Ultimate Guide for Buy Ripple (XRP) v letu 2021

Ves svet je osupnil nad dramatičnimi spremembami vrednosti kriptovalut. V letu 2017 smo videli veliko kriptovalut, ki se dotikajo visokih vrednosti vseh časov. Bitcoin na vrhu seznama z Ethereum in XRP kot privrženci. Skupna tržna kapitalizacija vseh valut je presegla 700 milijard USD. Vse to se dogaja zaradi uporabnosti tehnologija veriženja blokov v teh valutah. Splošni poudarek vseh teh platform je pospešiti čezmejne transakcije. Valovanje si je v tem primeru prislužil posebno čast, ker njen blockchain obdeluje čezmejne transakcije v treh sekundah.

Kaj je Ripple XRP?

kaj je valovanje

XRP je kriptovaluta. Ripple je plačilna platforma, ki temelji na odprtokodnem protokolu. Kot vse druge virtualne valute tudi za hitrejše čezmejne transakcije uporablja tehnologijo veriženja blokov. V zadnjih nekaj mesecih so jo zanesljivost, varnost in razširljivost te platforme uvrstili med najboljše plačilne platforme in kriptovalute na svetu. Plačilni protokol Ripple čezmejno transakcijo obdela v samo treh sekundah. Strokovna ekipa zadaj Valovanje je izumil številne rešitve, ki temeljijo na verigi verig. Sem spadajo kriptovalute XRP, xTrenutno vloga za banke, xHitro za plačilne obdelovalce in xVia za podjetja.

XRP je v zadnjem tednu decembra 2017 podrl veliko rekordov vseh časov. Valuta se je celo dotaknila najvišjih rekordov v višini 3,80 USD. S tem je postala tudi druga največja kriptovaluta na svetu s tržno kapitalizacijo nad 140 milijard dolarjev. Do tega povečanja vrednosti Ripple (XRP) je prišlo zaradi povezovanja velikih bank in plačilnih platform. Tudi drugo največje podjetje za nakazilo denarja MoneyGram je napovedalo, da bo sprejelo plačilni protokol Ripple za prenos čezmejnih plačil. Pridružitev American Expressov, Santandarja in mnogih velike japonske banke in družbe s kreditnimi karticami je imel ključno vlogo pri zvišanju cene te digitalne valute.

Sledi nekaj razlik med XRP in druge kriptovalute, ki so jo uvrstile med najboljše plačilne platforme po vsem svetu.

1-hitrost transakcije

hitrost valovanja xrp

Že prva razlika med XRP in druge kriptovalute je hitrost transakcij. XRP pri obdelavi čezmejnih transakcij premaga vse druge kriptovalute. Zaradi postopka rudarjenja v drugih kriptovalutah trajajo transakcije dlje časa. V Rippleu se čezmejna transakcija zaključi v samo treh do štirih sekundah.

2-Rudarski proces

XRP je tudi boljši od drugih kriptovalut, ker jih uporabniki ne ustvarijo skozi postopek rudarjenja. Namesto tega je podjetje samo ustvarilo 100 milijard kovancev XRP. Tu je treba omeniti tudi, da se 55 milijard od tega shrani kot začasno plačilo, da se poveča zanesljivost te plačilne platforme.

3-Decentralizacija

Vlaganje v XRP je koristno tudi zato, ker deluje na decentraliziranem blokovnem omrežju. To pomeni, da lahko vlagatelji nakup ali prodaja valovanja (XRP) prek varnega sistema podjetja. Po drugi strani pa se druge kriptovalute kupujejo ali prodajajo prek centralnih borz, ki lahko kadar koli sesujejo in uporabnikom povzročijo veliko izgubo.

4-Transakcijska provizija

xrp najnižji stroški

Kot Valovanje deluje kot plačilni protokol, zahteva malo transakcijske provizije. Vendar pa se te pristojbine postopoma zmanjšujejo. Druge kriptovalute prevzamejo več provizij za transakcije kot Ripple. Tako, XRP je tudi tukaj očitno zmagovalec.

5-sledenje informacij

Ripple ponuja večjo varnost, saj lahko podjetje sledi kakršnim koli informacijam v svojem omrežju. Druge kriptovalute ne ponujajo sledenja tem informacijam. Ti lahko spremljajo samo priliv ali odtok kovancev, medtem ko Ripple lahko spremlja celo stanje na računu uporabnikov.

