih

Filecoin ($ FIL) je bil eden najbolj vročih kitajskih projektov že leta 2017: Začetna ponudba kovancev (ICO) je zbral 200 milijonov USD. Okoli 15:00 (UTC) 15. oktobra 2020 je bil končno zagnan mainnet in borze, kot so Binance, FTX in Huobi itd., So pohitele na seznam FIL.

Ob uvrstitvi na seznam cene FIL ustrelil 118%, in to je posledica zelo majhne krožne oskrbe v tem času – približno 0,7% celotne. In že v zgodnjih trenutkih kotacije so zaradi razlik v cenah za FIL $ na različnih borzah, kot sta HuoBi in FTX, nekateri trgovci to lahko izkoristili z nakupom kratkega in dolgega na vsaki od teh borz. To je bilo nadalje pojasnjeno v našem prenos v živo 16. oktobra 2020 (ob 5:13 minutah). Razlika v cenah se je sicer približala, zato ta “igra IQ 200” ni več izvedljiva &# 128577;

Kot pri večini novih uvrstitev so tudi po prvih trenutkih uvrstitve cene padle. Cene se znižujejo za 45%, vendar se zdi, da se usmeritev navzdol upočasnjuje. Trenutno cene še vedno presegajo 40 USD.

Vendar se sprašujemo, kaj bi se zgodilo s cenami, ko se sprosti še 0,7% FIL-a? Popolnoma razredčena ocena znaša 136 milijard USD – približno 4x Ethereuma. Je to realno?

Zagon PlotX Mainneta

13. oktobra 2020 je bil PlotX ($ PLOT) lansiran na omrežju Ethereum Mainnet in uvrščen na seznam Uniswap.

PlotX je bil eden najbolj pričakovanih lansiranj v zadnjih tednih, saj je bil decentraliziran tržni protokol napovedi, ki uporabnikom omogoča ugibanje prihodnjih rezultatov na trgu in nagrado za pravilne napovedi. Tu si lahko preberete naš članek o projektu in si ogledate Michaelov video z Ishom Goelom, soustanoviteljem PlotX-a.

Olajšanje napovedovalnih trgov – PlotX z Ishom Goelom

Kot že velikokrat prej, so bile tudi za ure pred uvedbo ponarejeni žetoni, ki so se pojavili na Uniswap-u, kar ustvarja težave motečim vlagateljem. Cena uvrstitve je bila 0,05 USD, vendar se je na začetku povzpela na več kot 1 USD, da bi kasneje začela svojo fazo dejanskih cen odkritja. Doslej se je stabiliziral okrog skromnejših 10 centov.

SWAG Finance (prijetno) preseneti vse z zgodnjim lansiranjem

SWAG Finance ($ SWAG) je kot del širitve podjetja Swag.live ponujal žig decentraliziranega upravljanja skupnosti, tj. Swag.live je priljubljena platforma za zabavo za odrasle z več kot 10 milijoni uporabnikov po vsem svetu. Trenutno imajo sedež v Aziji, načrtujejo pa razširitev dejavnosti na Severno Ameriko in po vsem svetu.

SWAG je svoj prvi swap dogodek začel ob 22:00. UTC 14. oktobra 2020, ki bi uporabnikom omogočil, da zamenjajo SWAG in so upravičeni do njihove razdelitve nagrad, znane kot SQUIRTS.

Ta lansiranje je bilo izjemno uspešno in po navedbah ekipe so se cene SWAG ob lansiranju zvišale za 240%. Čeprav cene niso več na najvišji ravni, so v primerjavi z lansiranjem še vedno skoraj trikrat višje.

Andre Cronje se vrne

Pred nekaj dnevi je Andre Cronje, ena najbolj znanih osebnosti v kripto, pa tudi eden najboljših in najbolj genialnih razvijalcev, objavil nov članek o mediju “Razpakiranje moje vpletenosti v DeFi“.

