Pregled Coinbase: OBVEZNO PREBERITE (2020)

Coinbase je ena izmed najbolj priljubljenih borz kriptovalut na svetu in je dobro znana, saj ima za razliko od drugih borz sedež in predpise ZDA. Borza je razdeljena na več kategorij, Coinbase– za maloprodajne uporabnike, Coinbase Pro– njihova profesionalna trgovalna platforma za posameznike, Coinbase Prime– za institucionalne stranke. V tem pregledu izpostavljamo vse njihove različne značilnosti in polemike, ki jih morate vedeti.

Ključne prednosti Coinbase

 • Urejeno po zakonodaji ZDA.

 • Ena redkih izmenjav na voljo državljanom ZDA.

 • Vzdržuje zavarovalna polica proti kraji ali vlomu.

Ključne lastnosti in funkcije

Coinbase ProCoinbase Pro

Treba je omeniti, da je Coinbase samo ponuja promptno trgovanje, za razliko od drugih borz, ki ponujajo druge izdelke, kot so izvedeni finančni instrumenti, terminsko trgovanje itd.

Borza je razdeljena na več kategorij, namenjenih različnim vrstam uporabnikov. Coinbase je namenjen maloprodajnim uporabnikom, Coinbase Pro za posamezne poklicne trgovce in Coinbase Prime za institucionalne stranke. To razlikovanje je v tem, da imata vsaka različno funkcijo za uporabnika. Kot primer je glavna razlika med Coinbase in Coinbase Pro ta, da Coinbase Pro med drugim ponuja orodja za grafikoniranje, knjige za naročila v realnem času, ki naprednemu trgovcu pomagajo, da kar najbolje izkoristi borzo. Coinbase Pro in Coinbase Prime ponujata cenejše transakcijske provizije in bolj podprte kriptovalute. Vendar jih je še vedno bistveno manj kot na drugih borzah tam zunaj.

Vmesnik Coinbase ProVmesnik Coinbase Pro

Kljub temu, da ponuja le naključno trgovanje, ima Coinbase svoj nabor izdelkov, ki uporabnikom pomagajo pri začetku. Na primer, ima svojo denarnico in uporabnikom omogoča, da z udeležbo na njihovih tečajih zaslužijo kriptovalute.

Izdelki CoinbaseIzdelki, ki jih ponuja Coinbase

Zgodovina Coinbase

Coinbase je bil predstavljen oktobra 2012 in ima sedež v ZDA. Njihov sedež je v San Franciscu v Kaliforniji. Pogosto se uporablja tudi v Evropi, kjer ima operativno licenco. Trenutno ima na borzi več kot 30 milijonov uporabnikov in več kot 150 milijard USD.

Trenutno se je borza razširila na več kot 100 držav po vsem svetu.

Podprte države

Coinbase je na voljo v več kot 100 državah. Predvsem ZDA, ki jih veliko borz zaradi regulativnih težav ne more podpreti. Čeprav Coinbase pravi, da je v nekaterih državah “na voljo”, morda ne bo ponudil celotnega nabora storitev, tj. Zmožen bo “pretvarjati” med različnimi kriptovalutami in jih “kupovati in prodajati”. Preverite tukaj za storitve, ki so na voljo za vašo državo.

Podprte kriptovalute

Na žalost ima Coinbase zelo malo naštetih kriptovalut. Razpoložljivost nakupa, prodaje, pošiljanja in prejemanja določene kriptovalute je odvisna od (a) tega, ali uporabljate Coinbase ali Coinbase Pro; in (b) vašo lokacijo.

Tu je grafikon kriptovalut, ki jih podpira Coinbase, odvisno od vaše lokacije.

Coinbase išče dodajte podporo za 18 novih digitalnih sredstev vključno z Aave, Aragon, Arweave, Bancor, COMP, DigiByte, Horizen, Livepeer, NuCypher, Numeraire, KEEP, Origin Protocol, Ren, Render, Siacoin, SKALE, Synthetix, & VeChain. Vendar ni uradnega časovnega okvira, kdaj bi bile te kriptovalute dodane, če sploh.

Nova digitalna sredstvaNova digitalna sredstva

17. julija 2020 je Coinbase v popolnem presenečenju navdušencev nad kriptovalutami skrenil z zgornjega seznama kriptovalut in uvrstil Algorand ($ ALGO). Zdaj lahko uporabniki kupijo, prodajo, pretvorijo, pošljejo, prejmejo ali shranijo $ ALGO vse Podprte regije Coinbase.

Zaradi tega so navijači in ljudje Algoranda podivjali in od uvrstitve na trg so cene za $ ALGO od objave narasle za 30% in so se na vrhuncu celo trgovale pri 0,367 USD..

