Pregled Ledger Nano X: Najboljša Bitcoin denarnica leta 2020?

Ledger Nano X je naslednja generacija strojne denarnice s podporo za pametni telefon, večjim zaslonom in več prostora za shranjevanje aplikacij. Prodaja na drobno za 119 dolarjev Ledger Nano X je super za novince ali izkušene trgovce, ki hkrati trgujejo z več kot 3 vrstami kriptovalut ali velikimi količinami na poti. Če več aplikacij in mobilnost ni velika skrb, se držite Ledger Nano S.

V tem pregledu si bomo ogledali varnost, zasnovo strojne opreme in podporo za kriptovalute Ledger Nano X, da vam povemo, ali je to napravo vredno kupiti ali ne. Za Vodniki za namestitev in namestitev, oglejte si celoten vodnik Ledger Nano X.

Za nakup kliknite spodaj!

Ključne značilnosti Ledger Nano X:

Video pregled Ledger Nano X

  • Večji zaslon – Prikaže celotne naslove kriptovalut brez drsenja
  • Mobilna podpora – (Android in iOS) podpora prek Ledger Live Mobile
  • Več prostora za shranjevanje – Namestite do 100 različnih aplikacij za različne kovance.
  • Akumulatorska baterija – omogoča vklop naprave brez kabla.

Najnovejše funkcije: vložite, zamenjajte, zaslužite in posojajte kriptovalute

Vložki in zaslužek

Ledger Live omogoča vložitev Tezos ($ XTZ), Tron ($ TRX), Cosmos ($ ATOM) in Algorand ($ ALGO). Uporabniki lahko te kriptovalute zaklenejo, da zaščitijo svoja omrežja, v zameno pa jim bodo za to plačane obresti. Ta funkcija Ledger razširi na več kot le varno mesto za shranjevanje vaše kriptovalute, lahko vam celo pomaga pri rasti digitalnih sredstev.

Vključitev digitalnih sredstev v tri preproste korake. Najprej, zamrznite svoja sredstva, tako da se prijavite v Ledger Live, izberete ustrezen račun za sredstvo, ki ga želite vložiti, in kliknite »zaslužite nagrade«. Nato se prikaže pojavno okno. Tam boste lahko v denarnici izbrali znesek, ki ga želite zamrzniti. Drugič, glasujte za svoje potrjevalce, ki bodo izdelovali bloke v vašem omrežju, kriptovaluta, zaslužena z izdelavo teh blokov, pa bo ponovno razdeljena volivcem. Nazadnje, zahtevajte nagrade, tako da v ustreznem računu kliknete »Zahtevaj«. Nagrade se lahko zahtevajo vsakih 24 ur.

Zamenjava

Ledger je izdal funkcijo Ledger Swap, ki uporabnikom omogoča izmenjavo njihovih kriptovalut prek njihovega partnerja Changelly. Kako to deluje, pošljete kriptovaluto iz naprave v družbo Changelly, Changelly pa vam vrne zamenjane kriptovalute.

Za uporabo te funkcije boste potrebovali: napravo Ledger, Ledger Live, aplikacijo za kripto, ki jo želite zamenjati in prejeti, in na koncu aplikacijo za izmenjavo.

Posojanje

Ledger sodeluje z Spojina ($ COMP) omogočiti uporabnikom, da posojajo DAI, USDT in USDC prek protokola Compoundovega decentraliziranega financiranja (DeFi). Namen tega je, da bi posojilodajalec lahko zaslužil letno odstotno stopnjo.

Poleg tega obstajajo številne prednosti, če uporabljate Ledger za posojanje:

Nadzor: Imate nadzor in dokazilo, da vam kripto, ki ga posojate in ustvarjate obresti, pripada. To je zato, ker posojanje Ledgerja poteka prek Compound-a in ko posojate na platformi, dobite v zameno “cTokens”. Ti cTokeni predstavljajo dokazilo o vašem lastništvu posojenih kriptovalut in ustvarjenih obrestih. Te cTokene shranjujete, dokler ne želite vrniti posojenega premoženja in obresti, v tem primeru morate vse, kar morate storiti, poslati nazaj na pametno pogodbo..

