Nieuwsbrief # 14

Rode vlaggen van de week

Waarde DeFi ($ VALUE) kluizen leden $ 6 miljoen aan flashlening, vergelijkbaar met die van Harvest

Als de recente Bitcoin-rally er niet was geweest, had dit bekend kunnen staan ​​als het Hack-seizoen. Steeds meer projecten, vooral in gedecentraliseerde financiering (DeFi), worden aangevallen en geen enkel smart contract lijkt meer veilig.

Op 14 november om 10:45 uur EST, slechts enkele uren na de release van Vault Phase 2, dat op Twitter werd gevierd als de “hoogste veiligheid, het beste rendement en de grootste community“In crypto, een complexe” dubbele “flitslening aanval maakte gebruik van de MultiStables-kluis van ValueDefi-protocol. In wat later werd gedefinieerd als een van de meest complexe aanvallen in DeFi, gebruikte de hacker twee flitsleningen, met Aave en Uniswap, om $ 6 miljoen te stelen..

Een post-mortem artikel door het team legde uit wat er gebeurde: de aanval kostte 80.000 ETH via een flitslening op Aave, kocht 116 miljoen DAI en 31 miljoen USDT, stortte 25 miljoen DAI in de kluis, kreeg 24 miljoen mvUSD terug en ruilde 91 miljoen DAI en 31 miljoen USDT naar USDC. De mvUSD werd vervolgens teruggetrokken uit DAI en de 80.000 ETH plus vergoedingen werden teruggestuurd naar Aave. Ten slotte werden 33 miljoen DAI teruggekocht en 2 werden teruggestuurd naar de Deployer (zoals andere keren de laatste tijd is gebeurd). De boosdoener deed dit door gebruik te maken van kwetsbaarheden in Value DeFi-kluizen.

Origin Dollar ($ OUSD) heeft miljoenen verloren in een flashloan-aanval

Drie dagen later was het de beurt aan de Origin-dollar ($ OUSD) om aangevallen te worden.

De Opbrengstgenererend stablecoin-project leed een verlies aan middelen van $ 7 miljoen, $ 1 miljoen daarvan waren deposito’s van de oprichters, werknemers en het bedrijf zelf van Origin. Het team onderzoekt nog precies hoe de aanval werd uitgevoerd, maar ze vermoeden dat het een flitsleningstransactie was die de oorzaak van de aanval lijkt te zijn..

Naar verluidt heeft de hacker na de aanval een deel van de gestolen OUSD, DAI en ETH op Uniswap en Sushiswap kunnen verkopen. de aanvaller wast ook het gestolen geld met RenBTC.

U kunt de gedetailleerde uitleg van de exploit in deze bijgewerkte versie lezen artikel door het Origin-team.

Dit was de vijfde flitsaanval voor Defi in de afgelopen maand, na Harvest Finance, Akropolis, CheeseBank en Value.

Over het algemeen volgens CipherTrace, Defi-hacks worden tot nu toe toegeschreven aan ongeveer $ 100 miljoen in 2020.

Crypto Exchange Liquid zegt dat gebruikersgegevens mogelijk zijn blootgesteld aan beveiligingsinbreuken

Zoals officieel bevestigd, crypto Exchange Vloeistof zoals gehackt op 13 november.

De aanval bestond erin dat een van de hostingproviders het accountbeheer en het domein ten onrechte overdroeg aan een kwaadwillende actor die toegang kreeg tot enkele van de interne e-mailaccounts. Deze inbreuk heeft geleid tot blootstelling van gebruikersgegevens. Zoals ze zeiden:

“We denken dat de kwaadwillende actor persoonlijke informatie uit onze gebruikersdatabase heeft kunnen verkrijgen. Dit kunnen gegevens zijn zoals uw e-mailadres, naam, adres en gecodeerd wachtwoord. We blijven onderzoeken of de kwaadwillende actor ook toegang heeft gekregen tot persoonlijke documenten die voor KYC zijn verstrekt, zoals ID, selfie en bewijs van adres, en we zullen een update geven zodra het onderzoek is afgerond. “

Dit kan mogelijk leiden tot identiteitsdiefstal, spam-e-mails en phishing-pogingen. Hoewel het team niet gelooft dat dit een onmiddellijke bedreiging voor zijn gebruikers zou vormen, stellen ze voor “dat alle Liquid-klanten zo snel mogelijk hun wachtwoord en 2FA-inloggegevens wijzigen”.

