10 zagonskih podjetij, ki bi jih morali opazovati

10 zagonskih podjetij, ki bi jih morali opazovati

Začetna podjetja s kriptovalutami so v zadnjih nekaj letih doživela razcvet, nekatera pa so hitro rasla in postala velika imena.

Po navedbah Crunchbase, veliko zagonom kriptovalut začela okoli leta 2016, večina je profitnih in dela v finančnih storitvah, obdelavi plačil in programski opremi.

Veliko zagonom kriptovalut verjetno ne bo uspelo. Dobro znano dejstvo je, da v prvih nekaj letih večina malih podjetij propade in kriptovalutna podjetja so tvegana, da se vanje vključijo.

Pravzaprav številne banke podjetjem, ki se ukvarjajo s kriptovalutami, ne dovoljujejo, da pri njih odpirajo bančne račune.

Nekateri, kot npr Billy Bambrough, verjemi to lahko pride do upočasnitve naložb v kriptovalute saj je 100 najboljših podjetij Y Combinatorja po vrednotenju v zadnjih dveh letih predstavilo le dve podjetji za kriptovalute.

Ti dve podjetji sta borza kriptovalut Coinbase in SFOX, trgovec s kripto valutami za institucionalne in profesionalne trgovce.

V tem članku si bomo ogledali najbolj zanimiva zagonska podjetja za kriptovalute, ki bi jih morali gledati.

Top 10 zagonskih podjetij s kriptovalutami

Pazite na vse!

1. Cobo

kripto denarnica cobo

Cobo je zagon kriptovalut, ki je predvsem storitev denarnice ki podpira različne kovance.

Z uporabo denarnice Cobo Wallet lahko uporabniki kriptovalute rastejo s pomočjo rudarjenja PoS.

Drug ključni izdelek, ki ga Cobo ponuja, je Cobo Trezor, ki lahko varno shranjuje kriptovalute iz različnih napadov.

Tako varno, celo je funkcija samodejnega uničenja, ki omogoča brisanje javnih in zasebnih ključev, če nekdo uspe dostopati do njih.

Cobo vodi Discus Fish, kitajski pionir v kriptovalutah, ki naj bi napisal prvo rudarsko vadnico v kitajskem jeziku.

Poleg tega je Fish pred Cobo ustanovil tudi F2Pool, enega največjih svetovnih rudarskih bazenov, ki trenutno deluje..

Oktobra 2018, Cobo zbrala 13 milijonov.

2. Javvy

zagon kriptovalut javvy

Javvy je zagon kriptovalut, ki poskuša nadomestiti vse borze in denarnice kriptovalut, kar ni lahka naloga.

Ustvarjajo univerzalna denarnica, ki lahko podpira vse kriptovalute, pa tudi decentralizirano izmenjavo.

Javvy to stori tako, da je povezan z več borzami, kar odpravlja potrebo po odpiranju več računov z različnimi borzami.

Ustvarili so tudi Javvy utility žeton, s katerim lahko dobite 50% popusta na provizije.

V Javvyjevem ICO so uspelo zbrati približno 7 milijonov dolarjev do 30. aprila 2019.

3. Finhaven

Zagon kriptovalut Finhaven

Finhaven, ustanovljen leta 2017, je zagon kriptovalut s sedežem v Vancouvru, ki načrtuje ustvariti digitalizirana sredstva.

Načrtujejo predvsem ustanovitev platformo za izdajo lastniškega kapitala in dolga z uporabo Ethereum blockchain.

Poleg tega bo Finhaven z Ethereumom uporabljal tudi nastavitev varnih denarnic in ustvarjanje revizijski dnevnik transakcij in ustvarite edinstvene žetone za vsako digitalizirano sredstvo.

Finhaven načrtuje tudi uporabo Bitcoina za plačilo nakazil, kjer lahko vlagatelji kopičijo Bitcoin v zameno za vloženo.

Trenutno Finhaven oskrbuje samo stranke v Kanadi, vendar se bo to lahko spremenilo, če bo uspešno.

Skupaj ima Finhaven uspelo zbrati 7,9 milijona dolarjev Canadian. Večina tega je prišla iz Dunamuja & Partnerji, ki so vložili 5,13 milijona dolarjev.

4. SpectroCoin

spektro kovanec

Z denarnico SpectroCoin bodo uporabniki lahko shranili Bitcoin, Ethereum, NEM, Tether in Dash. Poleg denarnice SpectroCoin deluje tudi kot menjalnica.

Zagon kriptovalut SpectroCoin stoji tudi za Bankero, storitvijo posojanja kriptovalut.

Njihov cilj je v bistvu postati banka in premostiti vrzel med tradicionalnim bančništvom in kriptovalutami.