Vidimo, da se Coinbase aktivno trudi, da bi našteval več kriptovalut, kar je nekaj, na čemer morajo resnično delati, saj v tem pogledu zaostajajo za svojimi konkurenti. Torej, če v prihodnosti ne bomo videli več seznamov, bomo ohranili našo oceno 3,5 / 5 za podporo kriptovalutam … za zdaj.

načini plačila

Coinbase ponuja različne načine plačila in kar je najpomembneje, trgovcem omogoča plačilo v njihovi lokalni valuti. Vendar obstajajo regionalne omejitve za načine plačila. Spodaj je koristen seznam sprejetih načinov plačila za različne države.

 • Bančni depozit: Evropa, ZDA, Velika Britanija
 • Debitna kartica: na voljo za večino držav, vključno z Avstralijo, Kanado, Čilom, Evropo, Mehiko, Veliko Britanijo in ZDA.
 • Kreditna kartica: Avstralija, Singapur
 • Paypal: Kanada, Evropa (večina držav), ZDA in Velika Britanija

Tukaj lahko preverite, če si želite ogledati sprejeti plačilni načini za vašo državo. Čeprav smo opazili, da so informacije o podprtih plačilnih sredstvih nekoliko drugačne od informacij na njihovi drugi strani.

Tudi borza ima svoje Kartica Coinbase– debetna kartica na osnovi Visa, ki strankam omogoča nakupe prek spleta in v trgovinah s pomočjo kriptovalut. Vendar je trenutno na voljo samo britanskim in evropskim strankam.

Pristojbine za polog in dvig

Za vloge na Coinbase ni provizije. Kar zadeva dvige, vam bo Coinbase zaračunal samo ustrezna bančna nakazila / nakazila ali omrežnine, potrebne za pošiljanje vaših sredstev.

Provizije za trgovanje

Coinbase zaračunava različne pristojbine, odvisno od tega, ali uporabljate Coinbase, Coinbase Pro ali Coinbase Prime. Pristojbine so za slednja 2 cenejše zaradi večjega obsega teh trgovcev.

Coinbase zaračunava 2 kompleta provizij za nakup in prodajo kriptovalut: a Pristojbina za širjenje (približno 0,5%) za vsako trgovino in a Provizija za Coinbase ki je večji od (a) pavšalnega nadomestila, katerega znesek je odvisen od zneska transakcije; in (b) spremenljiv odstotek provizije, odvisno od vaše regije, lastnosti izdelka in načina plačila.

Tu so pavšalne pristojbine, ki jih zaračuna Coinbase:

Skupni znesek transakcije Provizija za transakcijo (USD, EUR, GBP)
Manj kot 10 USD 0,99 USD, 0,99 EUR, 0,99 GBP
Več kot 10 USD, manj kot 25 USD 1,49 USD, 1,49 EUR, 1,49 GBP
Več kot 25 USD, manj kot 50 USD 1,99 USD, 1,99 EUR, 1,99 GBP
Več kot 50 USD, manj kot 200 USD 2,99 USD, 2,99 EUR, 2,99 GBP

Pavšalna pristojbina

Spodaj je spremenljivi odstotek za uporabnike v ZDA. Preverite tukaj za spremenljivi odstotki za druge države.

Spremenljivi odstotek v ZDA

Tu je ilustracija, kako izračunati provizijo za nakup / prodajo. Na primer, nahajam se v Združenih državah Amerike in želim s svojo debetno kartico kupiti Bitcoin v vrednosti 20 USD. Moja pavšalna provizija bi znašala 1,49 USD, ker je skupni znesek transakcije več kot 10 USD, vendar manj kot 25 USD. Medtem ko bi bil variabilni odstotek 3,99%, ker plačujem z debetno kartico. V tem primeru, Coinbase bi mi zaračunal 1,49 USD ker je pavšalna pristojbina višja od spremenljivega odstotka.

Za pretvorbe iz ene vrste kriptovalut v drugo Coinbase zaračunava razmik do 2%. Za to se ne zaračunajo nobene posebne pristojbine Coinbase.

Polemike

Konec februarja 2020 je bil Coinbase identificirana kot ena od organizacij, ki dela s Clearview AI, kontroverzni ponudnik tehnologije prepoznavanja obrazov, ki se je soočal s pravnimi grožnjami Apple in Google zaradi pomanjkanja nadzora nad njegovimi praksami. Coinbase priznava, da je testiral programsko opremo Clearview, vendar zanika, da so bili podatki kupcev uporabljeni v katerem koli od takšnih testov.

