Analiza cen valovanja za leto 2021 (poglobljen pregled)

Napoved cen XRP za leto 2021

Delili bomo vrh Strokovnjaki napovedujejo Ripple leta 2021.

Preberite našo Analizo cen Ripple XRP za leto 2021

Kriptovaluta se je še naprej vgrajevala v javno zavest skozi vse leto 2020, v letu pa je bilo odprtih rekordno število novih denarnic. Kljub temu, da zdaj obstaja na tisoče žetonov, lahko večina priložnostnih vlagateljev našteje le nekaj.

Poleg Etra in Bitcoinov se vedno znova pojavlja tudi ime Ripple. XRP, ustanovljen leta 2012, domača kriptovaluta Ripple, se je trdno uveljavil kot eden najboljših žetonov v industriji in je bil v času pisanja četrte največje kriptovalute glede na tržno kapitalizacijo.

Ripple, ki ga pogosto imenujejo »kripto bankirjev«, deluje kot kriptovaluta in kot digitalno plačilno omrežje za finančne transakcije. Ime Ripple se dejansko nanaša na podjetje, ki je ustanovilo RippleNet, plačilno mrežo, katere namen je olajšati mednarodno poravnavo plačil in izmenjavo premoženja za finančne institucije. Izvorni žeton, ki deluje v sistemu, je XRP – ki je pogosto zmedeno znan kot Ripple – in prav ta je predmet naše analize cen Ripple za leto 2021.

Zadnjih dvanajst mesecev je bilo zanimivo za XRP. Leto se je začelo trgovati okoli 0,19 dolarja in še naprej vztrajno naraščati, dokler pandemija COVID-19 ni udarila in finančne trge spravila v nered. Od takrat je vrednost XRP znatno nihala. Konec leta se je zbral, preden so se pravne težave skoraj čez noč izbrisale in ga vrnile na bolj ali manj enako ceno, s katero je trgovala januarja 2020.

Je Ripple torej še vedno dobra naložba? Naslednja analiza cen Ripple za leto 2021 bo preučila prihodnji potencial žetona, preučila dejavnike, ki vplivajo na vrednost XRP, in preverila, kaj naj povedo nekatere ključne panožne številke.

Vsebina

Ripple – pregled

Zgodovina gibanja cen valovanja

Valovanje leta 2020

Strokovnjaki napovedujejo Ripple leta 2021

Če bi leta 2021 vlagali v Ripple?

Zaključek

Analiza cen valovanja 2021 – Pogosta vprašanja

Ripple – pregled

Kot del naše analize cen Ripple 2021 si je treba podrobneje ogledati, kaj je Ripple in s kakšnimi lastnostmi izstopa iz neštetih drugih kriptovalut na trgu.

Seveda je neizogibno, da se bodo vsi altcoini na tak ali drugačen način primerjali z bitcoinom. Poleg tega, da lahko oba žetona delujeta kot digitalni valuti, je Ripple zelo drugačna zver kot Bitcoin. Ne samo, da omrežje deluje drugače, tudi razlog za nastanek Ripplea se razlikuje tudi od predhodnika.

Kot smo že omenili, je Ripple pravzaprav ime podjetja, ki stoji za plačilno platformo RippleNet. Medtem ko je bil Bitcoin postavljen kot omrežje za enakovredno plačevanje, je bil cilj Ripple-a ponuditi nemoteno, bliskovito hitro transakcijsko platformo za banke in finančne institucije. Na RippleNet lahko torej gledamo kot na sistem poravnave plačil, izmenjave sredstev in nakazil, ki deluje na podoben način kot obstoječi standard pri mednarodnih denarnih prenosih: SWIFT.

