5 priljubljenih kriptovalut za nakup in prodajo v britanskih funtih

Iščete kriptovalute, ki jih lahko kupujete in prodajate v GBP? Beri naprej. V tem članku bomo raziskali 5 različnih kriptovalut, s katerimi se trguje v britanskih funtih.

Če se pripravljate na vstop v svet kriptovalut, je ena najpomembnejših odločitev, ali želite kupi ali trgovina vaše premoženje.

Ko trgujete s kriptovalutami, lahko špekulirate o ceni z uporabo instrumentov za trgovanje z izvedenimi finančnimi instrumenti, kot je a pogodba za razliko (CFD). Ta pristop ima različne koristi – na primer vaš dobiček ni obdavčen z davkom na kapitalski dobiček in za dostop do vaše valute vam običajno ni treba plačati pristojbin.

Ko kupite kriptovaluto, plačate za vsako enoto izbrane kripto valute in si nato dokončno lastite sredstvo. Dejanje nakupa in prodaje se včasih imenuje tudi “držanje” ali “vlaganje” v kriptovaluto.

Čeprav se izraza trgovanje in vlaganje pogosto uporabljata zamenljivo, je pomembno razumeti, da se dejansko lahko nanašajo na različne stvari – vsaka s svojimi potencialnimi tveganji in koristmi.

5 najbolj priljubljenih kriptovalut za nakup in prodajo v funtih:

 1. Bitcoin
 2. Ethereum
 3. EOS
 4. Valovanje
 5. Ethereum Classic

Če se želite hitro in enostavno potopiti na kripto trg Združenega kraljestva, z 0% provizij, si oglejte Izmenjava eToro!

V tem članku si bomo ogledali 5 najbolj priljubljenih kriptovalut za nakup in prodajo v britanskih funtih (GBP). Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti, ali bi lahko bila naložba v kripto / GBP prava strategija za vas.

Najboljših 5 kriptovalut, s katerimi se najbolj trguje v britanskih funtih (GBP)

1. Bitcoin (BTC / GBP)

bitcoin

Če ste se odločili za nakup kriptovalute in ne za trgovanje z njo, ste morda to domnevali Bitcoin ni bil z mize (razen če ste pripravljeni zapraviti veliko denarja). Bitcoin je najdražja kriptovaluta, ki jo lahko kupite. Dobra novica pa je, da je mogoče kupiti le delček. Tako je veliko lažje držati se mantre „nikoli ne vlagaj več, kot si lahko privoščiš, da izgubiš“!

Bitcoin je bil prvič predstavljen leta 2009 in je najbolj priljubljena kriptovaluta na svetu za nakup, prodajo in trgovanje. Nekateri kripto strokovnjaki menijo, da bi ga bilo treba obravnavati kot načrt – prototip za uporabo blockchaina v financah, v nasprotju s končno (in popolno) obliko. Ti ljudje pogosto zagovarjajo alternative, kot sta Bitcoin Cash ali Ethereum, ki sta bolj razširljivi kot Bitcoin in sta bili uvedeni z namenom rešitve nekaterih težav, ki so pestile prvotno kriptovaluto..

Kljub temu je Bitcoin še vedno najbolj prevladujoča kripto, pa tudi najbolj razširjena v Združenem kraljestvu glede na raziskavo, ki jo je izvedel Financial Conduct Authority (FCA).

Če iščete kriptovalute za nakup in prodajo v britanskih funtih in menite, da je Bitcoin kraj za začetek, boste dejansko trgovali z valutnim parom BTC / GBP. To pomeni, da boste za vsak Bitcoin, ki ga kupite, prodali protivrednost GBP. V tem valutnem paru je Bitcoin osnovna valuta in GBP je kotirajo valuta. Vrednost tečajne valute vam bo povedala, koliko morate kupiti, da izenačite 1 enoto osnovne valute.

Ker je Bitcoin izjemno nestanoviten, se morda sprašujete, „naj trgujem z BTC / GBP?“ Ali celo „naj kupim Bitcoin leta 2021?“ Oglejmo si valutni par BTC / GBP, da ugotovimo, zakaj se je toliko vlagateljev odločilo za kupite Bitcoin v britanskih funtih.

Napoved cene Bitcoinov: Koliko bo Bitcoin vreden v letu 2021 in pozneje?

Če kupujete Bitcoin z GBP?

Omenili smo že, da je Bitcoin kriptovaluta, ki se najpogosteje kupuje, prodaja in trguje na svetu. Kaj pa britanski funt?

