Analiza cen Litecoin za leto 2021 (poglobljen pregled)

Napoved cen LTC za leto 2021

Delili bomo vrh Napovedi strokovnjakov za Litecoin leta 2021.

Preberite našo Analizo cen Litecoin LTC leta 2021

Litecoin, ki ga je razvil diplomant Litecoin MIT in nekdanji Googlov inženir Charlie Lee, je bil Litecoin sprva predstavljen kot srebro Bitcoinovega zlata in poskušal odpraviti zaznane pomanjkljivosti razširljivosti in funkcionalnosti prvotne kriptovalute z uporabo Scrypta kot dokazila o delu in ponujanjem veliko hitrejšega ustvarjanja blokov čas, pa tudi veliko višja zgornja meja celotne ponudbe žetonov Litecoin.

Zdi se, da je bila formula uspešna. Medtem ko Litecoin še vedno močno zaostaja za svojim predhodnikom glede vrednosti žetonov, se je altcoin dobro in resnično uveljavil v industriji in je bil v času pisanja peta največja kriptovaluta s tržno kapitalizacijo, ki je znašala več kot 10,3 milijarde USD.

V prihodnosti Litecoin predstavlja zanimivo priložnost za vlagatelje. Po nekoliko bleščečem letu 2020 – celo upoštevanju pandemije COVID-19 – je altcoin v novembru doživel hiter porast vrednosti, zdi pa se, da se nadaljuje tudi v letu 2021. Seveda večina kriptovalut pozno doživlja srečo, toda cena Litecoina se je med septembrom in decembrom lani bolj ali manj potrojila.

Torej, kako dolgo lahko pričakujemo, da bo ta tek trajal? Naša analiza cen Litecoinov za leto 2021 želi osvetliti nedavno usodo altcoinov in ugotoviti, kaj nekateri vodilni analitiki v tej panogi napovedujejo za prihodnje leto.

Če želite hitro in enostavno kupiti LTC, si oglejte Izmenjava eToro!

Vsebina

Litecoin – pregled

Zgodovina gibanja cen Litecoin

Analiza cen Litecoin 2020

Napovedi strokovnjakov za Litecoin leta 2021

Dejavniki, ki vplivajo na ceno Litecoin

Analiza cen Litecoin za leto 2021

Če vlagate v Litecoin leta 2021?

Analiza cen Litecoin 2021: Zaključek

Analiza cen Litecoin 2021 – Pogosta vprašanja

Litecoin – pregled

Da bi ocenili, ali je Litecoin dobra naložba, se mora vsaka zanesljiva analiza cen Litecoinov za leto 2021 začeti s pregledom tehnologije, ki stoji za kriptovaluto, in v tem, kako se razlikuje od drugih večjih kovancev na trgu..

Litecoin je bil predstavljen leta 2011, zasnoval pa ga je nekdanji Googlov inženir Charlie “Satoshi Lite” Lee. Sam gospod Lee je bil nekaj, kar nas je ločilo v kriptovalutnem prostoru – še bolj se je uveljavil, ko je razprodal svoja imetja Litecoin, ko so bile cene na vrhuncu. G. Lee je trdil, da je bila poteza sprejeta za ublažitev morebitnega navzkrižja interesov. Prav tako je vedno vztrajal, da Litecoin nikoli ni bil namenjen tekmovanju z Bitcoinom, ampak naj bi ga uporabljali kot sistem enakovrednih plačil za manjše transakcije – dejavnik, ki bi ga morala upoštevati vsaka analiza cen Litecoinov za leto 2021.

Koda Litecoina neposredno izhaja iz Bitcoina, zato neizogibno obstaja veliko podobnosti med obema kriptovalutama. Opazna podobnost je v tem, da oba uporabljata protokol Proof of Work, kar pomeni, da je način pridobivanja BTC in LTC – vsaj na površini – zelo podoben. Kadar pa se Bitcoin zanaša na algoritem SHA-256, Litecoin uporablja nedavno razviti algoritem Scrypt. Druga bistvena razlika med Litecoinom in Bitcoinom je čas ustvarjanja blokov. Litecoin potrebuje le 2,5 minute, da ustvari blok – bistveno hitreje kot deset minut, ki jih potrebuje Bitcoin blockchain. Litecoin lahko sprejme tudi 84 milijonov kovancev v primerjavi z 21 milijoni Bitcoinov.

