5 razlogov, zakaj bi lahko Bitcoin leta 2021 podvojil vaš denar

Zakaj bi lahko Bitcoin letos podvojil vaš denar

V preteklih letih je bilo o Bitcoinu nekaj precej nenavadnih trditev, zgodbe o kripto milijonarjih, ustvarjenih čez noč, in možnost, da digitalna valuta nadomesti vse druge načine plačila.

Vendar od leta 2021 tega ni mogoče zanikati Bitcoin je eno najhitreje rastočih sredstev na trgu. Medtem ko je bil nekoč rezerva nekaj tehnoloških voditeljev in vseh, razen najbolj nespametnih vlagateljev, se BTC zdaj šteje za bistveni dodatek vsakemu prihodnje mislečemu portfelju.

Z vedno več platformami, ki sprejemajo kriptovalute in z večjo pozornostjo institucionalnih vlagateljev, se zdi, da je naslednjih dvanajst mesecev vznemirljiv čas za kriptovalute na splošno, še posebej pa za Bitcoin – ki je daleč največji glede na tržno omejitev in zlahka najcenejši žeton na trgu.

Če želite hitro in enostavno vlagati v Bitcoin BTC, s 0% provizija, odjava Izmenjava eToro!

Je torej Bitcoin dobra naložba v letu 2021? V nadaljevanju je pet razlogov, zakaj bi morda želeli razmisliti o dodajanju Bitcoin BTC v svoj portfelj prej kot slej.

5 razlogov, zakaj bi lahko Bitcoin leta 2021 podvojil vaš denar:

1. Sprejemanje bitcoinov se pospešuje

Kripto pismenost se po vsem svetu povečuje. Samo v Veliki Britaniji je po ocenah 86% javnosti pozna žetone, kot sta Bitcoin in Ethereum. To je daleč od prvih nekaj let obstoja Bitcoina, ko je bila kriptovaluta videti kot novost in so tradicionalni vlagatelji dvomili v njeno dolgoročno sposobnost preživetja..

Kljub gospodarskemu upadu, ki ga je povzročil COVID-19, se je leta 2020 odprlo rekordno število denarnic Bitcoin, saj se je tako povečalo zanimanje potrošnikov kot vlagateljev za kriptovalute. Dejansko je samo podjetje za denarnico Blockchain poročalo o povečanju s 43 milijonov na več kot 62 milijonov denarnic skozi vse leto.

Bitcoin denarnice

Vir: blockhain.com

Seveda bo povečanje števila kripto denarnic zanimivo za potencialne vlagatelje, saj kaže na potencial povečanega povpraševanja – kar je seveda ključno gonilo za dvig vrednosti katerega koli sredstva. To bi samo po sebi lahko bil dovolj velik razlog za nakup Bitcoina leta 2021, vendar so številke denarnic le del zgodbe. Veliko je tudi maloprodajnih vlagateljev, ki svoja kripto sredstva hranijo s skrbniško platformo, kot sta Cash App ali Coinbase.

Cash App je na primer poročal, da so se njegovi prihodki od bitcoinov povečali na 1,63 milijarde dolarjev, kar je v tretjem četrtletju leta 2020 ustvarilo 32 milijonov dolarjev bruto dobička, kar je v primerjavi z enakim obdobjem lani pomenilo impresivno 1000-odstotno povečanje.

Poleg tega je velikan za spletna plačila PayPal konec leta 2020 pomagal pri pošiljanju cen Bitcoinov na nove višine, tako da je žetonu podprl podporo skupaj z Ether, Bitcoin Cash in Litecoin. To dejansko odpira kriptovaluto za približno 300 milijonov registriranih uporabnikov PayPal.

V prihodnosti je sprejemanje kriptovalut PayPal ključni dejavnik za vse, ki želijo vlagati v Bitcoin leta 2021. V prvem četrtletju leta naj bi velik del 26 milijonov trgovcev PayPala začel sprejemati kripto kot plačilno sredstvo. Čeprav je treba še ugotoviti, kako priljubljeno je to, je treba opozoriti, da je PayPal zaradi neprimerljivega povpraševanja uporabnikov že povečal mejo nakupov kripto s 10.000 USD na 15.000 USD na teden..

