YFV Finance Donosno kmetovanje

YFV (YFValue) je žeton za upravljanje, ki ga navdihuje YEarn in je nagrajen kmetom, ki prinašajo kriptovalute (znani tudi kot rudarji likvidnosti). YFV deluje kot a DeFi agregator donosa – izdali bodo izdelek, podoben “Vault”, ki bo uporabil različne strategije za gojenje donosa DeFi. $ YFV v kovancu za upravljanje na platformi, ki bo uporabljena za glasovanje o odločitvah decentralizirane avtonomne organizacije (DAO). YFV se loči tako, da kuje tudi dva elastična kovanca, $ vUSD in $ vETH – kovanci, ki se bodo preusmerili v ciljno ceno USD oziroma Ethereum. Ti žetoni bodo delovali podobno kot “Ampleforth” v smislu ponovne podpore. Ekipa, ki stoji za projektom, se je odločila, da ostane anonimna.

Uradna spletna stran za YFV je https://yfv.finance.

Povzetek

 • YFValue deluje kot agregat DeFi Yield in sprosti izdelek, podoben trezorju, ki bo uporabil različne strategije za gojenje donosov DeFi..
 • Obstajata dve vrsti združenj za gojenje $ YFV: Seed Pool v2 in Balancer Pool.
 • Kmetijstvo $ YFV ustvarja tudi $ vUSD in $ vETH – te se preusmerijo na ciljne cene USD oziroma Ethereuma.
 • $ YFV deluje kot upravljalni žeton za glasovanje o odločitvah v zvezi s projektom. Nekateri žeton trgujejo tudi na borzah.

Kako kmetujete $ YFV

Donosni kmetje lahko kmetujejo $ YFV v dveh vrstah združenj:

1. možnost: Seed Pool v2. To je vaš klasični donosni kmetijski sklad – žetoni so vloženi v sklad in $ YFV se bo sčasoma razdelil. Ne obstaja nevarnost trajne izgube

 1. Prijavite se https://yfv.finance/
 2. Povežite svojo denarnico
 3. Na strani »Seed Pool v2« položite USDT, USDC, TUSD ali DAI (tj. Stabilkovance)
 4. Kliknite gumb Žeton vložka.

Možnost 2: Balancer Pool. To je skupina z večjim tveganjem, kjer se sredstva dodajo v likvidnostni sklad Balancer. To pomeni, da se bodo sredstva aktivno uporabljala pri avtomatiziranem trženju in lahko tveganje za trajno izgubo. Na YFV je skupno 8 Balancer Pool. Za namene te vadnice si oglejmo primer uporabe skupine WETH Balancer WETH: YFV.

 1. Zavijte Ethereum v $ WETH z uporabo ETH->WETH orodje na stranski vrstici https://pools.balancer.exchange/#/pool/0x10DD17eCfc86101Eab956E0A443cab3e9C62d9b4
 2. Stavite WETH & YFV v likvidnostnem skladu Balancer https://pools.balancer.exchange/#/pool/0x10DD17eCfc86101Eab956E0A443cab3e9C62d9b4
 3. To bo ustvarilo žetone BPT
 4. Vstavite žetone BPT https://yfv.finance/stake v “Bilanca (YFV-WETH)” Bazen

Kako zahtevati YFV

Na glavni strani boste zlahka videli, koliko ste vložili v posamezen sklad, koliko YFV se zahteva in donosnost naložbe v USD.

Bazeni YFVBazeni YFV

 • Če želite pridobiti nagrade, kliknite v sklad. Tam boste videli več pomembnih informacij:
 • Next Epoch: Ko bodo izplačane vaše naslednje nagrade.
 • Vaša predvidena 24-urna nagrada: Ocenjeni zaslužek YFV v 24 urah.
 • Nagrade so na voljo: koliko žetonov YFV je na voljo za zbiranje.

Staking pool (kreditna slika: Denome)

Nagrade YFV lahko zahtevate s preprostim klikom na „Zahtevaj nagrade“. Vendar, to zahteva pristojbine za plin zato morate najprej razmisliti o pristojbinah za bencin, ki jih plačate, da najprej vložite svoje žetone itd. in se odločite, ali se vam splača zbirati nagrade.

Kako ljudje zaslužijo z YFV? Kaj naj naredim z žetoni YFV?

Kaj je torej namen gojenja vseh teh žetonov YFV? YFV je žeton upravljanja protokola YF Value. To pomeni, da lahko imetniki žetona YFV z njim določijo in posodobijo funkcionalnost protokola YFV ter spremenijo ali posodobijo hitrost distribucije žetonov YFV. Tisti, ki sodelujejo v združenjih YFV, imajo pravico glasovati v verigi za stopnjo distribucije. Konec vsakega tedna se bo samodejno preštelo skupno število glasov in samodejno spremenila stopnja distribucije YFV.

Po drugi strani pa lahko svoje žetone trgujete tudi za ETH ali USDT na borzah, kot so Uniswap, Balancer, Hotbit, BKEX in Bilaxy. Spodnji grafikon prikazuje vrednost YFV / USD.

Kaj je vUSD in vETH?