Varnost: cTokeni so shranjeni v strojni denarnici vaše knjige.

Udobje: Funkcije posojanja podjetja Compound so na voljo neposredno prek Ledger Live.

Posojanje kripto s pomočjo Compound in Ledger Live poteka v treh preprostih korakih. Najprej v upravitelju Ledger Live namestite aplikacijo za kriptovaluto, ki jo želite posojati, in ustvarite račun. Drugič, omogočite svojemu računu, da pooblasti pametno pogodbo Compound za interakcijo z vašim računom. Na koncu izberite količino kriptovalut, ki jih želite posojati, in izdajte transakcijo Compound, preverite in odobrite transakcijo v svoji napravi.

Varnostne funkcije

Eden ključnih razlogov za nakup denarnic za strojno opremo Ledger je ugled podjetja glede varnosti. Nano X vsebuje dva procesorska čipa:

  • Varni element: ST33J2M0 (varno) je neodvisno certificirano in hrani zasebni ključ ter podpisuje transakcije
  • Operacijski sistem: STM32WB55 čip je odgovoren za lastniški operacijski sistem Ledger BOLOS.

Varni elementi so ločeni deli strojne opreme (druga plast varnosti) z lastnim pomnilnikom in omejeno funkcionalnostjo, ki jih hekerji ne morejo kršiti. To pomeni, da tudi če je Ledger Nano X povezan s kompromisno napravo – na primer z vdrnim prenosnikom ali telefonom, zasebni ključi (= dostop do kripto sredstev) nikoli niso ogroženi. Naprave, kot sta Trezor One in Model T nimajo varnih elementov in imajo samo en sloj varnosti.

Ledger Nano X TeardownLedger Nano X Teardown prikazuje CC EAL 5+ Secure Element Chip

Ledger Nano X ima tudi isti operacijski sistem BOLOS, ki ga najdemo na Nano S. BOLOS zagotavlja pravilno prikaz naslovov na napravi in ​​ureja povezave z zunanjimi napravami..

Podobno kot pri Nano S lahko uporabniki poleg vaše primarne kode PIN nastavijo tudi denarnice, zaščitene z geslom. Recimo, da tat zahteva, da odklenete svojo napravo, lahko jim daste kodo PIN za dostop do denarnic z manj sredstev. Medtem ko večino kripto sredstev skrivate za denarnicami, zaščitenimi z geslom.

Nano X ima še podporo za Bluetooth. Na žalost Varnostni zapis Bluetooth ni brezhiben in predstavlja nov vektor napada za napravo. Ledger CTO Nicolas Bacca je med intervjujem izjavil, da Bluetooth na Ledger deluje ob predpostavki, da je povezava ogrožena – naprave v nobenem trenutku ne bo mogel prevzeti.

Nadzorna plošča Bluetooth Ledger Nano XBluetooth lahko na Ledger Nano X izklopite

Oktobra 2019 je Nano X prejel CSPN (varnostno spričevalo prve stopnje) certificiranje izdala ANSSI (Nacionalna agencija za varnost informacijskih sistemov). Trenutno imata od vseh strojnih denarnic za kriptovalute na trgu to potrdilo le Ledger’s Nano S in Nano X. Shema potrjevanja ocenjuje več vidikov varnosti naprave, vključno s požarnim zidom, identifikacijo, preverjanjem pristnosti in vdelano programsko opremo, tako da jo prenaša skozi več scenarijev napadov..

Ledger kramp

Julija 2020 Ledger potrjeno so utrpeli kršitev podatkov, pri čemer je nepooblaščena tretja oseba dostopala do Ledgerjeve zbirke podatkov o elektronskem poslovanju in trženju. Posledično je bilo izpostavljenih približno 1 milijon e-poštnih naslovov, od tega pa je 9.500 strank imelo dodatne informacije, kot so njihova imena in priimki, poštni naslov, telefonska številka in naročeni izdelki.