Prvotna naloga kriptovalut naj bi postala alternativna plačilna platforma. Zdi se, da je razvoj v zadnjih 12 mesecih v tej smeri dokončno napredoval in, če se bo ta trend nadaljeval, bi lahko privedel do velikega povišanja cen v kriptovaluti. Kot tak se lahko izkaže za pametno potezo za vlaganje v Bitcoin leta 2021.

2. Wall Street svojo pozornost usmerja na kripto

Je Bitcoin dobra naložba za leto 2021? Zdi se, da večina največjega ameriškega finančnega središča verjame, da je Bitcoin dobra naložba v letu 2021.

Tesla je v Bitcoin vložil 1,5 milijarde dolarjev in začne plačevati kriptovalute, cena Bitcoina pa po novici doseže nov rekord nad 44.000 dolarjev.

BTC je bil med najuspešnejšimi razredi sredstev leta 2020, v prvi polovici leta je celo presegel zlato – Wall Street verjetno ne bi mogel ostati neopažen.

Eden od pomembnih primerov je MicroStrategy, podjetje za poslovno analitiko. V zadnjih nekaj letih je večkrat potonil milijone v BTC – v času pisanja je pridobil približno 70.784 Bitcoinov, katerih skupna vrednost je približno 1,13 milijarde USD.

"Ta naložba odraža naše prepričanje, da je Bitcoin kot najpogosteje sprejeta kriptovaluta na svetu zanesljivo skladišče vrednosti in privlačno naložbeno sredstvo z dolgoročnejšim potencialom apreciacije kot držanje gotovine, “je dejal izvršni direktor MicroStrategy Michael Saylor in dodal:” MicroStrategy je Bitcoin priznal kot legitimno naložbeno sredstvo, ki je lahko nadrejeno gotovini, in je zato Bitcoin postalo glavno imetništvo v svoji strategiji zakladne rezerve."

Tudi MicroStrategy ni edini večji igralec, ki je vlagal v Bitcoin za leto 2021: ameriška družba za finančne storitve Square je konec lanskega leta v BTC črpala 50 milijonov dolarjev. “Verjamemo, da lahko Bitcoin v prihodnosti postane bolj vseprisotna valuta,” je dejala finančna direktorica Amrita Ahuja. »Ko raste v posvojitvah, se nameravamo disciplinirano učiti in sodelovati. Za podjetje, ki gradi izdelke, ki temeljijo na bolj vključujoči prihodnosti, je ta naložba korak na tej poti. “

Naložba Square je bila približno 4.709 žetonov BTC in je v času pisanja predstavljala približno 1% portfelja podjetja. Poleg tega je Square že prej ustanovil neodvisno ekipo, ki se je osredotočila izključno na prispevanje k odprtokodnemu delu za Bitcoin, prav tako pa je pred kratkim ustanovila Cryptocurrency Open Patent Alliance (COPA), neprofitno organizacijo, ki spodbuja kripto inovacije..

Zavarovalniški gigant MassMutual je zaupal tudi v Bitcoin, konec leta 2020 je v kriptovaluto razkril naložbo v višini 100 milijonov dolarjev. Po besedah ​​Nikolaosa Panigirtzoglouja iz JPMorgan, "Nakupi Bitcoinov podjetja MassMutual predstavljajo še en mejnik pri sprejemanju Bitcoina s strani institucionalnih vlagateljev. Vidimo lahko morebitno povpraševanje, ki bi se lahko pojavilo v prihodnjih letih, ko se bodo druge zavarovalnice in pokojninski skladi zgledovali po MassMutualu. “

Sprejem Bitcoina s strani velikih finančnih institucij je pomemben dejavnik za potencialne vlagatelje, saj kaže visoko stopnjo zaupanja v še vedno nastajajoči trg. Verjetno bomo leta 2021 videli, kako bo več ključnih institucij kupilo Bitcoin, pri čemer se bodo cene le zvišale in postale bolj stabilne.

