Hva er en kryptovaluta-utveksling og hvordan fungerer de?

Scenen:

Du er i ferd med å legge ut på en kryptovaluta-reise og ønsker å kjøpe ditt første digitale anbud.

Du har gjort undersøkelsen og vet hvilke tokens som kiler deg, og har bestemt deg for den ene. Nå er du klar til å kjøpe.

Med unntak av at du ikke er det. Ikke ennå.

Du skjønner, du har kanskje bestemt deg for hva du skal kjøpe, men du har ikke bestemt deg for hvordan eller hvor du skal kjøpe det.

Hvordan og hvor er pakket inn i en fin pakke: kryptovaluta-utveksling.

Hva er en kryptokursutveksling?

Børser med kryptovaluta er som kryptovalutaens versjon av en børs; kjøpere og selgere tilbys en plattform for å handle forskjellige eiendeler som med deres verdsettes basert på dagens markedspriser. Vanligvis tilbyr børsene konvensjonelle fiat-til-kryptotransaksjoner i tillegg til å tilby krypto-til-kryptotransaksjoner. For eksempel på sørafrikansk basert utveksling Coindirect, en kunde kan kjøpe Bitcoin med sørafrikansk rand eller euro eller kan bytte sin Bitcoin mot Ripples XRP.

Hva er typer bytter?

Det er tre typer kryptovalutautvekslinger:

Handelsplattformer: Plattformer som forbinder kjøpere og selgere med hverandre.

Meglere: Plattformer som selger kryptovalutaer til en pris som megleren har satt. Disse fungerer på samme måte som tjenesteleverandører som arbeider med Forex.

Direkte handel: Plattformer som tilbyr direkte peer-to-peer-handel. Dette lar brukerne bytte valuta over hele verden, og selger og kjøper avgjør en pris.

Hva er kravene til kryptokursutveksling?

For å få lov til å eksistere og operere, må en kryptovalutautveksling overholde landets lover. Disse lovene er forskjellige fra land til land, men følger generelt regelverk knyttet til beskyttelse av kunden.

To av disse er viktige i de fleste land:

 • Anti-hvitvasking (AML) lover; og
 • Kjenn kundens lover (KYC).

AML-lover eksisterer for å forhindre ulovlig aktivitet relatert til penger som er legitim. KYC-lover skal sikre at en plattform som en børs vet hvem de har å gjøre med; for å beskytte eksisterende kunder, virksomheten og integriteten til en forretningstransaksjon. Dette er litt som å ha en kredittpoeng – der bankene stoler på et individ fordi de har bygget opp troverdighet.

For å regulere dette ber de fleste børser handelsmenn og brukere om å koble kontoen sin på plattformen til sin egen personlige bankkonto. For det første bidrar dette til å skape et sted der fiat-valuta kan sendes og mottas. For det andre hjelper det med å verifisere en persons identitet og troverdighet.

Hva er en desentralisert kryptokursutveksling?

Det er to typer kryptovaluta-børser: Tradisjonelle børser og desentraliserte børser.

En desentralisert børs har som mål å operere uten noen sentral regjering. Dette betyr at plattformen kjøres på en blockchain som ikke inneholder eiendeler, informasjon eller data, men som tillater transaksjoner mellom brukere å finne sted. Ved å bruke smarte kontrakter genererer en desentralisert børs noe som kalles “proxy-tokens” som representerer et aktivum som gir mulighet for handel mellom brukere.

Hva er de største kryptokursutvekslingene?

I skrivende stund utveksler de største kryptovalutaene når det gjelder markedsverdi i henhold til CoinMarketCap er som følger:

 1. LBank
 2. Binance
 3. Bit-Z
 4. BW
 5. OKEx

Kryptovaluta bytter med de fleste markedene som plattformen tilbyr i henhold til CoinMarketCap er som følger:

 1. HitBTC
 2. YoBit
 3. Binance
 4. Huobi Global
 5. KuCoin

Hva er en forvaringstjeneste?

Relatert til en kryptovaluta-utveksling kommer spørsmål om forvaring. Dette refererer til oppbevaring som en plattform har av kundens informasjon, for eksempel deres private nøkler eller transaksjonshistorikk ved hjelp av en balanse i stedet for gjennom blockchain.

En forvaringstjeneste gir en næringsdrivende en rask og billig tjeneste, men det koster gjennomsiktighet.

Hva er en ikke-forvaringstjeneste ‘?

I motsetning til dette kan en ikke-forvaringstjeneste tilbys av en handelsplattform som ikke krever at brukerne oppretter en konto på plattformen. Det holder heller ikke en traders kryptovaluta på en balanse. Dette betyr at det er et ekstra sikkerhetslag involvert, så vel som anonymitet. Disse tjenestene gjør at transaksjoner kan skje automatisk.

Hva ser jeg etter i en utveksling?

Hvis du måtte lage en sjekkliste når du valgte en børs, er det flere aspekter du bør vurdere:

 • Troverdighet: Børsen skal kunne vise at den er pålitelig
 • Gebyrer og betaling: Alle børser har forskjellige gebyrer, og du må sørge for at du vet hva du registrerer deg når det gjelder gebyrer. Sørg også for at du vet hvilke betalingsmåter sentralen tilbyr. Dette kan være metoder som en lokal bank, kredittkort eller Paypal.
 • Begrensninger og forskrifter: Noen land er vennlige mot kryptovaluta, mens andre ikke er det. Før du velger en børs, må du sørge for at den er kompatibel i landets myndigheter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me