Top 5 Bitcoin OTC posrednikov: Učinkovito trgujte z velikimi količinami Bitcoinov

Kaj so posredniki Bitcoin Over-the-Counter (OTC)?

Brez recepta (OTC) so subjekti, ki omogočajo nakup in prodajo velikih količin Bitcoinov in drugih kriptovalut. OTC ponujajo več zasebne in prilagojene storitve institucijam in posameznikom z visoko neto vrednostjo, ki potrebujejo visoko stopnjo likvidnosti in zasebnosti. Ključna prednost OTC je, da z njimi ravnajo velik obseg trgovanja, na primer trgovanje 100.000 USD + USD brez zdrs cene. Trgovci, ki prodajajo na prostem trgu, običajno navedejo udarno ceno za celoten blok naročil s takojšnjo izvedbo. To je v nasprotju s trgovanjem na borzah kriptovalut, kjer bodo velika naročila zaradi a pomanjkanje naročil. OTC mize omogočajo institucijam in posameznikom z visoko neto vrednostjo, da kupujejo Bitcoin, ne da bi imeli namensko trgovsko mizo.

OTC pisarne so lahko bodisi regionalno locirane, lokalnim strankam ali globalno. Pogosto večja mesta, kot so Hong Kong, V Tokiu ali New Yorku imajo OTC posredniki, ki servisirajo lokalne stranke. Ti posredniki lahko nudijo zelo prilagojene storitve in celo osebna srečanja. Nasprotno pa globalni OTC-ji, kot je Binance OTC, obravnavajo transakcije prek interneta.

Tradicionalno v borznem svetu OTC mize olajšajo trgovanje z vrednostnimi papirji, ki niso uvrščeni na formalne borze, npr. newyorški borzi.

Prednosti trgovanja prek OTC posrednika

 • Visoka likvidnost – Predani trgovci z OTC miz bodo pomagali povečati likvidnost celotnega trga. To pomeni, da lahko obvladujejo velike bloke naročil
 • Fiksna cena – OTC posredniki bodo predpisali ponudbo za celoten blok naročil. To pomeni, da zdrsa cen ne vpliva na naročila.
 • Preproste možnosti Fiata – Posredniki bodo imeli lokalne bančne račune in včasih lahko sprejmejo celo gotovino.

Slabosti trgovanja prek OTC posrednika

 • Omejen nabor kriptovalut – Pogosto so OTC posredniki specializirani za nekaj kriptovalut. To pomeni, da za razliko od borz ne bodo ponujali več kot 100 trgovalnih parov.
 • Postopek ročnega trgovanja – Trgovce usmrti človeška nasprotna stranka. Ta čas trgovanja bo pogosto omejen na redne uradne ure.
 • Potrebna je velika velikost naročila – Posredniki imajo pogosto minimalno velikost naročila, na primer 100.000 USD, s katerimi se trguje v določenem časovnem obdobju.

Kako delujejo OTC posredniki

OTC mize imajo mrežo kupcev in prodajalcev. Trgovanje sami olajšujejo OTC posredniki, ki bodo poiskali in se pogajali z morebitnimi kupci in prodajalci prek računalniških omrežij ali po telefonu. To je v nasprotju s trgovanjem na borzah, kjer so cene in knjige naročil javno dostopne. Za mize OTC se bodo njihovi posredniki dogovorili za trgovinsko ceno. Trgovine tudi niso javno navedene, kar strankam zagotavlja zasebnost.

Zato je za popolno razumevanje dogajanja na trgih kriptovalut pomembno upoštevati, kaj se dogaja tudi na mizah OTC. To je zato, ker se z njimi dnevno dogajajo velike transakcije.