Bankera načrtuje uporabo tehnologije veriženja blokov za omejijo število sodelujočih v bančništvu, lažje in cenejše plačevanje.

Želijo postati mesto na enem mestu za vse finančne storitve, kar je velik cilj in z uporabo tehnologije veriženja blokov ponujajo edinstvene storitve.

SpectroCoin ponuja tudi a Bitcoin debetna kartica, ki se lahko uporablja v več kot 30 milijonih bankomatov in več kot 25 milijonih trgovin.

5. Storj

zagon kriptovalut storj

Storj sicer sicer morda ni strogo zagonski kriptovalut, vendar načrtuje uporabo tehnologije veriženja blokov ustvarite decentraliziran prostor za shranjevanje v oblaku.

Z delovanjem kot decentralizirano omrežje trdijo, da lahko ponujajo boljše cene in hitrost kot njihovi tekmeci.

Primarni izdelek Storja je njegov Tardigradni pomnilnik v oblaku, ki šifrira vaše datoteke, jih razdeli na koščke in jih razdeli med vozlišča.

Če se pridružite storju Storj, lahko postanete vozlišče v njihovem omrežju in neporabljeni prostor za shranjevanje v računalniku najamete drugim, ki ga morda potrebujejo.

Leta 2017 je Storj vodil ICO in uspelo zbrati 30 milijonov dolarjev v Bitcoinu in Ethereumu.

Udeleženci ICO so v zameno prejeli žetone Storj. Po navedbah CoinMarketCap je v času pisanja Storj 162. največja kriptovaluta po tržni kapitalizaciji.

6. Pristanišče

zagon kriptovalut

Vključen je kriptovalutni zagon Harbor žeton z vrednostnimi papirji z uporabo tehnologije veriženja blokov. S tem hitreje in lažje kupujejo in prodajajo vrednostne papirje.

Podjetje se osredotoča predvsem na lastniški kapital in zagonska podjetja, vendar so se tudi v njih posvetili žetoniranje nepremičnin, investicijskih skladov in celo likovnih del.

V določenem smislu je lastništvo simboličnega vrednostnega papirja zelo tradicionalna delnica, toda z žetonom in omogočanjem likvidnosti bi morali imeti možnost pritegniti več vlagateljev..

Kot da bi delnice delovale enako kot ICO, le da bo glavna razlika v tem, da bodo popolnoma skladne.

Tako lahko vsakdanje ljudi preprosteje kupujejo naložbene produkte in jim s tem koristijo.

Harbour je ustanovil izvršni direktor Joshua Stein in zbrala 40 milijonov dolarjev, ko se je začela leta 2017, nato pa še 28 milijonov dolarjev aprila 2018.

7. Krog

krog izmenjave kriptovalut

Zagon kriptovalut Circle se je začel kot aplikacija za pošiljanje sporočil, vendar je pridobil borzo kriptovalut Poloniex, ki je bila njihovo prvo prizadevanje za kriptovalute.

So neposredni tekmec za izmenjavo Coinbase uporabnikom pa omogočajo tudi pošiljanje fiat denarja prek njihove virtualne denarnice.

Circle je ustvaril tudi aplikacijo Circle invest, mobilno aplikacijo, ki je posebej namenjena vlaganju v kriptovalute in je že končana 8 milijonov uporabnikov, več kot 60 sredstev in 200 milijard dolarjev obsega trgovanja.

Leta 2018 je v krogu financiranja zbral 110 milijonov dolarjev in je po ocenah vreden več kot 3 milijarde dolarjev.

Največja naložba je prišla iz Bitmain, ena največjih skupin za pridobivanje kriptovalut, pa tudi skupina Digital Currency Group. Drugi ključni vlagatelj je Goldman Sachs.

Z Coinbase je Circle ustvaril stablecoin USDC.

8. Skupina digitalnih valut

skupina digitalnih valut

Digital Currency Group, ustanovljena leta 2015, je morda največji zagon kriptovalut vlaganje v podjetja s kriptovalutami po svetu.

Digital Currency Group je ustvaril Barry Silbert, ki je prej ustanovil SecondMarket (zdaj znan kot NASDAQ Private Market).

Danes skupina Digital Currency je investiral v več kot 145 podjetij in velja za najbolj aktivno investicijsko družbo za kriptovalute.

Silbert je začel vlagati v Bitcoin podjetja leta 2013 in se ni nikoli ozrl nazaj, saj je verjel, da bo nekoč Bitcoin lahko nadomestil zlato.

To tudi verjame špekulacije s kriptovalutami so dobra stvar, saj gradijo ekosistem in likvidnost, potrebna za to, da kriptovalute sprejmejo vsi.

Eno največjih podjetij, v katera je skupina Digital Currency investirala, je Coinbase.