UNI-landbouw eindigt … wat er daarna gebeurt?

Aangezien de $ UNI-landbouw op 17 november zijn geplande einde naderde, werden speculaties over de toekomstige prijs van $ ETH en van het Uniswap-token in opkomst, en de eerste Uniswap Community Call is er niet in geslaagd een definitief besluit te nemen over de toekomstige stappen van het platform. Meer dan USD $ 2 miljard werd opgesloten in vier pools die $ UNI-beloningen gaven (ETH-DAI, ETH-USDC, ETH-USDT, ETH-WBTC); al het geld dat bestemd was om terug te vloeien op de markt. Omdat de prijs van $ ETH halverwege de $ 300 lag voordat de landbouw in september begon, vreesden velen voor een dreigende dump, omdat mensen het zouden ruilen voor stabiele munten of meer investering-aantrekkelijke altcoins. Prijs was niet de enige zorg voor Uniswap, want al dat gepoolde geld betekende ook een zeer langzame ontsporing op de Dex.

Om het moment te grijpen, Sushiswap ($ SUSHI) bekend gemaakt een toename in beloningen voor dezelfde vier pools op hun platform. Precies een uur later kwam Hayden Adams (uitvinder van Uniswap) met een nieuwe voorstel om door te gaan met de beloningen voor nog eens 2 maanden tegen de helft van de snelheid van de genesisverdeling. Het voorstel wacht nu op de consensuscontrolefase, voordat de landbouw op 4 december kan hervatten.

Sushiswap en Uniswap TVLSushiswap en Uniswap TVL (afbeelding tegoed: DeFi Pulse

In de tussentijd, zoals we kunnen zien in de volgende afbeelding, is de Uniswap TVL aanzienlijk gedaald ten koste van Sushiswap’s, die toenam en een vergelijkbare nettowaarde bereikte als die van zijn belangrijkste concurrent.  

Bitcoin zet zijn rally voort

In de nasleep van de Amerikaanse verkiezingen, zelfs als het resultaat nog steeds controversieel is, zet $ BTC zijn rally voort alsof het hem niets kan schelen. In de afgelopen dagen bereikte zijn marktkapitalisatie zelfs een ATH van $ 350 miljard, waarmee hij het vorige hoogtepunt van 16 december 2017 overtrof (vanwege $ BTC-inflatie, zelfs als de prijs niet bij ATH ligt, zijn er meer munten in omloop dan 3 jaar geleden, wat resulteert in een hogere marktkapitalisatie). De prijs is momenteel meer dan $ 18k! Tenslotte!

Bitcoin-prijsgrafiekBitcoin-prijsgrafiek (afbeelding tegoed: Coingecko

Aangezien $ BTC de laatste tijd groeide, zou je kunnen wedden dat de media ook het nieuws zouden gaan verslaan, en dat is precies wat er gebeurde. We hebben gezien BBC, CNBC’s Fast Money, CNN en nog veel meer interviewen “experts” en speculeren over de volgende ATH, gecombineerd met veel oude en nieuwe memes die overal worden gedeeld. Met een brede dekking en meer detailhandelaren die bang zijn om iets te missen (de cryptoservice van Paypal bereikt $ 25 miljoen aan handelsvolume in de eerste maand sinds de lancering) zou dit kunnen betekenen dat de (lokale) top dichterbij komt?

Terwijl dit allemaal gebeurde, lijkt het erop dat de dingen voor Chinese mijnwerkers niet zo goed zijn. Wu Blockchain meldde dat 75% van de ondervraagde mijnwerkers moeite heeft om hun elektriciteitsrekening te betalen. Dit komt door de beperkingen die de Chinese overheid op crypto toepast, waardoor het erg moeilijk wordt om in $ CNY te kopen en verkopen. Veel mijnwerkers hebben gezien dat hun bankpas was bevroren of dat hun machines werden uitgeschakeld omdat ze geen contant geld hadden om de elektriciteitsrekening te betalen.

Daarom wordt er ook gespeculeerd dat deze grote rally niet alleen werd aangedreven door een toename van de vraag, maar ook omdat de dumpactiviteit door mijnwerkers, die een constante verkoopdruk creëert, is vertraagd..

