YFI Yield Farming z yEarn Pool

Donosno kmetovanje je priljubljena metoda, s katero lastniki kriptovalut pridobivajo pasivni dohodek. Vključuje izkoriščanje različnih spodbud za zaklepanje (tudi vložitev) različnih kriptovalut. Ta članek se osredotoča na kmetovanje donosa za žeton $ YFI, ki je postal najučinkovitejši pridelovalni bazen.

Projekt yEarn ima je lansiral svoj žeton za upravljanje – $ YFI – ta teden je prizor kmetovanja donosa decentraliziranih financ (DeFi) prišel v blaznost. Od tega članka bo vstavljanje stabilnih kovancev (USDT, USDC, DAI ali TUSD) v Y-bazen prineslo astronomsko 896% letni odstotek donosa (APY). To je posledica spodbujevalnega žetona $ YFI, ki se razdeli imetnikom vloženih žetonov, zaradi česar je to trenutno najboljši kmetijski sklad z donosom. To je sprožilo ogromno zanimanja za oba iskanja upravljalnega žetona $ YFI (trenutno v trendu coingecko). Od začetka prodaje žetonov je bilo v Y zbirko položenih več kot 60 milijonov dolarjev novega kapitala. Izračunajte donos z uporabo skupnosti orodje za kmetovanje.

OPOZORILO: Pridelovanje pridelkov vključuje veliko tveganje zaradi eksperimentalne narave omrežja Ethereum s potencialno neodkritimi kritičnimi ranljivostmi. Nikoli ne stavite na kmetijo več, kot si lahko privoščite izgubiti. To ni finančno svetovanje.

Kaj je bazen yEarn (iEarn)

YouTube plakat

Skupina iEarn “Y” je agregator donosa – svoj kapital samodejno vlaga v različne projekte DeFi – izbere tiste z najvišjim donosom in donosnostjo naložbe. Kot protokol DeFi pametna pogodba obdrži vložena sredstva – zaradi česar projekt ni skrbniški. Bazen je sestavljen iz 4 različnih stabilnih kovancev – USDT, USDC, DAI in TUSD – s skupno več kot 103 milijoni USD valutnih rezerv (Sredstva v upravljanju – AUM). Te rezerve se nato izposodijo različnim protokolom, ki ponujajo najboljše stopnje donosa, vključno z Compound, Aave in dYdX. yPooli veljajo za bolj tvegane kot drugi izdelki DeFi, kot je Compound, ker posojajo kapital vrsti protokolov – ki bi lahko bili sami ranljivi za kritične ranljivosti.

Kako zaslužiti žeton YFI

Obstajata dva bazena, ki nagrajujeta žeton YFI za vložke. Prvi in ​​najlažji dostop do baze je Y Pool na krivulji.Fi. Ta sklad je zbirka stabilnih kovancev, ki se samodejno vlagajo v različne posojilne protokole. Ta vrsta bazena se običajno šteje za večje tveganje zaradi možnih ranljivosti, ne samo z lastno pametno pogodbo, temveč tudi z drugimi pametnimi pogodbami.

Možnost pologa in vložka na Krivulja.Fi

Kako zaslužiti YFI žetone

Na žalost se je “Yield Farming” za žeton YFI končalo. Ko je bil YFI prvič predstavljen, je bilo vseh 30.000 žetonov razdeljeno med zainteresirane strani na platformi https://ygov.finance/staking. Čeprav so sprva obstajali načrti za distribucijo več žetonov, so bili vsi poskusi, da bi to storili, v upravnem odboru Y zavrnjeni. To pomeni, da je malo verjetno, da bodo novi žetoni $ YFI distribuirani v prihodnosti. Drugi žetoni, kot sta YFII in YFV, imajo še vedno porazdelitev žetonov za pridelovalce.

Kaj je žeton YFI

SlikaDobiček likvidnostnega ponudnika na Y Pool

YFI je žeton upravljanja za yEarn (prej znan kot iEarn). Imetniki žetonov imajo pravico glasovati o prihajajočih odločitvah o upravljanju omrežja – na primer o morebitni ustavitvi povsem nove distribucije žetona. Ustvarjalec YFI, Andre Cronje (@AndreCronjeTech) je izjavil, da žeton nima nobene lastne vrednosti.

“Izdali smo YFI, popolnoma brezvreden žeton za dobavo 0. Ponovno ponovimo, ima 0 finančnih vrednosti “

Andre Cronje

Glede na to so trenutni val valov in dinamika žetonov povečali vrednost žetona. Žeton sledi modelu “Governance”, kjer njegova vrednost izhaja iz glasovanja o tem, kam bo protokol nadaljeval. Za povrh pa še spodbuden Balancer pool (YFI 2%, DAI 98%) zahteva vložitev $ YFI, ki zaklene nadaljnjo ponudbo. Preprosto povedano, kmetje DeFi zaklepajo YFI in DAI, da bi prejeli žetone BPT, ki bi jih lahko postavili na ygov.finance, da bi pridobili dodatnih $ YFI. Ta vrsta cikličnega kmetovanja ustvarja psevdoponzinomiko in lahko vodi do potencialno katastrofalnih rezultatov.