9. Coinbase

coinbase

Coinbase je druga največja borza kriptovalut danes, obstaja že od leta 2012 in trdi, da je borza, ki ji najbolj zaupajo.

Čeprav ponuja manj kriptovalut v primerjavi z nekaterimi tekmeci, podpira pa vse glavne kriptovalute. Coinbase bi morda šlo bolje, če ameriški predpisi ne bi bili tako strogi.

Coinbase sta ustanovila izvršni direktor Brian Armstrong in Fred Ehrsam.

Poleg izmenjave, Coinbase ponuja tudi storitve denarnic, napredno trgovanje za strokovnjake in API-je za razvijalce in trgovce za sprejemanje kriptovalut.

Coinbase v sodelovanju s Circle is tudi ustvarjalci USD Coin (USDC), stabilnega valuta, vezanega na ceno ameriškega dolarja na podoben način kot Tether, češ da so vsi USDC enako podprti v ameriških dolarjih.

Od danes ima Coinbase več kot približno 13 milijonov uporabnikov in je eno najbolj znanih zagonskih podjetij za kriptovalute.

10. Binance

binance

Binance, ustanovljen leta 2017, je postal največja borza kriptovalut na svetu z ogromnim seznamom kriptovalut, ki so na voljo za trgovanje in so daleč najuspešnejši zagon kriptovalut.

Prvotno se je Binance začel na Kitajskem, po uveljavitvi strožjih pravil o trgovanju s kriptovalutami pa se je preselil na Japonsko.

Vendar je Japonska uvedla tudi strožja pravila za trgovanje s kriptovalutami in kmalu tudi Binance je svoj sedež preselil na Malto, kjer je trenutno.

Binance vodi izvršni direktor Changpeng Zhao, ki je danes daleč ena najvplivnejših oseb, ki se ukvarja s kriptovalutami.

Zhao ima neizmerne izkušnje s kriptovalutami in trgovanjem pred Binance Zhao prej ustanovil Fusion Systems, ki je zgradil visokofrekvenčno tehnologijo trgovanja za posrednike.

Delal je tudi kot CTO za OKCoin in je prej delal pri Blockchian.info kot del ekipe za denarnico za kriptovalute.

Binance je prav tako lansiral Binance Coin, pomožni kovanec, ki trgovcem omogoča, da pri uporabi kupujejo kriptovalute po diskontni stopnji.

Zakaj naj trgovci gledajo zagonska podjetja s kriptovalutami?

Razvoj zagonskih podjetij s kriptovalutami je ključnega pomena za trgovce s kriptovalutami in ne samo zato, ker so lahko sredstva, v katera lahko vlagajo.

Enostavno povedano, več kot je kriptovalut sprejetih in uporabljenih, bolj dragocena postane in zagonska podjetja za kriptovalute so eden od načinov, kako to doseči.

Za povrh pa še to, več ljudi uporablja kriptovaluto, bolj likvidna postane. To pomeni, da je lažje kupovati in prodajati.

Trgovci potrebujejo likvidnost, brez tega je skoraj nemogoče ustvariti dobiček iz trgovanja.

Trgovci s kriptovalutami bi morali biti vedno pozorni na zagonska podjetja s kriptovalutami in spremljati, kako se tehnologija razvija.

Če ima Barry Silbert prav, bo razvoj več podjetij s kriptovalutami in špekulacije verjetno dobra stvar za prevzem kriptovalut..

Trgovci s kriptovalutami bi morali biti pozorni na kakršne koli spremembe, ki vplivajo na Binance in Coinbase.

Ključne točke

Če se česa iz tega članka spomnite, navedite te ključne točke.

  • Večina zagonskih podjetij s kriptovalutami verjetno ne bo uspela. Na žalost je kriptovaluta še vedno zelo tvegana panoga.
  • Številni najboljši kriptovaluti razvijajo borze in / ali denarnice.
  • Digital Currency Group, Coinbase in Binance so trije največji zagon kriptovalut. Zaradi njihovega uspeha so postali znane blagovne znamke.
  • Trgovci bi morali paziti, kako se razvijajo start-upi s kriptovalutami. Več podjetij kot raste, boljše je za posvojitev in s tem posvojitev.

Naučite se trgovati z našim tečajem trgovanja s kriptovalutami

Bi radi izvedeli več o drugih kriptovalutah in kako z njimi trgovati? Nato se prijavite na naš tečaj trgovanja s kriptovalutami!

Če ste radi prebrali 10 zagonskih podjetij s kriptovalutami, od katerih bi morali gledati Trgovanje Izobraževanje, prosim, dajte mu všeček in ga delite s kom drugim, za katerega menite, da bi ga lahko tudi zanimal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me