3. Strokovnjaki za Bitcoin napovedujejo velike stvari leta 2021

Trg kriptovalut je znano nestanoviten in v preteklosti so se natančnosti zelo razlikovale. Vendar pa so leta 2020 zaznali veliko bolj enotne napovedi o potencialu Bitcoina v bližnji prihodnosti – vključno z nekaterimi najpomembnejšimi glasovi finančnega sveta.

Ena najpomembnejših napovedi je prišel direktor Citibank Thomas Fitzpatrick, ki je drzno napovedal, da Bitcoin bi lahko prešel 300.000 USD na žeton do decembra 2021. Glede na to, da je bil BTC v času pisanja vreden nekaj več kot 30.000 dolarjev na žeton, bi to predstavljalo veliko rast za vse, ki so se odločili za nakup Bitcoina leta 2021.

G. Fitzpatrick je pojasnil razloge za svojo napoved, rekoč to "ločitev zlata od fiat valut, pandemija COVID-19 in želja centralnih bank po agresivnih politikah kvantitativnega popuščanja bi lahko privedla do eksplozivne rasti cen v prihodnosti v prihodnosti."

Drugje je predsednik uprave skupine DeVere Nigel Green komentiral, da so velike državne porabe med pandemijo spodbudile inflacijski strah, kar je posledično privedlo do vlagateljev "kopičenje v premoženje za varno zavetje, zlasti tisto, ki ni vezano na nobeno državo, kot sta bitcoin in zlato, kot ščit pred pretresi."

Skupina DeVere je tudi sporočila, da je 73% od več kot 700 njenih strank milijonarjev, ki so se udeležile letne raziskave kriptovalut finančnega svetovalca, izjavilo, da so v kriptovalute že vlagale ali jih nameravajo vlagati do leta 2023 – kar je 68% več kot lani saj posamezniki z visoko neto vrednostjo še naprej sprejemajo kripto.

Kot znak spreminjajočega se razpoloženja med glavnimi finančnimi velikani je predsednik in izvršni direktor JPMorgan Chasea Jamie Dimon pred kratkim naredil 180-stopinjski preobrat na BTC. Potem ko je gospod Dimon prej zavrnil kriptovaluto kot prevaro, zdaj prizna, da je “vernik” v tehnologijo veriženja blokov.

Končno, ugledni kripto strokovnjak Willy Woo je v prihodnjem letu izjemno naklonjen Bitcoinom. “Moj najboljši model, ki predlaga konec leta 2021 200.000 USD na bitcoin, je videti konzervativen, 300.000 USD ne pride v poštev," je tvitnil. Po analizi različnih tržnih signalov je dodal, da je smer Bitcoinov "kaže na povečanje refleksivnosti, okrepljeno bikovsko povratno zanko do leta 2021".

Napovedi cen bitcoinov Willy Woo

Vir: Willy Woo Twitter

Seveda so ti komentarji skupaj ustvarili obnovljeno zanimanje za potencial kriptovalut kot sredstva, vendar strokovne napovedi nikakor niso zagotovilo in kdor namerava kupiti Bitcoin leta 2021, mora zagotoviti, da je del raznolikega portfelja.

4. Model zalog za pretok je obetaven

Bitcoin ni podvržen tolikšni inflaciji in devalvaciji kot fiat valute. Zaradi načina pridobivanja BTC je mogoče natančno izmeriti njegovo zalogo v pretok – investicijski izraz, ki se uporablja za kvantificiranje pomanjkanja sredstva, pri čemer se “zaloga” nanaša na celotno ponudbo v obtoku, “pretok” pa opisuje količino nova ponudba na voljo letno.