Bitcoin OTC vs Borze

Izbira, ali uporabiti Bitcoin OTC ali Exchange, je v veliki meri odvisna od obsega naročil. Velikim igralcem, ki želijo kupiti ali prodati velike količine kriptovalut, je bolje, če uporabljajo OTC posrednika. To pa zato, ker ena borza (ne glede na to, kako velika) ne bo imela likvidnosti, potrebne za zapolnitev velikih blokov naročil. Raziskave so pokazale, da lahko prodajna naročila v višini 30 milijonov dolarjev znatno zavirajo ceno kriptovalute in tako povzročijo zdrs 5-10%. Ta znesek je veliko večji od provizij, ki jih zaračunavajo OTC posredniki. Druga prednost uporabe OTC je, da lahko ponudijo, da zaklenejo določeno ponudbo z možnostjo poznejše poravnave. To daje ljudem dodatno prilagodljivost pri premikanju sredstev iz bank ali hladilnic (kot je Ledger Nano X).

Vendar pa je odvisno od tega, kdo ste, ena od zgornjih ali spodnjih strani OTC-jev ta, da niso pregledni. Torej, medtem ko lahko z branjem njihovih poročil (če obstajajo) poskusite oceniti, ali je na OTC mizi veliko trgovinskega toka, nikakor ne morete preveriti, ali so resnična. Po drugi strani pa lahko trgujete zasebno v primerjavi z borzami.

Kako trgovati z bitcoini z OTC posredniki

Ta priročnik opisuje splošne korake pri trgovanju z borznimi posredniki. Na splošno posredniki ponujajo podobne izkušnje pri vstopu in trgovanju. Pomembno je vedeti, da bodo vsi posredniki zahtevali preverjanje vaše identitete, znano kot Spoznaj svojega kupca (KYC) registracijo. Poleg tega bodo posredniki preverili vir sredstev za preprečevanje pranja denarja.

Potreben čas: 3 dni.

Kako trgovati z Bitcoin OTC posredniki

 1. Prijava

  Prijavite se pri posredniku prek spletnega mesta, e-pošte, klica ali osebnega srečanja. Običajno bodo vprašali o vrsti in količini kriptovalut, ki bi jih radi prodali.

 2. Na krovu

  Vsak posrednik bo od vas zahteval, da izpolnite vkrcane dokumente in pravne omejitve odgovornosti. Prav tako vas bodo prosili, da predložite različne vrste dokumentacije, kot so vladna izkaznica, dokazilo o prebivališču in dokazilo o dohodku.

 3. Komunicirajte

  Ko se vkrcate, vam bodo dali komunikacijski kanal. Običajno je to vključevalo platformo za sporočanje, kjer lahko zahtevate ponudbe za naročila, kot so:

  Vi: “Rad bi kupil 100 Bitcoinov”

  Trgovec: “Ponudimo lahko 100 BTC po ceni 8123 USD na BTC”

 4. Potrdite trgovino

  Izberete lahko, ali boste sprejeli ponudbo cen ali ne. Če se strinjate, je trgovina takoj potrjena in trgovina vam bo posredovala naslov za polog.

 5. Trgovina zaključena

  Ko je depozit prejet, naročilo ni v celoti izvedeno in prejeli boste posel

Vrhunski OTC posredniki po vsem svetu

Pri trgovanju z OTC posredniki je pomembno, da uporabljate samo zaupanja vredne in regulirane posrednike. To je pomembno zaradi velikih velikosti transakcij – ne želite, da bi se zaradi transakcij odložili ali celo prevarali. Sestavili smo seznam največjih OTC posrednikov po vsem svetu

Bitcoin OTC na Kitajskem in v Hong Kongu

Bitcoin OTC posredniki igrajo zelo pomembno vlogo na Kitajskem zaradi vladne prepovedi izmenjave kriptovalut. Na Kitajskem zaradi spremembe zakonodaje leta 2017 ni več dovoljeno upravljati borze kriptovalut. Zaradi tega so velike kitajske borze, kot so OKex, Binance, Genesis Block in Huobi, delovale v tujini ali kot OTC posredniki..