Ledger je zadevo prijavil oblastem in z njo sodeluje Orange Cyberdefense da razišče zadevo. Skupina stalno spremlja tudi podatke o podatkih, ki se prodajajo na internetu.

Po kršitvi podatkov so uporabniki poročali o prejemanju lažnih e-poštnih sporočil in besedil z zahtevo, da prenesejo novo različico programske opreme Ledger. Če uporabniki kliknejo povezavo v e-poštnem sporočilu, bodo preusmerjeni na ponarejeno klonirano različico spletnega mesta Ledger. Če uporabniki nato prenesejo »posodobitev«, ki je v resnici zlonamerna programska oprema, bo od uporabnikov zahteval besedno zvezo za obnovitev svoje knjige. Vneseni stavek za obnovitev nato napadalec uporabi za obnovitev uporabniške denarnice in pošiljanje uporabnikovih kriptovalut v denarnico napadalca. Za popolno razlago o kako deluje phishing napad, glej poročilo podjetja Kraken.

E-poštno sporočilo z lažnim predstavljanjemE-poštno sporočilo z lažnim predstavljanjem, poslano z naslova [email protected]

Ugotavljamo, da je to natančneje mogoče opredeliti kot „kršitev podatkov“ in ne kot kramp. Še pomembneje pa je, da ta kršitev ni imela nobene povezave ali vpliva na strojne denarnice Ledger ali aplikacijo Ledger Live. Kriptovalute, shranjene v napravah Ledger, niso bile nikoli ogrožene.

5/5 varnostna ocena

Večvalutna podpora

Kovanci, ki jih podpira Ledger Nano XCeloten seznam podprtih kovancev na Knjigo najdete tukaj

Ledger ima eno najrazličnejših podpor za različne kriptovalute, kot so NEO, Vechain in Monero. Ledger nano X s svojo odprto politiko za razvoj projektnih skupin podpira 1100+ različnih sredstev. Veliko teh sredstev, kot sta Vechain ali NEO, ni mogoče najti pri tekmecih, kot sta Trezor Model T ali KeepKey, zaradi česar je Ledger edina strojna denarnica, ki je na voljo za številne kovance. Tu velja pravilo, da bo Nano X podpiral enaka sredstva kot Ledger Nano S.

Namestitev Ledger Live

Aplikacijski vmesnik Ledger Live

Ledger ima izvorno aplikacijo Ledger Live za dostop do računov za kriptovalute (vključno z Bitcoin, Litecoin Ethereum in drugimi kriptovalutami). Ledger Live je na voljo na več platformah, vključno z Windows, MacOS, Linux, Android in iOS. Ugotovili smo, da je aplikacija Ledger Live enostavna za uporabo, saj jasno prikazuje sredstva kriptovalut z zgodovinskimi grafikoni. Pošiljanje kriptovalut je izjemno enostavno s postopnim upravljanjem, ki jasno prikazuje naslove pošiljateljev in prejemnikov. Obstajajo tudi napredne funkcije za ročno prilagajanje provizija za transakcijo v satu / bajtu.

Koliko kovancev lahko ima Ledger Nano X?

Ena od slabosti Nano S je pomanjkanje prostora za nameščene aplikacije. Ledger Nano X to težavo odpravi s povečanjem notranjega pomnilnika na 2 MB. V naših testih smo lahko v napravo namestili vseh 73 razpoložljivih aplikacij (Ledger terjatve do 100+). Upoštevati je treba, da je shranjevanje aplikacij priročna funkcija – aplikacije bodo še vedno obdržale svoje račune / stanja kriptovalut, tudi če jih ne boste.

Ali Ledger Nano X podpira Ethereum in ERC-20?