Bitcoinov S2F je ključni razlog, da mnogi analitiki vlagateljem svetujejo, naj Bitcoin kupijo leta 2021. V času pisanja tega članka je bil Bitcoinov S2F ocenjen na 56 – približno enakovreden zlatemu. Vendar je to sledilo zadnjemu prepolovitvi Bitcoina maja 2020. Ko se Bitcoin spet prepolovi, bo povečalo pomanjkanje žetona nad zlato – kar bi lahko poslalo visoke cene.

Običajno je cena BTC dosegla vrh 18 mesecev po prepolovitvi, kar bi nas pripeljalo do novembra 2021. Čeprav to nikakor ni zagotovljeno, vsekakor nakazuje še en dober razlog za vlaganje v Bitcoin leta 2021.

Trgovec, znan kot PlanB, je analiziral idejo, da bo naraščanje pomanjkanja povečalo vrednost BTC. Ustvaril je model Bitcoin Stock-to-Flow (S2F) in napovedal, da bi lahko cena BTC presegla 288 tisoč USD, ob predpostavki, da model še naprej drži.

Vir: Načrt B

Skeptikov je bilo seveda veliko – za vse teoretične modele veljajo nepredvidene okoliščine. Vendar PlanB ni edini, ki je opozoril na pomembnost Bitcoin-ovega S2F. Fidelity Investments je julija 2020 objavil tudi poročilo "Bitcoinova zaloga bo po naslednji razpolovitvi (2024) zasenčila zlato."

Na koncu vse to izhaja iz ponudbe in povpraševanja. Splošno znano je, da je ponudba Bitcoina omejena na 21 milijonov kovancev – nekaj, kar je učinkovito vpeto v tehnologijo blockchain. To samo po sebi ustvarja pomanjkanje, saj ima celotna ponudba – ali zaloga – že končno število.

Poleg omejene zaloge se zmanjšuje tudi pretočni vidik BTC. Po tretji razpolovitvi maja 2020 je blokovska nagrada za Bitcoin rudarje z 12,5BTC na blok padla na 6,25BTC. To pomeni, da se v ekosistem sprošča manj žetonov Bitcoin.

Torej, kaj to pomeni za tiste, ki želijo vlagati v Bitcoin leta 2021? Pomeni, da bi lahko povpraševanje kmalu preseglo ponudbo. Pravzaprav, Samo uporabniki PayPala že ustvarjajo več povpraševanja po BTC, kot jim rudarji lahko sledijo. Tradicionalno, če je kupcev več kot prodajalcev sredstva, lahko prodajalci zahtevajo veliko višjo ceno.

Pripravljen vlagati v Bitcoin?

5. Dostopnost

Pogosto spregledana prednost vlaganja v kriptovaluto je preprosto njena razpoložljivost. Tradicionalne naložbe so pogosto zamudne in zahtevajo posebne posredniške storitve ter pogosto namenske bančne račune. Ena glavnih prednosti Bitcoina je, da je zaradi svoje decentralizirane narave zelo dostopen za vsakodnevne vlagatelje.

Trgovske platforme, kot eToro ali Coinbase je mogoče v nekaj trenutkih nastaviti in vlagateljem omogočiti, da sami kupujejo, prodajajo ali trgujejo s kriptovalutami ali različnimi izvedenimi finančnimi instrumenti. Ni potrebe po poslu z nobeno banko ali institucijo, znesek, ki ga boste izbrali, je odvisno od vas.

Če lahko navedete svojo finančno obveznost, se trg kriptovalut odpre tudi za vse ravni vlagateljev. Medtem ko imajo obveznice in nepremičnine pogosto zelo visok prag vstopa, lahko vlagatelj začetnik začne svoj portfelj kriptovalut s samo 10 USD.

Seveda za tiste, ki želijo vlagati v Bitcoin leta 2021, dostopnost kriptovalut neposredno vpliva tudi na cene.

