10 najboljših kriptovalut za naložbe v letu 2021

Uspešen portfelj kovancev, ki naj bi eksplodiral leta 2021

Iščete kriptovalute za vlaganje v letu 2021? Se sprašujete, kaj je 10 najboljših digitalnih sredstev? Načrtujete, da boste letos ustvarili donosen portfelj kriptoslog? Nato nadaljujte z branjem in ugotovite, kaj ima leto 2021 za sektor kriptovalut.

Kljub vsem norim zarotam glede novega koronavirusa je dejstvo, da trajajoča pandemija nenehno okužuje ne samo ljudi, temveč tudi gospodarstva po vsem svetu.

Leto 2020 je bilo izziv za finančni sektor in zlasti vlagatelje.

Strah pred svetovno recesijo pa je privedel do povečanega zanimanja za kriptovalute in tehnologije veriženja blokov. Vlagatelji so priložnost za vlaganje v kriptoskupine videli kot alternativo tradicionalnim sredstvom in kot zaščito pred inflacijo.

Blockchain tehnologija pa je postala nekaj naravnega – tako kot internet ali elektrika.

Večje finančne institucije so prav tako prepoznale potencial kriptos, kar je seveda privedlo do širšega sprejemanja in občutnega dviga cen.

Z drugimi besedami, čeprav je bilo leto 2020 zahtevno, je kriptos pomagalo utrditi svoje mesto v finančnem sektorju.

Leto 2021 se je začelo z bikovskim pozivom za ves trg.

Če se želite hitro in enostavno potopiti na kripto trg, si oglejte Izmenjava eToro!

10 najboljših kriptovalut v letu 2021:

 1. Bitcoin
 2. Ethereum
 3. Valovanje
 4. Litecoin
 5. TRON
 6. Bitcoin Cash
 7. Cardano
 8. Tezos
 9. IOTA
 10. Zvezdnik

Za utemeljeno odločitev si lahko preberete naše poglobljene preglede 10 najboljših letošnjih kriptovalut.

1. Najboljša kriptovaluta za vlaganje v letu 2021: Bitcoin

Če obstaja ena kriptovaluta, za katero ste verjetno že slišali, je verjetno Bitcoin.

Ime Bitcoin z razlogom odmeva med kripto vlagatelji in navdušenci nad verigami blokov.

Bitcoin je prva kriptovaluta, ki je prihodnost financ spremenila v točko brez donosa. Čeprav je Bitcoin pred več kot desetletjem ustvaril anonimni lik Satoshi Nakamoto, se zdi, da ta kripto nikoli ne bo izšel iz mode.

Bitcoin je peer-to-peer platforma, ki se uporablja za lažje spletno plačevanje blaga in storitev.

Za razliko od fiat denarja bitcoini nimajo fizične oblike. Ravno nasprotno – bitcoinov ne tiska nobena vlada; namesto tega so minirani. Kopati je mogoče 21 milijonov kovancev, trenutno v obtoku 18.618.006.

Morda je ena največjih prednosti Bitcoinov in drugih altcoinov dejstvo, da so decentralizirani in pregledni, kar je pospešilo sprejemanje kripto mase po vsem svetu.

Kljub temu zgodovino Bitcoina zaznamujejo številni vzponi in padci. Čeprav Bitcoin zdaj velja za shrambo vrednosti, je BTC nekaj let po prvi izdaji trgoval skoraj nič.

Kljub temu pa je BTC sredi kripto balona leta 2017 poskočil na več kot 20.000 USD. Lani, ko se je zgodila tretja prepolovitev Bitcoina, se je Bitcoin uspel okrevati po trenutni pandemiji in doseči nove vrhunce vseh časov.

Bitcoin je januarja 2021 narasel na več kot 40.000 USD, čemur je sledila pomembna razprodaja.

Se bo cena BTC v letu 2021 še naprej zviševala? Strokovnjaki delijo močne poglede na BTC in napovedujejo neverjetne cilje v višini 100.000, 170.000 in 318.000 dolarjev v letu 2021 in pozneje.

Nekateri trdijo, da bo Bitcoin nadomestil zlato kot hranilnik vrednosti. Dejansko je Bitcoin ena najboljših kriptovalut za naložbe v letu 2021. Eno je gotovo: veliko kovancev pride in gre, toda Bitcoin je tu, da ostane daleč po letu 2021.

2. Ethereum (ETH)

V letu 2021 vaš portfelj ne bo popoln brez Ethereuma. Ethereum je druga največja kriptovaluta za Bitcoinom s tržno kapitalizacijo 176.153.194.295 USD.

