Newsletter # 18: Cene Bitcoinov dosegajo najvišje vrednosti

Ko smo blizu prazničnega časa, želimo vsem zaželeti srečne in varne praznike! Tu upamo na darila Bitcoin in altcoin črpalk!

Bitcoin doseže ATH v višini 24 tisoč USD!

Nanjo so čakali zelo dolgo, a po natanko treh letih je napočil trenutek. Bitcoin je dobesedno prebil prejšnjo najvišjo vrednost in dosegel neverjetno ceno 24.000 USD!

Vse lestvice so videti osupljivo, ne glede na to, kaj pogledate: dnevno, tedensko in mesečno, vsi pravijo isto: sezona bikov je tu!

Čeprav nihče ne ve, kako natančno se bo to zgodilo, ljudje verjamejo, da smo zdaj na trgu bikov. Mnogi dejansko verjamejo, da se je začelo takoj po lanskem marčevem Črnem labodu, kjer so vsi trgi (ne samo kripto) v bistvu zrušili v enem dnevu.

Če si ogledamo tedenski grafikon, smo še vedno daleč nad 21 EMA (eksponentno drseče povprečje) in indeks relativne moči (RSI) je na vrhuncu leta 2017. Na tedenskem grafikonu je bil le nekajkrat odločilno višji v letu 2013. Kot smo že večkrat povedali v prejšnjih izdajah glasila, je na bikovih trgih mogoče pričakovati velike ponovitve (približno 30-40%). Do zdaj je bila največja negativna “delta” cene, ki smo jo imeli od lanskega marca, približno 20%. To ne pomeni nujno, da se bo zdaj zgodilo veliko odlagališče (lahko se zgodi tudi kot ne).

Tedenski grafikon $ BTC, RSI na najvišjih ravneh leta 2017Tedenski grafikon $ BTC, RSI na najvišjih ravneh leta 2017

Bitcoin še vedno ni “vroč” v storitvi Google Trends

Če na hitro pogledamo Google Trends, lahko opazimo, kako poizvedba »bitcoin« po svetu še vedno ni preveč iskana, zlasti v primerjavi z vrhovi leta 2017. To je znak, da čeprav je izpostavljenost množičnih medijev v zadnjem času dosegla trend BTC, je maloprodajni FOMO verjetno še vedno oddaljen od mesta, kjer smo zdaj. Upajmo, da bi to lahko pomenilo, da je navzgor še vedno velikanski!

Google Trends $ BTC december 2020Google Trends $ BTC december 2020

Vsak $ BTC imetnik ima zdaj dobiček

Zahvaljujoč nedavni črpalki je Bitcoin zdaj na 12. mestu sredstev razvrstitev po tržni kapitalizaciji. Tik za Viso in pred Walmartom! Poleg tega dejstvo, da smo zunaj ATH, na neraziskanem cenovnem ozemlju, samodejno pomeni, da ima vsaka oseba, ki je kdaj kupila delček kovanca pred prejšnjim tednom, zdaj dobiček!

Posledično se je, kot je poročal Glassnode, število naslovov, ki vsebujejo več kot milijon dolarjev BTC, povečalo za 150%, kar je zdaj 66.540 enojnih denarnic!

Ethereum sledi Bitcoinu navzgor, medtem ko sivine še naprej nalagajo

Ko se kralj premakne, mu običajno sledijo tudi ostali, začenši z Ethereumom. Cene ETH so se ta teden dvignile in dosegle novo najvišjo vrednost, ki znaša skoraj 680 USD. V nasprotju s $ BTC pa je njegov ATH še vedno precej višji od te ravni, in sicer več kot 1400 USD. Leto 2021 bi lahko izgledalo, kot da bo leto cena končno dosegla neraziskano ozemlje.

Medtem ne preseneča več, da veliki vlagatelji kljub nenehnemu naraščanju cen še naprej kopičijo kripto, širijo pozitivnost glede prihodnosti kripto. Po navedbah a poročilo, V sivinah se ves čas kopiči $ ETH. Njihov Grayscale Ethereum Trust še vedno velja za “edini način, kako registrirati SEC, da vlaga v Ethereum.”

Ali vas zanima vložki na vaš Ethereum? Naučite se kako pasivno zaslužiti z ETH 2.0!

YouTube plakat

The FinCEN predlaga nove okrepitve KYC

Kot je bilo predvideno v zadnjih tednih, je zdaj uradno. Mreža za izvrševanje finančnih kaznivih dejanj (FinCEN) “predlaga pravilo o nekaterih digitalnih valutah, ki bo ščitilo nacionalno varnost, pomagalo kazenskemu pregonu in povečalo preglednost, hkrati pa zmanjšalo vpliv na odgovorne inovacije”, je dejal. Steven Mnuchin, vodja Ministrstva za finance ZDA.