Septembra 2019 je Ledger dodal a domača denarnica Ethereum do najnovejšega Ledger Live v.1.14.0, ki dodaja podporo za 22 kovancev in več kot 1.250 žetonov ERC-20. To omogoča neposreden dostop do žetonov in ethereuma, medtem ko ste na poti, ne da bi potrebovali vmesnik drugega ponudnika, kot je MyEtherWallet. To je dobrodošla nadgradnja za uporabnike Nano X, ki so morali prej uporabljati različne vmesnike, odvisno od kriptovalute, s katero ste želeli komunicirati. Prav tako bo gotovo dobrodošel novincem v kriptovalutah, ki jih lahko različni vmesniki zmedejo.

Ena naših pritožb je, da mora Ledger Nano X vnesti vsako aplikacijo posebej – kar na modelu Trezor T ni potrebno.

Ali je Ledger pripravljen za Ethereum 2.0?

Ethereum 2.0 prihaja kmalu s prvo fazo 0 Beacon Chain, ki se bo začela decembra 2020. V skladu s tem morajo založniki Ethereum na Beacon Chain s pogodbo o deponiranju položiti vsaj 32 eterjev. Zato je Ledger posodobil novo različico vdelane programske opreme Nano X 1.2.4-5, v kateri posodobitev aplikacije Ethereum na različico 1.6.0 omogoča uporabnikom, da podpišejo transakcijo o depozitu neposredno na Ledger Nano X. Ta funkcija je EKSKLUZIVNO do Ledger Nano X.

V prihodnosti bodo uporabniki lahko uporabljali svoj Ledger Nano X za pridobivanje javnega ključa Ethereum 2.0 in potrjevali, da umik javni ključ, uporabljen v pogodbi o vlogi, dejansko pripada napravi Ledger. Ekipa Ledger dela tudi na drugi aplikaciji Ethereum, ki bi igralcem omogočala varno podpisovanje blokov na Beacon Chain.

5/5 multivalutna podpora

Oblikovanje strojne opreme

Ledger nano X vnosni vmesnik PINVnos se izvede z dvema krožnima gumboma

Novi Ledger Nano X ima dva strojna gumba – skrita v krožnem dizajnu zaslona pokrova. Ta dva gumba nam omogočata dostop do menijev (pridržite oba gumba), izbirate (pritisnete oba gumba) in celo vnesete obnovitvene fraze (za pomikanje uporabite gumbe). Ugotovili smo, da je vnos PIN-ov in opozorilnih stavkov dolgočasen samo z dvema gumboma – morda bi lahko pomagal zaslon na dotik ali dodatni gumbi.

Nano X ima večji zaslon z višjo ločljivostjo. To pomeni, da se lahko celotni naslovi kriptovalut premaknejo brez drsenja – česar v Nano S zelo primanjkuje.

Nano X uporablja sodoben vmesnik USB-C za polnjenje in povezovanje z računalnikom. To je dobrodošla nadgradnja, saj se računalniški svet seli na USB-C.

4/5 za oblikovanje strojne opreme

3,5 / 5 enostavnosti uporabe

Mobilnost

Ledger nano X

Ledger Nano X lahko uporabljate z mobilnimi napravami, transakcije pa lahko pošiljate na poti z aplikacijo Ledger Live v mobilni napravi. Ugotovili smo, da je ta funkcija zelo situacijska. Čeprav je koristno pošiljati kripto na poti z varnostjo, ki jo zagotavlja Nano X, v primerjavi z mobilnimi denarnicami, kot je denarnica Enjin, primanjkuje udobja. Potreben je komplet za potrditev ločitve: odklenite napravo s kodo PIN, vnesite aplikacijo za kriptovalute, preverite in potrdite transakcijo. To se zdi dolgočasno in ni primerno za preproste nakupe kave ali manjše transakcije. Kaj je smiselno, so morda veliki nakupi (avto ali hiša?) Ali naložbe v prodajo žetonov. Vendar ostaja vprašanje, kako pogosto moramo na pot pošiljati velike količine kripto?

Kako posodobite Ledger Nano X?

