Glasilo št. 17: Bitcoin trgi izbirajo med dobrimi in slabimi novicami

Ali želite najprej slišati dobre novice … ali slabe novice? To je bilo staro vprašanje, s katerim so se morali bitcoin trgi spoprijeti ta teden. Kot bomo videli spodaj, obstaja pravi odgovor na to … vendar je Bitcoin izbral pametno?

Za božič si želim le knjigo!

Ledger dela kripto starter sveženj! Pri vsakem nakupu Ledger Nano X si zagotovite kupon za 25 USD za nakup kripto! Omejeno na 5.000 bonov in na voljo samo do 29. decembra 2020!

Podarite sebi ali svoji družini sveženj, ki si ga resnično želijo! Recite NE darilnim kompletom in nogavicam za kremo za roke!

Oglejte si naš pregled Ledger Nano X in KLIKNITE TUKAJ ZA KUP!

Ta božič podarite boljša darila!

Tržni občutek: iti postrani?

Akcija tržnih cen tega tedna ni bila prav razburljiva, saj sta Bitcoin in Ethereum šla večinoma vstran. 12. decembra 2020 smo videli reakcijo, ki se nadaljuje še danes in je BTC $ vrnila na območje 19000 USD, ETH pa bližje 600 USD.

$ BTC in $ ETH (dnevni grafikoni) pri tedenskih uporih$ BTC in $ ETH (dnevni grafikoni) pri tedenskih uporih

Oba kovanca sta še vedno v tedenskem odporu in poskušata ustvariti zagon okoli 21 EMA (eksponentno drseče povprečje) na dnevnem grafikonu. V naslednjih dneh bi lahko pričakovali še en poskus podajanja ATH!

Ključne novice ta teden

Veliki vlagatelji se kar naprej kopičijo

Veliki skladi / podjetja kupujejo in kopičijo Bitcoin in Ethereum.

Vzajemna življenjska zavarovalnica Massachusetts (MassMutual) ima pravkar kupil 100 milijonov USD BTC prek NYDIG, družbe za upravljanje skladov v New Yorku. Po poročanju je to prvi nakup Bitcoinov in je enak manj kot 1% celotnega njihovega naložbenega računa v vrednosti približno 235 milijard USD.

Tudi sivine so povečale svoja imetja. Čeprav pri naložbah v kripto niso novi, so pač kupil še 130000ETH in na njihovih računih dosegli skupno 3 milijone žetonov.

Mikrostrategija napovedal izpolnili so »ponudbo v višini 650 milijonov USD z 0,75% zamenljivimi starejšimi bankovci do leta 2025«, da bi investirali v USD BTC v skladu s svojo politiko rezerv. Nekaj ​​dni prej je izvršni direktor Michael Saylor objavil na Twitterju, da imajo približno 40.824 Bitcoinov.

Zanimanje finančnih velikanov za kripto kaže na povečano povpraševanje premožnih kot obliko diverzifikacije in ali stavijo na povečanje cen v prihodnosti.

Mt. Goxov rok za povračilo se bliža

15. december 2020 bo naslednji kraj za Mt. Upniki borze Gox, da upajo, da bodo povrnili izgubljeno na platformi. Borza, ki je bila takrat ena najbolj znanih in je bila ustanovljena leta 2010, je po vložitvi stečaja prenehala delovati februarja 2014. Ogromnih 860.000 ameriških dolarjev BTC je “manjkalo”, od tega je bilo 200.000 “izterjanih” (in to niti ne vključuje drugih kriptovalut, ki so prav tako “manjkale”). Leta 2015 novo dokazi s strani tokijske varnostne družbe WizSec je pokazal, da je bila »večina ali vsi manjkajoči bitcoini ukradeni naravnost iz gore Mt. Gox vroča denarnica za kriptovalute sčasoma, začenši konec leta 2011. “

Uporabniki platforme bi morali pričakovati, da bodo prejeli skupno 140.000 USD BTC (2,6 milijarde USD), ki so zdaj v rokah Nobuakija Kobayashija, japonskega odvetnika, zadolženega za postopek.

Nič ni gotovo, saj je bil rok za vračilo v preteklosti že večkrat preložen, zadnji pa oktobra 2020. Na trgu obstaja tudi resna zaskrbljenost glede možnih posledic velike prodaje Bitcoin trga, ki bi jo žrtev, ko prejmejo sredstva po 6 letih. Glede na to, da je bil Bitcoin leta 2014 vreden manj kot 1000 ameriških dolarjev, bi to zdaj predstavljalo približno 20-kratnik njihovih ponovno pridobljenih sredstev!

YouTube plakat Misli na Mt. Vračilo Gox

Singapurski DBS bo začel digitalno izmenjavo s kripto

Potem ko so se pred nekaj meseci pojavile govorice, je to že uradno: singapurski DBS bo prva banka, ki bo začela z izmenjavo digitalnih valut.

