Analiza cene Bitcoinov za leto 2021 (poglobljen pregled)

Napoved cen BTC za leto 2021

Delili bomo vrh Napovedi strokovnjakov za Bitcoin leta 2021.

Preberite našo Analizo cen Bitcoin BTC leta 2021

Pošteno je reči, da je bilo leto 2020 za finančne trge leto negotovosti. Pandemija COVID-19 je vse dobro postavljene napovedi in analize vrgla v neskladje – zlasti tiste na razvpito nestanovitnem trgu kriptovalut. A ko se približujemo letu 2021, se zdi, da se interes vlagateljev na kripto trg vrača z novim optimizmom in morda bo na koncu predora svetloba.

Kot vedno je dajatev vodil Bitcoin. Po trhlem začetku leta se je cena Bitcoina konec novembra zvišala na najvišjo vrednost v višini 19.850,11 USD, kar je seveda ustvarilo resno zanimanje za potencial kriptovalut za leto 2021..

Kaj bi torej lahko imelo leto prihodnje najbolj znane svetovne digitalne valute? V naslednji analizi cen Bitcoinov 2021 bomo upoštevali različne dejavnike, ki bi lahko vplivali na ceno Bitcoina, in mnenje strokovnjakov iz panoge..

Če želite hitro in enostavno kupiti BTC, si oglejte Izmenjava eToro!

Vsebina

Bitcoin – pregled

Zgodovina gibanja cen Bitcoin

Bitcoin leta 2020

Napovedi strokovnjakov za Bitcoin leta 2021

Dejavniki, ki vplivajo na ceno Bitcoin

Analiza cene Bitcoinov za leto 2021

Če vlagate v Bitcoin leta 2021?

Zaključek

Pogosta vprašanja

Bitcoin – pregled

Preden se poglobimo v našo analizo cene Bitcoin za leto 2021, je vredno ponoviti nekaj ključnih dejstev o kriptovaluti in tehnologiji, ki stoji za njo.

Bitcoin je bil prva kriptovaluta v zgodovini in je edinstveno odgovoren za postavitev verige blokov na zemljevid. Ustvaril Satoshi Nakamoto – o katerem ne vemo skoraj nič drugega kot ime, je bil Bitcoin zasnovan kot prvi decentraliziran sistem enakovrednih digitalnih plačil na svetu s svojo osnovno tehnologijo veriženja blokov, ki ponuja varne transakcije brez potrebe po preverjanju s strani banke. ali finančna institucija.

Bitcoin transakcije delujejo po zaslugi zapletenega sistema, v katerem omrežna vozlišča preverjajo transakcije z reševanjem blokov zapletenih enačb v tako imenovanem rudarjenju Bitcoinov. Za vsak blok, ki je preverjen in dodan v verigo blokov, so rudarji nagrajeni z BTC, kar jim je spodbuda za nadaljnje delovanje znotraj omrežja.

Vsaka štiri leta se nagrada Bitcoinovega omrežja zmanjša za polovico, zaradi česar rudarji s časom dobijo manj BTC. Ta postopek se imenuje razpolovitev. Drug pomemben vidik Bitcoina je, da je ponudba žetonov omejena – v obtoku ne bo nikoli več kot 21 milijonov Bitcoinov. Te funkcije učinkovito simulirajo deflacijski učinek in zagotavljajo pomanjkanje, tako da se lahko vrednost Bitcoina – v teoriji – obnaša na podoben način kot druge redke dobrine, na primer zlato.

Na tej stopnji se morda sprašujete, zakaj je vsa ta zgodovina pomembna za analizo cen Bitcoinov leta 2021, toda kot bomo videli, je delovanje kriptovalut in tehnologije veriženja blokov pogosto neločljivo povezano s tem, kako se giblje cena žetonov – in kako trg na razpoloženje lahko vpliva razvoj zunaj industrije kriptovalut.

Zgodovina gibanja cen Bitcoin

Pošteno je reči, da se je cena Bitcoina skozi leta zelo gibala. Dejansko je trg kriptovalut na splošno zelo nestanoviten. Toda ravno zaradi te nestanovitnosti je kriptovaluta tako privlačna priložnost za trgovce. Zgodovinsko gibanje cen Bitcoinov lahko uporabimo kot izhodišče za našo analizo cen Bitcoinov za leto 2021 – to je nedvomno najboljši pokazatelj, kako se bo trg BTC odzval na določene vplive.