XRP je ime žetona, ki se uporablja v omrežju Ripple in naj bi deloval kot skupna valuta pri prenosu sredstev med različnimi fiat valutami. Večina obstoječih sistemov poravnave temelji na ameriškem dolarju kot osnovni valuti, vendar za to nastanejo menjalne provizije in lahko traja več dni. Z uporabo XRP namesto USD se menjalne provizije znižajo na minimum in medvalutni prenosi se lahko opravijo v nekaj sekundah. Seveda je to pritegnilo zanimanje več bank in finančnih institucij, vključno s Fidor Bank, Santanderjem, Commonwealth Bank of Australia in več uglednimi japonskimi bankami..

Ripple se od Bitcoina razlikuje tudi po tem, kako potrjujejo transakcije. Medtem ko slednji uporablja koncept dokazov o delu, pri katerem mreža vozlišč rešuje enačbe blockchain in je nagrajena z BTC, omrežje Ripple uporablja edinstven mehanizem porazdeljenega soglasja, kar pomeni, da strežniki ali vozlišča v omrežju s konsenzom odločajo o veljavnosti in verodostojnosti transakcije.

Različen način delovanja Ripple pomeni tudi, da se mehanizem sproščanja žetonov razlikuje od mehanizma Bitcoin. Medtem ko so žetoni BTC dodani kot nagrada rudarjem, ki upravljajo verigo blokov, je Rippleov XRP izdan s pametnimi pogodbami. Dejansko obstaja 100 milijard žetonov XRP, velik del katerih ima Ripple v začasni hrambi. Nato podjetje vsak mesec sprosti največ 1 milijardo žetonov za podporo transakcijam v ekosistemu, pri čemer se vsi neuporabljeni žetoni vrnejo v začasno hrambo..

Na papirju se Ripple zagotovo zdi vredna naložba – zlasti glede na dejstvo, da je več uglednih finančnih institucij izrazilo podporo tej tehnologiji. Kot bomo videli, pa je treba pri odločanju, ali XRP dodati v svoj portfelj, upoštevati še druge dejavnike. Namen naslednje analize cen Ripple za leto 2021 je natančnejši pregled teh dejavnikov in njihovega potenciala za vplivanje na prihodnje gibanje cen.

Zgodovina gibanja cen valovanja

Dober temelj za vsako analizo cen Ripple za leto 2021 je retrospektiva gibanja cen v preteklih letih. To bo pogosto pokazalo, kako lahko določeni dejavniki vplivajo na vrednost XRP naprej.

Zgodovinska usmeritev vrednosti XRP se zdi zelo drugačna od poti drugih pomembnih kriptovalut. Večina žetonov začne življenje z zelo malo vrednosti, vendar so kripto, kot sta Bitcoin in Ether, po letu ali dveh hitro začeli nenehno naraščati. Ripple pa je do leta 2017 – skoraj pet let po nastanku – ostal skoraj izravnan. Maja istega leta je dosegel najvišjo vrednost 0,34 ameriških dolarjev, preden je julija začel teči medved, ki je julija padel na 0,16 ameriškega dolarja.

Vendar se je do konca leta 2017 XRP zbral in dosegel pariteto z ameriškim dolarjem decembra, po novicah, da se je več finančnih institucij prijavilo v RippleNet. Cene so še naprej naraščale, dokler januarja 2018 končno niso dosegle najvišjih 3,08 USD.

Vendar je bil rekorden skok cen kratkotrajen, vrednost XRP pa se je do 4. februarja 2018 strmo znižala na 0,66 USD. Trend padanja se je nadaljeval skozi vse leto in XRP je leta 2018 zaključil trgovanje pri 0,37 USD. Stvari so se za Ripple v celotnem letu 2019 dogajale precej nevšečno, cene so se običajno gibale okoli 0,30 USD, preden so pred izidom leta padle pod 0,20 USD..

grafikon cen valovanja

Valovanje leta 2020

Kljub temu, da je COVID-19 nekakšna anomalija za finančne trge na splošno, je uspešnost XRP v zadnjih dvanajstih mesecih pomemben dejavnik pri naši analizi cen Ripple za leto 2021.