Trenutno so posredniki za OTC Bitcoin zakoniti na Kitajskem. Delujejo tako, da neposredno povezujejo kupce in prodajalce Bitcoinov. Vendar so kitajske finančne institucije, kot npr Alibabin Alipay distancirali od transakcij OTC in izjavili, da bodotakoj ustaviti ustrezne plačilne storitve“.

Obstaja več poročil o tem @Alipay ki se uporabljajo za transakcije z bitcoini. Da ponovim, Alipay natančno spremlja transakcije, ki se prodajajo brez recepta, da bi ugotovil nepravilno vedenje in zagotovil skladnost z ustreznimi predpisi. Če se ugotovi, da so kakršne koli transakcije povezane z bitcoinom ali drugimi virtualnimi valutami, @Alipay takoj ustavi ustrezne plačilne storitve.

Uradnik AliPay izjavo

Intervju z OTC posredniki

Potuj z mano do Genesis Block v Hongkongu, da vidim, kaj se dogaja s trgovanjem v zakulisju in Over The Counter (OTC).

Pranje denarja in kriminalna dejavnost brez recepta

Eno največjih pomislekov OTC posrednikov in trgovanja je tveganje izpostavljenosti kriminalnim skladom. To je zato, ker lahko pisarne OTC, ki ne opravijo ustrezne skrbnosti pri virih sredstev, pridejo v stik z umazanimi kovanci. V poročilu za leto 2020 podjetje za raziskave kriptovalut Chainalysis je objavil poročilo o pranju denarja v menjalniškem in OTC prostoru. Poročilo je nekaterim OTC-jem očitalo nezakonito jemanje sredstev za pranje zasebnih strank. Da se zaščitite pred takimi dejavnostmi, poskrbite, da trgujete z zakonitimi posredniki, ki imajo ustrezen KYC. Poleg tega nikoli ne kupujte Bitcoinov s popustom, ponujenih na družbenih omrežjih, kot sta Instagram ali Facebook.

Pogosta vprašanja (FAQ)

Ali bodo OTC posredniki sprejemali gotovino?

Pogosto imajo OTC posredniki možnost gotovine – tako za nakup kot prodajo Bitcoinov. Pomembno je vedeti, da je za večje količine gotovine potrebna registracija KYC. Poleg tega se lahko zahteva tudi dokazilo o sredstvih.

Ali posredniki OTC zahtevajo mojo identiteto?

Da bi upoštevali zakone o preprečevanju pranja denarja, bodo OTC posredniki zahtevali, da predložite uradno dokumentacijo, kot so identiteta, dokazilo o naslovu, izpiski bančnih računov, dokazila o dohodku ali dokazila o sredstvih.

Ali obstaja omejitev Bitcoinov?

Večina OTC nima največje omejitve količine Bitcoinov, ki jo lahko kupite ali prodate. Velikosti naročil 100 ali več BTC so običajni kraj za te posrednike. Vendar pa bodo nekateri posredniki imeli minimalno velikost naročila, na primer 100.000 USD.

Kako anonimno (zasebno) kupujem Bitcoin?

Najboljši način za nakup Bitcoina brez zapisa je gotovina ali transakcije med enakovrednimi uporabniki. Pomembno je vedeti, da to vključuje tveganje, saj boste morali narediti svoj KYC in v prihodnosti morda ponuditi dokazilo o sredstvih.

Ali obstajajo OTC za Altcoins?

Obstajajo OTC storitve za altcoin in celo kovance, ki še niso uvrščene na borze. Ti OTC-ji bodo delovali podobno kot povezovalci – ujemanje prodajalcev in kupcev določenega sredstva. Tak primer je Silverway – platforma OTC za trgovanje in platforma za združevanje poslov.

Kako najdem količino, ki jo obravnavajo OTC?

OTC-ji niso dolžni posredovati podatkov o trgovanju, kot so dnevne količine, cene ali knjige naročil. Vendar nekateri OTC ponujajo letna poročila ali objave v spletnih dnevnikih ki vsebujejo združene podatke o količini.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me