9 Ogledati si morate Bitcoin dokumentarce

Če še niste slišali za bitcoin, je čas, da se ujamete. Prelomna kriptovaluta je od prihoda leta 2008 doživela nekaj dramatičnih vzponov in padcev.

Pojem bitcoin nam je predstavil Satoshi Nakamoto. Pokazal nam je način, kako zgraditi denar, odporen na cenzuro. Predstavil nam je priložnost, da iz konvencionalnih finančnih sistemov izključimo novo možnost.

V letih od, svet kriptovalut se je hitro razvijal. Zunaj jih je veliko, a nobenemu ni uspelo strmoglaviti bitcoina z vrha lestvice. Toda kriptosfera postaja tako nasičena, da prišleki izgubljajo pogled na temeljni namen, na katerem je bitcoin temeljil.

Tu imajo vrednost bitcoin dokumentarci. Pomagajo nam dati nov pogled na to, kaj kriptovalute sploh so. Tukaj je 9 najbolj ganljivih in koristnih dokumentarcev o bitcoinih Sudhir Khatwani to vas ne bo naučil samo o bitcoinu, temveč tudi o razlogih za njegovo uvedbo in o tem, kako se razlikuje od običajnega bančništva.

Torej, pojdimo k temu..

9 ogledov dokumentarnih filmov o bitcoinih

1. Vzpon & porast bitcoinov

Vzpon in vzpon Bitcoina 2014 Celoten dokumentarec iz Carol na Vimeo.

Ne postane boljše od tega dokumentarca. Omogoča nam potek korenin bitcoinov in dokumentira njegove vrhove in doline med krizami Mt. Gox in Ciper (2012–2013). Ustvarjalci so Daniel Mross, Patrick Lope in Nicholas Mross, vsi ljubitelji bitcoinov v programskem sektorju. Vključeni so nekateri najzgodnejši posvojitelji bitcoinov, med njimi Gavin Andresen, Brian Armstrong in Margaux Avedisian. In dobite nekaj vpogleda v razvoj rudarske industrije in kako je bitcoin dobil svoj fizični obraz.

Ljudje preberejo tudi: 20 Noro dejstev o Bitcoin, ki bi jih morali vedeti

2. Bitcoin – oblikujte prihodnost

To je prvi dokumentarni film o bitcoinih v kitajskem jeziku. Kurator je bil Bitkan, platforma za trgovanje z bitkoini za kitajski trg, ki se je začela leta 2013. Ta dokumentarec predstavlja predhodnike bitcoin ekosistema na Kitajskem, kot so Bitman, Huobi, ViaBTC in Bixin. Obsega tudi podteme, kot so „Kdo je Satoshi?“, „Rojstvo Bitcoina“, „Kitajske izmenjave Bitcoinov“, „Tveganja Bitcoinov“, „Siva območja Bitcoinov“, „Predpisi kitajske vlade“ itd. pojasnjuje tehnologija veriženja blokov in Bitcoin Pizza Day.

3. Bitcoin evangelij

To je eden najboljših Bitcoin dokumentarcev okoli. Pojasnjuje razloge, zakaj bitcoin obstaja, obravnava svetovno finančno krizo leta 2008 in kako se običajne banke bojijo kriptovalut. V njem so vidni zagovorniki bitcoinov, kot so Peter Todd, Andreas Antonopoulos in “Bitcoin Jesus” Roger Ver. Pojasnjuje, kako je svetovni gospodarski sistem zlomljen, in postavlja izvedljivo alternativo za mednarodna plačila, ki so cenejša in hitrejša. Prav tako nas popelje skozi rudarske operacije in kmetije ter ponuja razlago, zakaj vrednost bitcoinov narašča.

Morda vam bo všeč tudi: 5 ljudi, ki so postali milijonarji iz Bitcoinov

4. Blockchain in mi

Blockchain je letalo naše generacije.