Po nekoliko nejasnem letu 2019 je XRP začel leto trgovati pri približno 0,17 USD. Vendar so se vlagatelji začeli segrevati za kriptovaluto “bankirjev”, cene pa so se začele vzpenjati in dosegle 0,30 USD, preden je pandemija zadela in poslala cene, ki so spet spirali. Vrednost žetona Ripple se je nato znižala za samo 0,12 USD, preden so se stvari poleti nekoliko izboljšale. XRP je pokazal nekaj odpornosti v naslednjih nekaj mesecih, preden se je novembra zbral na najvišjo ceno v enem letu, in sicer 0,61 USD. Stvari so se za XRP decembra še vedno zdele obetavne, dokler tožba proti Ripple Labs v nekaj dneh ni poslala vrednosti žetona za več kot 50%.

Bi razmislili o vlaganju Ripple XRP?

Tožba SEC

Eden ključnih dejavnikov za vsako analizo cene Ripple za leto 2021 bo posledica sodne odločbe 22. decembra 2020. Ripple je ameriško komisijo za vrednostne papirje in borzo, ki je presodila, da je žeton XRP, naložil naložbe brez ustreznih licenc in s tem veljajo ustrezni predpisi. Ripple Labs je poskušal trditi, da je XRP valuta in je ni treba registrirati kot naložbeno pogodbo, vendar neuspešno. Vrednost XRP se je takoj po razsodbi znižala za več kot 30% in še ne kaže znakov okrevanja, saj se je v času pisanja gibala okoli 0,27 USD. Po razsodbi SEC sta bila tudi izvršni direktor podjetja Ripple Brad Garlinghouse in nekdanji izvršni direktor Chris Larsen obtožena kršitve zakona o vrednostnih papirjih.

Eden od odvetnikov podjetja Ripple se je izrekel proti odločitvi, ki bi lahko imela širše posledice za trg kriptovalut: "SEC je popolnoma napačen glede dejstev in zakona in prepričani smo, da bomo na koncu prevladali pred nevtralnim iskalcem dejstev," rekel je. Kljub temu pa Ripple gleda na to, da bi ga izključili z menjalnic, razen če so registrirane tudi kot varnostne borze. Po razsodbi je gospod Garlinghouse rad poudaril, da je bila kriptovaluta XRP ločena od Ripplea, vendar se zdi, da je bilo to v nekaterih kotih v glavnem prezrto.

Seveda bi ta sodba lahko imela resne posledice za gibanje cen XRP leta 2021, še posebej, če bi mednarodne borze začele črtati kriptovaluto. Zato je stalni dejavnik katere koli analize cen Ripple za leto 2021 in vsem vlagateljem, ki razmišljajo o dodajanju XRP v svoje portfelje, svetujemo, naj pozorno spremljajo postopke.

Strokovnjaki napovedujejo Ripple leta 2021

Eden od načinov diverzifikacije analize cen Ripple za leto 2021 je zbiranje neodvisnih mnenj o prihodnosti XRP v prihodnosti. S tem v mislih sledijo nedavne napovedi in mnenja nekaterih uglednih glasov znotraj kriptne sfere.

Kripto Bull

Priljubljeni analitik Crypto Bull je zavrnil nedavne pravne težave XRP in bil eden redkih glasov v industriji, ki se je zavezal k analizi cen Ripple za leto 2021, in vztrajal, da se bo cena Ripple že januarja 2021 vrnila na 10 do 20 USD in celo kasneje v letu dobil 100 dolarjev. Razlaga razlogov za ta optimizem je Crypto Bull navedel lestvice XRP in prejšnje fraktale; Socialne, ekonomske in denarne razmere; izpostavljenost osnovnih sredstev in povpraševanje po njih brez primere. Nakup XRP po ceni takoj po nedavnem sodnem postopku je opisal kot “priložnost” za pametne vlagatelje.