V času pisanja tečaja se je Bitcoin trgoval po približno 18.325 ameriških dolarjih – toda kot bomo videli, se lahko to število v nekaj mesecih, tednih, dneh – ali celo urah zdi divje drugačno.

Ker se Bitcoin po vrednosti giblje blizu svojih najvišjih vrednosti, je čudno misliti, da je bilo ob uvedbi kriptovalute skoraj ničvredno – ko je bila začetna koda sproščena na širši trg in se je leto pozneje z njo trgovalo z manj kot peni. BTC je šele leta 2011 dosegel pariteto z ameriškim dolarjem. Ta počasen začetek je seveda dokaj lahko razumljiv. Blockchain je bila povsem nova tehnologija in široko razumevanje njene uporabe in potenciala je trajalo nekaj časa. Leta 2011 – 2013 so bila, ko so v središču pozornosti resnično začele sijati kriptovalute, leta 2013 pa je cena Bitcoina nihala med 350 in 1.242 USD – takrat je bil trdno uveljavljen kot sredstvo z resničnim potencialom za dobiček..

Cena BTC se je v naslednjih nekaj letih dvignila, vendar je do leta 2017 presegla vrednost 1.000 USD in naj bi dosegla rekord vseh 19.783,06 USD pred iztekom leta. Dovolj je povedati, da je veliko zgodnjih vlagateljev doseglo ogromne dobičke, oči sveta pa so bile zdaj trdno usmerjene v Bitcoin in druge kriptovalute, z veliko pokritostjo v običajnih medijih in povečanim zanimanjem malih vlagateljev.

Toda za prikaz, koliko se lahko cena Bitcoina giblje, se je njegova vrednost leta 2018 zmanjšala za približno 80% in dosegla najnižjo ceno okoli 3000 USD. Do leta 2019 je bil Bitcoin spet na poti, tokrat na biko trgih, kjer so cene dosegle 14.000 USD, preden je zaupanje spet začelo upadati.

Bitcoin leta 2020

grafikon cen bitcoinov

Kot smo videli, se cena Bitcoina hitro in pogosto spreminja z veliko razliko – a na splošno je naraščala in mnogi analitiki napovedujejo, da se bo to nadaljevalo tudi dolgoročneje. Če pogledamo gibanje cen Bitcoinov leta 2020, da bi ocenili, kako se lahko spremeni v letu 2021, predstavlja nekoliko drugačen problem.

Seveda je bila pandemija COVID-19 nekaj krivega in svetovna pandemija ni nekaj, kar bo večina trgovcev v prihodnje napovedovala kot ponavljajoč se dogodek. Bitcoin je leto začel z obetavnimi obeti, a z naraščanjem krize je njegova vrednost neizogibno upadla. Bitcoin se je z najvišjih 10.000 USD znižal na najnižjih 3.800 USD. Nato se je novembra BTC skoraj nenadoma povzpel na najvišjo ceno doslej, in sicer slabih 20.000 USD. Zaradi tega je zelo zanimiva možnost za prihodnje leto in naša analiza cen Bitcoinov 2021 je slišala nekaj zelo optimističnih mnenj iz kripto sveta.

Napovedi strokovnjakov za Bitcoin leta 2021

Za oblikovanje uravnotežene analize cen Bitcoinov za leto 2021 je treba zbrati podatke z več področij. Seveda je pogled na mnenja in napovedi vodilnih kripto strokovnjakov dober način za merjenje razpoloženja industrije do Bitcoina in trga na splošno..

Kaj kripto strokovnjaki napovedujejo za ceno Bitcoin leta 2021?

Anthon Pompliano

Soustanovitelj Morgan Creek Digital Anthon Pompliano je izdal lastno analizo cen Bitcoinov za leto 2021 in zveni zelo pozitivno glede na gibanje cen žetona. “Dokaj agresivno bo,” pravi. »Precej sem prepričan v Bitcoin do 100.000 USD do konca leta 2021." Pompliano je dodal, da verjame, da se bo zaradi vedno manjše ponudbe žetonov Bitcoin skupaj z večjim zanimanjem institucionalnih vlagateljev vrednost Bitcoina povzpela na ravni, ki jih še nismo videli.