The snubitev bo uvedel nove predpise o evidencah transakcij, vključno s tistimi za samostojne denarnice. Te zasebne denarnice še posebej uporabljajo v Defiju, kjer uporabniki raje hranijo svoja sredstva na decentraliziran način, kjer so edini odgovorni za to, kar je doslej. Kot rezultat sprememb (CVC pomeni konvertibilno navidezno valuto, LTDA pa digitalno sredstvo s pravnim sredstvom.):

»Predlagano pravilo dopolnjuje obstoječe zahteve BSA, ki veljajo za banke in MSB, s predlogom, da se dodajo zahteve glede poročanja za transakcije CVC in LTDA, ki presegajo vrednost 10.000 USD. V skladu s predlaganim pravilom bodo banke in MSB imeli na voljo 15 dni od datuma, ko se zgodi transakcija, o kateri se poroča, da predložijo poročilo pri FinCEN. Poleg tega bi to predlagano pravilo od bank in MSB zahtevalo, da vodijo evidenco o transakcijah CVC ali LTDA stranke in nasprotnih strankah, vključno s preverjanjem identitete svojih strank, če nasprotna stranka uporablja negostoljubno ali drugače pokrito denarnico in je transakcija večja od 3000 USD. “

Ta neprijetnost v predpisih je bila najprej razkril Brians Armstrong, izvršni direktor Coinbase, konec novembra v tweetu, kjer je skupaj s številnimi drugimi javnimi osebnostmi izrazil svoje dvome in pomisleke. Štirje ameriški kongresniki so napisali javno pismo in izvoljena senatorka Wyominga Cynthia Lummis je svoje pomisleke delila tudi v tweet. Glavna točka razprave je dejstvo, da bi lahko predlog vlagateljem naredil več škode kot koristi in bi ZDA pustil za seboj v tehnologiji veriženja blokov, pri čemer bi odstopali od glavnih naložb zunaj okrožja..

IPO Coinbase se bliža

Coinbase, znana ameriška borza, je pri SEC-ju “na obrazcu S-1 predložila osnutek izjave o registraciji. Datoteka je trenutno v pregledu. Če bo odobren, bo njegov IPO eden največjih in najbolj pričakovanih v kripto, saj je Coinbase že najbolj dragoceno ameriško kripto podjetje.

Pravzaprav ni enostavno natančno določiti, koliko je trenutno vredno podjetje. Zadnja ocena v krogu financiranja leta 2018 je znašala 8 milijard USD, toda Coinbase je zdaj zagotovo vreden več, še posebej glede na to, kakšne cene je Bitcoin dosegel leta 2020.

Graf je objavljen na glavnem omrežju

Graf ($BRT), “Prvi globalni indeks podatkov blockchain, ki ga je mogoče enostavno iskati”, ima začela svoj mainnet po 3 letih razvoja. Cilj protokola indeksiranja je, da web3 postane dostopen vsem in pomaga ustvariti aplikacije, ki ne zahtevajo strežnikov.

Kotacija je bila ena najuspešnejših v zadnjem času in žeton se že lahko trguje na številnih borzah, vključno s prvovrstnimi, kot sta Binance in Coinbase. Cena je zdaj 24-krat višja od prodaje žetonov, ki se je zgodila oktobra lani. Takrat je bila ponujena po 0,03 USD!

Prva faza po zagonu bo koristna za poudarjanje in izboljšanje zmogljivosti omrežja, preden se bo količina poizvedb eksponentno povečala. Potem bo ekipa v naslednjih mesecih sestavila “produkcijsko pripravljen Graph Explorer dApp in Gateway” za podporo vsem sodelujočim v omrežju.

Tukaj je vse, kar morate vedeti o The Graphu v našem članku.

Rdeče zastave

Kršitev e-pošte Ledger – 270.000 e-poštnih sporočil & naslovi ušli javno

14. julija se je Ledgerjeva baza podatkov zlorabila, ko je heker ukradel 1.075.382 e-poštnih naslovov in 272.853 naročil v denarnici strojne opreme. To je pomenilo, da so bili osebni podatki, kot so e-pošta, telefonske številke in fizični naslovi (za ljudi, ki so dejansko kupili napravo), verjetno na voljo hekerju za plačilo. Pravzaprav so v zadnjih mesecih poročali o številnih poskusih lažnega predstavljanja, običajno prek e-pošte in / ali besedilnih sporočil na njihove telefone.