Tako lahko Litecoin proizvede večje število kovancev kot Bitcoin in njegova hitrost transakcije je hitrejša, kar bi slednjim moralo dati trdno prednost. Vendar pa so ti dejavniki večinoma psihološki, ko gre za naložbe, in imajo v resničnem svetu prednost v vrednosti ali uporabnosti. Vendar je pomembno omeniti te razlike pri naši analizi cen Litecoin za leto 2021, saj je njihovo razumevanje ključno za prepoznavanje razmerja med gibanjem cen BTC in LTC.

Zgodovina gibanja cen Litecoin

Ko gre za izdelavo analize cen Litecoin za leto 2021, je edina konkretna informacija, ki jo moramo pregledati, prejšnje gibanje cen žetona. Če pogledamo to, lahko včasih sestavimo sliko, kako se bo Litecoin odzval na določene tržne pritiske in začel oblikovati realistično napoved glede potenciala rasti cen.

Kot večina kriptovalut je tudi Litecoin začel živeti zelo malo. Pravzaprav je bilo med letoma 2011 in 2013 zelo malo gibanja in najbolj zanimivo se je zgodilo v tem obdobju, ko je LTC dosegel pariteto z ameriškim dolarjem. Vendar pa se je do leta 2013 Litecoin – in kriptovaluta na splošno – resnično začel navdajati z domišljijo javnosti in novembra istega leta je cena Litecoina nenadoma narasla na več kot 38 dolarjev. Vendar je bil to kratkotrajen pojav, LTC pa je v letu 2014 dolgo upadel in se do konca leta spustil pod 3 USD. Od leta 2015 naprej je bilo nad Litecoinom zelo malo navdušenja in cene so se do marca 2017 postopoma zvišale z najnižjih vrednosti pod 2 USD na nekje okoli 4 USD..

Letošnje leto je bilo za Litecoin dobro. Cene so se v prvi polovici leta enakomerno zvišale in avgusta LTC se je trgovalo po vrednosti nad 72 USD na žeton. Vendar je bilo novembra, ko so stvari začele postajati zanimive. Ko se je LTC povzpel na okoli 90 dolarjev, je LTC do decembra nenadoma narasel in dosegel 237 dolarjev. To je bilo zahvaljujoč kombinaciji dejavnikov, vključno z neizogibno rastjo Bitcoina, večjim razumevanjem vlagateljev Litecoin in nekaj večjo prisotnostjo medijev Charlieja Leeja.

Ta izjemna konica je seveda pritegnila veliko pozornosti in medtem ko je cena LTC kmalu občutno padla – na približno 12 USD do marca 2018 in spet padla na 33 USD do avgusta – LTC že od konca leta 2017 stalno trguje po precej višjih cenah . Stvari so v začetku leta 2019 dosegle nizke vrednosti, LTC se je gibal okoli 30 dolarjev, junija pa so cene narasle na 133 dolarjev. Litecoin je nato še upadel in do konca leta padel za samo 42 dolarjev.

Z dvema pomembnima konicama v svoji zgodovini do leta 2020 mnogi vlagatelji verjamejo, da lahko v prihodnosti pričakujemo podobno gibanje. Seveda je na cene leta 2020 močno vplivala pandemija COVID-19, toda kot bomo videli v naslednjem poglavju naše analize cen Litecoin za leto 2021, je imel LTC krizo nekoliko drugačno izkušnjo kot mnoge druge kriptovalute.

grafikon cen litecoin

Analiza cen Litecoin 2020

Pandemija COVID-19 je bila za finančne trge najmanj nepričakovan dogodek. Kot taki skorajda ne moremo uporabiti cenovne uspešnosti v zadnjih dvanajstih mesecih za izdelavo analize cen Litecoin za leto 2021. Kljub temu pa je še vedno pomembno, da preučimo, kako je altcoin preživel nevihto, pa tudi njegovo okrevanje od začetka krize.

Litecoin se je leta 2020 začel v nizkih mejah. Januarja se je žeton trgoval na najvišji ravni 68 dolarjev, nato pa je še naprej vztrajno upadal, dokler marca ni dosegel dvoletne najnižje vrednosti 39 dolarjev. Tu pa stvari postanejo nekoliko zanimive, saj je bil Litecoin aprila že v navzgornji smeri, medtem ko se je večina drugih kriptovalut še vedno vrtela od učinkov pandemije COVID-19 na trge. Cene so se do avgusta, čeprav posredno, zvišale na 63 USD, nato pa so se naslednji mesec znižale na 45 USD. Vendar pa je bil Litecoin od oktobra impresivno bikovski in cene so se do decembra povzpele na 129 dolarjev – dvig cen, ki je zagotovo povzročil zanimanje vlagateljev, ko gremo v leto 2021.

Bi razmislili o vlaganju Litecoin?