Opozorilo izravnalnika & novo tveganje kovanja kovancev

Eno od tveganj, ki ga je ekipa ublažila, je bilo izdajanje žetonov. Trenutno obstaja največ 30.000 žetonov YFI. V začetku tega tedna je bilo ugotovljeno, da obstaja glavni ključ, ki je razvijalcu YFI Andreju Cronjeju omogočal kovanje novih kovancev in potencialno poplavitev trga z novimi kovanci. Če bi to storil, bi bilo mogoče, da bi na Balancerju vzel celoten Pool # 2 in Pool # 3, s skupno več kot 150 milijoni USD. Na srečo se to ni zgodilo, saj je hitro ustvaril naslov z več podpisi, ki zahteva, da se imetniki ključev 6/9 strinjajo s kovanjem novih žetonov. Namen tega je odstraniti enostransko tveganje, saj se mora 6 od 9 imetnikov ključev strinjati z ustvarjanjem novih kovancev. Poleg tega bo imela skupnost tudi, če se strinjajo, tri dni vnaprej, preden se kar koli zgodi.

Na splošno je dolgoročni cilj YFI prepustiti nadzoru celotne ponudbe YFI in distribuciji skupnost. Glasujoči vidik YFI bo omogočil, da se žetoni vladnih organov odločijo, kdo bo s platformo.

Ustavitev distribucije YFI

Distribucija žetonov $ YFI se bo začasno ustavila, ko se pripravljajo nove pogodbe. Časi ustavljanja bazenov so naslednji:

Viri:

yEarn dokumentacija – http://docs.yearn.finance

yUpravljanje in vložki – https://ygov.finance

Informacije o bazenu / kalkulator: https://yieldfarming.info/

Vodnik krivulje na bazenih – https://guides.curve.fi/how-to-choose-the-right-curve-pool-for-you/

Poročilo Coindesk: https://www.coindesk.com/troll-token-why-defi-yield-farmers-are-now-all-about-yfi

Serija decentraliziranih financ (DeFi): vadnice, vodniki in drugo

Z vsebino tako za začetnike kot za naprednejše uporabnike si oglejte našo serijo YouTube DeFi, ki vsebuje vadnice o OSNOVNIH ORODJIH, ki jih potrebujete za trgovanje v prostoru DeFi, npr. MetaMask in Uniswap. Pa tudi poglobitev v priljubljene teme DeFi, kot sta Reef.finance ($ REEF) in Polkadot ($ DOT)

Serija DeFi na tej spletni strani zajema tudi teme, ki jih YouTube ni preučeval. Za uvod o tem, kaj je DeFi, si oglejte Pregled decentraliziranih financ (DeFi): Vodnik po NAJVEČJEM trendu v kriptovalutah

Vadnice in vodiči za ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • Vodič za MetaMask: Kako nastaviti račun? PLUS nasveti in vdori za napredne uporabnike
 • Uniswap pregled in vadnica: vodnik za začetnike ter napredni nasveti in triki
 • Vodič in pregled serumskega DEX
 • Razloženo SushiSwap ($ SUSHI)
 • 1inch Exchange, Mooniswap in Chi GasToken: popoln pregled in vodnik

Za podrobnejše informacije o drugih specifičnih projektih DeFi si oglejte naše vodnike za žetone DeFi. Tu je nekaj naših najbolj POPULARNIH vodnikov:

 • DOVOLJENO ($ LEND)
 • Pregled Ampleforth ($ AMPL): Bistveno vodilo tega protokola DeFi
 • ChainLink ($ LINK) vodič: Ključna povezava v prostoru DeFi
 • Cream Finance ($ CREAM): Kaj je to?
 • Vodnik za krivulje financiranja ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Revolucionarni ponudnik likvidnosti na verigi
 • Linear Finance ($ LINA): Prihodnost sintetičnih borz?
 • Polkadot ($ DOT): Vse, kar morate vedeti o ljubljencu DeFi na Kitajskem
 • RAMP DeFi: Kako odklene vrednost vloženega premoženja?
 • Reef Finance ($ REEF): platforma All-in-One Defi
 • Solana ($ SOL) je pojasnila
 • Grafikon ($ GRT) – naslednja stopnja decentraliziranih aplikacij
 • Razloženo Trustswap ($ SWAP) – Naslednja generacija transakcij DeFi
 • Hrepenite po financiranju združitve ekosistema DeFi
 • Wing Finance ($ WING) – kreditna platforma DeFi za posojanje

Več video posnetkov in člankov bo kmalu na voljo v sklopu naše serije DeFi, zato se obvezno PRIJAVITE na našo Youtube kanal in (za zdaj) BREZPLAČNO tedensko glasilo tako da boste lahko obveščeni takoj, ko pridejo ven!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me