Platforma bo na voljo le institucionalnim in akreditiranim malim vlagateljem. Na voljo bodo 4 glavne kriptovalute, s katerimi je mogoče trgovati: $ BTC, $ ETH, $ XRP in $ BCH, v povezavi s 4 valutami FIAT: USD, SGD, HKD in JPY.

Borza bo ponudila tudi ponudbe varnostnih žetonov (STO) in platformo za tokenizirana sredstva, kot so obveznice, skladi zasebnega kapitala, nepremičnine itd. Izvršni direktor DBS Piyush Gupta rekel:

“Verjamem, da je pravi čas za to,” in dodal: “Smo na vrhuncu velike tokenizacije, zato boste našli tokenizacijo vseh vrst premoženja po vsem svetu in mislim, da se bo začelo ukvarjati vse več izmenjav tokeniziranih sredstev “.

Ameriški kongresniki izražajo dvome glede novih predpisov o denarnicah, ki jih gostijo sami

Pred nekaj tedni smo omenili, da je bil izvršni direktor Coinbase Brian Armstrong zaskrbljen zaradi govoric, da ameriška zakladnica načrtuje uvedbo predpisov o samostojnih denarnicah za kriptovalute..

Denarnice, ki jih gostite sami, ne glede na to, ali so spletne (vroče), kot je Metamask, ali zunaj njih (hladne) denarnice, kot sta Ledger in Trezor, vam omogočajo, da ohranite osebni in popoln dostop do svojih sredstev brez posredniških subjektov ali tretjih oseb. Lastnik ima lastne zasebne ključe in v celoti prevzame odgovornost za svoja sredstva. Najpomembneje pa je, da denarnice za nastavitev običajno ne potrebujejo postopkov KYC. Preberite več o vročih in hladnih denarnicah ter njihovih prednostih in slabostih.

Armstrong je izrazil svoje misli (ki jih delijo številna druga ugledna imena v kripto prostoru), med katerimi je tudi možnost, da bi predpisi lahko bili bolj škodljivi kot karkoli drugega. To je zato, ker bi lahko v bistvu izključil tiste, ki ne morejo pridobiti dokumentov in dokazil za običajne KYC, in to so običajno najbolj prikrajšane skupine, ki so morda že izključene iz finančnega sistema. Poleg tega bi lahko bil ta predlog korak nazaj pri inovacijah ZDA, ki bi vodil podjetja in uporabnike, da bi jih zaobšli za druge države.

Pred nekaj dnevi je Warren Davidson, ameriški kongresnik, ki je služil v 8. okrožju Ohaja, skupaj z nekaj kolegi sprejel ta mnenja, tako da je poslal pismo ameriški zakladnici. V pismu je tudi poudarjeno, da “več poročil kaže, da nedovoljeni akterji digitalnih sredstev ne uporabljajo široko”.

Pismo Warrena Davidsona ameriški zakladnici

Kaj pa Evropa?

Medtem se v Evropi razvoj digitalnega evra nadaljuje. Vendar virov so navedli, da se francosko finančno ministrstvo po besedah ​​Simona Polrota, predsednika francoskega kripto združenja ADAN, pripravlja “ne samo za poostritev pravil za vedeti svojega kupca (KYC) za kripto podjetja, temveč tudi za urejanje kripto-kripto transakcij.”

To je očitno odgovor na nedavne teroristične napade, ko so zaradi nezakonitega financiranja terorizma prek kriptovalut aretirali 29 ljudi.

Druge ključne novice

  • Kanada je postala prva država, ki ima sklad s sedežem v Ethereumu uvrščen na glavno borzo. Eter sklad (TSX: QETH.U) ponuja 3iQ Corp, upravitelj digitalnih sredstev s sedežem v Torontu. Ether sklad danes trguje po približno 11 dolarjev na delnico.
  • Druga podelitev DCEP (kitajske nacionalne digitalne valute) se je začela v Suzhouu na Kitajskem 12. decembra 2020 za 10.000 zmagovalcev. Prejšnji teden je tudi hongkonški denarni organ (HKMA) potrdil, da sodeluje z Inštitutom za digitalno valuto Ljudske banke Kitajske pri tehničnem pilotnem testiranju DCEP za čezmejna plačila med celinsko Kitajsko in Hongkongom. Več si lahko preberete v našem članku.
  • Messari, vodilno podjetje za kripto raziskave in podatke, je pred kratkim uvrstilo svoje mnenje med “10 najboljših, ki jih je treba gledati leta 2021”

Indeks $ YETI: The Yearn ekosistem v enem znaku

Po vseh nedavnih napovedanih sodelovanjih med ekipo Yearn Finance in številnimi drugimi velikimi projekti Defi, kot sta Cover Protocol ($ COVER) ali Sushiswap ($ SUSHI), je indeks žetonov ekoloških sistemov, $ YETI, ustvaril avtor Powerpool ($ CVP).