Kripto ISO

Drugi analitik iz industrije, znan pod psevdonimom Crypto ISO, je predlagal, da bi lahko bila sodba SEC katastrofa za Ripple, vendar bi se njegova strma vrednost kmalu izravnala. »XRP se verjetno dvigne. Ali je po tako velikem padcu, ko so novice že zunaj, smotrno kaj kratiti? ” rekel je. “Nisem prepričan, kaj v resnici je bikov primer, in se ga ne bi dotaknil, pa tudi ne bi poskušal mlekati veliko več na kratko.”

Verjeten kripto

V zvezi s sodbo SEC in njenim pomenom za Ripple je ugledni trgovec in industrijski komentator, znan kot Credible Crypto, poudaril, da velik del zanimanja za XRP prihaja izven ZDA. »90% kupcev podjetja Ripple ni v ZDA. 90-odstotni obseg trgovanja z XRP se zgodi na borzah zunaj ZDA. XRP NI vrednostni papir v Singapurju, Veliki Britaniji, Švici in na Japonskem. Če menite, da primer SEC pošilja XRP na 0 USD, morda ne razmišljate objektivno. XRP je globalni, «je dejal in dejansko sugeriral, da je v prihodnjih mesecih veliko upanja za XRP, ter poudaril ključni vidik kakršne koli analize cen Ripple za leto 2021.

Neko Z

Številni strokovnjaki pa so zelo previdni glede prihodnosti XRP, izvršni direktor Coindust in analitik kriptovalut Neko Z pa je poudaril, da čeprav je večina kupcev XRP v resnici zunaj ZDA, so vodstvo XRP “ameriški državljani in tudi korporacija “. Dodala je, da “če SEC meni, da je to varnost, se morajo borze, ki sodelujejo z ameriškimi strankami, odstraniti. Ne bi rekel, da je 0, vendar je še vedno velik problem. “

Frances Coppola

Eden od strokovnjakov iz panoge, ki ni potegnil nobenega udarca, je ekonomist Frances Coppola, ki pogosto piše za Forbes in Financial Times. "Mislim, da je začetek konca," je rekla "Vlagatelji že odlagajo XRP, kakor hitro lahko." Glede na to, da je bila gospa Coppola vedno nekoliko kritična do Ripplea, zato bi bilo mogoče njene pripombe v tem pogledu videti nekoliko predsodke.

Dejavniki, ki vplivajo na ceno valovanja:

dejavniki, ki vplivajo na ceno valovanja

Pravni dejavniki

Kot smo že razpravljali, se je Ripple konec leta 2020 soočil z nekaj precej velikimi pravnimi težavami, katerih popolne posledice se morda še ne bodo uresničile. Sodba SEC pomeni, da je XRP klasificiran kot vrednostni papir, s katerim se trguje, in ne kot valuta, kar posledično pomeni, da z njim v nasprotju z večino drugih kriptovalut ni mogoče trgovati na borzah, ki v ZDA niso posebej registrirane kot varnostne borze.

Čeprav se to morda zdi katastrofalno, vlagatelji ne bi smeli prehitro odpisovati XRP – žeton je izjemno priljubljen zunaj ZDA, plačilno omrežje Ripple pa še vedno služi svojemu namenu za velike finančne institucije. Čeprav lahko pričakujemo, da bo cena XRP še nekaj časa ostala umirjena, ima nizka cena dovolj prostora za rast.

Bitcoin

Cene vseh kriptovalut so na tak ali drugačen način vezane na Bitcoin. Izvirna kriptovaluta je na splošno merilo za merjenje razpoloženja na kripto trgu in dejansko vloga rezervne valute pomeni, da bo vse, kar bistveno vpliva na vrednost BTC, vplivalo na preostali del trga. Kot posebno vprašanje bodo vlagatelji želeli spremljati tudi, kako lahko nedavna sodba SEC vpliva na Bitcoin, saj že krožijo govorice, ali bi lahko druge kriptovalute doletele enako usodo kot XRP..

