YF Link ($ YFL): Želite združiti najboljše Chainlink ($ LINK) in Yearn Finance ($ YFI)?

Povezava YF ($ YFL) združuje žeton $ LINK podjetja Chainlink z mehanizacijo kmetovanja / likvidnostnega rudarjenja $ YFI podjetja Yearn Finance. Izhodišče tega projekta je bilo, da bi ga lahko prilagodili navdušencem Chainlink, znanim kot “Link Marines”. Glede na to, da je žeton LINK že leta 2020 do zdaj dobro posloval s cenami od 2 do 15 dolarjev, tako Link Marines kot druge navdušence nad kriptovalutami seveda zanima, kaj je YF Link in kaj je lahko ponudil. V tem članku si bomo torej ogledali ozadje povezave YF, funkcije in kako pridobiti njihov izvorni žeton $ YFL.

Ozadje in zgodovina povezave YF

Povezava YF je bila prekinjena s pogodbo Yearn.Finance ($ YFI) Yearn, tako da jo je spremenila tako, da je sprejela LINK namesto žetonov yCRV. Gre za projekt v skupnosti, ki so ga zagnali navdušenci Chainlink, natančneje “Bobby Shaftoe” in 4 drugi anonimni razvijalci, ki so v Medium post objavili obstoj projekta in njegovih podrobnosti.Ideja YFLINK se je rodila“7. avgusta 2020. Ker je bilo treba žetone LINK zakleniti, da se ustvari donos, se domneva, da je zagon YF Link pozitivno vplival na cene LINK, saj se je povpraševanje po teh žetonih povečalo. V nekaj dneh po objavi Medium so se cene za LINK $ skoraj podvojile.

Povezava YF na kratko (Zasluga za sliko: YFLINK)

Precursor – Yearn.Finance ($ YFI)

Predhodnik YF Link, Yearn Finance (YFI), je Andre Cronje uvedel 17. julija 2020 kot eksperiment v pridelavi donosa in likvidnostnem rudarjenju. Deluje tako, da uporabnikom omogoča, da zagotovijo sredstva za pametno pogodbo, ki se nato samodejno porazdelijo med posojilne protokole dYdX, Aave in Compound, optimizirane za največji donos.

V zameno uporabniki zaslužijo donosne dobičke in pridobijo žetone YFI. Žeton YFI se uporablja za upravljanje. Skupno obstoječih žetonov YFI je 30.000.

Več o vpogledih Andreja Cronja v prostor DeFi v njegovem intervjuju za FTX exchange.

Kako deluje YF Link?

YFL-ov žeton YF Link zagotavlja likvidnost za skupine LINK na več protokolih za decentralizirano financiranje (DeFi), kot so Aave, Balancer in Curve Finance. Uporabniki zagotavljajo sredstva tako, da jih deponirajo v te protokole, ki nato vlagateljem ustvarijo donosni dobiček. Ti uporabniki, torej ponudniki likvidnosti, prejmejo žetone YFL kot nagrado, s temi žetoni YFL pa se lahko trguje na borzah, kot je Uniswap.

Znesek nagrad je odvisen od količine zagotovljene likvidnosti in trajanja vplačila. Čeprav so sredstva uporabnikov zaklenjena, jih je mogoče kadar koli dvigniti.

Nekateri pa preprosto špekulirajo z žetoni YFL in z njimi trgujejo na borzah.

Koncepti

Dva temeljna koncepta, uporabljena v YF Link, sta pridelava donosa in rudarstvo likvidnosti. Oba skupaj sinergijsko spodbujata uporabnike k zagotavljanju likvidnosti. Kot bomo videli kasneje, se ta dva koncepta združita, da kmetom omogočita, da zaslužijo nagrade in s temi dejavnostmi lahko pridobijo koristi.

Donosno kmetovanje

Donosno kmetovanje je metoda uporabe sicer nedejavnih sredstev v koristne namene. Vključuje odvzem sredstev uporabnikom, njihovo posojanje različnim protokolom v zameno za pridobitev večjega premoženja, kot je bilo sprva predvideno.

Rudarstvo likvidnosti

Likvidnostno rudarstvo je variacija pridelave donosa, ki ponudnikom likvidnosti omogoča, da poleg običajnih nagrad donosov pridobijo še eno sredstvo upravljanja..

Žeton YFL

Žeton $ YFL je izvorni žeton za YF Link z največjo ponudbo 75.000 žetonov. Treba je opozoriti, da so celo ustvarjalci YF Link rekli, da je treba žeton ovrednotiti na nič.

Žeton YFL naj bi se uporabljal za namene upravljanja, to pomeni, da imetnikom omogoča predložitev predlogov za glasovanje in odločanje. Na primer, eden prvih upravnih predlogov je razpis tekmovanja za POVEZAVE.

Na začetku je skupno 6 bazenov oddajalo žetone YFL z različnimi parametri. Emisija žetonov bo trajala približno 15 tednov, večina emisij pa se bo zgodila v prvih 4 tednih. Po uvedbi pogodb YF Link so ustvarjalci zažgali pogodbene ključe, tako da nihče ne more spremeniti tega urnika emisij.

YF Link Pools: Kakšna je razlika?

Kot je bilo omenjeno v zgornjem oddelku, je bilo ob prvi uvedbi pogodb YF Link skupno 6 združenj oddajalo žetone YFL. Upoštevajte, da so 22. avgusta 2020 skupine 0, 1 in 2 izčrpale nagrade YFL, to pomeni, da z vložki v te bazene ne morete kovati nobenih novih žetonov YFL.