Indeks sestavlja 8 žetonov: $ YFI, $ SUSHI, $ CREAM, $ AKRO, $ COVER, $ K3PR, $ CVP, $ PICKLE s predlagano tehtano porazdelitvijo 35% za $ YFI, 17% za $ SUSHI in 8% vsak za ostalo. Tako imajo vlagatelji zdaj možnost vlagati v celoten ekosistem Yearn v enem žetonu, pri tem pa prejemati “denarne tokove iz strategij Vault, ki se uporabljajo za sestavljene žetone, in glasovati o predlogih v upravljanju ekosistema Yearn s pristopom meta-upravljanja PowerPool.” Prav tako bo imetnikom omogočil prihranek pri pristojbinah za plin, ki bi bile običajno potrebne za vložitev več žetonov.

Ko smo že pri $ YFI, smo bili ta teden priča tudi prvemu depozitu v skladišču za transakcije brez plina (za uporabnike) na Hrepenite po financiranju.

Rdeče zastave tedna

DeTrade Fund, prvi primer globokega ponarejanja v kripto?

DeTrade Fund, domnevni prihajajoči arbitražni in vodilni projekt Defi, je izginil s 1450ETH nekaj ur pred uvrstitvijo na seznam.

Zdelo se je, da ekipa ni anonimna, z javnimi profili Linkedin, javno registriranim podjetjem, profilom Twitch in videoposnetkom, kjer je “CEO” Mark Jensen govoril s skupnostjo. Videoposnetek je hitro zaslovel na kripto Twitterju, skupnost pa sumi, da je bil globoko ponaredek, ki so ga uporabljali kripto hekerji. Druga teorija, ki kroži po skupnosti, je, da so hekerji najeli igralca, ki bi se predstavljal za generalnega direktorja.

Videoposnetek direktorja podjetja DeTrade, Marka Jensena

V dveh krogih predprodajnih naložb je ekipi sklada DeTrade v nekaj urah uspelo zbrati izjemnih 1450 USD ETH. Njihove pogodbe je revidirala družba Solidity Finance, ki je takoj sprožila nekaj pomislekov pri njihovi reviziji poročilo, oceno, da je bila ekipa zadolžena za preveč moči nad sredstvi uporabnikov. Verjetno je ekipa to izkoristila in ukradla sredstva za predprodajo nekje med drugo predprodajo in uradnim uvrstitvijo na seznam, ki bi morala biti opravljena nekaj ur po.

Nekaj ​​ur kasneje in verjetno zato, ker je nekdo uspel izslediti odtujena sredstva, je bilo 70% ukradenega ETH $ vrnjenega vlagateljem prek notranjih transakcij..

Ta „delna vrnitev postaja vse bolj pogosta pri napadih na DeFi. Na primer, heker Eminence je vrnil 50%, uporabniki Harvest Finance pa so prejeli le 10% svojega zneska.

Compounder Finance je ukradel 12 milijonov dolarjev

1. decembra 2020 je Compounder.Finance ($ CP3R), klon Harvest in Yearn Finance, “potegnil preprogo”. Kaže, da je za to kriva anonimna ekipa, ki stoji za projektom.

Compounderja je revidirala družba Solidity Finance. V dnevniki klepetov med obema družbama lahko vidimo, da je Solidity Finance poudaril, da pogodbo o zakladnici projekta in posodabljanje strateških združenj nadzoruje njihova ekipa. Solidity Finance je tudi poudaril, da menijo, da bi bilo treba to dejstvo razkriti v njihovem revizijskem poročilu. Podvig je bil natanko takšen, kot je poudaril Solidity Finance. Po reviziji je bila funkcija umika zamenjana z zlonamerno, ki je bila kasneje uporabljena za odtekanje celotnega denarja iz pogodbe na naslov njihovega uporabnika. Prevare ni nihče pravočasno prepoznal, zato uporabniki niso mogli dvigniti sredstev.

Napad je sestavljen iz 4 korakov, razvijalci pa ga podrobno razlagajo v tej post mortem Vasa in Solidity Finance.

Ni prvič, da je bil revidirani projekt vdrl in vsi že zdaj dobro vemo, da revizije ne morejo zagotoviti 100-odstotne varnosti. Na to je treba vedno opozoriti.

Znani razvijalec prostora Defi in lastnik podjetja Defiyield.info je bil tudi žrtev napada. Zadevo tudi preiskuje in si prizadeva za vložitev primera pri ustreznih izvršilnih organih.

Lažni žetoni Deriswap

Zlonamerni igralci so pred kratkim ustvarili različne lažne žetone Deriswap, da bi izkoristili hype okoli tega najnovejšega eksperimenta Andreja Cronjeta. Zlonamerni akterji bi ustvarili žetone s podobnimi imeni kot Deriswap in ga odobrili za trgovanje na Uniswap-u, da bi ljudi privabili k nakupu.

Spomnimo se, da Deriswap trenutno nima nobenega uradnega žetona!

Boxmining dogajanje

  • Tehtnica je zdaj Diem! Vse, kar morate vedeti o Facebookovi kriptovaluti!

Diem ($ DIEM) – Facebookova tehtnica 2.0

YouTube plakat Naslednji morilec XRP? Velo Protocol izvaja OGROMNE poteze

Kliknite tukaj za nazaj številke naših novic!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me