Predpisi, povezani s kriptovalutami

Že smo videli, kako lahko regulativne spremembe močno vplivajo na ceno kriptovalute. Zato je pomemben dejavnik za vsako analizo cen Ripple za leto 2021 – zlasti po razsodbi SEC. Če na primer sledijo druge jurisdikcije zunaj ZDA in prerazvrstijo XRP, bi to lahko imelo katastrofalne posledice. Vendar bi lahko ugodne regulativne spremembe imele nasprotni učinek. Kripto vlagatelji, ne glede na to, ali se bodo leta 2021 odločili za naložbe v Ripple, bodo želeli pozorno spremljati vse spremembe – zlasti tiste, ki so v pripravi za EU.

Povpraševanje kupcev

Ponudba in povpraševanje je za vlagatelje vse. Ripple ima drugačno postavitev v primerjavi z drugimi kriptovalutami, saj ima Ripple (podjetje) v hrambi velike količine XRP in mesečno sprosti določeno količino, preden odvzame preostanek. V času pisanja naj bi bilo v obtoku več kot 40 milijard žetonov XRP z neznanim, a potencialno pomembnim delom "nelikvidna ali predmet pomembnih prodajnih omejitev", po Messariju. Po razsodbi SEC se je povpraševanje kupcev neizogibno zmanjšalo, toda kot smo videli, številni strokovnjaki iz industrije pričakujejo, da se bodo investitorji v bližnji prihodnosti spet ogreli za XRP.

Pripravljen vlagati v Ripple XRP?

Analiza cen valovanja za leto 2021

Izdelava analize valovanja cen za leto 2021 je zapleteno podjetje glede na regulativni ukrep konec leta 2020. Medtem ko se kriptoanalitiki pogosto zanašajo na tehnično analizo, da bi dobili vpogled v to, kako bi se lahko cena žetona gibala v prihodnosti, je bila sprejeta pomembna pravna razsodba, kot je npr. to, kar je doživel Ripple, je dogodek brez primere, ki ga je razumljivo težko upoštevati pri iskanju vzorcev v vzponih in padcih gibanja grafikona XRP.

Kot rezultat razsodbe je bila napoved cen večine večjih platform za XRP leta 2021 v času pisanja tega dokumenta zastarela, saj kriptoindustrija kolektivno zadiha in ugotovi, kakšna je neposredna prihodnost Ripplea.

Če bi leta 2021 vlagali v Ripple?

Pri odločanju, ali naj vlagamo v XRP leta 2021, dejansko obstajata dve šoli razmišljanja. Do 22. decembra se je druga polovica leta 2020 zdela obetavna za Ripple in velik del tega potenciala še vedno ostaja v smislu prihodnosti omrežja. Nekateri strokovnjaki iz industrije menijo, da upad ni le nekaj več kot kratkoročna reakcija, zaradi nizke cene XRP pa je to odlična naložbena priložnost z minimalnimi izdatki.

Kakor pa je poudarila naša analiza cen Ripple za leto 2021, bi lahko odločitev SEC imela resne posledice za XRP in mnogi ugledni vlagatelji so bolj naklonjeni zadržavanju, dokler prihodnost Rippleja ne postane bolj jasna. Vsekakor bi bilo neumno pričakovati kakršno koli astronomsko rast XRP v naslednjih 12 mesecih – kar so nekateri trdili, da je to veljalo že pred regulativnim ukrepom – in večina vlagateljev se bo XRP verjetno lotila le kot del raznolikega kripto portfelja.

eToro – najboljši posrednik za nakup Ripple XRP

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v tej panogi – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Analiza valovanja cen – Zaključek

Ripple je bil proti koncu leta 2020 pripravljen na rekordno rast cen, saj je čudovito prebrodil nevihto COVID. Vendar pa je odločitev SEC, da je XRP označena kot varljiva, s katero je mogoče trgovati, lahko Rippleu razkrila le katastrofo – tudi najbolj goreči zagovorniki podjetja in njegove tehnologije. Seveda zunaj obsega analize cen Ripple za leto 2021 poskuša napovedati, kako bi to lahko dolgoročno vplivalo na ceno XRP, vendar bi morali vsi vlagatelji, ki jih zanima altcoin, pristopiti previdno.