Skupina 0, imenovana tudi Genesis pool (Na voljo 15.000 žetonov YFL)– uporabniki navedejo LINK in YFL se vrne. Ta bazen je izčrpal nagrade YFL.

Skupina 1 POVEZAVA Balancer pool (Na voljo 15.000 žetonov YFL)– uporabniki zagotovijo LINK in YFL se pošlje v Balancer pool. Uporabniki dobijo žetone BPT in jih posredujejo v sklad YF Link. Nato se vrneta YFL in BAL. Ta bazen je izčrpal nagrade YFL.

Pool 2 yCRV Balancer pool (Na voljo 15.000 žetonov YFL)– uporablja yCRV. Vrnitve vključujejo YFL, BAL, obresti od krivulje protokola in žetone CRV. Ta bazen je izčrpal nagrade YFL.

Bazen 3 POVEZAVA Aave bazen (Na voljo 15.000 žetonov YFL)– uporabniki posredujejo LINK in ga položijo na Aave.com, da dobijo žetone LINK. Nato dobite te žetone aLINK in jih položite v aLINK balancer sklad z YFL. Od tega bodo uporabniki dobili žetone BPT, ki jih bodo lahko vložili v sklad YFL. Na koncu lahko uporabniki zaslužijo obresti YFL, BAL in AAVE.

Skupina 4 Upravni sklad (Na voljo 20.000 žetonov YFL) – Ta bazen bo na voljo 26. avgusta 2020 ob ​​1400 (UTC). Uporabniki morajo vložiti YFL, da lahko glasujejo v pogodbi o upravljanju za čas glasovanja. Uporabniki so nagrajeni z več žetoni YFL.

Bazen 5 Nenamerni bazen (Na voljo 5000 žetonov YFL)– ekipa je ta bazen naključno razporedila. Ustvarjalci bodo iz tega bazena kopali, da bi izpolnili svoje obveznosti v zvezi z zgodnjim rudarskim programom in morebitne druge namene, ki jih je treba napovedati.

Zaključek

YF Link je zanimiva različica Yearn.Finance. Verjetno bo povečala tudi uporabnost in likvidnost žetonov LINK. Nekateri analitiki jo celo označujejo za “manjkajočo povezavo” med dvema najpogosteje uporabljanima protokoloma DeFi – Chainlink in Yearn.Finance.

Od uvedbe projekt deluje normalno brez napak in izkoriščanja. V kratkem času je zbral impresivno Total Value Locked (TVL). To lahko celo postane protokol za uporabnike, ki želijo v prihodnosti vložiti žetone LINK za nagrade.

Serija decentraliziranih financ (DeFi): vadnice, vodniki in drugo

Z vsebino tako za začetnike kot za naprednejše uporabnike si oglejte našo serijo YouTube DeFi, ki vsebuje vadnice o OSNOVNIH ORODJIH, ki jih potrebujete za trgovanje v prostoru DeFi, npr. MetaMask in Uniswap. Pa tudi poglobitev v priljubljene teme DeFi, kot sta Reef.finance ($ REEF) in Polkadot ($ DOT)

Serija DeFi na tej spletni strani zajema tudi teme, ki jih YouTube ni preučeval. Za uvod o tem, kaj je DeFi, si oglejte Pregled decentraliziranih financ (DeFi): Vodnik po NAJVEČJEM trendu v kriptovalutah

Vadnice in vodiči za ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • Vodič za MetaMask: Kako nastaviti račun? PLUS nasveti in vdori za napredne uporabnike
 • Uniswap pregled in vadnica: vodnik za začetnike ter napredni nasveti in triki
 • Vodič in pregled serumskega DEX
 • Razloženo SushiSwap ($ SUSHI)
 • 1inch Exchange, Mooniswap in Chi GasToken: popoln pregled in vodnik

Za podrobnejše informacije o drugih specifičnih projektih DeFi si oglejte naše vodnike za žetone DeFi. Tu je nekaj naših najbolj POPULARNIH vodnikov:

 • DOVOLJENO ($ LEND)
 • Pregled Ampleforth ($ AMPL): Bistveno vodilo tega protokola DeFi
 • ChainLink ($ LINK) vodič: Ključna povezava v prostoru DeFi
 • Cream Finance ($ CREAM): Kaj je to?
 • Vodnik za krivulje financiranja ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Revolucionarni ponudnik likvidnosti na verigi
 • Linear Finance ($ LINA): Prihodnost sintetičnih borz?
 • Polkadot ($ DOT): Vse, kar morate vedeti o ljubljencu DeFi na Kitajskem
 • RAMP DeFi: Kako odklene vrednost vloženega premoženja?
 • Reef Finance ($ REEF): platforma All-in-One Defi
 • Solana ($ SOL) je pojasnila
 • Grafikon ($ GRT) – naslednja stopnja decentraliziranih aplikacij
 • Razloženo Trustswap ($ SWAP) – Naslednja generacija transakcij DeFi
 • Hrepenite po financiranju združitve ekosistema DeFi
 • Wing Finance ($ WING) – kreditna platforma DeFi za posojanje

Več video posnetkov in člankov bo kmalu na voljo v sklopu naše serije DeFi, zato se obvezno PRIJAVITE na našo Youtube kanal in (za zdaj) BREZPLAČNO tedensko glasilo tako da boste lahko obveščeni takoj, ko pridejo ven!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me