10 mitov o kriptovalutah in blockchainu

Včasih je težko ločiti dejstva od fikcije. Kaj je mit in kaj resnica? To zelo velja za svet kriptovalut in verige blokov. Torej, če ste zmedeni glede privlačnosti in privlačnosti bitcoinov in kriptovalut, vam lahko pomagamo. Vsi so že slišali za bitcoine in verige blokov, toda kakšna je resničnost uporabe in trgovanja z njimi? No, spodaj raziskujemo deset mitov, ki bi jih morali vedeti o kriptovalutah in verigah blokov, da boste dobili jasno in iskreno sliko.

1. Brez dejanske denarne vrednosti

denarna vrednost, miti o kriptovalutah

Zdi se, da neverjetno priljubljen mit, ki nenehno kroži, je veriga blokov in kriptovalut, ki v našem sodobnem svetu nimajo prave denarne vrednosti. Že en pogled na trenutne tečaje kriptovalut vam bo povedal, da to sploh ni res. Potem, ko upoštevamo vrednost verige blokov, je toliko, kar dokazuje, da so nekaj vredni. Blockchains imajo svojo vlogo pri izboljšanju logistike vodenja evidence, pa tudi s pojavom naprednega energetskega omrežja. Dejansko sta tako blockchain kot kriptovaluta resnično vredna.

Glej tudi: Vse, kar morate vedeti, preden naložite v kriptovalute

2. Kriptovalute ni mogoče izslediti

To je mit, star kot čas, in povsem neutemeljen. To je tudi eden najbolj uničujočih mitov in negativno osvetli transakcije s kriptovalutami in verigami blokov. Ta mit se je verjetno začel in nato razširil, ko je bil bitcoin prvič uporabljen kot valuta, ki jo je uporabljalo kriminalno podzemlje. Uporabili pa so tudi tradicionalno valuto. Takrat je bil bitcoin naklonjen, ker ga FBI ni mogel nadzorovati. Vendar pa sta bitcoin in kriptovaluta na splošno sledljiva. Blockchains so tudi popolnoma sledljivi.

3. Transakcije bodo za vedno spremenjene prek verige blokov

To je res polresnica. Najprej poglejmo resnico. Kriptovaluta ponuja varen in varen postopek transakcije. Spreminjal se bo tudi način plačila, odvisno od vrste kriptovalute, ki jo uporabljamo. Kdo ve, v prihodnosti je lahko kriptovaluta glavni vir plačila za blago in storitve. Samo čas bo povedal. Mit v tej izjavi je, da bodo blockchains spremenili vse, kar zadeva finančne zadeve. No, še vedno bomo plačevali s kreditno ali debetno kartico, vendar bo skupaj z njimi (upajmo) uporabljena tudi kriptovaluta.

Morda vam bo všeč tudi: 3 nasveti za trgovanje, ki vam lahko povečajo dobiček

4. Blockchain naložba je namenjena le finančnim čarovnikom

Ta trditev je tako napačna na toliko ravneh. V preteklosti je bilo morda v tej izjavi nekaj resnice, zdaj pa to ne drži. Številni posamezniki zdaj vstopajo v svet verig blokov in kriptovalut brez diplome iz matematike ali računalništva. Danes se lahko vsakdo, ki je žejen znanja po kriptovalutah in verigah blokov, nauči vsega, kar mora vedeti, s pomočjo specializiranih spletnih tečajev in e-učenja, na primer tistih, ki jih ponuja Trading Education. Naučili vas bodo osnov in vas postavili na izbrano poklicno pot.

5. Bitcoin in kriptovalute niso varne naložbene odločitve

bitcoin in kriptovalute niso varna naložba, miti o kriptovalutah

Nekoč se je mislilo, da je svet bitcoinov in kriptovalut preveč spremenljiv in se nanje ne gleda kot na varne naložbene odločitve. To ni več tako. Vsako naložbo lahko štejemo za nestanovitno, saj je to narava vlaganja, pri čemer se vrednost nenehno spreminja, zato je napačno ločevati kriptovalute. Pomembno je vedeti, da so nestanovitni vložki pogosto zelo nagrajeni. Samo pomislite na vse tiste Bitcoin milijonarje tam zunaj.

Ljudje preberejo tudi: Naučite se, kako ustvariti dohodek v pokoj

6. Samo kriminalci uporabljajo kriptovalute in verige blokov

To je mit, ki je bil nekoč resničen, danes pa spodkopava celovitost in uporabo kriptovalut. Spletno mesto Silk Road, ki ga je mogoče najti na Dark Web, je bilo plačano prek kriminalcev z uporabo bitcoinov, vendar je bilo hitro zaprto. Verjeti, da bitcoin uporablja samo kriminalno podzemlje, je popolnoma škodljivo. Vsak dan na ulici lahko z veseljem in zakonito uporablja bitcoin. Dejansko večina večjih bank in celo Microsoft zdaj sprejema kriptovalute.

7. Če vlagate v bitcoin, potem vam ni treba plačati davkov

Woah, resnično moramo narediti velik korak stran od tega, saj morate plačati davke. Če med vlaganjem v bitcoin ustvarite neto dobiček, morate plačati davek. Če ne boste obvestili davčne uprave, bi to lahko pomenilo veliko denarno kazen ali možnost zapora. Torej, ne tvegajte. Samo ne pozabite, da je dobiček od kriptovalut obdavčljiv. Torej, vredno je raziskati davčno zakonodajo.

Ne zamudite: Zakaj je tehnologija Blockchain velika stvar?

8. Kriptovalute so pogosto zaprte

Številni posamezniki še vedno verjamejo, da lahko kriptovalute vlada zlahka zapre. Toda to ni res. Ne vemo, kako se je začel ta mit, vendar se ga je težko otresti. Resnica je, da ker ni centralizacije, kriptovalut ni mogoče zapreti. Pravzaprav je decentralizirana valuta tista, ki je veliko močnejša od tistih organizacij, ki jih vodi vlada, in morda to marsikoga prestraši.

9. Kriptovaluta se popolnoma razlikuje od ‘pravega’ denarja

kriptovaluta se popolnoma razlikuje od pravega denarja

Morda je to veljalo že pred sto leti, danes pa je vrednost pravega in pavšalnega denarja prav tako poljubna kot digitalna valuta. Dejansko je digitalna valuta prav tako resnična kot “pravi” denar, saj se bitcoin zdaj lahko uporablja kot dejanski kovanec, saj je priložen digitalni kodi. Zaradi tega je prav tako fizična kot naša običajna valuta.

10. Nikoli jih ne bodo sprejeli v skladišče

To je ogromen mit, ki preprosto ne drži. Številne trgovine zdaj sprejemajo bitcoin, med njimi Shopify, Expedia in Etsy. Ta seznam še naprej narašča vsak dan. Bitcoin je zdaj vroč posel in če želite z njim plačevati, obstaja verjetnost, da lahko. Samo pazi na ta prostor.

Tukaj pri Trading Education pomagamo posameznikom iz vseh družbenih slojev, da se pomikajo po svetu kriptovalut. Vsem našim strankam nudimo orodja za spletno izobraževanje in nasvete o trgovanju na finančnih trgih kriptovalut. Če želite izvedeti več o naših storitvah, nas prosim kontaktirajte še danes.

Naslednje: Trgovska “Biblija”, ki bo spremenila vaš pogled na trg

Če ste z veseljem prebirali ta članek iz Trading Education, mu podelite všeček in ga delite s kom drugim, za katerega menite, da bi ga lahko tudi zanimal.

Vir: https://thechain.media

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me