Ethereum, ki ga je ustvaril vizionar Vitalik Buterin, je več kot le plačilni sistem.

Ethereum se lahko uporablja za uvajanje pametnih pogodb in decentraliziranih aplikacij (dApps). Prav tako je platforma, ki podpira razvoj različnih žetonov ERC-20. Pravzaprav je bil današnji velikanski Binance Coin razvit na verigi blokov Ethereum.

Ethereum podpira tudi različne platforme, ki so aktivne v sektorju decentraliziranih financ (DeFi), kar je danes velika prednost. Navsezadnje je sektor DeFi eden najbolj priljubljenih kripto trendov, ki naj bi ostal še dolgo po koncu leta 2021.

Verjeli ali ne, število sredstev, zaklenjenih v DeFi, se je povečalo s 3 milijard USD v letu 2019 na 13 milijard USD v letu 2020. In uganite kaj: Ethereum je bil kovanec, ki je imel 96% obsega vseh transakcij!

Ne samo to, ampak Ethereum olajša razvoj različnih iger, ki temeljijo na blockchainu, kar je še ena hitro rastoča panoga po vsem svetu..

Tako se je Ethereum kljub nenehni pandemiji leta 2020 povzpel s približno 125 na več kot 600 dolarjev, kar je bilo več kot 380-odstotno povečanje!

ETH je leta 2021 vstopil z bikovskim začetkom; toliko strokovnjakov verjame, da bo leta 2021 lahko prebil mejo v višini 2500 dolarjev.

3. valovanje (XRP)

Ripple je še en edinstven kovanec, ki ga je vredno razmisliti leta 2021. Ripple, izdan leta 2012, je dobil veliko podporo velikih finančnih institucij po vsem svetu..

Glede na potencial, da čezmejna plačila preoblikuje z nizkimi stroški, zdaj Ripple sodeluje z več kot 300 ponudniki iz 40 držav. Nekateri veliki partnerji so Banco Santander in JP Morgan.

Tu moramo opozoriti, da valovanje ni vaš povprečni kovanec. Ripple je bil ustvarjen kot boljša in cenejša alternativa ne le kripto, temveč tradicionalnim plačilnim sistemom, kot je SWIFT. In to je eden od razlogov za nakup XRP!

Po uradnem forumu monetarnih in finančnih institucij lahko Ripple nadomesti SWIFT v smislu varnosti, hitrosti, sledljivosti, stroškov, preglednosti in obvladovanja tveganj.

Medtem ko je XRP izvorna kriptografija podjetja Ripple, lahko uporabniki izberejo katero koli valuto za transakcije na platformi. Upoštevati moramo, da medtem ko Ripple obdela približno 1500 transakcij na sekundo, podjetje trdi, da lahko doseže do 50.000 transakcij.

Upoštevajte, da čeprav je Ripple v vseh letih doživljal stalen napredek, je tožba ameriške komisije za vrednostne papirje in borze vrednostnih papirjev (SEC) pripeljala do njenega negotovega trenutnega položaja na kripto trgu letos.

Lahko samo počakamo in vidimo, kaj se bo letos zgodilo z Rippleom…

4. Litecoin (LTC)

Litecoin je nedvomno eden najboljših kriptos za naložbe v letu 2021. Litecoin, ustvarjen kot osnovna različica Bitcoina, je olajšal in hitreje plačeval. Upoštevajte, da traja do 2,5 minute za obdelavo bloka na Litecoinu v primerjavi z Bitcoinovimi 10 minutami.

Njegova trenutna cena je še en privlačen vidik za vlagatelje in trgovce, zaradi česar je Litecoin dostopna alternativa Bitcoinu.

Dobra novica je, da Litecoin še naprej uspeva pri inovacijah. Sprostitev videoigre LiteBringer za igranje vlog na blokovni verigi Litecoin je eden izmed projektov, ki lahko privede do dviga cen. Upoštevajte, da so transakcije Litecoinov po izdaji LiteBringerja presegle 130.000.

Ni presenetljivo, da je skoraj desetletje po prvi izdaji Litecoin še vedno eden najuspešnejših kovancev. Trenutno se Litecoin uvršča na 7. mesto glede na CoinMarketCap.