GBP je tudi pomembna valuta na svetovnem trgu. Ko gre za promet, to fiat valuta (valuta, ki jo ureja vlada in po vrednosti ni vezana na blago, kot sta zlato ali nafta), je četrta valuta, s katero se najpogosteje trguje po svetu, in tretja najbolj razširjena rezervna valuta.

Britanski funt je veljal za eno največjih svetovnih fiat-valut. Druge glavne valute vključujejo:

 • Ameriški dolar (USD)
 • Evro (EUR)
 • Japonski jen (JPY)
 • Kanadski dolar (CAD)
 • Švicarski frank (CHF)

Ker imata tako BTC kot GBP tako velik svetovni pomen, je ta valutni par eden izmed najbolj priljubljenih kripto / fiat parov. Posledično je lahko dobra možnost za vlagatelje, še posebej, če je osnovna valuta vašega trgovalnega računa že GBP.

Bi razmislili o trgovanju BTC / GBP?

2. Ethereum (ETH / GBP)

ethereum

Ethereum je blockchain platforma, ki se je začela leta 2015. To je bil prvi večji altcoin na svetu (alternativa Bitcoin-u) in od takrat ohranja svojo trdnjavo kot druga največja kriptovaluta.

Eter velja za a gospodarska valuta. Uporabna valuta je tista, ki je bila razvita za izpolnitev določenega namena – v Eterjevem primeru za plačilo platforme Ethereum, ki za delovanje potrebuje neverjetno veliko energije. To je v nasprotju z Bitcoinom, s katerim lahko plačujete raznovrstno blago in storitve. Pravzaprav je prvo transakcijo z resnično besedo Bitcoin izvedel moški na Floridi, ki je leta 2010 kupil dve pici!

Ethereum je bil v svojih letih dosleden in si je dobro opomogel od finančnega zaostanka, ki ga je marca povzročila pandemija koronavirusa. Vendar to ne pomeni, da Eter ni podvržen nihanju cen. Kot večina kriptovalut, ki jih lahko kupujete in prodajate v britanskih funtih, se lahko tudi njena cena na dan večkrat spreminja. Zaradi tega je dobra izbira za vlagatelje, ki želijo dolgoročno stabilnost s kratkoročno nestanovitnostjo.

Če kupujete eter z GBP?

ETH / GBP je lahko dober par za vašo naložbo ali trgovalni portfelj, vendar je to odvisno od različnih dejavnikov – od želje po tveganju do osnovne valute vašega trgovalnega računa.

Za vlagatelje v Združenem kraljestvu je nakup etra v GBP na splošno preprosta transakcija. To je zato, ker je funt funtov že njihova primarna fiat valuta, s čimer se izognemo potrebi po začetni pretvorbi. Medtem ko se mnogi neameriški vlagatelji odločajo za trgovanje z USD, imajo tisti, ki trgujejo z GBP, sedež predvsem v Združenem kraljestvu.

Torej, ali je Ethereum dobra naložba? In ali bi morali kupiti Ethereum z britanskimi funti? Leta 2018 je bila povprečna dnevna volatilnost Ethereuma med 5 in 20%. To je veliko višje kot pri večini fiatnih valut (GBP / USD je na primer le 0,6%). Ker Ether doživlja kratkotrajno volatilnost, vendar se šteje, da sledi naraščajočemu trendu, ga je veliko kripto strokovnjakov prepoznalo kot potencialno močan dodatek k svojim portfeljem.

Bi razmislili o trgovanju ETH / GBP?

3. EOS (EOS / GBP)

eos

Tretja kriptovaluta na našem seznamu 5 kriptovalut, s katerimi se trguje v funtih, je EOS. To je domača valuta platforme blockchain EOS.IO, ki deluje podobno kot Ethereum. Izšel je tri leta po Ethereumu leta 2018, zato velja za kriptovaluto “naslednje generacije”.

Kljub temu, da je star le dve leti, si je EOS izboril mesto na seznamu 15 največjih kriptovalut na svetu. Prihaja na 14. mesto.

Če kupujete EOS z GBP?

Ena glavnih atrakcij nakupa EOS v Pounds je njegova cena. Za razliko od Bitcoina, ki stane več kot 32.500 funtov na enoto, je EOS veliko bolj dostopen način vlaganja v kriptovalute. Vlagati je mogoče, ne da bi morali zapraviti ogromne vsote denarja, zaradi česar je za mnoge vlagatelje v Združenem kraljestvu, ki želijo kriptovalute kupovati in prodajati v britanskih funtih, mamljiva možnost..