Ledger redno izdaja posodobitve za Ledger Nano X za izboljšanje varnosti, funkcionalnosti in podpore kovancev. Pravzaprav so za posodobitev najnovejših kriptovalut potrebne posodobitve vdelane programske opreme. Če želite posodobiti vdelano programsko opremo, v računalnik priključite Nano X in zaženite Aplikacija Ledger Live. Aplikacija bo samodejno prikazala številko vaše različice in prikazala vse razpoložljive posodobitve vdelane programske opreme. Če želite sprožiti posodobitev, kliknite gumb za posodobitev in potrdite namestitev v Nano X s pritiskom na oba gumba, ko se prikaže poziv »dovolite upravitelju knjige« dostop do naprave.

Ledger Nano X vreden nadgradnje?

Ledger Nano X s 119 USD ni proračunska naprava – zahteva določeno ceno, zaradi česar je odločitev za nadgradnjo težja za številne uporabnike. Za mnoge so priročne funkcije prekinjanja poslov – velik zaslon, ki prikazuje celotne naslove kriptovalut in večji prostor za shranjevanje več aplikacij. Če so te funkcije za vas pomembne, je Nano X vreden nadgradnje. Če pa potrebujete le nekaj aplikacij, je ugodnejša izbira Ledger Nano S s 59 USD.

Ledger Nano X v primerjavi z modelom Trezor T

Ledger v primerjavi z drugimi denarnicami za strojno opremo

Največja razlika med Ledger Nano X in Trezor Model T je zaslon in podprti kovanci. Trezor Model T ima lep zaslon na dotik, ki pomaga pri vnosu kode PIN in varnostnih stavkov. Vendar ima Trezor manj podprtih kovancev in običajno projekti najprej izdajo podporo Ledger. Naslednja tabela je primerjava med različnimi denarnicami strojne opreme, vključno z datumom izdaje, zunanjim varnostnim potrdilom (če obstaja), datumom izdaje in našo oceno pregleda.

Na koncu izbira med Ledger Nano X in drugimi strojnimi denarnicami temelji večinoma na 1 vprašanju – ali so kriptovalute, ki jih želite podpirati v napravi. Podpora velikemu številu kovancev je bila vedno glavna prednost Ledgerja, skupaj s podporo brskalnikov v decentraliziranih borzah (Binance DEX, IDEX in Switcheo)

Ocenil 20. aprila 2020 Michael Gu

Posodobljeno 22. novembra 2020: Posodobljene informacije o posojanju z uporabo Ledger Live

Za nakup kliknite spodaj!

{ "@context": "http://schema.org/", "@type": "Izdelka", "blagovno znamko": "Ledger", "ime": "Ledger Nano X", "slike": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/06/Ledger-Nano-X.jpg", "opis": "Ledger Nano X je naslednja generacija strojne denarnice s podporo za pametni telefon, večjim zaslonom in več prostora za shranjevanje aplikacij.", "pregled": { "@type": "Pregled", "naslov": "Pregled denarnice Ledger Nano X: Ali se splača leta 2019", "ime": "Ledger Nano X", "opis":"Ledger Nano X je naslednja generacija strojne denarnice s podporo za pametni telefon, večjim zaslonom in več prostora za shranjevanje aplikacij.", "mainEntityOfPage": "https://boxmining.com/ledger-nano-x-review/", "reviewBody": "Ledger ima eno najrazličnejših podpor za različne kriptovalute, kot so NEO, Vechain in Monero. Ledger nano X s svojo odprto politiko za razvoj projektnih skupin podpira 1100+ različnih sredstev. Mnogo teh sredstev, kot sta Vechain ali NEO, ni mogoče najti pri tekmecih, kot sta Trezor Model T ali KeepKey, zaradi česar je Ledger edina strojna denarnica, ki je na voljo za številne kovance. Pravilo tukaj je, da bo Nano X podpiral enaka sredstva kot Ledger Nano S.", "datumObjavljeno": "2020-4-20", "reviewRating": { "@type": "Ocena", "ratingValue": "4.5", "najslabša ocena":"0", "bestRating": "5." }, "avtor": { "@type": "Oseba", "ime": "Michael Gu" }, "založnik": { "@type": "Organizacija", "ime": "Boxmining", "logotip": { "tip": "ImageObject", "url": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/06/Boxmining-Logo.jpg" }}}, "ponudbe": { "@type": "Ponudba", "priceCurrency": "ameriški dolar", "cena": "119", "url":"https://shop.ledger.com/?r=428b&tracker = nanoxreview" }}