Kako deluje Ripple XRP?

valovanje deluje

Večina ljudi misli, da XRP deluje kot vsi kriptovalute. Menijo tudi, da je to kovanec, ki s časom narašča. Toda v resnici ni tako. Prvič, Ripple ni kovanec, ampak je plačilna platforma, ki pomaga pri hitri obdelavi čezmejnih plačil. Ripple pri tej vrsti prenosa nadomešča banke. Deluje natanko tako kot banke pri prenosu denarja z enega kraja na drugega. Za obdelavo transakcij skrbno izbira svoja vozlišča.

Zelo impresivno pri njegovem delovanju je, da nobena tretja oseba ne dovoljuje vmešavanja v transakcije. To pomeni, da nadzoruje transakcije prek svojih blockchain omrežje. To skrajša čas zaključka transakcij. To povečuje varnost, zanesljivost in razširljivost transakcij. Omogoča prenos kovancev z enega računa na drugega prek edinstvenih in preverjenih vozlišč. Obdelava transakcij poteka na dva načina preverjanja.

Vse transakcije so shranjene v spletni knjigi, ki jo Ripple nenehno posodablja. Vse podatke o transakcijah podjetje shrani in nobene informacije ne uhajajo. Za razliko od vseh drugih kriptovalut Ripple ve vse o računih, njihovih stanjih, različnih transakcijah in še veliko več.

Je XRP vreden nakupa leta 2021?

Ripple XRP se je povečal za približno 35000% v letu 2017. Valuta se je začela potovati od 0,006 USD januarja 2017, konec decembra pa je dosegla skoraj 2,80 USD. Ne samo to, XRP se je v prvem tednu leta 2018 dotaknil rekordnih 3,80 ameriških dolarjev. Celoten razcvet je bil posledica sprejetja Rippleova tehnologija veriženja blokov veliko velikih bank in plačilnih družb. Novica o pridružitvi številnih japonskih bank in plačilnih družb je povečala zaupanje vlagateljev v valuto.

Strokovnjaki za kripto stališče menijo, da XRP je kriptovaluta ki bo leta 2020 pokazal veliko bikovskih znakov. To je posledica pridružitve številnih velikih bank, finančnih institucij in podjetij s kreditnimi karticami. Rippleov ekosistem se hitro širi in vse več podjetij se mu pridružuje. Še posebej, pridružitev American Express in Santandar je imel veliko koristi. Ripple XRP je edini kriptovalute ki je olajšal prenos denarja med Ameriko in Evropo. Podjetja med tema dvema državama se širijo.

številne japonske banke so napovedale, da bodo Ripple sprejele kot način plačila. Tudi veliko japonskih podjetij s kreditnimi karticami se je pridružilo podjetju Ripple, da bi plačalo svojim strankam. Sprejetje Ripple SBI Japonska in Azija je v zvezi s tem zelo pomembno.

Tudi tri velika podjetja so napovedala, da se bodo pridružila Rippleovemu plačilnemu protokolu za čezmejna denarna nakazila. Drugi največji prenos denarja na svetu podjetje MoneyGram je začel preskusni zagon. Tako Ripple kot MoneyGram sta napovedala povezavo. To je igralo ključno vlogo pri dvigu cen Ripple XRP.

Tukaj je pomembno omeniti to XRP cena in vse kriptovalute so leta 2018 začasno upadle, zato je morda še vedno zelo pametno vlagati, medtem ko so cene nizke.

Kako lahko kupite Ripple XRP?

Kot bo Ripple vreden nakupa kriptovalut leta 2020, tukaj je treba omeniti načine za nakup te valute. XRP lahko kupite bodisi v USD z uporabo debetne / kreditne kartice bodisi z izmenjavo z drugimi kriptovalutami, kot so Bitcoin, Ethereum in Litecoin Podrobno razložimo oba načina nakupa.