Leto 2021 bo za LTC obetavno, saj so strokovnjaki prepričani, da se bo cena Litecoina še naprej zviševala. Cryptoground na primer trdi, da se bo kripto sredstvo letos povzpelo na več kot 347 USD. Po drugi strani CoinSwitch verjame, da lahko Litecoin leta 2021 doseže nov ciljni cilj 600 dolarjev.

5. TRON (TRX)

Če želite letos zgraditi uspešen portfelj, razmislite o TRON-u.

TRON je ena izmed najbolj priljubljenih platform, ki lahko spremeni izmenjavo vsebin in oglaševanje.

TRON pa se popolnoma razlikuje od katerega koli drugega kanala v družabnih omrežjih. Njegov namen je zaščititi svoje stranke in jih hkrati nagrajevati s Tronixom. Ta vrsta monetizacije je dejansko veliko bolj pregledna od tistih, ki se uporabljajo na tradicionalnih kanalih v družabnih omrežjih.

Zanimivo je, da čeprav je bil TRON ustvarjen v verigi Ethereum, leta 2020 obseg transakcij dApp TRON-a presega količino Ethereuma. Brez dvoma je ta kripto zdaj ena največjih moči na trgu.

Moč, ki se razvija naprej! Lani je bil na primer izveden TRON-ov protokol 4.0 Great Voyage.

Številni strokovnjaki verjamejo, da bo leto 2021 za TRON še eno pozitivno leto. Dejstvo, da TRON sodeluje z velikanoma, kot sta Baidu in Samsung, je eden od mnogih znakov, da je TRON tu, da ostane!

6.. Bitcoin Gotovina (BCH)

Bitcoin Cash je še en kovanec, ki si ga je vredno ogledati letos. Bitcoin Cash, ustvarjen leta 2017 kot hitrejša in bolj razširljiva različica Bitcoina, je zdaj eden najbolj priljubljenih kovancev, v katere lahko vlagate.

Upoštevajte, da je bil Bitcoin Cash ustvarjen z osemkrat večjimi bloki kot Bitcoin, ki so bili še povečani na 32 MB. Ker lahko Bitcoin Cash obvlada več transakcij, mnogi strokovnjaki in navdušenci nad blockchainom verjamejo, da lahko Bitcoin Cash postane glavni blockchain za izvajanje spletnih transakcij.

Kot je na Twitterju zapisal njegov glavni zagovornik Roger Ver, Bitcoin Jesus: “Bitcoin in Bitcoin Cash sta enako redki, vendar jih je mogoče dejansko uporabiti za plačila.”

Seveda lahko večje sprejetje povzroči večje razpone cen BCH. Strokovnjaki za Crypto verjamejo, da se lahko cene BCH v letu 2021 gibljejo med 500 in 1900 USD.

Lahko samo počakamo in ugotovimo, kaj letos prinaša Bitcoin Cash!

7. Cardano (ADA)

Cardano je preverjena blokovna platforma z edinstveno arhitekturo in načeli algoritmov.

Cardano pa se ni nehal razvijati. Po njegovem načrtu bo mainnet Goguen lansiran okoli februarja in marca letos, kar bo Cardano korak bližje, da postane pravi morilec Ethereuma.

Poleg tega lahko implementacija Hydra – rešitve Cardano za drugo plast – Cardanu v prihodnosti pomaga obdelati več kot milijon transakcij, kar bo povečalo njegovo rast in cene.

Medtem moramo omeniti, da se je cena ADA 5. januarja 2020 zvišala na 0,25 – najvišja raven od sredine leta 2018.

Ni presenečenje, da je Cardano pritegnil veliko pozornosti vlagateljev in se trenutno ponaša z več kot 1.4000 bazeni.

Znatno se je povečalo tudi število denarnic ADA. Številke kažejo, da je bilo 5. januarja registriranih 4.000 novih denarnic ADA.

Številni strokovnjaki menijo, da lahko ADA leta 2021 preseže 1,5 USD na kovanec.

8. Tezos (XTZ)

Leto 2021 zaznamuje povečano zanimanje za kriptovalute in DeFi. Kot smo že omenili, lahko sektor DeFi revolucionira celoten finančni sektor – in Tezos je ena izmed kriptofonov, ki jim lahko koristi vse večje zanimanje za DeFi.

Tezos je pravzaprav eden najbolj obetavnih kripto projektov iz noro ponudbe začetnih kovancev (ICO) za leto 2017. Njegova edinstvena in demokratična struktura za samodejno nadgradnjo protokola (ne da bi tvegala pojav vilic) je edinstvena. Zainteresirane strani lahko sodelujejo (ali prenesejo XTZ), kar jim omogoča glasovanje in odločanje o prihodnosti Tezosa.