Borza je pod ogenj od uporabnikov med padcem cene Bitcoin 10. maja 2020. 10. maja 2020 ob ​​17.26 po pacifiškem času sta na spletnem mestu in v mobilni aplikaciji borze prišlo do izpada. 10 minut kasneje je Coinbase prišel z obvestilom, da še vedno preiskuje ta izpad, do 18:14 je bila storitev obnovljena. Vendar se je v tem času cena Bitcoina znižala s 9.500 USD na 8.100 USD, tako da so uporabniki lahko le nemočno opazovali zrušitev in niso mogli trgovati.

Coinbase je precej razvpit za zrušitev med velikimi nihanji cen Bitcoinov. 29. aprila 2020 je borza trpela izpad medtem ko so cene Bitcoinov dosegle slabih 9.000 USD. IN PONOVNO 10. maja 2020.

da sploh ne omenjamo, uporabniki niso zadovoljni s situacijo, pri čemer nekateri ugotavljajo, da Coinbase “sesuje”, ko pride do velike spremembe cen Bitcoinov. Medtem ko nekateri to pripisujejo preobremenjenosti borze z uporabniki, drugi niso zadovoljni s tem, kako Coinbase v preteklih letih tega ni odpravil, glede na visoke provizije, ki jih zaračunavajo uporabniki.

Glede najnovejše nesreče 1. junija 2020 Coinbase pravi, da je skok cen Bitcoinov povzročil 5-kratno povečanje prometa v samo 4 minutah. Posledično je bil njihov sistem samodejnega spreminjanja obsega preobremenjen in je ustvaril zaostanke, kar je pomenilo, da so bile nove zahteve za ankete izpuščene ali časovno omejene. Coinbase pa trdi, da si prizadevajo za zmanjšanje vpliva skokov prometa, povezanih s cenami.

Coinbase je v ponedeljek, 1. junija, doživel kratek izpad. Čeprav smo storitev lahko hitro obnovili, je tukaj podrobnejši pogled na to, kaj je šlo narobe, kako smo to popravili in kako izboljšujemo svoje procese, da bolje služimo strankam. https://t.co/5E5jhUfFqS

– Coinbase (@coinbase) 5. junij 2020

Je Coinbase varen leta 2020?

Coinbase

Exchange ima vrhunske varnostne funkcije. Poleg tega imajo uporabniki licenco v ZDA in imajo dodatno zaščito, saj veljajo zvezni zakoni.

V smislu metode borze za hrambo sredstev je le 2% sredstev strank v vročih denarnicah. Preostalih 98% jih hranijo v varnih hladnih denarnicah na različnih koncih sveta. Zaenkrat še ni vdrl … še. Tudi Coinbase ima zavarovalna polica ki zavaruje pred krajo kriptovalut zaradi kršitev varnosti, vdorov, kraje zaposlenih ali goljufivih prenosov.

Glede varnosti računa Coinbase svojim uporabnikom svetuje, da uporabljajo dvofaktorsko overjanje. Sistem podpira bodisi kratka sporočila, poslana na registrirano številko mobilnega telefona, Google Authenticator, med drugimi zanesljivimi načini za preprečevanje zlonamerne prijave v račun.

Vendar shranjevanje pomembnih sredstev na borzah ni priporočljivo, saj so borze nagnjene k vdoru. Najboljša praksa je, da pustite dovolj sredstev za vsakodnevno trgovanje na borzah, ostalo pa shranite brez povezave na denarnici strojne opreme za.

Če želite izvedeti več o denarnicah strojne opreme, si oglejte naše ocene o Ledger Nano X in Trezor Model T.

Zaključek: Coinbase izmenjava prednosti in slabosti

Prednosti

 • Coinbase ostaja ena najvarnejših in najzanesljivejših borz kriptovalut.
 • Borza vodi zavarovalno polico pred vdori in krajo, kar je za uporabnike pomirjujoče.
 • Na splošno na voljo v mnogih državah, vključno z ZDA s številnimi možnostmi plačila.

Slabosti

 • Struktura pristojbin je zelo zmedena in ni najcenejša.
 • Pomanjkanje značilnosti trgovanja.
 • V primerjavi z drugimi borzami tam ni na voljo veliko kriptovalut.
 • Zdi se, da ne more obvladati nenadnih navalnih uporabnikov in ima zgodovino sesuvanja v obdobjih visoke nestanovitnosti cen.

Končni rezultat

Ponujene storitve: 3/5

Podpora za kriptovalute: 3,5 / 5

Pristojbine: 3/5

Varnost: 4,5 / 5

Končni rezultat: 3.5

Če želite izvedeti več, si oglejte naš pregled najboljših borz kriptovalut.

Posodobljeno 17. julija 2020, da vključi seznam Algoranda

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me