Verjetno ne bomo videli, da se bo cena XRP-ja okrevala za več mesecev in tudi takrat je veliko odvisno od nadaljnjega razvoja z regulativnimi sankcijami in od tega, kako se odzivajo borze po vsem svetu. Glede na to imata Ripple in XRP še vedno veliko resničnega potenciala, cena žetona pa je bila vedno v drugačni smeri kot pri večini drugih kriptovalut.

Pošteno je reči, da je naša analiza cen Ripple za leto 2021 najmanj zastrašujoča. Vsi, ki jih zanima dodajanje XRP v svoj portfelj, bi morali vedeti, da bodo morali nenehno spremljati, katere borze odstranjujejo žeton s svojih seznamov, pa tudi morebitne druge morebitne spremembe v zvezi s predpisi.

Analiza cen valovanja 2021 – Pogosta vprašanja

Will Ripple bo zrasel leta 2021?

Lahko rečemo, da obstajajo mešani pogledi, ko gre za potencial XRP v naslednjih 12 mesecih. Kljub nedavnim pravnim težavam je naša analiza cen Ripple za leto 2021 pokazala, da številni industrijski strokovnjaki še vedno verjamejo v potencial altcoina in glede na znaten padec vrednosti XRP, ki ga je utrpel konec leta 2020, obstaja velika verjetnost, da bo žeton rasel v 2021.

Kako bo odločitev SEC vplivala na vrednost Ripplea?

Odločitev SEC, da XRP razvrsti kot vrednostni papir in ne kot valuto, je čez noč strmoglavila. Po razsodbi je več uglednih ameriških borz odstranilo XRP in predvideva se, da mu bodo sledile tudi nekatere mednarodne platforme. Vsaka analiza cene Ripple za leto 2021, ki jo je vredno prebrati, verjetno ne bo z gotovostjo navedla, kako bo sodba dolgoročno vplivala na vrednost XRP, vendar lahko z gotovostjo trdimo, da bo cena verjetno ostala umirjena več mesecev.

Kaj strokovnjaki napovedujejo za Ripple leta 2021?

Obstaja veliko panožnih strokovnjakov in kriptoanalitikov, ki so pripravljeni odpisati XRP po regulativnem ukrepu, toda kot je pokazala naša analiza cen Ripple za leto 2021, obstaja veliko glasov, ki izražajo optimizem za “kriptovaluto bankirja”. Na primer, Crypto Bull meni, da bi lahko cena XRP v prihodnjem letu presegla 10 USD.

Ali se Ripple splača vlagati?

Sodba SEC z dne 22. decembra 2020 zagotovo ni bila dobrodošla novica za Ripple, vendar je v XRP še veliko življenja. RippleNet so še vedno naklonjene večjim finančnim institucijam po vsem svetu in glede na to, da je večina baze strank Ripplea zunaj ZDA, je mogoče, da bo XRP nevihto le prebrodil. Kot tak mora biti vedno v okviru kot možnost za vlagatelje, ki želijo diverzificirati svoje kripto portfelje.

Je zdaj pravi čas za naložbe v Ripple?

Čeprav naša analiza cen Ripple za leto 2021 morda ni narisala najbolj optimistične slike neposredne prihodnosti XRP, je treba tudi opozoriti, da se je žeton leta 2020 končal na najnižji ravni, ki je že nekaj časa ni videl. Kot tak bi bil morda pravi čas, da vlagatelji v svoje portfelje dodajo XRP, saj kljub temu, da je trenutno večje tveganje kot drugi žetoni, žetone lahko pridobijo z minimalnimi izdatki.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me