Bitcoin-svindel: Hvordan du kan unngå dem

hva er bitcoin trader

Gjennom årene har det blitt reist en rekke bekymringer angående kryptovaluta- og ICO-markedene, spesielt når det gjelder mangel på investorbeskyttelse sammenlignet med tradisjonelle markeder.

Akkurat som enhver investering er det risiko forbundet med handel på kryptovalutamarkedet. For nye investorer kan forståelse av bitcoin og andre kryptokurver være litt komplisert, og dette gjør dem til det ideelle målet for svindlere. Det er en stor mulighet for svindel og manipulering, og det er viktig at potensielle investorer utdanner seg om kryptovalutas ustabile natur og når de mottar villedende informasjon..

Sjekkliste: Hvordan oppdage en Bitcoin-svindel

Vi har kuratert en nyttig sjekkliste for å hjelpe nye eller potensielle investorer med å identifisere bitcoin-svindel:

 • Sjekk om nettstedet kobles sikkert via https (ikke http). Hvis adressen starter med “http” i stedet for “https”, er ikke dataene du sender til nettstedet sikre.
 • Forsikre deg om at du kan se ordet “sikkert” eller et hengelåsikon i nettleserens adressefelt. Dette indikerer at nettstedet faktisk er sikkert.

  Hvis nettadressen har merkbare stavefeil, er sjansen stor for at nettstedet er falskt.

 • Hvis du finner ytterligere dårlig grammatikk, vanskelige formulering eller stavefeil på nettstedet, kan du fortsette med forsiktighet.
 • Hvis nettstedet lover unormalt høy fortjeneste, vær forsiktig. Dette kan ikke nødvendigvis indikere en svindel, men den skal flagges.
 • Prøv å finne siden “om oss” og sjekk om det er noen informasjon om personene som jobber for selskapet eller om selskapet er registrert. Hvis det er liten eller ingen informasjon, fortsett med forsiktighet.
 • Sjekk om andre anerkjente nettsteder lenker til nettstedet du er på. Dette vil gi deg en indikasjon på at nettstedet kan stole på og er pålitelig.
 • Se alltid etter anmeldelser eller attester fra tidligere brukere. Kryptosamfunnet sprer vanligvis nyheter om svindel raskt.
 • Vær forsiktig med nettsteder som hevder noen kjendispåtegninger. Mange investeringer svindel falske kjendis påtegninger.
 • Lær så mye om kryptovaluta-utveksling og hvordan de fungerer. Kryptovalutamarkedet er komplekst. Før du investerer, gjør forskningen.

Tre viktigste Bitcoin-svindel du bør være forsiktig med

Phishing

Phishing er den vanligste av alle bitcoin- eller kryptovaluta-relaterte svindel. Denne svindelen finner vanligvis sted når en investor mottar en uønsket e-post, som hevder å komme fra banken eller i dette tilfellet kryptobørs- eller lommebokleverandøren. Denne e-posten inneholder en lenke som tar deg til et nettsted som ser identisk ut med byttet eller lommeboken du vanligvis bruker. Når du har angitt kontoopplysningene dine på denne uoffisielle siden, har svindlerne alt de trenger for å logge på den virkelige kontoen din og stjele pengene dine.

Falske børser og lommebøker

Vær forsiktig med bitcoin-børser. Noen vil lokke potensielle investorer med kampanjetilbud som høres urealistiske ut, mens andre presser investorer på å opprette en konto og sette inn midler. Selv å gå så langt som å tilby bonuser. Det er også svindlere som har laget sofistikerte falske lommebokapper, slik at brukeren kan laste ned og registrere seg på appen. Disse appene er laget for å stjele viktig kontoinformasjon.

Bedrageriske ICO-er

Mange potensielle investorer er interessert i å generere høy avkastning fra kryptovalutamarkedet. For de som ønsker å komme inn i første etasje, er det enkleste alternativet for den gjennomsnittlige personen å kjøpe mynter eller tokens en ICO. Bare i 2018. ICO samlet inn $ 11,69 milliarder dollar. Svindlere har utnyttet potensielle investorer ved å lage falske ICO-er og overbevise folk om å kjøpe en kryptovaluta som ikke eksisterer. Derfor har det blitt veldig viktig å lese attester og anmeldelser som denne Bitcoin-handelsgjennomgangen for å teste legitimitet og få mer innsikt.

Når du har investert i svindel, er sjansen for å motta pengene tilbake liten. Dette gjelder for alle internasjonale svindel, spesielt kryptovaluta er spesielt vanskelig å gjenopprette. Vi foreslår at du undersøker så mye som mulig hvilken som helst kryptovaluta du er interessert i. Kryptovalutaer er spekulative, komplekse og innebærer betydelige risikoer. Ytelse er til tider uforutsigbar, og det er ingen garanti for at høy avkastning vil bli gjort ved hvert forsøk.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me