To ni nikjer bolje poudarjeno kot pri prej omenjenem sprejetju digitalne valute s strani PayPal. To je dejansko dalo milijonom uporabnikom možnost, da s pritiskom na gumb kupujejo in trošijo kripto – nekaj, kar je takoj poslalo ceno BTC.

Še enkrat več, dostopnost in povpraševanje sta neločljivo povezana – in vsi vemo, kako pomemben je povpraševanje pri vrednotenju premoženja.

Zaključek – ali je Bitcoin dobra naložba v letu 2021?

Po mnenju strokovnjakov je Bitcoin zelo dobra naložba v letu 2021. Bitcoin je bil eden najuspešnejših razredov premoženja leta 2020, številni strokovnjaki iz industrije pa napovedujejo velike stvari v letu 2021. Finančni uteži, kot so Mike Novogratz, Tom Fitzpatrick in priljubljeni kripto analitik Willy Woo so vsi naklonjeni Bitcoinom – in v preteklosti je bilo znano, da imajo prav.

Torej, ali je Bitcoin dobra naložba v letu 2021? Kot vedno je težko napovedati, kaj se bo zgodilo na trgu kriptovalut, vendar obstaja veliko kazalcev, da bi bili prihodnji meseci lahko zelo donosni za pametne kripto vlagatelje. Sprejetje BTC s strani večjih institucionalnih vlagateljev zagotovo daje zaupanje na trgu in kaže na to, da lahko pričakujemo, da bo BTC še naprej dobro posloval.

Podpora PayPala za digitalno valuto je odprla trg za milijone uporabnikov, ki bi lahko opazili hiter povpraševanje, kar bi lahko povečalo vrednost BTC.

Če upoštevamo vse, bi bila odločitev za nakup Bitcoina leta 2021 lahko zelo pametna poteza, če bi bila del strategije, ki vključuje raznolik naložbeni portfelj.

eToro – najboljši posrednik za nakup bitcoinov

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Pogosta vprašanja

Kje lahko kupim Bitcoin?

Ena od odličnih stvari pri izbiri nakupa Bitcoina leta 2021 je, kako enostavno je. Najboljši način za začetek kripto potovanja je iskanje zanesljivega spletnega posrednika ali borze. Ena najboljših platform za vlagatelje začetnike je eToro, saj ponuja obilo virov in ima preprost, inovativen vmesnik. Če ste nov v svetu digitalne valute, bi bilo vredno ogledati naš vodnik o tem, kako vlagati v kriptovalute.

Ali je dobro vlagati v Bitcoin leta 2021??

Odločitev, ali boste leta 2021 vlagali v Bitcoin, bo odvisna od vaših ciljev. Številni strokovnjaki in ključni predstavniki panoge pričakujejo, da bo leto 2021 veliko leto za kriptovalute, zato ni pravega trenutka, da bi razmislili o dodajanju BTC v svoj portfelj. Koliko boste prevzeli, bo odvisno od vaše nagnjenosti k tveganju, toda finančna pisateljica CNBC Darla Mercado svetuje, da vlagatelji 1% celotnega naložbenega kapitala namenijo Bitcoin.

Ali naj kupim Bitcoin leta 2021?

Odločitev za nakup Bitcoina leta 2021 bi se lahko izkazala za zelo donosno – če gre verjeti napovedim strokovnjakov. Vendar je kot vedno zmernost ključnega pomena. Kripto trgi so znano nestanovitni in vlagatelji bi morali vložiti sredstva, ki jih lahko izgubijo.

Kako vlagam v Bitcoin?

Naložbe v Bitcoin še nikoli niso bile enostavnejše, zahvaljujoč neštetim posrednikom in borzam na trgu. Če ste nov v tej panogi, potem si oglejte naš vodnik o tem, kako vlagati v Bitcoin in poiščite odgovore na nekaj pogostih vprašanj.

Preberi več:

Kaj je Bitcoin in ali je vredno vlagati v Bitcoin leta 2021?

Napoved cene Bitcoinov: Koliko bo vredno leta 2021 in pozneje?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me