Specifikacije izdelka (tehnične specifikacije)

Specifikacije izdelka Ledger Nano X:

Procesorji ST33J2M0 (varno) + STM32WB55
Kompatibilnost 64-bitni namizni računalnik (Windows 8+, macOS 10.8+, Linux) brez ARM procesorjev. Združljiv tudi s pametnimi telefoni (iOS 9+ ali Android 7+).

Konektor

USB Type-C, Bluetooth 5.0

Baterija

100mAh baterija

Velikost

72 mm x 18,6 mm x 11,75 mm

Podprta sredstva 1100+ Podprta sredstva

Pogosta vprašanja (FAQ)

Ali lahko obdržite svoje kovance pri nadgradnji z Ledger Nano S na Ledger Nano X?

Da. Pri nadgradnji med nastavitvijo izberite možnost »obnovi« in vnesite 24 besedno besedo za obnovitev iz varnostne kopije Ledger Nano S

Ali lahko funkcijo Bluetooth izklopite v Ledger Nano X??

Da, Bluetooth lahko onemogočite na nadzorni plošči. To bo onemogočilo komunikacijo Bluetooth in Ledgerju omogočilo komunikacijo samo prek kabla USB. Do plošče lahko dostopate tako, da pritisnete oba gumba 3 sekunde.

Ali lahko veliko aplikacij namestite na Ledger Nano X??

Ugotovili smo, da lahko Ledger Nano X shrani vseh 73 aplikacij, ki so trenutno na voljo v upravitelju Ledger. Za prihodnje aplikacije je na voljo še več prostora za shranjevanje.

Zakaj se spremeni naslov Ledger Nano X Bitcoin?

Ledger vključuje funkcijo za samodejno ustvarjanje novega Bitcoin naslova vsakič, ko se uporablja stari. To povečuje zasebnost transakcij, saj se za nove transakcije uporabljajo različni naslovi. Stare naslove je še vedno mogoče uporabljati, saj knjiga vsebuje popoln dostop (vključno s prihodnjim dostopom) do teh sredstev.

Kako ustvarite nov javni naslov za prejemanje sredstev

Novi javni naslovi se samodejno ustvarijo, ko se uporabijo stari (naslov prejme ali pošlje transakcijo).

Katera je najnovejša vdelana programska oprema Ledger

Trenutno je najnovejša vdelana programska oprema 1.6.0

Ali bo pandemija koronavirusa (COVID-19) vplivala na Ledger?

Ledger je izdal a izjavo pravijo, da imajo vzpostavljene ukrepe za neprekinjeno poslovanje, ki zagotavljajo, da bodo še naprej imeli zaloge in izdelke, ki jih bodo pošiljali svojim strankam. Vendar imajo nekaj zaostankov na strani storitev za stranke, vendar si prizadevajo, da bi odgovorili na pomisleke strank. Lahko preverite stanje njihovih sistemov tukaj. Neizogibno lahko pride do težav pri pošiljanju izdelkov kupcem, vendar lahko še vedno pošiljajo v večino držav, čeprav imajo nekatere stranke na voljo omejene možnosti pošiljanja. Tukaj preverite, ali to lahko vpliva na pošiljanje v vašo državo.

nadaljnje branje

Ledger objavlja tudi mnenja drugih YouTuberjev, ki si jih lahko ogledate tukaj.

Ste pravkar dobili nov Ledger Nano X? ali ste bili vedno radovedni, kako začeti z Bitcoinom in drugimi kriptovalutami? Oglejte si moj tečaj, ustvarjen v sodelovanju z Jeffom Kirdeikisom iz Uptrennda- Bitcademy: Učite se, vlagajte & Trgovanje z bitcoini – v manj kot eni uri

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me