Telegram Open Network z zamudo, pripravljen vrniti denar vlagateljem v GRAM

Telegram, ena vodilnih aplikacij za pošiljanje sporočil na svetu, je bil prisiljen odložiti predstavitev Telegram Open Network (TON) in izdati žeton GRAM. Telegramovo odprto omrežje je bil eden najbolj vročih projektov leta 2018 in je v treh fazah zbralo več kot 1,7 milijarde dolarjev naložb. Mnogi so na telegramska omrežja gledali kot na način, kako v decentraliziran ekosistem vnesti več množic, kot je imela aplikacija za pošiljanje sporočil 400 milijonov mesečno aktivnih uporabnikov. Žeton $ GRAM naj bi vključili neposredno v aplikacijo Telegram skupaj s podporo za pametne pogodbe. Poleg tega je TON ponudil tudi funkcije pametne pogodbe – ki omogočajo decentralizirano financiranje (DeFi) in druge aplikacije. Prvotno naj bi bila mreža objavljena 30. aprila, toda rusko podjetje je izdalo pismo svojim vlagateljem (v ruščini) 29. aprila, češ da bi bilo treba to preložiti najkasneje drugo leto.

Ta novica je razočaranje mnogih vlagateljev, ki so pričakovali, da bo TON konkuriral projektom, kot je Facebookova tehtnica (prav tako zamuja). Ti projekti se neposredno kosajo z digitalnimi valutami centralnih bank, ki se uveljavljajo z uvedbo kitajskega DCEP. Čeprav so mnogi spremembo datuma izdaje pripisali trenutni pandemiji koronavirusa, ki je svet postavila na kolena, je v resnici regulativni pomisleki.

Pravne težave z ameriško komisijo za vrednostne papirje (SEC)

SEC je ustavil digitalno ponudbo Telegram Open Network leta 2019

V pismu se je trdilo, da je bila odločba sprejeta “v luči nedavne odločbe ameriškega okrožnega sodišča”. Primer, na katerega se sklicujejo, je prejšnji mesec odločitev ameriškega sodnika, da družba ne more nadaljevati s projekti blockchain ali izdati žetonov, dokler ne rešijo spora s Ameriška komisija za vrednostne papirje in borze (SEC). 

Lani oktobra je SEC obtožila Telegram zaradi kršitve zakonov in prodaje grama žetoni nezakonito. Komisijo so Telegram opozorili, potem ko so s prvotno ponudbo kovancev (ICO) svojega žetona Gram zaslužili 1,7 milijarde dolarjev. SEC ni odobril te predprodaje in ni bil v skladu z zakonodajo o vrednostnih papirjih. 

Težave s SEC se Telegram težko otrese. Svoje blok-verige TON so bili prisiljeni odložiti že prej, od oktobra 2019 do aprila 2020. Zdaj so bili primorani odložiti še več. 

Finančne težave

Življenje direktorja Telegrama in ustanovitelja VKontakte Pavla Durova - InsiderPavel Durov, izvršni direktor Telegram Inc.

Ob vsaki zamudi omrežja Telegram in izvršni direktor, Pavel Durov, tudi izgubljajo denar. Zadnja zamuda jih je resnično prizadela. Na pismo vlagateljem bodo tisti, ki so dodali projekt, prejeli 72% svojega denarja. Vendar bodo tisti, ki čakajo na april 2021, dobili 110% začetne naložbe vrnjene. 

Kako pa se denar ali Gramovi žetoni vračajo vlagateljem, je malo v zraku. V pismu so želeli umiriti vlagatelje, ki so se odločili prejšnji petek, rekoč: “Še naprej sodelujemo v razpravah z ustreznimi organi v zvezi s TON in izdajo žetonov prvotnim kupcem.”

V pismu se je nadaljevalo: »Če pridobimo ustrezna dovoljenja pred 30. aprilom 2021, bodo kupci, ki so se odločili za posojilo, imeli nadaljnjo možnost, da prejmejo gram ali potencialno drugo kriptovaluto pod enakimi pogoji kot v njihovih prvotnih kupoprodajnih pogodbah ( dovoljeni z veljavnimi zakonskimi omejitvami). “

Kakor koli že, to ustvarjanje verige blokov in kriptovalut mora biti drago podjetje za Durov, zlasti zdaj se vlagatelji povrnejo. Predsednik uprave Telegrama je v pismu dejal, da bo dolg, ki je nastal z lastniškim kapitalom, odplačeval. 

“Telegram je s 400 milijoni mesečnih uporabnikov in organsko rastjo 1,5 milijona prijav vsak dan najpogosteje prenašana aplikacija za družabna omrežja v 27 državah … Na podlagi ocene storitev za sporočanje na podobnih stopnjah njihove rasti verjamemo, da je Telegram lastniški kapital vrednost bo vsaj nekajkrat presegla skupni znesek njenega potencialnega dolga, ki izhaja iz te ponudbe, “

Pavel Durov

Lažne storitve vračila denarja za Telegram

Fake Telegram Refunds Service je na prvem mestu pri iskanju v Googlu

Po objavi vračila GRAM-a se je pojavilo več prevar, ki ponujajo lažne “Vračila denarja za žetone Telegram”. Te storitve običajno zahtevajo od žrtev, da jih plačajo vnaprej z obljubo večje povračila. Te tipične prevare s kriptovalutami, ki bodo takoj pobegnile s sredstvi žrtve.

Kdaj se bo odprl Telegram Open Network

Glede na najnovejše glasilo za vlagatelje bi bil najzgodnejši datum začetka prodaje TON 2021. TON je utrpel različne zamude zaradi regulativnih težav, na primer v teku preiskave ameriške komisije za vrednostne papirje in borzo (SEC).

Ali obstaja povračilo za GRAM

Za zakonite kupce GRAM-a je za vlagatelje (neameriške) na voljo 110-odstotno nadomestilo in 72% povračilo za ameriške vlagatelje. Upoštevajte storitve Fake Telegram Refund, ki zahtevajo plačilo denarja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me