Mike Novogratz

Tudi izvršni direktor Galaxy Digital in milijarder vlagatelj Mike Novogratz je izjemno pozitiven glede prihodnosti Bitcoinov. Preko svojega Twitter računa je potrdil, da je »Bitcoin zdaj institucionalno bogastvo. Obdobje “in verjame, da bo vstop, ki ga vodi institucija, ki je konec leta 2020 videl rast cen Bitcoinov, še naprej povečeval svojo vrednost v letu 2021.

Henri Arslanian

Henri Arslanian, globalni kripto vodja pri PwC, prav tako verjame, da se bodo tradicionalne finančne institucije še naprej premikale v kriptoprostor, in napoveduje, da so številne zasebne banke veliko bolj odprte za zagotavljanje storitev, povezanih z naložbami v kriptovalute. Arslanian v pisanju za Yahoo Finance poudarja tudi, da se je “leta 2020 odprlo rekordno število denarnic za bitcoin”, tako da lahko pričakujemo, da se bo povpraševanje še naprej povečevalo v celotnem letu 2021. Čeprav ne dela analize Bitcoinov za leto 2021, Arslanian nedvomno optimističen glede prihodnosti kriptovalute.

Willy Woo

Priljubljeni analitik za naložbe v kriptovalute Willy Woo je za Bitcoin napovedal velike stvari v prihodnjem letu. “Moj najboljši model, ki predlaga konec leta 2021 200.000 USD na bitcoin, je videti konzervativen, 300.000 USD ne pride v poštev," je tvitnil. Po analizi različnih tržnih signalov je dodal, da je smer Bitcoinov "kaže na povečanje refleksivnosti, okrepljeno bikovsko povratno zanko do leta 2021".

Tom Fitzpatrick

Drugi strokovnjak, ki napoveduje hiter porast vrednosti Bitcoinov, je analitik Citibank Tom Fitzpatrick. Njegova lastna analiza cen Bitcoinov za leto 2021 je najmanj bikova. Napoveduje, da bo Bitcoin v prihodnjem letu dosegel 318.000 ameriških dolarjev, pri čemer kot ključni kazalnik navaja zgodovinsko pot Bitcoina. Zanimivo je tudi, da Fitzpatrick verjame tudi, da vlagatelji vse bolj vidijo Bitcoin kot sredstvo za varovanje pred inflacijo in kot “sredstvo za varno zavetje” po COVID-19.

Bi razmislili o vlaganju v Bitcoin BTC?

Dejavniki, ki vplivajo na ceno Bitcoin

dejavniki, ki vplivajo na ceno bitcoinov

Obstajajo štirje glavni dejavniki, ki najbolj vplivajo na ceno Bitcoin:

1. Prepolovitev Bitcoinov

Že smo razpravljali o razpolovitvi – kjer se nagrada, ponujena rudarjem Bitcoinov, zmanjša za 50%. Nazadnje se je to zgodilo maja 2020. V preteklosti je prepolovitvi sledilo zvišanje cen, saj razpolovitev blokov neizogibno zmanjša ponudbo, ne da bi to nujno vplivalo na povpraševanje. Vendar pa nikakor ne moremo vedeti, kako je kriza COVID morda privedla do ključa – morda bomo opazili zakasnjen učinek, ki bo pomagal povečati vrednost Bitcoina v letu 2021.

2. Povpraševanje institucionalnih vlagateljev

Ključni dejavnik za vsako analizo cene Bitcoinov za leto 2021 bo nadaljnje zanimanje institucionalnih vlagateljev. Obresti finančnih moči, kot so JPMorgan, Standard Chartered, Citibank in Deutsche Bank, ne delujejo le kot učinkovit pečat odobritve kriptovalut, temveč Bitcoin premikajo k institucionalnemu premoženju in ponujajo resnično, oprijemljivo vrednost, v nasprotju s tem, da je Bitcoin vreden ustvarjena izključno prek družbenega konstrukta. Če institucionalne naložbe sprejmejo Bitcoin, je to tudi korak k temu, da zasebne banke resneje pristopijo k kriptovalutam.