Napovedi strokovnjakov za Litecoin leta 2021

Če želite pripraviti analizo cen Litecoin za leto 2021, ki jo je vredno prebrati, je pomembno, da pridobite informacije iz čim več virov. S tem v mislih sledijo mnenja nekaterih ključnih številk kripto industrije o tem, kaj se jim zdi cena Litecoin v bližnji prihodnosti.

John McAfee

John McAfee je glavni vlagatelj na alternativne trge in nesramni zagovornik kriptovalut. Kot take njegove napovedi, analize in naložbe pogosto vplivajo na kriptovalute v resničnem svetu.

Gospod McAfee sicer ni naredil popolne analize cen Litecoinov za leto 2021, vendar je dejal, da Litecoin ni dosegel rasti vrednosti, kot bi jo moral. Izpostavil je tudi drzno trditev, da ima Litecoin potencial, da pri povečanju vrednosti premaga Bitcoin. G. McAfee je že predvidal napovedi za Bitcoin, ki se je iztekel, zato je vse možnosti, da ga je vredno poslušati glede Litecoina.

George Tung

George Tung je cenjen analitik kriptovalut, ki je naredil precej drzno analizo cen Litecoin za leto 2021. Verjame, da ima cena Litecoin zelo resnične možnosti, da bo do konca leta 2021 dosegla 1500 USD – kar bi bilo več kot cena v času pisanja. Resda je to verjetno najbolj optimistična perspektiva, ki smo jo našli za Litecoin, toda George Tung je bil večkrat pohvaljen za svoja spoznanja.

Dan Gambardello

Dan Gambardello je še en zagrizen promotor kriptovalut in je pogosto podprt z Bitcoinom in Litecoinom. Gambardello je bil eden redkih, ki je natančno napovedal meteorski dvig Litecoina na skoraj 250 dolarjev leta 2017. Še več, ta klic je opravil, ko je žeton še vedno trgoval pod 5 dolarji. V prihodnosti je bil Gambardello zelo optimističen tudi glede svoje analize cen Litecoin za leto 2021 – verjame, da lahko cena Litecoin do leta 2021 doseže 1000 USD.

Charlie Lee

Resda gre za nekoliko pristranski vir, toda Charlie Lee, ustvarjalec Litecoina, je nedavno udaril kritike po decembrski tekmi bikov. G. Lee je dejal, da ima LTC visoko likvidnost na vsaki borzi, in poudaril, da bo kmalu imel dostop do 350 milijonov uporabnikov PayPal in še naprej izpolnjuje obljube o nizkih provizijah in hitrih transakcijah. Želel je tudi poudariti, da je veriga blokov LTC uživala devet let brez ničesar. Tu gre za mnenje, da je Litecoin zaslužen za svoj nedavni skok cen in ima še naprej ustrezno aplikacijo iz resničnega sveta, ki bi lahko pozitivno vplivala na premike cen naprej.

Ryan Selkis

Seveda niso vsi naklonjeni Litecoinu in Ryan Selkis, direktor podjetja Messari, ni naletel nobenih udarcev, ko je izdeloval svojo analizo cen Litecoinov za leto 2021. Ni se zadržal in LTC opisal kot “kup s ** * ”- trdi, da je Litecoin le malo več kot testna mreža za Bitcoin. Do tega zaključka je prišel zaradi preizkušanja verige blokov Litecoin, kot so SegWit, strele in stranske verige, preden so jih uvedli v omrežje BTC.

Dejavniki, ki vplivajo na ceno Litecoin

1. Bitcoin

Cena Bitcoina ima vedno vpliv na preostali del trga kriptovalut. Ne samo, da je BTC daleč največja kriptovaluta, deluje tudi kot nekakšna rezervna valuta za kripto trgovanje na številnih velikih borzah. Cena BTC je kot taka glavni kazalnik zdravja kripto trga na splošno. Drug dejavnik, zaradi katerega je Bitcoin pomemben za analizo cen Litecoin za leto 2021, je, da imata tako BTC kot LTC podobne resnične aplikacije.

Kljub temu, da Charlie Lee vztraja, da Litecoin ni namenjen tekmovanju s predhodnikom, lahko kakršen koli poseg v bitcoin postane izvedljiv način plačevanja med enakimi strankami za manjše transakcije, ki lahko v praksi zmanjša vrednost LTC, kar pa bo vplivalo na njegovo potencial za rast cen.