Danes, kot da tudi sam to ni dovolj slabo, je celotna baza podatkov zavržena zastonj z anonimnim profilom na Raidforumu. Čeprav so skladi še vedno tehnično varni, bi morali uporabniki, vsaj tisti, pričakovati nov in množičen val lažnih poskusov..

Oglejte si naš video, v katerem razlagamo vse o kršitvi podatkov Ledger: kaj se je zgodilo, na koga to vpliva in česa trenutno NE storiti.

YouTube plakat NUJNO: Ledger Email Breach – 270.000 e-poštnih sporočil & naslovi ušli javno

Podjetje je twitter komentiralo in potrdilo, da jim “zgodnji znaki” sporočajo, da je ta vsebina verjetno iz njihove baze podatkov.

Prav tako so si delili a strani z novicami in nasveti o lažnem predstavljanju, kot je klasika »Nikoli v nobenem primeru nikomur ne delite 24 besed svoje obnovitvene fraze«. Čeprav je to vsekakor pomembno, si težko predstavljamo, da bi ga morali uporabniki denarnice strojne opreme še vedno slišati. Glede na to, da zdaj lahko kdo vidi, kje živijo lastniki naprav, bi verjetno raje vedel, da podjetje dejavno počne, da bi preprečilo prihodnje kršitve in še več.

Čeprav zaščita sredstev z denarnicami col ni le nekaj za bogate imetnike kripto, večina ljudi misli tako in vsi si lahko predstavljamo, kaj storiti zločinci s temi naslovi v rokah.

Žal se zdi, da že prihajajo nova lažna sporočila.

To spletno mesto lahko uporabite za preverjanje, ali so bili vaši osebni podatki (in kaj) ogroženi https://haveibeenpwned.com/

Osebni naslov izvršnega direktorja Nexus Mutual je bil vdrl

Žal je ta teden prinesel nove rdeče zastave. Najpomembnejši vključuje projekt, katerega poslanstvo je (skoraj ironično) zaščita uporabnikov protokolov pred zlonamernimi akterji.

Hugh Harp, ustanovitelj podjetja Nexus Mutual, je videl, da je bila njegova osebna denarnica neposredno napadljena. Hekerju je skrivnostno uspelo na svoj računalnik namestiti zlonamerno različico Metamaska ​​in ga zavesti pri potrditvi transakcije na drug naslov prejemnika. Heker sam. To je eden tistih primerov, ko uporaba strojne denarnice za podpisovanje transakcij kot druge stopnje varnosti ne more pomagati.

Generalni direktor, ki je priznal, da je bil ta kramp “stvar naslednje stopnje”, je hekerju ponudil nagrado v višini 300.000 dolarjev, če bi se odločil, da bo vse poslal nazaj. Neznana številka je odgovorila prek vhodnih podatkov na naslednjo prazno transakcija.

»Pozdravljen Hugh. WNXM ne bom več prodal, dokler si wNXM ne povrne vrednosti ali mi ne pošljete 4,5 k ETH. Če potrebujete kakršna koli pogajanja z mano, pošljite sporočilo na moj e-naslov… .. “

Konec besedila je usmerjen na druge Hughove osebne naslove in še bolj izpostavi Hughove zasebne podatke.

Videli bomo, kako se bo razpletla ta zgodba. Medtem je nekdo začel z nepovratnimi sredstvi za gitcoin, da bi Karpu neposredno nadomestil to, kar se je zgodilo. Kot odziv, predlagal je, da bi ves zbrani denar porabili za izboljšanje varnosti pametnih pogodb.

Boxmining dogajanje

  • Yubico’s YubiKey pregled in vodnik. Denarnica, s katero lahko zaščitite svoja gesla.
  • Vas skrbijo vaša sredstva? Preberite več o Cover Protocol ($ COVER), eni najuspešnejših platform za nakup kritja.

Cover Protocol ($ COVER): trg enakovredne pokritosti za DeFi

  • Yearn Finance ($ YFI) je nedavno sodeloval s številnimi drugimi protokoli na najvišji ravni. Tukaj je naš uvod v razširjeno družino Yearn!

Hrepenite po financiranju združitve ekosistema DeFi

  • Vas zanima posojanje-izposoja? Vas sistem kreditnega točkovanja privlači? Prisluhnite, kaj je $ WING in kako lahko od tega izkoristite!

YouTube plakat

  • Wootrade ($ WOO): povečanje moči trgovanja s kriptovalutami?

Wootrade ($ WOO): povečanje moči trgovanja s kriptovalutami?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me