3. Predpisi, povezani s kriptovalutami

Kriptovaluta in veriga blokov sta še vedno razmeroma nova in večina držav po svetu se še vedno spopada s svojim regulativnim pristopom. Seveda je celotna privlačnost kriptovalut v njeni decentralizirani naravi, kar predstavlja vprašanje za jurisdikcije, ki želijo urediti, kako zamenja lastnika. Kar zadeva analizo cen Bitcoinov za leto 2021, je treba omeniti, da se govori o novih predpisih EU – Evropska komisija je letos objavila prvi osnutek svojih uredb o trgih kripto-premoženja in to je nekaj, kar bi lahko velik vpliv na ceno Bitcoina. Za britanske vlagatelje bi brexit lahko privedel tudi do regulativnih sprememb, ki bodo imele velik vpliv na mednarodni trg. Kdor zanima trgovanje ali vlaganje v kripto, bo želel biti na tekočem s takšnim razvojem.

4. Povpraševanje kupca

Očitno bo povpraševanje vedno zvišalo ceno finančnega sredstva. Kot smo videli, je bilo leta 2020 odprto rekordno število kripto denarnic in s priljubljenimi platformami, kot je PayPal, ki zdaj uporabnikom omogoča, da zlahka kupujejo in porabijo Bitcoin, naključnemu vlagatelju še nikoli ni bilo lažje, da potopi prste na trg kriptovalut. Kot taki bi lahko v prihodnjih mesecih opazili, da se bo povpraševanje dramatično povečalo – kar bo posledično povečalo vrednost Bitcoina.

Preberite več: Kaj bo vplivalo na ceno Bitcoinov v letu 2021?

Analiza cene Bitcoinov za leto 2021

Torej, kako lahko uporabimo vse do zdaj obravnavane informacije za izdelavo naše analize cen Bitcoinov za leto 2021?

Ko imate analitike, kot so PwC, Morgan Creek in CityBank, ki soglasno napovedujejo dolgotrajen bikovski trg za Bitcoin v prihodnjem letu, ste lahko dokaj prepričani, da bo BTC verjetno dobra naložba. Vendar je treba opozoriti, da je pri pregledu ciljne cene Bitcoina leta 2021 omenjenih nekaj različnih številk.

Medtem ko je več zelo verodostojnih strokovnjakov iz industrije napovedovalo, da bo BTC dosegel 300.000 USD in več, so bili drugi po ocenah nekoliko bolj konzervativni. Toda tudi na spodnjem koncu lestvice Bitcoin še vedno pričakujejo, da bo dosegel 100.000 dolarjev – kar je resna rast, glede na to, da v času pisanja tečaja trguje po 19.155 dolarjih..

Če vlagate v Bitcoin leta 2021?

nakup bitcoinov

S tako številnimi kripto oblastmi, ki napovedujejo naraščajoče cene Bitcoinov, je skušnjava, da bi brezglavo pohiteli v resne naložbe. Vendar ne smemo pozabiti, da je to trg kriptovalut – napovedi v industriji so bile v preteklosti napačne in bodo v prihodnosti morda tudi napačne. Tako kot pri trgovanju s katerim koli finančnim premoženjem ni zagotovljeno nič in obstajajo določeni dejavniki, ki bi lahko ustavili kakršno koli rast Bitcoinov. Toda BTC zagotovo predstavlja razburljivo priložnost in naša analiza cen Bitcoinov za 2021 točk kaže na resno rast. Kot tak bi moral biti del raznolikega portfelja za vsakega resnega vlagatelja.

Pripravljen vlagati v Bitcoin BTC?

Zaključek

Bitcoin se je v začetku leta 2020 zdel zelo obetaven, preden nam je pandemija koronavirusa vrgla krivuljo in videla, da so cene poskakovale, ko je svetovna recesija povzročila opustošenje na finančnih trgih. A ko se je leto bližalo koncu, se je zdelo, da je Bitcoin nevihto presenetljivo dobro prebil in novembra so se cene zvišale na najvišjo raven. Seveda je težko reči, kako je COVID-19 morda izravnal morebitne dobičke zaradi prepolovitve Bitcoina maja, toda sodeč po tem, kako se je povezal BTC, bi lahko zdaj opazili zakasnjene učinke.