2. Predpisi, povezani s kriptovalutami

Kdor se resno ukvarja z vlaganjem v kriptovalute, bo moral biti na tekočem z najnovejšimi regulativnimi spremembami po vsem svetu. Nikjer to ni bilo tako očitno kot z razsodbo SEC, ki je Ripple prizadela decembra 2020, kjer je ameriška komisija za vrednostne papirje in borzo presodila, da je izvorni žeton omrežja Ripple, XRP, tržni vrednostni papir in ne valuta.

Ta sprememba je takoj vplivala na način trgovanja z XRP v ZDA in v nekaj dneh se je cena žetona znižala za skoraj 50%. Za to analizo cen Litecoinov za leto 2021 je še posebej pomembna bližajoča se regulativna sprememba EU, ki je bila začrtana proti koncu leta 2020 in naj bi v določeni meri začela veljati v naslednjih 12 mesecih..

3. Maloprodajna podpora

Litecoin je bil ustanovljen tako, da je ponudil alternativno platformo za enakovredna plačila za manjše transakcije. Seveda mora biti Litecoin za uresničitev te namere ustrezno podprt s strani trgovin na drobno in po vsem svetu.

Pomemben napredek pri naši analizi cen Litecoin 2021 je bila novica, da je PayPal LTC vključil na svoj seznam podprtih kripto. Kot je ugotovil Charlie Lee, to pomeni, da lahko dodatnih 350 milijonov ljudi enostavno kupi in zapravi Litecoin prek priljubljene plačilne platforme.

4. Kupčevo povpraševanje

Ceno katerega koli finančnega sredstva narekujeta ponudba in povpraševanje – in kriptovalute niso nobena izjema. Čeprav imajo vlagatelji glede Litecoina zelo različna mnenja, ima v industriji več uglednih zagovornikov in nedavno je pokazal, da je povpraševanja dovolj.

Znaten dvig, ki ga je LTC doživel decembra 2020, bo pritegnil veliko zanimanja vlagateljev in obstaja vse možnosti, da bo Litecoin doživel nadaljnji porast povpraševanja na zadnji strani tega, ko gremo naprej v leto 2021.

Preberite več: Kaj bo spodbudilo ceno Litecoina v letu 2021?

Analiza cen Litecoin za leto 2021

Nobena analiza cen Litecoinov za leto 2021 vam ne more natančno povedati, kako bo altcoin deloval v prihodnjem letu. Tudi pretekla uspešnost nam ne da veliko nadaljevanja, saj je Litecoin bolj kot kateri koli drugi večji kripto doživljal kratke, strme skoke cen, ki so jih mnogi analitiki izgubili, da bi jih lahko natančno napovedali.

Če na primer pogledamo tehnično analizo podjetja TradingBeasts, lahko ugotovimo, da ima njihova analiza cen Litecoinov za leto 2021 omejen obseg: povprečna cena v prvih treh mesecih leta se komaj spreminja, vendar platforma napoveduje, da bo LTC stalno naraščal s 143 USD na približno 165 USD do konca leta 2021.

Medtem ko bo čas pokazal, kako natančna je ta napoved, je jasno, da se ta smer ne ujema z zgodovinskim gibanjem cen Litecoin. Torej lahko pričakujemo dvig cen LTC kdaj v letu 2021? No, DigitalCoinPrice je predlagal ravno to. Analitiki na spletnem mestu verjamejo, da bo samo v januarju val valutov narasel za 26% in bo do začetka poletja presegel 220 USD. Njegova analiza kaže, da je Litecoin decembra zaključil leto na približno 217 ameriških dolarjev.

Če vlagate v Litecoin leta 2021?

vlaganje v litecoin

Številni kripto strokovnjaki so imeli zadržke glede Litecoin-a v letu 2020, zato je bilo več verodostojnih platform in glasov industrije, ki napovedujejo, da altcoin v bližnji prihodnosti verjetno ne bo dobro deloval. Kot smo videli, pa se je cena LTC konec leta 2020 zvišala, kar je spodbudilo novo zanimanje vlagateljev.

Čeprav ima Litecoin še vedno škodovalce, na koncu večina platform napoveduje rast v naslednjih dvanajstih mesecih. Koliko se rast razlikuje od platforme do platforme, vendar naša analiza cen Litecoinov za leto 2021 verjame, da bi lahko bil LTC dobra naložba, če obvladate svoja pričakovanja.

Seveda se lahko žeton razbije na štirimestne številke, kot so ugibali nekateri strokovnjaki, vendar bi morali resni vlagatelji svoja pričakovanja uskladiti z napovedmi platform, kot so TradingBeasts in DigitalCoinPrice, pri čemer bi LTC v naslednjih 12 mesecih prinašal majhne, ​​a trajnostne dobičke..