Wat de vork Bitcoin contant?!

Op 15 november Bitcoin Cash ($ BCH) heeft een protocolupgrade ondergaan, zoals vastgesteld door de routekaart.

Deze update bevatte een Hard Fork die de ketting in twee heeft gesplitst, BCHN en BCHA na blok # 661647. De reden waarom dit gebeurt, is vanwege een meningsverschil over de huidige staat van de blockchain tussen de Bitcoin Cash Node en de Bitcoin Cash ABC-gemeenschappen nadat een voorgestelde update door Amaury Sechet (ABC) was afgewezen. Het lijkt erop dat $ BCHN het dominante deel zal zijn, aangezien 80% van de mijnwerkers steun toonde vóór de splitsing en het is nu 667 blokken verderop.

Dit is niet de eerste vork voor $ BCH, want het was zelf het resultaat van een Bitcoin vork in 2017.

Hoe gaat het met de ETH2-race??

Minder dan een week voor de deadline is de ETH die is ingezet op het Ethereum 2-mainnet minder dan de helft van wat nodig is om de start van de Beacon Phase 0 te starten. de laatste dagen voor de deadline. Als op 24 november aan de minimumvereisten wordt voldaan, wordt ETH2 op 1 december gelanceerd, anders start het automatisch 7 dagen nadat aan de drempel is voldaan.

In een recent AMA, Danny Ryan, kernonderzoeker bij de Ethereum Foundation, beantwoordde de zorgen van gebruikers over de mogelijkheid van een mislukte lancering. Ryan zegt dat de Foundation een oplossing heeft, namelijk het verlagen van de drempel tot ongeveer 100k + ETH, wat zij als voldoende beschouwen. Dit voorkomt dat de ingezette ETH in het ongewisse blijft. Ryan merkte ook op dat voor degenen die wel hebben ingezet, er hoge beloningen zullen zijn voor deze early adopters. Hun Github-pagina gaat ook in op andere alternatieven.

Hier zijn 5 dingen die u moet weten over ETH 2.0

Lees ook meer over deze staking race en de mogelijke implicaties ervan:

YouTube-poster Zal Ethereum 2.0 (ETH) met succes worden gelanceerd?

OKEx Exchange hervat eindelijk opnames!

Meer dan een maand na de Okex Exchange besloten om alle opnames van cryptocurrency op te schorten, heeft het team zojuist aangekondigd dat de activiteiten op of voor 27 november heropenen. Ze verzekeren ook dat 100% van het geld van de gebruikers veilig is.

De officiële aankondiging bevestigde dat een van de privésleutelhouders van Okex samenwerkte met de autoriteiten in een zaak die niets met de Exchange zelf te maken heeft. Ze specificeerden dat hoewel “OKEx altijd een back-upmechanisme heeft gebruikt voor houders van privésleutel om ervoor te zorgen dat elke houder van een privésleutel de activering van de back-up privésleutel kan activeren in geval van langdurige uitval, zoals overlijden of geheugenverlies”, dit een bepaald scenario overrompelde hen omdat er geen strategie was voorbereid.

Significante loyaliteitscampagnes zullen worden aangekondigd als een teken van dankbaarheid aan de gemeenschap.

Volg hier het ontwikkelingsverhaal van OKEx.

Boxmining-happenings: interviews, weggeefacties en meer!

  • Waarom hebben we privacy en schaalvergroting nodig op de blockchain? Privacy is de volgende grote sprong voor blockchain-technologie die kan worden gebruikt om anonieme gegevensuitwisseling, uitwisselingen zonder front-running en de echte fungibiliteit van tokens mogelijk te maken. We spraken met prof.Dawn Song over de noodzaak van slimme contracten met behoud van de privacy en hoe dit wordt geïmplementeerd Oasis-protocol ($ ROSE): https://youtu.be/JQzKKOV_ycA

  • Na maanden van werk is onze NIEUW HERONTWORPEN website online !! https://boxmining.com/
  • We hebben een fantastische samenwerking met het Duckbao-team om kans te maken om (naar onze mening) de beste NFT OOIT te winnen!

Aankomende evenementen

* Alle tijden zijn in UTC, tenzij anders aangegeven

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me