Ali je IOTA vredno investirati leta 2019?

IOTA je morda ena največjih alternativ tehnologiji blockchain, ki je danes na voljo, in bo verjetno kripto valut pretresel na več načinov.

Skratka, nameravajo strojem omogočiti plačilo stvari s pomočjo kriptovalut in interneta stvari.

Ali se IOTA splača vlagati v letu 2019? Pa ugotovimo.

Se želite naučiti, kako trgovati s kriptovalutami kot profesionalci? Vzemi naše tečaj kriptovalut!

Kaj poskuša doseči IOTA?

IOTA poskuša odstraniti provizije za transakcije in skrajšati čas transakcij z uporabo Internet stvari (IoT), od tod tudi njegovo ime.

Trdijo, da so kriptovaluta tretje generacije, ki lahko omogoča mikro transakcije med katero koli napravo.

To je pomembno, ker večina blockchains se borijo z mikrotransakcijami, kot je nakup kave.

Pristojbine bi lahko odtehtale dejansko transakcijo in rudarji bodo verjetno ignorirali majhne transakcije ker bi jim bila nagrada nepomembna.

To lahko pomeni, da lahko potrditev majhnih transakcij traja dolgo časa.

Ker je IOTA zasnovana tako lahka, jo lahko uporablja vsaka naprava, če ima povezavo z internetom.

Avtomobili lahko plačajo gorivo, hiše plačujejo najemnino ali hipoteko ali račune za komunalne storitve.

Stroji lahko celo uporabljajo IOTA za medsebojno interakcijo in ustvariti stroj za strojno ekonomičnost kjer si stroji lahko medsebojno plačujejo storitve.

IOTA razvija Fundacija IOTA, neprofitna organizacija s sedežem v Berlinu v Nemčiji

Fundacija IOTA ima partnerstva z Audijem, skupino VW, Boschom in Microsoftom ter številnimi univerzami.

Kako deluje IOTA?

iota, kriptovaluta

Najpomembnejše pri delu IOTA je, da deluje ne uporablja tehnologije veriženja blokov. Namesto tega uporablja a DAG (Usmerjeni aciklični graf).

Svoj algoritem imenuje “Tangle” in verjamejo, da je boljši od tehnologije veriženja blokov in je razmeroma preprost za razumevanje.

Vsaka povezava med vozlišči se imenuje “rob”. Tu se transakcije potrdijo.

Teoretično v Tangleu ni neposredne črte, vendar bodo nove transakcije vedno na koncih grafa.

Transakcije ali kot so znani tudi kot “spletna mesta” in na koncu se imenujejo “nasveti”. Čakajo, da jih preverijo naslednje transakcije, ki jim bodo sledile.

Vsaka dodana transakcija mora pred njo potrditi dve.

Dlje kot bo transakcija sprejeta v omrežju, težje bo izvesti dvojno porabo.

Zaradi načina delovanja zapleta je zelo lahek. To pomeni, da lahko kateri koli stroj obdeluje transakcije, če ima internetno povezavo.

Menda, saj se doda več transakcij, IOTA postane hitrejši, ne počasneje, kot to počne veliko verig blokov. Vendar je to še vedno teoretično in še ni preizkušeno.

IOTA je tudi dokaz kvantnega računalništva, kar pomeni, da bo lahko zdržala kvantni računalniki.

Kvantni računalniki so potencialna grožnja za Bitcoin omrežja, ker bi lahko premagali in pridobili nadzor nad omrežjem.

Ker IOTA ne uporablja tehnologije veriženja blokov, jo ne zahteva rudarjenja, kar pomeni, da obstajajo brez pristojbin zaradi česar je IOTA bistveno cenejša za uporabo.

Vendar obstajajo brez naprednih funkcij, kot je pametne pogodbe ali dApps. Obstaja tudi fiksna dobava IOTA žetoni.

Kljub temu je število žetonov IOTA zelo veliko, približno 2.779.530.283 MIOTA, kar je mega IOTA, kar je milijon kovancev IOTA.

Tako je dejansko število kovancev IOTA skoraj tri kvadrilijone (15 nič, naslednji korak po bilijonu).

Večina borz jih našteje milijon (MIOTA).

Kako deluje IOTA?

iota cap cap

Po navedbah CoinMarketCap, v času pisanja tega članka je IOTA 19. največja kriptovaluta po tržni kapitalizaciji.

Skupna tržna kapitalizacija IOTA je 701.334.513 USD, obseg 24-urnega trgovanja 5.764.473 USD in krožna ponudba 2.779.530.283 žetonov MIOTA, en žeton pa stane 0,252321 USD.

Od izdaje IOTA je prišlo do nestanovitnosti, saj se IOTA odpira zelo visoko glede na Bitcoin.

IOTANajvišja tržna kapitalizacija je decembra 2017 znašala približno 14,5 milijarde USD. Nekaj ​​mesecev kasneje maja 2018 je po velikem upadu ponovno dosegel približno 7 milijard USD.

Od tega trenutka do zdaj, IOTA se v glavnem giblje v cenah, okoli milijarde dolarjev.

Da bi se IOTA povzpela na podobne višine, bo verjetno morala izboljšati svojo uporabniško izkušnjo in povečati usvajanje med stroji.

Polemika

Številne ugledne osebe v svetu kriptovalut imajo pomisleke glede tega, kako dobro deluje IOTA.

Eden najbolj glasnih proti IOTA je Richard Heart.