Kot lahko vidite v zgornjem razdelku »Kako zahtevati YFV«, vam vložitev YFV poleg žetonov YFV daje tudi žetone vUSD in vETH. Skupno bo 1.000.000 vUSD in 1.000 vETH razdeljenih v vse dohodkovne kmetijske bazene glede na njihov odstotek. Po navedbah YFV bodo vUSD in vETH, ko bodo vsi skladi izčrpani iz YFV, uporabili vir podatkov oracle, da se bodo ujemali s cenama USD in ETH. Podobno kot Ampleforth (AMPL) bo tudi vUSD in vETH preoblikovan vsakih 24 ur..

YFV Kmetijska tveganja

Največje tveganje za kmetovanje YFV izhaja iz morebitnih ranljivosti v pogodbi o vložku. 30. avgusta 2020 YFV napovedal da je revizija protokola YFV uspešno zaključila skupina Arcadia. Po navedbah YFV je revizija odkrila majhno število vprašanj majhne resnosti v zvezi s kakovostjo kode in zdravjem. Najdenih ni bilo nobenih težav z visoko ali kritično resnostjo. Najdete pismo Arcadia in povzetek revizijskega poročila tukaj.

Vprašanje je tudi omejena ponudba žetonov YFV. Kdajkoli bo samo 21.000.000 žetonov YFV, zato je del (zaznane) vrednosti žetona posledica njegove omejene ponudbe. Toda kaj se zgodi, ko je vsak žeton YFV izkopan ali distribuiran? To ni znano in treba je omeniti, da YFV trenutno podpira katero koli drugo sredstvo.

Tveganje kovanja

Eden največjih pomislekov glede YFV je bila prisotnost minterskih ključev – ki bi lahko ustvarili neskončno število žetonov $ YFV. Razvijalci so navedli, da so vsi ključi minterja zgoreli, bazeni, ki bi lahko kovali nove žetone, pa so odstranili tudi funkcije kovanja.

YFV je pred tem tudi potrdil in obravnaval pomisleke članov skupnosti, da obstaja kovanje ključnega nadzora in izkoriščanje, povezano z vUSD in vETH, ki bi omogočilo zaklepanje sredstev. YFV je to odpravil tako, da so ključe za kovanje hranili, dokler niso uspeli povrniti sredstev, ki so jih nekateri uporabniki morda izgubili s kmetovanjem v Poolu 0. Po tem je ekipa ključe upravljanja vETH in vUSD prenesla iz protokola YFV na več članov skupnosti na varnem pridržanju. Izbrani člani skupnosti so bili: Reuben Yap (direktor Zcoin), DeFi Dude, Matthew Neimerg (izvršni direktor Cardinal Cryptography), TQT, Ian Ocasio in jaz.

Več informacij

YFV Github

YFV Medij in novice

YFV Telegram

YFV Neskladje

Serija decentraliziranih financ (DeFi): vadnice, vodniki in drugo

Z vsebino tako za začetnike kot za naprednejše uporabnike si oglejte našo serijo YouTube DeFi, ki vsebuje vadnice o OSNOVNIH ORODJIH, ki jih potrebujete za trgovanje v prostoru DeFi, npr. MetaMask in Uniswap. Pa tudi poglobitev v priljubljene teme DeFi, kot sta Reef.finance ($ REEF) in Polkadot ($ DOT)

Serija DeFi na tej spletni strani zajema tudi teme, ki jih YouTube ni preučeval. Za uvod o tem, kaj je DeFi, si oglejte Pregled decentraliziranih financ (DeFi): Vodnik po NAJVEČJEM trendu v kriptovalutah

Vadnice in vodiči za ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • Vodič za MetaMask: Kako nastaviti račun? PLUS nasveti in vdori za napredne uporabnike
 • Uniswap pregled in vadnica: vodnik za začetnike ter napredni nasveti in triki
 • Vodič in pregled serumskega DEX
 • Razloženo SushiSwap ($ SUSHI)
 • 1inch Exchange, Mooniswap in Chi GasToken: popoln pregled in vodnik

Za podrobnejše informacije o drugih specifičnih projektih DeFi si oglejte naše vodnike za žetone DeFi. Tu je nekaj naših najbolj POPULARNIH vodnikov:

 • DOVOLJENO ($ LEND)
 • Pregled Ampleforth ($ AMPL): Bistveno vodilo tega protokola DeFi
 • ChainLink ($ LINK) vodič: Ključna povezava v prostoru DeFi
 • Cream Finance ($ CREAM): Kaj je to?
 • Vodnik za krivulje financiranja ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Revolucionarni ponudnik likvidnosti na verigi
 • Linear Finance ($ LINA): Prihodnost sintetičnih borz?
 • Polkadot ($ DOT): Vse, kar morate vedeti o ljubljencu DeFi na Kitajskem
 • RAMP DeFi: Kako odklene vrednost vloženega premoženja?
 • Reef Finance ($ REEF): platforma All-in-One Defi
 • Solana ($ SOL) je pojasnila
 • Grafikon ($ GRT) – naslednja stopnja decentraliziranih aplikacij
 • Razloženo Trustswap ($ SWAP) – Naslednja generacija transakcij DeFi
 • Hrepenite po financiranju združitve ekosistema DeFi
 • Wing Finance ($ WING) – kreditna platforma DeFi za posojanje

Več video posnetkov in člankov bo kmalu na voljo v sklopu naše serije DeFi, zato se obvezno PRIJAVITE na našo Youtube kanal in (za zdaj) BREZPLAČNO tedensko glasilo tako da boste lahko obveščeni takoj, ko pridejo ven!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me