Tudi platforma EOS.IO blockchain je v dobrem položaju za zaslužek ob vzponu decentraliziranih financ sektor (DeFi). To je izraz, ki se uporablja za opis naraščajočega števila storitev, ki ponujajo decentralizirane finančne produkte – na primer zavarovanje, naložbe v nepremičnine in posojila. Tradicionalno te storitve ponujajo le osrednji organi, kot so velike banke ali posojilnice. S tem, ko jih namesto njih ponujajo prek tehnologije veriženja blokov, mnogi upajo, da bodo sektor bolj pravični, tako da bodo odvzeli oblast vladnim organom in jo dali v roke vsakdanjim vlagateljem..

Ker je bil EOS.IO zasnovan za poganjanje pametnih pogodb in decentralizirane aplikacije (dApps), mnogi kripto strokovnjaki verjamejo, da se bo cena EOS-a z naraščanjem povpraševanja po njegovih storitvah zvišala.

Bi razmislili o trgovanju EOS / GBP?

4. valovanje (XRP)

valovanje

Če razmišljate o nakupu Valovanje v GBP je pomembno razumeti, da se „Ripple“ uporablja kot izraz za vse, da opiše svojo platformo in domačo valuto. Podobno kot Ethereum in EOS je tudi Ripple sestavljen iz blockchain platforme, ki se imenuje RippleNet, in valute, ki jo poganja, ki se imenuje Ripple XRP..

Že od uvedbe leta 2012 je Ripple XRP stalno ena izmed petih najboljših kriptovalut, v katere vlagamo.

Cena XRP je neverjetno nizka, zaradi česar je privlačna naložba za številne trgovce, ki iščejo kriptovalute za nakup in prodajo v britanskih funtih.

In njegova cena ni edina stvar, ki je premamila previdne vlagatelje. Medtem ko se ena glavnih prednosti kriptovalut šteje za njeno decentralizacijo, je Ripple dejansko močno usklajen s konvencionalnim finančnim sektorjem. To je zato, ker je bil zasnovan tako, da je bankam in drugim velikim podjetjem olajšal pošiljanje čezmejnih plačil z uporabo Ripple XRP kot univerzalne valute, ki obide devizne tečaje in predpise.

Rippleova partnerstva z odmevnimi podjetji, kot so J.P. Morgan in Santander so mnogim vlagateljem zaupali, da je verjetneje, da bo ta kripto vplival na regulativne spremembe, saj številne vlade začenjajo zatirati uporabo kriptovalut po vsem svetu..

Če kupujete valovanje z GBP?

Medtem ko je trgovanje z izvedenimi instrumenti, kot so CFD-ji, lahko dober način za zavzemanje kratkoročnih pozicij, nakup kriptos z GBP običajno vlagateljem omogoča, da zavzamejo dolgoročnejše pozicije. Za Ripple XRP – za katerega mnogi strokovnjaki menijo, da ima velike možnosti – je XRP / GBP potencialno močna možnost za vaš portfelj.

Bi razmislili o trgovanju XRP / GBP?

5. Ethereum Classic (ETC)

Ethereum Classic izvira iz trdega vilice prvotnega bloka Ethereum v letu 2016, eno leto po uvedbi Ethereuma. Zlahka je zamenjati oba, vendar nista enaka in se zelo razlikujeta, ko gre za vrednost.

Tako kot Ethereum uporablja tudi Ethereum Classic pametne pogodbe Njegov namen je decentralizirati finance in ljudem omogočiti, da upravljajo svoje premoženje, ne da bi morali iti skozi banke ali vladne organe.

Kljub podobnosti z Ethereumom je pravzaprav zelo podoben Bitcoinu. Z žetonom se ustvarijo novi žetoni ETC, pri čemer se nagrade za rudarstvo zmanjšajo za 20% na vsakih 5 milijonov blokov.

Če kupujete Ethereum Classic z GBP?

Če razmišljate o naložbi v Ethereum Classic, bi bil nakup z britanskimi funtov pametnejša strategija kot trgovanje z CFD-jem.

V začetku letošnjega leta je James Wo – član uprave Ethereum Classic Cooprative – napovedal, da bo odstopil s svoje funkcije zaradi “kaosa, nesposobnosti in velikega slabega upravljanja”. Trditev je razumljivo pretresla zaupanje vlagateljev v kriptovaluto, tako da so nekateri analitiki napovedovali, da bo cena ETC padla do konca leta 2021.