Kljub vsem pravnim težavam, ki so sledile prvi izdaji, je Tezos stalno naraščal. Leto 2020 ni bilo izjema: Tezos je podvojil svojo tržno kapitalizacijo z 1,21 milijarde USD decembra 2019 na 2,32 milijarde USD decembra 2020.

Najboljše je, da se Tezos nadgrajuje, da privabi nove platforme DeFi in tržnice z nezamenljivimi žetoni (NFT), kot je Kalamint.

Delphi je bil na primer ena najnovejših nadgradenj, ki je privedla do zmanjšanja porabe plina, da so napredne pametne pogodbe dostopne za razvijalce..

Se bo Tezos še naprej razvijal do leta 2021?

9. IOTA (MIOTA)

Če iščete več kriptovalut, s katerimi boste leta 2021 popestrili svoj portfelj, dodajte IOTA na svoj seznam nadzora.

IOTA je odprtokodna platforma, ki se uporablja za obdelavo transakcij in izmenjavo podatkov med napravami na internetu stvari. Zaradi Internet stvari omogoča milijardam naprav za pridobivanje in izmenjavo podatkov z inovativno tehnologijo, mnogi strokovnjaki trdijo, da je internet stvari lahko bolj koristen kot internet.

Tehnologija porazdeljene knjige IOTA, imenovana Tangle, je tista, zaradi katere je ta kriptovaluta edinstvena. Pravzaprav Tangle velja za varnejšo alternativo drugim tehnologijam veriženja blokov.

Glede na svoj potencial ne bi smeli biti presenečeni, da IOTA že sodeluje z različnimi udeleženci na avtomobilskem in zavarovalniškem trgu. Kar seveda lahko dvigne cene MIOTA v celotnem letu 2021!

10. Zvezdnik (XLM)

Stellar je še ena največja kriptovaluta, ki jo je treba razmisliti o vlaganju leta 2021.

Stellar, ustanovljen leta 2014, se ni nehal razvijati. Njegov načrt je namenjen rasti v smislu ozaveščenosti javnosti in transakcij.

Tu bi morali razložiti, da Stellar namesto tradicionalnega rudarjenja uporablja algoritem zveznega bizantinskega sporazuma (FBA), da potrdi transakcije z nizkimi transakcijskimi stroški, kar je ena od njegovih edinstvenih lastnosti.

Stellar ne omogoča le hitrejših transakcij, temveč si prizadeva zapolniti vrzel med kriptovalutami in tradicionalnimi plačilnimi sistemi. V partnerstvu z velikanoma, kot sta Deloitte in IBM, se uveljavlja kot globalna plačilna mreža.

Upoštevajte, da je Stellarjeva domača valuta Stellar Lumen (XLM), ki bo morda imel močan pristop leta 2021.

Bottom Line: V katero kriptovaluto naj vlagajo leta 2021?

Čeprav ni dvoma, da bo leto 2021 uspešno za kripto trgovce in vlagatelje, moramo upoštevati, da je kripto trg lahko nepredvidljiv in odvisen od dejavnikov, kot so povpraševanje in ponudba, razpoloženje na trgu, kripto novice in špekulacije ter tehnologija napredek.

Čeprav se seznami najboljših kriptov lahko razlikujejo, bi lahko vsi ponudili nekaj dobrih naložbenih priložnosti. Vendar, vedno raziskujte preden vlagate v katero koli kriptovaluto. V živo spremljajte ceno svojega najljubšega sredstva, analizirajte njegovo preteklo in trenutno uspešnost ter ne pozabite slediti najnovejšim kripto objavam.

Na koncu je množično sprejemanje kriptoslov vprašanje časa. Vprašanje torej ni Če, ampak Kdaj? Kdaj se boste torej potopili na trg??

eToro – Kupite najboljše kriptovalute v letu 2021

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Ključne točke

 • Leto 2020 je privedlo do povečanega zanimanja za kriptovalute in tehnologijo veriženja blokov.
 • Kljub nenehni pandemiji bo leto 2021 pozitivno za trg kriptovalut.
 • 10 najboljših kriptovalut, ki jih je treba vlagati leta 2021, so Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, TRON, Bitcoin Cash, Cardano, Tezos, IOTA in Stellar.
 • Kripto cene so odvisne od različnih dejavnikov, vključno s povpraševanjem in ponudbo, konkurenco, tehnologijo in razpoloženjem na trgu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me