Bitcoin nam je predstavil tehnologijo, ki je danes znana kot blockchain. Nanj se je dramatično odzvalo z različnih koncev Zemlje. Nekateri so v njem videli zajčjo luknjo, ki je bila ključna za več novih odkritij, medtem ko mnogi menijo, da je potreben večji razvoj, in se učijo iz teorij in eksperimentov drug drugega. Ta film poziva modrost razvijalcev programske opreme, raziskovalcev, kriptologov, podjetnikov, tveganih podjetij, svetovalcev, avtorjev, futuristov in politikov iz Severne Amerike, Evrope in Avstralije, ki si vsi delijo, kaj zanje pomeni tehnologija veriženja blokov in bitcoin.

5. Bitcoin v Ugandi – opolnomočenje ljudi

Ta Bitcoin dokumentarec je na kratko močan. Njegova moč izvira iz tega, v kolikšni meri bitcoin opolnomočuje ljudi iz držav tretjega sveta. Pripoveduje očarljivo zgodbo o fantu iz Ugande, ki od družine v ZDA prejme denar za financiranje študija v svoji državi.

Preberite tudi: Kdaj je pravi čas za začetek vlaganja?

6. Bitcoin celoten dokumentarni film (ni dovoljen!)

Tudi osem mesecev po zagonu je vrednost bitcoinov ostala na 0 USD. Ta dokumentarec prikazuje načine, kako Avstralija sprejema bitcoin, in zakaj država meni, da je to denar prihodnosti. To vam daje nekaj notranjih izkušenj sodelovalne kulture v Avstraliji, kjer izvirajo nekateri najboljši Bitcoin startupi. Predstavlja tudi rudarske operacije v državi in ​​maloprodajne trgovine, ki sprejemajo plačila z bitcoini.

7. Bitcoin dokumentarec Discovery Channel

Ta dokumentarni film nas vrača v obdobje velike depresije poznih dvajsetih in zgodnjih tridesetih let prejšnjega stoletja, ki je vplivala na ves svet in njegovo omejevanje zlatih standardov. Pojasnjuje tudi delovanje običajnega denarnega trga in kako ga je FED uvedel v sistem. In na koncu razpravlja o tem, kako je tehnologija sposobna vsakogar, kjer koli je lastna banka brez tretje osebe – tj. Bitcoin.

8. Bitcoin fenomen

Ta dokumentarec vam daje vpogled v zgodnje delo Satoshi Nakamoto. V njem je predstavljen Gavin Andresen, ki govori o tem, kako je sodeloval s Satoshi Nakamoto in ga podpiral ter kako ga je bitcoin dokument prepričal, da je to briljantna ideja. Prav tako nas poučuje o pomembnosti bitcoinov za stvari, kot je reševanje problema dvojne porabe, s katerimi so se srečevali drugi poskusi ustvarjanja digitalnega denarja. V njem je tudi nekaj zgodnjih posvojiteljev bitcoinov, kot sta Trace Mayer in Eric Voorhees.

9. Bančništvo na Bitcoin

To raziskuje vprašanje, kaj pravzaprav je denar. Pojasnjuje, da je denar v bistvu računovodski sistem. Toda to je sistem, v katerega je mogoče večkrat posegati, ker je centraliziran. Po vseh posegih stagnira v goljufiv, nefunkcionalen in pokvarjen sistem. Ugotavlja, da je bitcoin edini denarni sistem, ki je resnično brez tega posega in korupcije.

Uradna mesta: www.banking-on-bitcoin.com

Obstaja veliko drugih zanimivih dokumentarnih filmov o bitcoinih, ki se osredotočajo na to, zakaj je ta izum tako pomemben in zakaj je najbolj revolucionaren izum po internetu.

Morda vam bo všeč tudi: Zakaj je tehnologija Blockchain velika stvar?

Nekaj ​​drugih dokumentarnih filmov, ki si jih je vredno ogledati:

Bitcoin v Argentini:

Čarobni denar: Bitcoin revolucija:

To je nekaj najboljših bitcoin dokumentarcev, ki smo jih našli, če pa smo jih karkoli zamudili, nam sporočite svoja priporočila.

Če ste z veseljem prebirali ta članek iz Trading Education, mu podelite všeček in ga delite s kom drugim, za katerega menite, da bi ga lahko tudi zanimal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me