Preden začnemo, preverite ta članek:  Kako pretvoriti Bitcoin (BTC) v XRP

1- Nakup XRP prek Coinmame

coinmama valovanje xrp

Coinmama je ena največjih kripto borz, ki ponujajo trgovanje z različnimi kriptovalutami po vsem svetu. Ta borza ima sedež v Izraelu in deluje po vsem svetu. Borza ima več kot 1,0 00 000 kupcev po vsem svetu. Izmenjava je v zadnjem času je napovedal podporo za Ripple XRP. Vlagatelji so to odločitev toplo pozdravili, ker tudi borza ponuja za nakup kriptovalut prek kreditnih / debetnih kartic. Ena najprivlačnejših lastnosti te borze je, da ponuja višje omejitve nakupa XRP žetonov kot vse druge kripto borze, ki delujejo po vsem svetu. Uporabniki lahko kupi XRP žetonov v vrednosti 5000 USD naenkrat. Kupci lahko tudi kupi XRP žetoni v vrednosti 20.000 USD v mesecu. Je tudi ena tistih borz, ki sprejemajo tudi veliko število fiat valut.

Borza za skoraj vse transakcije zahteva 6-odstotne provizije za transakcije. To pomeni, da zamenjava zahteva malo višjo provizijo kot druge borze. To je zato, ker naraščajoča baza podatkov o borzi povečuje likvidnost borze. Sledijo prednosti in slabosti te kripto izmenjave.

PREDNOSTI

  • Deluje širše po vsem svetu.
  • Borza ima zelo lep in privlačen uporabniški vmesnik.
  • Ponuja trgovanje s številnimi kriptovalutami.
  • Sprejema tudi plačila v številnih lokalnih valutah.
  • Ponuja višje omejitve nakupa kot druge borze.
  • Večja likvidnost.
  • Omogoča številne varnostne funkcije.
  • Sprejema plačila s kreditnimi karticami.

SLABOSTI

  • Ne ponuja možnosti prodaje kriptovalut, temveč ponuja samo trgovsko ponudbo.
  • Ni na voljo v nekaj ZDA.

Kako kupiti Ripple XRP prek te borze?

Nakup Ripple XRP prek te borze je kot nakup drugih kovancev. Uporabniki lahko kupijo katerega koli od razpoložljivih žetonov s trgovanjem ali plačevanjem prek svojih kreditnih / debetnih kartic. 

Že prvi korak za nakup Ripple XRP prek te borze se je treba prijaviti na borzi. Tu je vredno omeniti, da ta borza deluje prek spletnega mesta in nima mobilne aplikacije. Uporabniki se lahko na borzi prijavijo do obisk spletnega mesta borze. V zgornjem desnem kotu spletne strani je zavihek Prijava. S klikom na zavihek Prijava se odpre obrazec za izpolnitev. Uporabniki morajo izpolniti svoje ime, priimek, priimek, e-poštni ID in nato s puščico navzdol izbrati državo svojega prebivališča. Če sprejmete pogoje izmenjave, boste ustvarili uporabniški račun.

Borza ponuja nakup XRP žetonov v vrednosti 150 USD brez preverjanja. Za nakup večje količine kriptovalut pa morajo uporabniki opraviti postopke preverjanja KYC in AML. Ti postopki lahko zahtevajo potni list, vozniško dovoljenje ali osebno izkaznico uporabnikov. Na predloženih dokumentih naj bodo jasno vidni vaše ime, starost, spol, naslov, datum rojstva. Postopek registracije je končan v samo 10 minutah. Po končanem postopku lahko uporabniki naenkrat kupijo kovance Ripple XRP v vrednosti 500 USD.

Uporabniki morajo izbrati valuto za plačilo in znesek XRP žetonov, ki jih želijo kupiti, in kliknite gumb za nakup. 

  začnite kripto

2- Nakup XRP s pomočjo kreditnih / debetnih kartic Changelly

changelly pregled kriptovalut

Ena največjih težav, ki jo morajo imeti vlagatelji pri nakupu Ripplea, je nakup Ripple XRP pri banki, debetno kartico in kreditno kartico. To je zato, ker le nekaj izmenjave vam omogoči neposredno kupite XRP prek svojih kreditnih / debetnih kartic. Večino časa morate kupiti Bitcoin ali katero koli drugo kriptovaluto in jo nato zamenjati z Ripple XRP.