Potem ko je za nekaj časa izginil po prejemu smrtnih groženj, povezanih z epizodo Eminence ($ EMN), ko je veliko kripto vlagateljev, ki so začeli špekulirati in kupovati njegov še neobjavljeni projekt, na koncu izgubilo denar (kramp za skupno znesek 15 milijonov USD, od katerih jih je heker nato poslal nazaj 8), se je Andre vrnil, da bi razjasnil nekaj stvari. Med njimi:

 • “Ne gradim, da bi število naraščalo”. To pomeni, da želi graditi samo za razvijalce in jim omogočiti enostavno ustvarjanje izdelkov iz njegovega začetnega dela
 • »Žetoni niso na zalogi«, žeton kupite, da sodelujete v projektu in ne opazovalci
 • “Razvojni proces”, kjer pojasnjuje, da je bila njegova slavna izjava “test in prod” napačno interpretirana in “obstaja, da ljudi odvrača od uporabe sistemov brez preiskav”.

Nato pojasnjuje, da je le sodelavec pri Yearn Finance ($ YFI), ne pa ustvarjalec in da je zdaj prenehal uporabljati Twitter, da bi se izognil nadaljnjim nesporazumom, če le uporablja svoj račun za razmestitev (zaradi česar so njegovi novi projekti takoj sledljiv nazaj do njega, zato se začne FOMO).

Konča s svojimi osebnimi mislimi o tem prostoru, ki mu dajejo mešane občutke, ki jih v resnici ne zna izraziti. Opažamo tudi pomanjkanje zaupanja, ki se povečuje med skupnostjo in v zadnjem času slišimo tudi govorice o skupini uporabnikov DeFi, ki se združujejo in nameravajo ga tožiti zaradi tega, kar se je zgodilo.

Razumemo, da se v njegovih mislih stvari seštevajo in ustvarjajo še večjo zmedo glede tega, kaj mu prinaša prihodnost.

Vse več podjetij vlaga v Bitcoin

Bitcoin zakladnice v javnih podjetjih, s katerimi se trguje

Seznam javnih podjetij, ki uporabljajo Bitcoin kot rezervno sredstvo, se iz dneva v dan povečuje. Septembra 2020 smo odkrili, kako je Microstrategy uspel povečati svoj delež na več kot 435 milijonov USD Bitcoinov, in nam le še enkrat pokazal, kako Crypto po številu še vedno ni nič v primerjavi s tradicionalnimi financami. Njegov izvršni direktor Michael Saylor je tvitnil: “Da bi pridobili 16.796 BTC, smo neprekinjeno trgovali 74 ur in izvajali 88.617 poslov ~ 0,19 BTC na 3 sekunde”, kar je pomenilo približno 39.414 USD v BTC na minuto..

Zadnji dodatek k kripto igri je Stone Ridge, ki je razkril a Naložbe v višini 115 milijonov USD (del milijarde dolarjev) in Square, ki je vložil 50 milijonov USD. Njegov izvršni direktor Jack Dorsey je že nekaj časa znan kot podpornik Bitcoinov.

Z vsemi temi velikimi imeni, ki zaupajo prihodnjemu izidu Bitcoina, kdo smo, da dvomimo o njihovi presoji?

DCEP – testiranje kitajske digitalne valute, slog loterije

Kitajska nacionalna digitalna valuta DCEP je zdaj na preizkušnji med javnostmi v Shenzhenu. Vlada v Shenzhenu je v poskusu za testiranje njihove digitalne valute, ki si je običajno predstavljamo, ker je centralizirana in pod nadzorom Ljudske banke Kitajske, podelila 10 milijonov RMB.

Pred kratkim so se prebivalci Shenzhena lahko prijavili na loterijo in dobili nekaj brezplačnega DCEP za preizkušanje. Loterija je bila močno predpisana in le srečnih 2,61% jih je lahko dobilo 200 RMB (približno 30 USD) DCEP, ki so jih lahko porabili v določenih trgovinah..

Če želite izvedeti več o tem, kaj je DCEP, si oglejte naš članek.

Prihajajoči dogodki

19. oktober 6:00: Injective Protocol ($ INJ) Zahtevek za vstopnice se odpre na Binance Launchpad. Več podrobnosti tukaj.

19. oktober 14:00: Trgovanje se za Bithumb odpre za CryptoLocally ($ GIV).

20. oktober 8:00: Objavljene bodo zmagovalne vstopnice za Injective Protocol.

21. – 22. oktober: Blockchain Life 2020 (Moskva)

22. oktober: Prodaja žetonov se začne za Graf ($ BRT) za že registrirane udeležence.

* Vsi časi so navedeni v UTC, razen če ni drugače določeno.

Tu si oglejte zadnje številke našega glasila.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me