Večina strokovnjakov iz industrije napoveduje velike stvari za kriptovalute v prihodnjih mesecih in naša analiza cen Bitcoinov za leto 2021 kaže, da bi lahko bila prvotna digitalna valuta vodilna v naložbenih priložnostih. Ker sta velika imena, kot sta Anthon Pompliano in Mike Novogratz, tako prepričana v potencial Bitcoinov, je težko razumeti, kako je lahko velik del prihodnjega leta kaj drugega kot bikovski trg. Če v svoj portfelj še niste dodali kriptovalut, je zdaj morda najboljši čas za to.

eToro – najboljši posrednik za nakup bitcoinov

posrednik etoro

eToro se je že vrsto let izkazal kot zaupanja vreden v kripto industriji – priporočamo, da jih preizkusite.

Navidezne valute so zelo nestanovitne. Vaš kapital je ogrožen.

Pogosta vprašanja

Ali je Bitcoin dobra naložba za leto 2021?

Večina strokovnjakov se strinja, da se bo Bitcoin verjetno povečal v vrednosti leta 2021 – mnogi predlagajo, da se bo že zgodaj povzpel nad najvišjo vrednost. Če se te napovedi izkažejo za pravilne, potem naša analiza cen Bitcoinov 2021 kaže, da bi lahko bila prvotna kriptovaluta res pametna naložba za prihodnje leto.

Kako je razpolovitev Bitcoina vplivala na vrednost žetona?

V preteklosti se je Bitcoin znatno povečal, ko se je rudarska nagrada prepolovila. Vendar pa zaradi COVID-19 polni učinki prepolovitve maja 2020 morda niso začeli veljati. To je eden od razlogov, zakaj večina poznavalcev industrije napoveduje dolgotrajen bikov trg za BTC leta 2021.

Kaj strokovnjaki napovedujejo za Bitcoin leta 2021?

Ko smo opravili analizo cen Bitcoinov za leto 2021, nas je presenetilo, kako večina vodilnih strokovnjakov je bila enotna pri napovedi znatne rasti BTC. Številni ugledni analitiki kriptovalut predlagajo, da bi lahko Bitcoin do konca leta dosegel 300.000 USD. Drugi so sicer bolj konzervativni, a kljub temu verjamejo, da bo Bitcoin razbil prejšnjo rekordno vrednost 19.850,11 USD.

Bo Bitcoin leta 2021 presegel 100.000 USD?

Nihče ne more z gotovostjo trditi, kako se bo cena Bitcoina gibala leta 2021, toda naša analiza cen Bitcoinov 2021 je ugotovila več industrijskih strokovnjakov, ki so samozavestno napovedali, da se bo cena BTC dvignila nad 100.000 USD.

Je zdaj pravi čas za vlaganje v Bitcoin?

Kot večina finančnega premoženja je imel Bitcoin tudi leta 2020 nekaj zahtevnih mesecev. Ker pa več institucionalnih vlagateljev tehta na kripto trgu in priljubljene platforme, kot je PayPal, Bitcoin ponujajo za nakup, bi lahko bila cena prve svetovne digitalne valute skokovito narasla. Večina pametnih vlagateljev bo želela v svoj portfelj dodati BTC – in zdaj je lahko najboljši čas za to.

Kako vlagam v Bitcoin?

Če želite vlagati v Bitcoin, potem boste najprej potrebovali Bitcoin denarnico. To so dejansko sredstvo za shranjevanje vaših žetonov in delovanje na način, ki ni preveč drugačen od vaše običajne denarnice. Poiskati boste morali tudi ugledno borzo ali posrednika, ki vam bo omogočil nakup in prodajo kriptovalute po vaši izbiri.

Viri:

https://capital.com/bitcoin-price-prediction-2021-and-beyond

https://www.express.co.uk/finance/city/1369586/bitcoin-price-value-forecast-2021-prediction-crypto-markets

https://investorplace.com/2020/11/bitcoin-price-prediction-2021-where-will-bitcoin-go-after-all-time-high/

https://cointelegraph.com/news/anthony-pompliano-breaks-down-his-bitcoin-outlook-for-2021

https://finance.yahoo.com/news/10-predictions-2021-china-bitcoin-174532075.html

https://www.bobsguide.com/guide/news/2020/Nov/24/no-regime-rest-bite-uk-regulations-to-cause-stir-in-2021/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me