Heart trdi, da je DAG dober samo za shranjevanje podatkov in ne mara razvijalcev.

Posebej kritičen je do tega, kako deluje denarnica IOTA, saj meni, da ni preveč varna in ne mara uporabniškega vmesnika.

Vendar je treba omeniti, da je Heart v svetu kriptovalut sporna osebnost. Čeprav ima nekaj tega, kar pravi, nekaj razlogov, ga je treba vzeti s ščepcem soli.

Omeniti je treba tudi, da je bil velik del njegove kritike IOTA usmerjen proti njenemu vmesniku.

Prepričan je, da bi morala IOTA delati zdaj, ko je še zelo mlada in še vedno potrebuje čas za razvoj, tako kot mnoge druge kriptovalute.

Obstaja tudi veliko takih, ki verjamejo, da je IOTA prevara.

Vendar pa je ekipa, ki stoji za IOTA, zelo odprta in prepoznavna. Verjetno bi bilo, če bi bila IOTA prevara, zelo malo verjetno, da bi uporabili svojo resnično identiteto.

Veliko polemike je bilo tudi, ko so bili ustanovitelji izključeni iz upravnega odbora fundacije IOTA in so več kot štiri mesece čakali na sedeže upravnih odborov..

Eden od ustanoviteljev je celo prosil, naj predsednik uprave Dominik Schiener odstopi.

Fundacija se je soočila s kritiko, ko naj bi Schiener dejal, da je neodvisni raziskovalec varnosti “potreboval klofuto”.

V odgovor na to je Univerzitetni kolidž v Londonu je prekinil vezi s fundacijo IOTA rekoč, da je to “neprimerno, da so raziskovalci varnosti izpostavljeni grožnjam zaradi razkritja njihovih rezultatov”.

Nekaj ​​polemik, usmerjenih proti IOTA morda zato, ker ne vključuje rudarjenja. To je grožnja industriji rudarjenja kriptovalut in jo bodo morda želeli umiriti.

Drugi so poudarili, da ker ni rudarjenja, ni nobene spodbude za delo v omrežju. Pri verigah blokov obstajajo spodbude z rudarjenjem.

Kljub temu obstajajo tudi številna tehnična vprašanja, ki jih je treba obravnavati.

Tangle nima funkcije časovnega žiga ki jih ima večina verig blokov. Zaradi tega Tangle ne more določiti vrstnega reda izvajanja transakcij.

Za povrh nekateri to trdijo DAG se v teoriji merijo, v dejanski praksi pa ne. Mogoče je, da se Tangle srečuje z enakimi težavami, kot jih imajo blockchains.

Kritiki trdijo, da lahko IOTA zaščiti pred dvojnimi porabami le, če imajo vsa vozlišča vse transakcije, kar pa ni izvedljivo, če želite povečati obseg.

Obstajajo tudi ljudje, ki trdijo, da IOTA ni pripravljena za proizvodnjo, kar pojasnjuje, zakaj funkcije in vmesnik denarnice vsaj zaenkrat ne delujejo dobro..

Morda največja kritika IOTA je, da je to morda ne bo zaščiten pred 51% napadom.

Da bi zaplet lahko nadzorovali, je treba napasti le 34% omrežja, zaradi česar je precej bolj ranljiv kot blockchain.

Ali je vredno IOTA vlagati v letu 2019??

vlaganje v ioto

Glavno vprašanje vlaganja v IOTO je, ali je DAG boljši sistem kot blockchain. Če verjamete, da bo morda bolje delovalo, bo IOTA morda dobra naložba za vas.

Druga pomembna težava, s katero se morajo spoprijeti navijači IOTA, je ekipa, ki stoji za IOTO. Če bodo lahko to polemiko postavili za seboj, bodo morda lahko bolj zainteresirani za projekt.

Morali bi tudi verjeti, da bo IoT postal resničnost. Še vedno smo zelo daleč od tega, da bi ga uvedli v številne izdelke. Za zdaj je to morda le utopična ideja.

Omeniti velja tudi, da se trgovci ne smejo pozabiti, da večina borz IOTA navaja kot MIOTA (milijon kovancev IOTA). Ena IOTA ni vredna veliko.

Če želite z njim učinkovito trgovati, ga boste morali trgovati kot MIOTA.

Ključne točke

Če se česa iz tega članka spomnite, navedite te ključne točke.

  • IOTA uporablja DAG namesto tehnologije veriženja blokov. Teoretično bi morala biti hitrejša in ne bi smela zahtevati provizij za transakcije.
  • Za vsako opravljeno transakcijo sta potrjeni dve. Menda bo to pomenilo, da bo z več transakcijami hitreje
  • IOTA želi biti integriran z internetom stvari. Tako bo lahko katera koli naprava, priključena na internet, opravljala transakcije.
  • The IOTA projekt je imel veliko polemik. Večina teži k temu, kako dobro deluje IOTA za svoje uporabnike, pa tudi k ukrepom, ki jih je izvedla ekipa IOTA.

Naučite se trgovati z IOTO z našim tečajem kriptovalut

Bi radi izvedeli več o drugih kriptovalutah in kako z njimi trgovati? Nato se prijavite na naš tečaj trgovanja s kriptovalutami!

Če ste z veseljem prebirali ta članek iz Trgovanje Izobraževanje, prosim, dajte mu všeček in ga delite s kom drugim, za katerega menite, da bi ga lahko tudi zanimal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me