Zdaj ni treba skrbeti, ker Changelly je to težavo rešil tako, da je ponudil nakup Ripple XRP prek kreditnih / debetnih kartic. Tu je pomembno tudi omeniti to Changelly je postal zelo priljubljen zaradi ponudbe kriptovalut neposredno s kreditnimi / debetnimi karticami. Potrebujete samo veljavno Naslov valovite denarnice za nakup kovancev s te borze. Sledijo koraki za nakup Ripple XRP prek te borze.

1-Registrirajte se pri Changelly

spremenljivo singup

Registracija na tej spletni strani je dokaj enostavna in brezplačna. Registrirate se lahko s pomočjo gumba za prijavo na desnem vrhu strani. Za registracijo je potreben samo veljaven ID e-pošte, da vam lahko spletno mesto pošlje uporabniško ime, geslo in druge potrebne podatke, povezane z registracijo. Tu je pomembno tudi omeniti, da ta spletna stran ne zaračunava nobene provizije. Plačati morate le, ko opravite transakcijo.

2-Izberite digitalno valuto

Po ustvarjanju profila na Changellyju morate na domači strani izbrati kriptovaluto, ki jo želite kupiti. Izberete lahko tudi valuto, v kateri želite plačevati Ripple kovance. Po pravem izbiranju s puščičnimi tipkami lahko pritisnete naslednji gumb na strani. Če niste prijavljeni, vas pripelje na zaslon za prijavo. Če pa ste že prijavljeni, pritisnete gumb Naprej, pa se odpre stran za potrditev naročila. Tukaj je tudi pomembno povedati, da vam Changelly na tej strani ponuja tudi menjalne tečaje za različne valute in lahko izberete valuto po lastni izbiri, tako da vidite te menjalne tečaje.

Potrditev naročila

spremenljivo valovanje

Tukaj morate preveriti vse podrobnosti vašega naročila in pritisnite Next. Na tej strani boste našli tudi predvideni čas doseganja XRP v denarnico.

4-Vnesite naslov denarnice

Najboljša denarnica za plačilo XRP

Kot smo že omenili, morate imeti veljaven naslov denarnice za shranjevanje kovancev. Na voljo je veliko spletnih denarnic, vendar Ledger Nano S je najboljši od vseh. Tu je primerno omeniti, da nekatere denarnice uporabnikom ponujajo oznake z naslovi. Po vstopu v naslov denarnice in naslovno oznako, če sta na voljo, lahko nadaljujete s pritiskom na naslednji gumb. Tu bo Changelly še enkrat vprašal za potrditev.

Preberite naš članek o: 7 najboljših Ripple XRP denarnic za leto 2021

Podrobnosti o 5-kreditni / debetni kartici

vizum za zamenjavo

Kakor boste kupite Ripple XRP s kreditno / debetno kartico, na zaslonu bo prikazano plačilo z Visa / Master Card. S klikom na ta zavihek se odpre nova stran, kjer boste morali vnesti podatke o kreditni kartici. Po izpolnitvi vseh podatkov kliknite gumb za plačilo. Tu se bo še enkrat prikazal znesek, ki ga boste plačali.

6-SMS potrditev

zamenjaj telefon

Changelly vas bo vprašal za potrditev s pošiljanjem SMS-a na vašo registrirano številko mobilnega telefona. Vnos te kode na stran bo potrdil vaše plačilo in naročilo. Potrdite lahko tudi na druge načine, razen s potrditvijo prek SMS-a. To je bodisi prek kode na e-poštnem naslovu bodisi vaše slike z osebno izkaznico ali potnega lista v rokah. V tem primeru vam bo v 15 minutah poslana edinstvena koda. Z vnosom te kode bo vaše plačilo in naročilo potrjeno.

7-prejem valovitih kovancev XRP

Po vnosu potrditvene kode se bo vaša transakcija zaključila in kovance boste prejeli v 5–30 minutah. Čas prejema kovancev je odvisen tudi od naslov denarnice. Ledger Nano S, tu ponovno prevzame vodilno vlogo, saj prenos kovancev v tej denarnici poteka hitro. Tu je treba omeniti, da prva transakcija traja precej časa, ker podjetje zahteva veliko potrditev. Hitrost prenosa kovancev je odvisna tudi od politike denarnic.

Changelly kupi kovanec

Danes obstaja veliko drugih zanesljivih virov in borz, kjer je mogoče kupiti XRP. Pokrili jih bomo v bližnji prihodnosti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me