Ker nakup kriptovalut na splošno vlagateljem omogoča, da zavzamejo dolgoročnejši položaj, bi ta strategija lahko delovala za vlagatelje, ki želijo izkoristiti nizko ceno Ethereuma v upanju, da se bo zaupanje vrnilo leta 2021.

Bi razmislili o trgovanju ETC / GBP?

Kako lahko trgujete s kriptovalutami z britanskimi funti?

Za nakup ali prodajo kriptovalut z britanskimi funti boste morali najti borzo, ki bo sprejemala vloge v fiat valutah. Te so manj pogoste kot borze, ki uporabljajo metode transakcij, ki temeljijo na kripto, vendar je ena možnost za trgovce v Združenem kraljestvu eToro.

eToro – najboljša platforma za trgovanje s kriptovalutami v Veliki Britaniji

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Znan kot najboljša trgovalna platforma v Veliki Britaniji, eToro ponuja vse pare fiat-to-crypto, ki smo jih omenili na tem seznamu. Če niste izkušen vlagatelj, je na voljo vrsta naprednih orodij za obvladovanje tveganj – in celo priljubljena funkcija CopyTrader, ki vam omogoča, da v realnem času spremljate naložbene odločitve strokovnih trgovcev in jih samodejno kopirate sami.

5 priljubljenih kriptos za nakup in prodajo v funtih: ključne točke

 • Nakup kriptovalut ni nujno enak trgovanju
 • Pri nakupu v britanskih funtih je GBP cena valute, izbrano digitalno sredstvo pa osnovna valuta
 • Če kupujete drage valute, kot je Bitcoin, lahko kupite le delček
 • GBP je fiat valuta, ki jo nadzirajo vlade in ni vezana na blago, kot sta zlato ali nafta
 • GBP je četrta fiat valuta, s katero se najpogosteje trguje na svetu, in tretja najpogostejša rezervna valuta
 • Nakup v GBP je vlagateljem iz Združenega kraljestva lažji, saj jim ni treba izvesti začetne konverzije
 • Kriptovalute so veliko bolj nestanovitne kot fiat valute, v povprečju znašajo 5% oziroma 0,6%
 • Decentralizirano financiranje spodbuja priljubljenost EOS.IO
 • Ripple je nenavaden, ker je tesno povezan s centraliziranimi finančnimi organi
 • Nakup kriptovalut, s katerimi se trguje v funtih, lahko vlagateljem omogoči, da zavzamejo dolgoročnejše pozicije, kot jih lahko med uporabo CFD-jev

Pogosta vprašanja

Kateri dejavniki vplivajo na vrednost GBP?

Na vrednost GBP vplivajo dejavniki, kot so inflacija, politika in denarna politika. Britanski funt obvladuje Banka Anglije, katere cilj je ohraniti nizko inflacijo in visoko zaupanje tujcev. Vendar pa je glasovanje o brexitu leta 2016 povzročilo, da je vrednost funta padla za 20%.

Ali plačujete davek na kriptovalute v Veliki Britaniji?

Ni vam treba plačati davka za katero koli kripto valuto, ki jo kupite v Združenem kraljestvu. Če pa skupna vrednost vaših naložb presega 12.000 GBP, boste morda morali plačati davek na kapitalski dobiček.

Ali je Bitcoin v Veliki Britaniji prepovedan?

Od 6. januarja 2021 bo FCA prepovedal prodajo izvedenih finančnih instrumentov za kriptovalute ljubiteljskim vlagateljem (sicer znanim kot mali vlagatelji). Vendar strokovnjaki ne verjamejo, da bo ta poteza močno vplivala na industrijo. Po podatkih eToro je na primer trenutno manj kot 10% potrošnje malih vlagateljev usmerjenih v izvedene finančne instrumente.

Kako kupite manj kot 1 BTC?

Če vas cena Bitcoina postavlja v GBP, lahko razmislite o nakupu manj kot 1 Bitcoin. Vsak žeton Bitcoin je deljiv na 8. decimalno mesto – z drugimi besedami, lahko ga razdelimo na 100.000.000 kosov! Ti “kosi” so znani kot satoshi, po psevdonimu, ki ga uporablja anonimni ustanovitelj kripto. Na večini borz lahko kupite Bitcoin za samo 1 GBP.

Nadaljnje branje:

Je Ethereum boljša naložba kot Bitcoin?

Koliko bo vredna valovanja v letu 2021 in pozneje?

Kaj je Ripple in ali je vredno vlagati v Ripple

Prednosti in slabosti naložbe v Ripple

Ethereum VS. Ripple: Kateri naj bo v vašem portfelju?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me