Pripravljen vlagati v Litecoin?

Analiza cen Litecoin 2021: Zaključek

Litecoin se je zelo končal do leta 2020 in prisilil številne ugledne kripto analitike, da ponovno ocenijo svoje napovedi za LTC leta 2021. Pričakuje se, da bo naslednjih 12 mesecev zelo pozitivno za kripto trge, Litecoin pa je pokazal, da je še vedno zelo dober veliki igralci. Naše analize cen Litecoin za leto 2021 bi morali uporabljati le kot vodilo in ne nadomestitve neodvisnih raziskav, vendar smo ugotovili, da obstajajo vsi razlogi za pričakovanje rasti Litecoina v prihodnjem letu.

Če želite vlagati v altcoin, bi bilo priporočljivo ukrepati hitro, saj večina analitikov domneva, da bo do najpomembnejše rasti cen LTC prišlo v prvi polovici leta 2021. Vendar so kriptovalute kot vedno zelo nepredvidljive in v Litecoin bi morali vlagati le kot del raznolikega portfelja.

eToro – najboljši posrednik za nakup LTC

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Analiza cen Litecoin 2021 – Pogosta vprašanja

Ali bo Litecoin leta 2021 še naprej naraščal?

Litecoin je decembra 2020 doživel impresivno rast cen, ki se je nadaljevala januarja. Naša analiza cen Litecoinov za leto 2021 je nato pokazala, da so številni analitiki ponovno ocenili potencial LTC za prihodnje leto, pri čemer so mnogi napovedovali močnejšo rast, kot je bila sprva pričakovana. Kako dolgo bo Litecoinov bikovski tek trajal, bomo še videli, vendar obstaja velika verjetnost, da bo altcoin dobro deloval leta 2021.

Kako bo Litecoin deloval leta 2021?

Izvedli smo analizo cen Litecoin za leto 2021 in ugotovili, da obstaja nekaj razlogov, da verjamemo, da bo prihodnje leto pozitivno za altcoin. Čeprav cene morda ne bodo dosegle velikih številk, ki jih vidimo pri BTC, bodo pametni vlagatelji morda ugotovili, da je dodajanje LTC v svoje portfelje smiselna poteza.

Kaj strokovnjaki napovedujejo za Litecoin leta 2021?

Strokovna mnenja so glede analize cene Litecoinov za leto 2021 nekoliko razdeljena. Vendar pa je splošno soglasje, da bo LTC rast doživljala dokaj dosledno. Čeprav je analitik George Tung morda nekoliko optimističen s svojo napovedjo 1500 dolarjev, mnogi ugledne platforme vidijo, da LTC do decembra 2021 doseže zelo verjetnih 200 do 220 dolarjev.

Je zdaj pravi čas za vlaganje v Litecoin?

Naša analiza cen Litecoinov za leto 2021 ugotavlja, da je altcoin v zadnjih mesecih doživel spreminjajočo se usodo, pri čemer so mnogi strokovnjaki napovedovali veliko rast v prvi polovici leta 2021. Kot taki bi morali vlagatelji, ki želijo dodati LTC v svoj portfelj, verjetno raje videti prej, kot pa kasneje.

Kje lahko kupim Litecoin?

Če je naša analiza cen Litecoinov za leto 2021 vzbudila vaše zanimanje, vendar niste prepričani, kje lahko kupite kriptovalute, priporočamo ugledno trgovalno platformo, kot je eToro, kjer ne boste imeli dostopa samo do kripto trgov, temveč tudi do forex in drugi finančni instrumenti. Obstaja tudi veliko učnih gradiv za tiste, ki so novi v trgovanju in naložbah.

Je Litecoin boljša naložba kot Bitcoin?

Litecoin je bil razvit kot ‘srebro’ za Bitcoin ‘zlato’. Medtem ko je slednja bistveno, veliko večja kriptovaluta glede tržne omejitve in vrednosti kovancev, LTC ne bi smeli zavreči. Navsezadnje sorazmerno nizka cena pomeni, da lahko vlagatelji z manjšo finančno obveznostjo pridobijo več žetonov. Še več, mnogi vlagatelji raje HODL uporabljajo za svoj BTC, zaradi česar je LTC dobra alternativa za krajše naložbene strategije.

Preberite več o Litecoin:

Kaj je Litecoin in ali je vredno vlagati v LTC leta 2021?

Ali je Litecoin dobra naložba in ali bi moral vlagati v Litecoin?

Kako kupiti Litecoin – Priročnik za začetnike 2021

Prednosti in slabosti naložbe v Litecoin, ali bo ustvarjalec milijonarjev?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me